Борщ в ресторанах Києва: зігріваємось перлиною української кухні - PostEat

пошук

Борщ в ресторанах Києва: зігріваємось перлиною української кухні
09-03-2023 0 2291


Борщ в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Борщ є однією із найпопулярніших страв української кухні — 1 липня 2022 року український борщ внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, яка потребує негайної охорони. В українській кухні існує безліч різновидів борщу, наприклад, полтавський з галушками, подільський з квасолею, південний з борошном, зелений зі щавлем, холодний борщ та інші — залежно від регіональної приналежності та кількості інгредієнтів, що входять до складу страви. Пропонуємо вам дізнатись, який готують борщ в ресторанах Києва та спробувати цікаві варіації.

Царське село

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лаврська, 22

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: борщ по-царськи — 285 грн, борщ «Родинне застілля» — 910 грн.

Деталі: ресторан української кухні з 25-річною історією, знаходиться на Печерську, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, тематичний інтер’єр, страви на мангалі, власна випічка та консервація, банкетне меню; сніданки 10:00-12:00 (у будні), 11:00-13:00 (у вихідні); карта сала, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, велика барна карта, настоянки власного виробництва, власна горілка, резерв столів, доставка.

«Царське село» — український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року та вже став частиною гастрономічної історії Києва. Розташований заклад в історичному серці Києва, на Печерських пагорбах у приміщенні колишнього порохового погребу Печерської фортеці. Це перший ресторан-музей української кухні, де відтворили колорит і атмосферу українського села. Тут можна спробувати фірмовий борщ по-царськи — наваристий з ребра свинини, який подають у хлібній тарілці власного виробництва, з чаркою горілки, відбірним салом, соленим огірком, сметаною, пампушками, часниковим соусом, зеленою цибулею. Також можна замовити справжнє «Родинне застілля» — борщ з реберцями, який подають в каструлі на велику сім‘ю.

100 років тому вперед

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 4

Бюджет: ₴₴. 

Страви: борщ із печі, зі сливовим лекваром — 195 грн.

Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, автентичні страви, шефські сети, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів.

«100 років тому вперед» — ресторан сучасної української кухні від Інни Поперешнюк та Євгена Клопотенко із власними суперфудами, дивовижними рецептами та переосмисленими традиціями. знаходиться в історичній частині Києва. На першому поверсі закладу зала, оздоблена натуральним дерево, а на другому знаходиться простора світла зала з великими вікнами. В меню шеф із командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. Борщ в ресторані готують борщ за старим рецептом: на свіжому буряковому соці і карпатському лекварі зі слив — все в печі полтавських майстрів. 

КАНАПА

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19

Бюджет: ₴₴. 

Страви: борщ червоний з копченою грушею, сливою та пампушками — 189 грн, зелений борщ — 179 грн.

Деталі: ресторан-салон нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, кав’яр бар, українські крафтові сири, лавка гастрономічних сувенірів, доставка, take away.

Ресторан Дмитра Борисова «КАНАПА» є одним з перших закладів сучасної української кухні в столиці — він відкрився на Андріївському узвозі в 2013 році. В інтер’єрі – змінні експозиції художників, посуд — сучасна авторська кераміка. У ресторані готують автентичні українські страви, для яких обирають локальні продукти. В меню ви знайдете Ттрадиційний український борщ, приготований за чернігівським рецептом на бульйоні зі свинини з додаванням в’яленої груші, квасолі, чорносливу та свинячих вушок. Подають у голівці капусти зі сметаною та пампушками із часником. Також є зелений борщ на бульйоні з кролика, з додаванням кінського щавля, кропиви та м’яса кролика.

«Товста Качка»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Прорізна, 15А

Бюджет: ₴₴

Страви: борщ з качкою, салом та грінками з чорного хліба — 178 грн, борщ з чорною смородиною, квасолею та свинячими ребрами з салом та грінками з чорного хліба — 176 грн.

Деталі: ресторація нової української кухні, знаходиться в центрі міста, стильний інтер’єр, проєктом шеф-кухаря та ресторатора Ігоря Брагіна, страви на компанію, шоу-подача, власна випічка, страви у соляній печі, працює щодня з 11:00 до 22:00.

«Товста Качка» — ресторація нової української кухні в центрі міста. Ресторація є проєктом досвідченого шеф-кухаря та ресторатора, президента Асоціації шеф-кухарів України Ігоря Брагіна. В меню ви знайдете страви на компанію, закуски та салати, полтавські галушки на пару та київські вареники з тонкого тіста, хліб власної випічки та різноманіття десертів. У ресторації готують два види борщу: з качкою та з чорною смородиною, квасолею й свинячими ребрами, обидва борщі подають із салом та грінками з чорного хліба.

Глек

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська 6/11

Бюджет: ₴₴.

Страви: справжній київський борщ з м’ясною пампушкою – 240 грн, справжній київський борщ з білими грибами, подається з пампушкою — 180 грн, зелений борщ з підкопченим сомом – 240 грн.

Деталі: ресторан сучасної київської кухні, знаходиться в центрі міста, дизайнерський інтер’єр, кілька зал, власна пекарня, сезонні локальні продукти, сніданки, еногастрономічні вечори, класичні та авторські коктейлі, натуральні сидри, українські та європейські вина, резерв столів.

«Глек» — ресторан сучасної київської кухні про гастрономічні відкриття, про фудпейрінг з винами і напоями. У стравах майстерно поєднують смаки сезонних локальних продуктів. У закладі пропонують сніданки, також є власна пекарня. В ресторані готують борщ на овочевому бульйоні з білими грибами та квасолею  без картоплі, його подають з пампушкою, яку ми розрізають, змащують конопляним майонезом, приправляють червоною цибулею та начиняють томленою щокою. Також можна спробувати зелений борщ з підкопченим сомом.

SHO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 18

Бюджет: ₴₴.

Страви: борщ на півні – 220 грн.

Деталі: концептуальний ресторан української кухні, формат take away, меню сніданків, українські стейки, блюда на відкритому вогні, страви на компанію, резерв столів, паркінг.

Найбільший ресторан української кухні в країні SHO відомий своїм лаконічним інтер’єром у стилістиці традиційного українського житла. Головна прикраса інтер’єру двоповерхового ресторану — метрові дизайнерські люстри. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України, серед яких різноманітні вареники, зрази, риба власного копчення, страви на вогні та пиріжки. Борщ в ресторані готують на півні.

Головна фото: «Царське село»

Фото: Facebook «Царське село», «100 років тому вперед», «КАНАПА», «Товста Качка», «Глек», SHO.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi