В самому серці Києва відкрився ресторанно-туристичний кластер «Бессарабка» - PostEat

пошук

В самому серці Києва відкрився ресторанно-туристичний кластер «Бессарабка»
24-04-2024 0 247


В квітня розпочав свою роботу унікальний ресторанно-туристичний кластер «Бессарабка». Це не просто місце, де можна смачно поїсти та цікаво провести час, але й справжня скарбниця історії, культури та гастрономічних традицій.

Учасниками кластеру стали ресторани навколо Бессарбського ранку, а також громадські спільноти Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму, «Дорога вина та смаку Української Бессарабії», «Slow Food Bessarabia», «Всеукраїнська асоціація гідів». Також до кластеру приєдналися КП «Бессарабський ринок» та Управління туризму та промоцій КМДА, КНП «Київський центр розвитку туризму».

Кластер «Бессарабка» – це не просто сукупність ресторанів, кафе, туристичних та розважальних закладів. Це синергія, що виникає з об’єднання різних учасників, які поділяють спільні цінності та прагнення. 

Місія кластеру

Розвивати та просувати ресторанно-туристичний потенціал історичного району Бессарабка у Києві. Створити інклюзивний та доступний простір для жителів та гостей міста. Зберегти та популяризувати історичну та культурну спадщину кварталу. Підтримувати та стимулювати розвиток місцевого бізнесу.

Під час прес-конференції, що відбулась в ресторації “ГАЛУШКА”, гості познайомились з учасниками кластеру, отримали інформацію про найближчі події, які відбудуться в кластері, мали можливість поспілкуватися з представниками кластеру та поставити їм свої запитання.

Вітальне слово всі присутні на прес-конференції почули від Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), пані Марини Радової. Презентувала ресторанно-туристичний кластер «Бессарабка», президентка ГС  “Всеукраїнська асоціація гідів України”, лідерка кластеру пані Яніна Гаврилова.

Цікава та пізнавальна доповідь від лідерки руху «Slow food Bessarabia» пані Лариси Титикало «Більше ніж їжа: збереження культурної спадщини Бессарабії» продовжила презентацію унікального кластеру України. Серед гостей події виступила відома рестораторка та письменниця Маргарита Січкарь. Також привітала всіх гостей та учасників кластеру партнерка та учасниця, засновниця “Креативне ательє “BIFURCATION” Наталія Сидоренко.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Переваги об’єднання в кластері — спільне використання ресурсів, маркетингових можливостей та досвіду, а таккож створення сприятливих умов для розвитку та просування бізнесу.

В планах кластеру — кулінарні батли, тематичні бранчі, сімейні гастрономічні екскурсії, презентації та інші гастрономічні та культурні події. До Дня Києва планується бізнес-фестиваль – День вдкритих дверей кластеру «Бессарабка» з цікавою програмою. 

Фото надані оранізаторами кластеру

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi