пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Інженери Бостонського університету з’ясували, що штучний інтелект може вирішувати складні математичні задачі, але на людській кухні він поки що схожий на аматора та незграбу.
Серія експериментів з механізованими руками Kinova Jaco та Rethink Robotics Baxter показала, що ті дії на кухні, які людина вважає елементарними даються машині найважче. Для нас вони є результатом проб, навичок і досвіду. Для машини вони поки беззмістовні.
Наприклад, робот «не знає», що відбудеться, якщо докласти надмірних зусиль під час вкладання сосиски у булочку. Або чому треба вкладати у булочку інгредієнти у певній послідовності.
Досягти прогресу інженерам вдалося шляхом побудови такої архітектури ШІ, як оцінює опанування новими навичками, як винагороду. Про смакові якості хот-догу мова у дослідженні не йде. Успіхом у експерименті вважається послідовне виконання дій для приготування.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi