Уляна Супрун попередила українців про небезпеку «солодкого життя» - PostEat

пошук

Уляна Супрун попередила українців про небезпеку «солодкого життя»
06-05-2019 0 768

Автор


Тим, хто знає, що цукор – це шкідливо, але ніяк не може побороти бажання з’їсти чогось солоденького, часто пропонують корисніші альтернативи. Наприклад, мед, коричневий цукор, сироп агави, фруктозу. В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун присвятила цій солодкій темі черговий пост на своїй сторінці у Фейсбуці, як завжди, розвіяла міфи та повідомила невтішну для солодкоїжок інформацію.

Виявляється, замінники або не такі вже й корисні, або навіть шкідливі, а оскільки вони містять не меншу кількість простих  вуглеводів, ніж ненависний для усіх цукор, то контролювати та обмежувати їх споживання теж необхідно. Якщо цього не робити, ніякі позначки про натуральність не врятують від негативних наслідків.

Зокрема, Уляна Супрун наголошує, що коричневий цукор не корисніший за аналог, який роблять з буряку. Фруктоза рекомендована діабетикам, оскільки не спричиняє різких стрибків інсуліну, але здоровим людям замінювати нею цукор не варто. Якщо здорова людина буде постійно додавати її в чай та випічку, фруктоза може спричинити не лише дискомфорт з боку травлення, а й хронічні захворювання, у тому числі той же цукровий діабет. Що ж до меду, то, як зазначила медик та чиновниця, він не є кращим за інші джерела швидких вуглеводів. Мальтодекстроза, яка, наприклад, додається у напої, взагалі є шкідливою.   

На закономірне питання, а що ж робити любителям солодкого, Уляна Супрун радить привчати себе до несолодких смаків, а на десерт вживати фрукти, що окрім фруктози містять вітаміни та клітковину.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi