Росія може купувати шампанське через Туреччину та ОАЕ в обхід санкцій ЄС, - Bloomberg - PostEat

пошук

Росія може купувати шампанське через Туреччину та ОАЕ в обхід санкцій ЄС, - Bloomberg
24-03-2023 0 392


Франція різко наростила експорт шампанського у країни Перської затоки після початку повномасштабної війни росії з Україною, а Туреччина та ОАЕ збільшили його постачання до рф. Про це пише Bloomberg.

Французькі виробники відправили до Об’єднаних Арабських Еміратів майже 1,9 млн пляшок шампанського, що на 75% більше, ніж раніше, а експорт до Туреччини зріс на 120%. Експорт шампанського з Туреччини до Росії зріс на 182% у 2022 році.

Після вторгнення росії в Україну багато російських громадян переїхали в ОАЕ та сусідні країни. Їхня присутність могла стимулювати продажі в таких місцях, як регіон Перської затоки.

Євросоюз заборонив експортувати до рф предмети розкоші після початку повномасштабної війни в Україні, але обмеження стосуються товарів вартістю понад 300 євро, а пляшки із шампанським часто продаються дешевше. Деякі країни, де стався сплеск імпорту шампанського, могли його реекспортувати до росії.

«Дані показали, що Росія, яка була 13 найбільшим експортним ринком за обсягами у 2021 році, опустилася до 38 після того, як поставки скоротилися більш ніж на 80% у 2022 році», — повідомляє Bloomberg.

Читайте також: 

Антоніу Гутерреш закликав людство припинити «вампірське» споживання води

Ферма в Новодмитрівці під обстрілами забезпечує молоком правобережжя Херсонщини

Ольга МЕЛЬНИК: «Сир люблять усі!»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi