У Канаді закривається антикапіталістичне кафе через відсутність доходів - PostEat

пошук

У Канаді закривається антикапіталістичне кафе через відсутність доходів
17-05-2023 0 523


У Торонто, Канада, через рік після відкриття закривається кафе The Anarchist, яке пишалося тим, що воно є антикапіталістичним. Заклад працював за принципом «плати, скільки можеш». Про це повідомляється на сайті закладу.

Заклад працюватиме до 30 травня. Варто додати, що кафе пропонувало клієнтам за системою «плати, скільки можеш» тільки каву, а за інші напої та випічку потрібно було платити за цінником на відповідний продукт. Ці гроші заклад використовував, щоб покривати витрати.

«На жаль, відсутність спадкового багатства та початкового капіталу з етично збанкрутілих джерел не дала мені змоги пережити тихий зимовий сезон або розвиватися так, як це було необхідно, щоб бути стійким у довгостроковій перспективі», – заявив власник закладу Габріель Сімс-Февер.

Він зазначив, що кафе не змогло пережити зимовий сезон та забезпечити стійкість у довгостроковій перспективі.

Крім кави та випічки, відвідувачі закладу мали доступ до радикальної літератури, витворів мистецтва, наклейок, прикрас, одягу та сумок. Сімс-Февер під час відкриття кафе сподівався, що його «антикапіталістична» бізнес-модель спонукає людей думати та питати, що це означає. Власник говорив, що всі співробітники, у тому числі він сам, отримували однакову зарплату, а всі оперативні ділові рішення ухвалювалися демократично та без інституційної ієрархії.

Фото: The Anarchist

Читайте також: 

Glovo впроваджує розширені соціальні гарантії для кур’єрів в Україні

У Миколаївській ОВА показали «військову ціль» російських окупантів

Мережа виномаркетів OKWINE відкриває свій 100-ий маркет

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi