У Парижі відбувся вечір українських вин для американців та французів - PostEat

пошук

У Парижі відбувся вечір українських вин для американців та французів
02-10-2023 0 485


У Парижі 19 вересня відбулась дегустація українських вин за підтримки американського посольства у Франції та асоціації Fulbright. Вечір вин та сирів відкрив радник з питань культури США у Парижі Майкл Тернер. Ціль заходу – це підтримка українських виробників на міжнародному рівні. Минулорічна подія зацікавила учасників, тому було вирішено повторити захід і залучити ще більшу кількість гостей з США, Франції та України. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Презентувала іноземцям вітчизняні вина сомельє (WSET 3, French Wine Scholar), маркетинг директор філіалу компанії з виробництва енологічних келихів Riedel у Франції, винний експерт та популяризатор культури вина Анастасія Семенова. 

Головні меседжі:

  • Культура виноробства України сягає тисячоліть і може посперечатися в часі зародження з іншими виноробними країнами.
  • Виноробство України не обмежується лише Одеською областю та Закарпаттям. Вино виготовляють по всій території країни: Поділля, Галичина, Наддніпрянщина. 
  • Зараз перед українськими виноробами стоять неабиякі виклики, спричинені війною.  Росія завдала нищівної шкоди виноградникам на півдні, південному-сході країни.

Що дегустувати:

  • Фрумушика нова, Шардоне long skin contact 2021.
  • Odesos, Каберне Совіньйон 2021.
  • Аxis, Аксіома червоне 2021, Піно Нуар рожеве 2022.
  • Fathers wine, Мускат Оттонель 2022.
  • Чизай, Черсегі 2022.
  • Біологіст, Піно блан/Сільванер 2022.

Особливо французам та американцям сподобався Мускат Оттонель виноробні з Тернопільської області Fathers wine, оранж «Фрумушика Нова» з Бессарабії, Каберне Совіньйон Odesos з Одеської області.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Дегустація була жвавою та інформативною. Зі слів організаторів, гості були приємно вражені якістю та різноманіттям українських вин. Під час дегустації було розвіяно міф про «порошкове» вино, на питання українського гостя. Як бачимо, дуже важливо працювати зі споживачем і змінювати некоректні уявлення про виробництво вин загалом. Захід став своєрідним маркером того, як самі українці впродовж кількох годин переглядають ставлення до свого і починають цікавитись сортами, місцями продажу тощо. Власна найчастіше запитували, де придбати українське вино у Франції. 

Приємно спостерігати, як на міжнародному рівні заходи на тему українського вина формують якнайкращий імідж України як виноробної країни. 

Фото: Анастасія Семенова

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi