Банош у закладах Києва: де їсти гуцульську страву - PostEat

пошук

Банош у закладах Києва: де їсти гуцульську страву
24-02-2020 0 6490


Банош у закладах Києва шукала редакція PostEat. Одна зі знакових страв гуцульської кухні готується з кукурудзяної крупи на жирних овечих вершках або сметані, до яких додають шкварки, бринзу або гриби. Секрет виняткового смаку баношу в простому приготуванні та гуцульських секретах — традиційно страву готують виключно чоловіки в казані на відкритому вогні, перемішуючи її дерев’яною ложкою.

Познайомитися з найвідомішою карпатською стравою можна і в столиці — розповідаємо, де скуштувати банош у закладах Києва. До речі, ми розповідали, що на початку року шеф-кухарі Івано-Франківська зварили рекордну тонну баношу.

Остання Барикада

Де: Майдан Незалежності, 1

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (39–148 грн), салати (98–129 грн), основні страви (138–389 грн).

Страви: банош з беконом – 138 грн.

Напої: гарбузово-брусничний напій – 79 грн, обліпиховий напій з імбирем – 79 грн, ягідний напій з грушею – 79 грн.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, українська кухня, арт-простір, великий вибір настоянок та наливок, зали для банкетів, pets friendly, cork fee, жива музика, kids friendly, сети для компанії.

«Остання Барикада» — українська гастрономія в самому серці Києва, яка є частиною сім’ї ресторанів Діми Борисова. Концепція ресторану — культурно-гастрономічний простір, де регулярно проходять концерти, презентації книг, дискусії та виставки. В меню «Останньої Барикади» представлені страви сучасної української кухні, фермерські сири і вино українського виробництва. Спробуйте в ресторані запашний банош з вершками, карпатським сиром будз та беконом.

ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (172–325 грн), гарячі страви (194–725 грн), десерти (124–175 грн).

Страви: гуцульський банош з білими грибами та бринзою – 194 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української кухні, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований на правому березі Києва на воді, 7 видів сала і 5 видів борщу, прогулянки по річці в теплу пору року, власна коптильня, гастрономічна крамниця, страви на мангалі, сезонне меню, майстер-класи для дорослих і дітей, страви від шеф-кухаря.

Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України — риба дніпровського і чорноморського вилову, карпатський бограч, львівський сирник. Спробуйте гуцульський банош з білими грибами та бринзою.

BARVY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 3

Бюджет: ₴₴. Спеціалітети (65–315 грн), салат (160–235 грн), страви з м’яса (155–325 грн).

Страви: банош із бринзою – 85 грн.

Напої: чай трав’яний з м’ятою – 80 грн, Syrah Stellenbosch Hill – 160 грн/150 мл, «Кольори осені» – 75 грн, обліпихово-iмбирний чай – 75 грн.

Деталі: сучасна українська кухня, бренд-шеф Сергій Байсаревич, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, сезонне меню, резерв столів, формат take away, kids friendly, тераса, авторська карта напоїв, виставки та творчі зустрічі.

Ресторан сучасної української кухні BARVY являє собою гармонійний тандем гастрономічного та арт-простору. В меню BARVY представлені національні страви у сучасному прочитанні та спеціалітети з різних куточків України. В ресторані BARVY проводять ексклюзивні вечори фудпейрингу, на яких шеф-кухар Сергій Байсаревич та шеф-бармен Назар Макаров готують спеціальний сет зі стравами та коктейлями. В ресторані спробуйте класичний банош із бринзою.

Українські Страви

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Відрадний, 22

Бюджет: ₴₴₴. Салати (95–641 грн), гарячі закуски (113–1089 грн), вареники (95–2732 грн).

Страви: банош по-гуцульськи (з грудинкою) – 173 грн, банош по-iвано-франківськи (з бринзою) – 183 грн, банош по-закарпатськи (зі шкварками) – 149 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української кухні, автентичний інтер’єр, сніданки цілий день, страви на грилі, власна випічка, банкетна зала, винна карта, напої власного виготовлення, жива музика, дитяча кімната, доставка, кейтеринг, парковка.

Концепція ресторану «Українські Страви» вибудувана навколо української кухні, обрядів і побуту. Національна українська гастрономія презентована тут у сучасному прочитанні. Інтер’єр ресторану виконано в стилістиці заможної української хати: дерев’яна стеля, мощена підлога, різьблені дерев’яні полиці, вишиті скатертини. Меню ресторану «Українські Страви» містить близько семисот страв національної кухні. В закладі готують три види баношу — по-гуцульськи з грудинкою, по-iвано-франківськи з бринзою та по-закарпатськи зі шкварками.

Кафе Борщ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Прорізна,10

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (79–126 грн), салати (76–129 грн), основні страви (110–139 грн), десерти (30–84 грн).

Страви: карпатський банош з грибами та домашньою бринзою – 72 грн.

Напої: узвар – 25 грн, лимонад класичний – 59 грн, еспресо – 33 грн, лате – 39 грн.

Деталі: сімейний ресторан, авторський дизайн інтер’єру, страви української та європейської кухонь, фірмові рецепти, сніданки щодня з 10:00 до 13:00, вареники та пельмені власного виготовлення, наливки та лимонади власного виробництва, авторські коктейлі на власних настоянках, вибір побокальних позицій вина, take away.

«Кафе Борщ» зустрічає гостей в центрі міста майже десять років. Затишний інтер’єр, щира гостинність та смачні страви приваблюють до закладу постійних шанувальників. В меню від шеф-кухаря Антона Петрова представлені страви української та європейської кухонь. Спробуйте карпатський банош з грибами та домашньою бринзою.

Головне фото: Остання Барикада

Фото Facebook: Остання Барикада, ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі, BARVY, Українські Страви, Кафе Борщ


Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi