В Україні пропонують заборонити продаж алкогольних напоїв та сигарет в супермаркетах - PostEat

пошук

В Україні пропонують заборонити продаж алкогольних напоїв та сигарет в супермаркетах
21-07-2021 0 1342


У Верховну Раду внесли законопроєкт №5805, яким пропонують заборонити продаж пива (крім безалкогольного), вина, горілки, інших алкогольних напоїв, а також будь-яких видів сигарет в супермаркетах. Про це йдеться на сайті ВР.

“Згідно інформації, опублікованої на офіційному ресурсі Міністерства охорони здоров’я України, один із найавторитетніших медичних журналів The Lancet опублікував результати масштабного дослідження впливу алкоголю на здоров’я людини від науковців міжнародної колаборації Global Burden of Diseases. Висновок досліджень — безпечної дози алкоголю не існує. Незалежно від кількості, вживання алкоголю негативно впливає на організм”, — розповідається в пояснювальній записці до законопроєкту. 

В законопроєкті пропонують:

  • заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, використовуваних в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння в приміщеннях торговельних організацій, які торгують продуктами харчування, товарами дитячого асортименту або спортивними товарами;
  • продаж вищезгаданого може здійснюватися виключно в спеціалізованих стаціонарних торгових точках (магазинах), де інші товари, крім перерахованих, не продаються.
  • за порушення заборони магазини, будуть платити штраф — 23 790 грн.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi