В Японії пропонують зустрічати свята з ігристим саке - PostEat

пошук

В Японії пропонують зустрічати свята з ігристим саке
28-12-2019 0 1305


До новорічних свят в Японії запустили кілька рекламних кампаній ігристого саке. В рекламі  напій пропонують вживати, як альтернативу шампанському у поєднанні зі стравами європейської та японської кухні.

Саке іноді називають «рисовим вином», проте  насправді технологія його виробництва більше схожа на пивоваріння. В Японії випускають сотні видів саке. Однією з останніх новинок стало ігристе саке, виготовлене як за технологією  штучного насичення вуглекислим газом (дає базовий рівень смаку і аромату), так і за класичною шампанською технологію з витримкою у пляшці (дозволяє досягти складного аромату і смаку). Пляшка ігристого саке 750 мл коштує близько $20 (470 грн).

Держава не регулює виробництво ігристого саке. Японські закони контролюють лише якість тихого саке, яке є основою напою. Тому 2016 року 25 компаній створили Асоціацію виробників ігристого саке (Japan Awasake Association). Організація займається вдосконаленням процесу виробництва, встановленням внутрішніх стандартів якості та просуванням продукту.  

Вживати ігристе саке, на відміну від тихого пропонують охолодженим. Поєднання напою зі стравами схоже на фудперінг з шампанським — підійдуть суші, страви з риби та морепродуктів.

Нагадаймо, 2019 року вперше в історії найвищий ступінь знавця вина «Магістр вина» отримав японець 24-річний Тору Такамацу.

Фото: http://shirakabegura-mio.jp

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi