6 рецептів смачних гарячих зимових напоїв - PostEat

пошук

6 рецептів смачних гарячих зимових напоїв
19-01-2024 0 403


Зі зниженням температури та настанням магічного часу року, гарячі зимові напої стають справжньою втіхою та теплом для душі. Вони не лише зігрівають, але й створюють чарівну зимову атмосферу. В нашій добірці рецептів ми розповімо про ароматний глінтвейн, грог, пунш, гарячий Aperol Spritz, каву по-ірландськи й гарячий шоколад з ромом, які роблять зиму трішки теплішою та неповторною. Приготуйтеся відкрити для себе нові смаки та зануритися в атмосферу зимової казки за допомогою ароматного напою.

Глінтвейн

Глінтвейн — це гарячий алкогольний напій, який традиційно готують у зимовий період. Його основним інгредієнтом є червоне вино, яке зазвичай подається з подрібненими фруктами та різноманітними спеціями.

Інгредієнти:

  • 1 пляшка червоного вина (750 мл)
  • 1 апельсин (нарізаний на кільця)
  • 1 лимон (нарізаний на кільця)
  • 8-10 гвоздик (пряність)
  • 2-3 зірочки анісу
  • 2 палички кориці
  • 3-4 столові ложки цукру (до свого смаку)
  • 1 чайна ложка меду
  • 1/2 чайної ложки мускатного горіха (за бажанням)
  • 1/2 чайної ложки ванільного цукру

Як приготувати:

  1. У велику каструлю вилийте червоне вино. Додайте апельсинові та лимонні кільця, гвоздику, аніс, корицю, цукор, мед, мускатний горіх (якщо використовуєте) та ванільний цукор.
  2. Повільно нагрівайте суміш на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Ретельно перемішуйте, щоб цукор розчинився.
  3. Знизьте вогонь і дайте глінтвейну настоятися протягом 15-20 хвилин, дозволяючи ароматам і смакам розкритися.
  4. Процідіть напій, щоб видалити тверді інгредієнти.
  5. Подавайте глінтвейн гарячим у склянках. Прикрасьте кожну порцію тонкими скибочками апельсина чи лимона за бажанням.

Насолоджуйтеся смаком та ароматом цього чудового зимового напою!

Грог

Грог — це гарячий алкогольний напій, приготований з рому чи коньяку, з додаванням цукру, окропом або чаєм та іноді цитрусових. Цей напій став популярним серед моряків і військових через свою здатність зігрівати в холодну погоду.

Інгредієнти:

  • 60 мл рому або коньяку
  • 1-2 чайні ложки цукру (до свого смаку)
  • 150 мл гарячої води або чаю
  • Сік половини лимона або апельсина (за бажанням)
  • 1 паличка кориці 
  • 2-3 гвоздики
  • Мед (до свого смаку)
  • Шматочок апельсинової або лимонної кірки 

Як приготувати:

  1. У чашці розчиніть цукор у гарячій воді. Потім додайте ром або коньяк.
  2. Виберіть бажані інгредієнти, такі як кориця, гвоздика, мед чи апельсинова кірка, щоб покращити смак грогу.
  3. Додайте сік лимона або апельсина.
  4. Добре перемішайте усі інгредієнти.
  5. Подавайте грог гарячим.

Ви можете експериментувати зі спеціями та інгредієнтами, щоб створити грог за вашим власним рецептом.

Пунш

Пунш — це гарячий напій, який зазвичай готується з вина, рому, коньяку або горілки, з додаванням цукру, води або чаю й прянощів. Цей напій володіє приємними смаковими властивостями і часто подається як заспокійливий або зігріваючий напій.

Інгредієнти:

  • 1 літр води
  • 200 г цукру (або до свого смаку)
  • 4-5 чайних ложок чорного чаю
  • 1 апельсин (нарізаний тонкими кільцями)
  • 1 лимон (нарізаний тонкими кільцями)
  • 5-6 гвоздик (пряність)
  • 1 паличка кориці
  • 1 чайна ложка ванільного цукру 
  • 250 мл темного рому або коньяку, вина, горілки

Як приготувати:

  1. Закип’ятіть воду в каструлі. Додайте цукор і чай.
  2. Додайте апельсин, лимон, гвоздику та корицю. Варіть 5-7 хвилин.
  3. Зменште вогонь та додайте ром або інший вибраний вами алкоголь. Продовжуйте нагрівати, але щоб напій не закипів.
  4. Зніміть з вогню і додайте ванільний цукор за бажанням.
  5. Процідіть пунш для видалення твердих інгредієнтів.
  6. Подавайте гарячий пунш у келихах, які довго зберігають тепло.

Ви можете експериментувати зі співвідношенням інгредієнтів та додавати свої улюблені спеції або фрукти, щоб створити власний смак пуншу.

Гарячий Aperol Spritz 

 

Гарячий Aperol Spritz – це зимовий варіант популярного літнього напою Aperol Spritz. Гарячий варіант створений для того, щоб насолоджуватися ароматом та смаком цього напою у зимовий час.

Інгредієнти:

  • 100 мл Aperol Spritz
  • 250 мл просеко
  • 200 мл яблучного соку
  • 1 паличка кориці
  • 1 апельсин

Як приготувати:

  1. Вилийте яблучний сік в каструлю. Додайте паличку кориці і нагрійте, поки сік не закипить.
  2. Тепер додайте просеко та Aperol Spritz, потримайте на вогні ще кілька хвилин, а потім вимкніть вогонь.
  3. Розлийте по склянках. Наріжте апельсин скибочками та використовуйте, щоб прикрасити напій.

Кава по-ірландськи

Кава по-ірландськи – кавовий напій, що готується з гарячої кави, ірландського віскі й цукру.

Інгредієнти:

  • 150 мл гарячої міцної кави
  • 45 мл ірландського віскі
  • 1-2 чайні ложки цукру (до свого смаку)
  • 30 мл збитих вершків

Як приготувати:

  1. Заваріть каву.
  2. У велику чашку додайте ірландський віскі і цукор.
  3. Додайте гарячу каву та перемішайте, доки цукор розчиниться.
  4. Зверху додайте збиті вершки.
  5. Дайте напою трошки постояти, щоб вершки стало теплим і надали напою м’якість.
  6. Подаємо каву по-ірландськи та насолоджуємося.

Гарячий шоколад з ромом

Гарячий шоколад з ромом – це відмінний приклад напою, який можна зробити ще смачнішим, якщо додати трішки алкоголю. 

Інгредієнти:

  1. 2 чашки молока (500 мл)
  2. 100 г чорного шоколаду (наріжте на дрібні кусочки)
  3. 2-3 ст. ложки какао-порошку
  4. 2-3 ст. ложки цукру (до свого смаку)
  5. 1 чайна ложка ванільного цукру (до свого смаку)
  6. 60 мл темного рому
  7. Вершки (за бажанням, для прикрашання)

Як приготувати:

  1. У невеликій каструлі нагрійте молоко на середньому вогні до того моменту, поки воно не стане гарячим, але не доводьте до кипіння.
  2. Додайте нарізаний шоколад, какао-порошок і цукор. Постійно помішуйте, щоб розчинити інгредієнти до отримання однорідної суміші.
  3. Додайте ванільний цукор і ром. Продовжуйте помішувати, поки шоколад повністю не розчиниться, і напій не стане гарячим.
  4. Вилийте гарячий шоколад у чашки й, за бажанням, прикрасьте вершками.

Photo credits: unsplash; piekfeinebraende.de; Wikipedia; www.encore-more.com

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi