пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Мета проєкту «The Victory Menu» – об’єднати рестораторів усього світу, познайомити якнайбільше людей з українською гастрономією та тим самим допомогти українським фермерам та крафтярам. Проєкт запустили керівниця «Лавки Традицій» Марина Булацька, гастроентузіастка Юлія Аврора Огородник та шеф-кухар Ігор Мезенцев.
“Ми зібрали рецепти крутих молодих шефів та шефінь, і пропонуємо ресторанам усього світу додавати їх у меню своїх закладів. Всі рецепти супроводжуються технологічною картою, фотографіями та особистою історією. Все, що потрібно зробити — взяти вподобану страву в меню і додати позначку #TheVictoryMenu”, — розповідає Марина Булацька, керівниця «Лавки Традицій».
Зібрані кошти підуть на допомогу маленьким підприємствам. Частина коштів піде на невідкладну допомогу фермам на корми тваринам, а також буде акумуляція коштів для тих, хто втратив абсолютно усе – для відбудови після Перемоги.
“Напевно, ви бачили фото виробництва Berryland Cidery, зруйнованого бомбами. І таких випадків вже є кілька десятків. Наша допомога їм потрібна”, — додає Марина Булацька.
За її словами, прозорість та звіти по зібраних та використаних коштах гарантовані.
Перша благодійна вечеря проєкту підтримки малих виробників The Victory Menu відбулась 30 квітня у Львові, в ресторані Дуже висока кухня.
“Команда ресторану на чолі з шефами Yura Koshyk та Dima Omel розробила меню з сезонними продуктами. Також під час вечері були презентовані крафтові сири від Джерсей Львівська Сироварня та соуси від БОЇМ. Гастромандри”, — йдеться у повідомленні “Сільпо: Академія смаку”.
Захід відвідали близько 30 людей, серед яких люди зі Львова та інших міст України, а також група французьких журналістів. Під час вечері вони відкрили для себе нові продукти, смаки, та їх поєднання і по новому подивились на сучасну українську кухню.
Фото: Facebook Marina Bulatskaya
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi