З 1 грудня у «Бармен Диктат» можна буде замовити прозорі коктейлі - PostEat

пошук

З 1 грудня у «Бармен Диктат» можна буде замовити прозорі коктейлі
21-11-2019 0 2266


Каріна Попушина створила п’ять коктейлів, які неможливо відрізнити одне від одного, поки їх не спробуєш. «Я зробила їх прозорими, щоб нагадати гостям — як книгу не судять за обгорткою, так і коктейль не треба судити за кольором», — пояснює авторка.

Ідея прозорих коктейлів виникла ще у липні під час велелюдного вечора у «БарменДиктат». «Гості обирають коктейль за зовнішнім виглядом. Це працює як маркетинг, і це добре (з одного боку). Але час ламати систему! У нас є свої особисті бажання. Варто лише знайти їх під нав’язаними оточенням стереотипами. Саме для цього я вирішила «зав’язати гостям очі» і дати можливість знайти те, що буде смачним саме для них — без відволікань на «обкладинку», — розповідає Каріна у коментарі PostEat.

Барледі презентувала ідею прозорих коктейлів Кирилу Кислякову. Шеф підтримав ідею і було вирішено розробити п’ять коктейлів на основі віскі, джина, текіли, рому та горілки. Запуск прозорих коктейлів запланували на 1 грудня. За задумом образ чистоти й прозорості має гармоніювати з холодною порою року.

Прозорі коктейлі отримали назви orange, red, purple, white та green за кольором гарніша. Це зроблено, щоб допомогти офіціантам і гостям не переплутати напої. Гості зможуть замовити всі коктейлі сетом по 25 мл кожен або один окремо. Подаватимуться коктейлі в однакових келихах без льоду.

Можна сміливо зазначити, що українські бармени не тільки слідкують за новими трендами, а й випереджать їх. Через тиждень після того, як стало відомо про появу прозорих коктейлів в «БарменДиктат», британська мережа ресторанів Burger & Lobster теж створила гендерно-нейтральні коктейлі без назви й кольору. Напої були розроблені після опитування гостей бару, яке виявило високий відсоток гендерних упереджень — деякі гості не замовляли певні коктейлі, бо вважали їх назву і колір занадто «жіночними» або «чоловічими». Ось таке співпало.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi