Останній реліз 50-річного віскі Balvenie Fifty коштуватиме $40 500 - PostEat

пошук

Останній реліз 50-річного віскі Balvenie Fifty коштуватиме $40 500
10-09-2020 0 773


Дорожнечу пляшки з останнього релізу серії Balvenie Fifty пояснюю її раритетністю. Ґуральні Balvenie, яка працює з 1892 року випустила лише 148 пляшок напою віком 50 років і більше.

Реліз під назвою Marriage 0614 готував майстер купажу Balvenie Девід Стюарт (David Stewart), який користується великим автораритетом серед експертів шотландського віскі. Він прийшов у компанію William Grant & Sons у 1962 році і вважається найстаршим майстром купажу у галузі.

Згідно з описом релізу Девід Стюарт об’єднав одні з найцінніших спиртів ґуральні та використовував бочки з європейського та американського дуба. Були використані п’ять бочок після роботи з попереднім релізом старого віскі Marriage 0197, а також дві нові бочки, які додали напою «нового виміру».

У віскі Balvenie Fifty Marriage 0614 міцністю 46% знаходять відтінки спецій, фруктового пирога, сухофруктів та імбиру. Смак має ноти гіркого шоколаду, який врівноважений солодкістю кленового сиропу та дубовими танінами. Віскі відносять до групи насичених та пишних напоїв.

 

Пляшки для релізу Marriage 0614 виготовила майстерня Glasstorn з кришталю. Для кожної карафи з раритетним віскі майстер Сем Чіннері (Sam Chinnery) виготовив дерев’яний футляр. Разом з набором покупець отримує сертифікат з позолотою у якому підтверджується справжність напою та дається дегустаційний опис. Стати власником напою можна буде за $40 499.

Фото: thebalvenie.com

Читайте також:

Інвестиція десятиліття: категорія рідкісного віскі виросла в ціні на 564% за останні 10 років

Поршні від двигуна Aston Martin перетворили на пляшки для рідкісного віскі 1964 року

«Знання примножують насолоду»: як айтішник запустив український канал «Віскі Максимум»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi