Студентка переосмислила концепт ресторана-утопії для мальовничих куточків Землі - PostEat

пошук

Студентка переосмислила концепт ресторана-утопії для мальовничих куточків Землі
17-06-2020 0 1233


1929 року американський художник та дизайнер Норман Бель Ґеддес створив концепт «Повітряного ресторану» (Aërial Restaurant). У 2020 році студентка-дизайнерка Сара Донато спробувала уявити, якби заклад виглядав у мальовничих місцях Землі.

Норман Бель Ґеддес (Norman Bel Geddes) вважається одним з головних дизайнерів XX ст. та людиною, яка дала напрямок промислового дизайну свого періоду. 1929 року він презентував концепт панорамного ресторану в межах серії робіт «Футурама» — його уявлення про світ майбутнього.

Норман Бель Ґеддес був впевнений, що у майбутньому (приблизно у нинішній час) люди використовуватимуть аеродинамічний транспорт і будуватимуть багато висотних споруд.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Своє бачення майбутнього художник втілив у концепт «Повітряного ресторану» (Aërial Restaurant). Він мав складатись з трьох рівнів-поверхів, які б височіли над землею. Передбачалось, що поверхи будуть обертатись навколо свої осі. Це відкриє гостям закладу панорамні краєвиди і сховає від сонця у спекотні дні.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

На нижньому поверсі планувалось розмістити бар та зону для танців на 60 гостей. На другому рівні приймали б гостей у форматі фуршетів. Третій поверх мав працювати, як заклад високого класу. Кухня мала б працювати на землі, а страви б доставлялись наверх швидкісними ліфтами з регульованою температурою.

Пізніше Норман Бель Ґеддес створив для висотних закладів спеціальний набір посуду для коктейлю «Хмародер».



У 2020 році студентка італійської школи дизайну та архітектури YACademy Сара Донато (Sara Donato) отримала завдання уявити, як би виглядав «Повітряний ресторан» у наші дні, якби концепт був реалізований.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

На відміну від Ґеддеса, який бачив заклад частиною міського ландшафту, студента помістила ресторан у мальовничих куточках Землі. На її думку, саме там ідея споруди має спрацювати — дати гостям максимум вражень від краєвидів, які відкриваються з рухових поверхів.

Фото: Wikipedia / YACademy

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Читайте також:

Колишній нацистський бункер перетворять на готель-сад з барами й ресторанами

Дизайнер показав концепт захисних ковпаків від вірусів для ресторанів

В Альпах відкрили готель без стін і даху. Їжу та вино у ньому подають просто неба

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi