У Києві можуть не дозволити роботу ресторанів та кафе 5 червня. Є ризик для людей - PostEat

пошук

У Києві можуть не дозволити роботу ресторанів та кафе 5 червня. Є ризик для людей
04-06-2020 0 1808


У Києві ймовірно поки не дозволять перехід до наступного етапу зняття карантинних обмежень через високий рівень інфікування. Про це заявив голова Держспоживслужби у Києві Олег Рубан у коментарі кільком ЗМІ (1,2). 

За словами чиновника у Києві спостерігається різкий зріст захворюваності та стабільно високі показники госпіталізації. Це каже про те, що покращення епідеміологічної ситуації у Києві у найближчі кілька днів не слід очікувати.

Редакція PostEat звернулась до Держспоживслужби у Києві за підтвердженням або спростуванням інформації.

Нагадуємо, що згідно Постанови КМУ від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» є можливість послаблювати карантинні заходи:

«4. На території регіонів із сприятливою епідемічною ситуацією запроваджується послаблення протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 3 цієї постанови.

Послаблення протиепідемічних заходів здійснюється на території регіонів, які одночасно відповідають таким ознакам:

інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення) становить менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення;

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50 відсотків;

середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить більше ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених цією постановою. Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.»

Новина доповнюється.

Сподобався матеріал? Підтримай нас донейтом на Patreon, щоб читати більше!

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi