Скасовано аукціон щодо передачі в оренду Житнього ринку - PostEat

пошук

Скасовано аукціон щодо передачі в оренду Житнього ринку
12-04-2024 0 263


Київська міська державна адміністрація призупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку. Про це повідомлено на офіційному сайті КМДА.

Як зазначають у рішення, дослухавшись громадськості, Департамент промисловості та розвитку підприємництва звернувся до Департаменту комунальної власності з проханням відмінити проведення аукціону 15 квітня. Далі департаменти спільно з громадськістю напрацюють оновлені умови для майбутнього інвестора, які дозволять створити і втілити оптимальну концепцію відродження ринку.

«Враховуючи резонанс серед громади Києва щодо збереження «Житнього ринку» та його цільового призначення, ми прийняли рішення не проводити аукціон зараз, напрацювати разом з киянами нові умови конкурсу та вимоги до потенційного орендаря. На це нам потрібен додатковий час», – повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костіков.

Шеф-кухар, ресторатор та громадський активіст Євген Клопотенко прокоментував рішення міського керівництва у своїй Instagram-публікації, зазначивши, що суспільний тиск, аргументована позиція та небайдужість дали результат.

«Вчора цілий день провів у Київраді, чекаючи можливості з трибуни звернутися до депутатів та донести позицію громадськості, що оренда у тій формі, яка була запропонована, фактично є прихованою та непрозорою приватизацією. І хоча виступити мені не вдалося, бо весь день міська рада розглядала питання перерозподілу бюджету для виділення додаткових коштів нашим захисникам, я зміг поговорити з головами профільних комітетів та Віталієм Кличко. І нас почули. Аукціон, запланований на 15.04, сьогодні буде скасовано. Особисто вдячний меру за підтримку цього рішення», — зазначає Євген.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Yevhen Klopotenko (@klopotenko)

Раніше редакція PostEat розповідала про застереження громади щодо прозорості проведення аукціону з довгострокової оренди Житнього ринку.

Головна фото: https://www.facebook.com/zhytniy.rynok

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi