Шведські вчені визначили найкорисніший для здоров’я спосіб приготування кави - PostEat

пошук

Шведські вчені визначили найкорисніший для здоров’я спосіб приготування кави
14-05-2020 0 1067


Вчені Гетеборзького університету (Швеція) оприлюднили результати дослідження впливу кави різних типів приготування на здоров’я людини.

За 20 років група кардіологів та дієтологів під керівництвом вченого Дага Теля (Dag Thelle) дослідила вплив кави на 508 747 чоловіків та жінок віком від 20 до 79 років.

Дослідники виявили, що нефільтрована кава містить речовини, які підвищують рівень холестерину у крові. У групі добровольців вживання нефільтрованої кави підвищило ризик смерті у чоловіків, старше 60 років — вони були більш схильні до серцево-судинних захворювань.

Але використання паперового фільтра для приготування кави затримує ці речовини. Це знижує ймовірність серцевого нападу та передчасної смерті.

Вчені стверджують, що пити фільтровану каву корисніше, ніж не пити каву взагалі. Ті учасники експерименту, які пили від 1 до 4 чашок фільтрованої кави на день мали найнижчий рівень смертності. Питці фільтрованої кави мали на 15% нижчий рівень смертності через будь-яку причину, а також нижчий рівень смертності від серцево-судинних захворювань на 20% у жінок та 12% у чоловіків.

Фото: Unsplash

Сподобався матеріал? Підтримай нас донейтом на Patreon, щоб читати більше!

Читайте також:

В Японії випустили випаровувач кофеїну для боротьби з сонливістю в офісах

Дослідження: кава поліпшує спортивні досягнення

ЗМІ: коронавірус загрожує світу дефіцитом кави

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi