Ще один виноробний регіон в Бразилії отримав сертифікат контролю справжності походження - PostEat

пошук

Ще один виноробний регіон в Бразилії отримав сертифікат контролю справжності походження
03-02-2023 0 450


У листопаді 2022 року Бразилія надала статус Denominação de Origem (скорочено — DO; ред. — сертифікат контролю справжності походження) виноробному регіону Altos de Pinto Bandeira, який розташований на пагорбах бразильського штату Ріу-Ґранді-ду-Сул. Це найменування схвалено лише для ігристих вин з цього регіону. Про це повідомляє Wine wit and wisdom.

 

Altos de Pinto Bandeira став другим виноробним регіоном Бразилії, який отримав позначення Denominação de Origem. Раніше такий же сертифікат отримав виноробний регіон Vale do Vinhedos.

Ігристі вина Altos de Pinto Bandeira DO повинні бути виготовлені традиційним методом (потребує ферментації в пляшці з наступною витримкою). Дозволено тільки три сорти винограду — Шардоне, Піно Нуар і Вельшріслінг. Згідно з правилами, опублікованими в Revista da Propriedade Industrial, очікується, що вино матиме збалансовану кислотність і оксамитову текстуру на додаток до комплексного спектра ароматів і смаків, включаючи ноти цитрусових, дріжджів, меду і смаженого мигдалю.

Ігристе вино виробляється в штаті Ріу-Ґранді-ду-Сул з початку 1900-х років. Нещодавно ця територія отримала міжнародне визнання та інвестиції, зокрема від Moët & Chandon Brasil. Тут виробляють різноманітні вина, але наразі лише чотирьом виноробням дозволено використовувати етикетку Altos de Pinto Bandeira DO для традиційних ігристих вин: Família Geisse, Vinícola Aurora, Vinícola Don Giovanni та Vinícola Valmarino.

Читайте також:

У кафе Honey, де отруїлись відвідувачі, поділились результатами розслідування

4 кроки для оцінки якості вина

Шестирічний хлопчик замовив їжу на $1000, адже вважав, що грає у гру

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi