У США відкриють піцерію, де готуватимуть піцу з харчових відходів - PostEat

пошук

У США відкриють піцерію, де готуватимуть піцу з харчових відходів
08-12-2020 0 765


Стартап з Сан-Франциско готується до відкриття піцерії, де будуть використовувати харчові відходи. Автори ідеї хочуть на власному прикладі показати, що харчові відходи можна звести до мінімуму.

Ресторатори будуть використовувати «негожі» фрукти та овочі — плоди нестандартної форми і розміру, які зазвичай не потрапляють на прилавки, бо вони занадто маленькі або завеликі, вигнуті тощо.

Також на кухні будуть використовувати побічні продукти сільського господарства. Наприклад, бадилля моркви, відпрацьоване зерно та інші інгредієнти, які зазвичай викидають.

Проєкт піцерії отримав назву Shuggie’s Trash Pie & Natural Wine. Відкриття заплановане навесні 2021 року. Очікується, що до піци з відходів у новому закладі гості зможуть замовити «натуральне вино».

Автори проекту Девід Мерфі і Кайла Ейб відомі завдяки роботі компанії Ugly Pickle Co. («Потворні солоні огірки»), яка займається створенням солінь і приправ з харчових відходів.

 

«Пандемія завдала удару ресторанній індустрії. Фермери зіткнулись з проблемою збуту своєї продукції. 20% харчових відходів генеруються на самих фермах, значну частку відходів створюють ресторани і споживачі. Ми шукаємо спосіб знизити частку відходів і знайти їм застосування», — кажуть автори ідеї.

Фото: Instagram / SHUGGIE’S

Читайте також:

Експерт з харчових відходів розповідає, як визначити, чи можна вживати їжу після закінчення терміну придатності

REFRESH — проект ЄС, спрямований на зменшення харчових відходів

Екологи закликають купляти менше їжі, щоб зменшити кількість харчових відходів

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi