Цікаві веганскі страви в Києві: де шукати - PostEat

пошук

Цікаві веганскі страви в Києві: де шукати
09-11-2021 0 406


Цікаві веганскі страви в Києві шукала реадкція PostEat. Щодня в місті збільшується кількість веганських та вегетаріанських закладів, а у меню ресторанів та кафе додаються позиції без м’яса та продуктів тваринного походження. PostEat познайомить вас із закладами, де готують цікаві веганські та вегетаріанські страви.

Літературне кафе Імбир

Де: вул. Жилянська, 7

Бюджет: ₴₴. 

Страви: рол-сендвіч з копченим тофу та авокадо – 225 грн, гриль-салат з бататом, авокадо перцем та в’яленими томатами – 280 грн, хрусткі оливки з козиним сиром, копченою морквою та кеш’ю кремом – 250 грн, онігірадзу – сендві з тофу, бататовим хумусом та апвокадо – 260 грн, індійський дал із сочевиці – 180 грн.

Деталі: вегетаріанське літературне кафе, знаходиться в центрі Києва, сніданки з 8:00 до 12:00, сироїдницькі страви, невелика бібліотека, доставка, магазин ведичних товарів.

Затишне літературне кафе «Імбир» — улюблене місце багатьох київських адептів вегетаріанства та веганства. Кухня базується на принципах ведичної кулінарії — живої та корисної їжі. Страви тут готують за принципами ведичної кулінарії, тобто їжа жива та корисна, адже не проходить термічну обробку. Окрім цього, в кафе є невелика цікава бібліотека — тут зібрана художня література, нон-фікшн з ведичної філософії, кулінарії, саморозвитку.

Green 13

Де: Бессарабська площа, 2; вул. Велика Житомирська, 40.

Бюджет: ₴. 

Страви: будда боул – 115 грн, бургер вег бекон – 98 грн, рол з гарбузом та соусом ламінарія – 98 грн, фалафель Green 13 – 86 грн, кукурудзяний крем-суп – 70 грн, хот-дог – 130 грн.

Деталі: мережа веган-стрітфуд кафе, дві локації в центрі, корисні страви та напої, комбо меню, формат take away, доставка, магазин веганських продуктів.

Green 13 — мережа стрітфуд-закладів, що має дві локації в центрі Києва. Одна з локацій всередині Бессарабського ринку, інша біля кінотеатру «Ліра» та театру «Актор». В закладах пропонують виключно веганські страви: супи, бургери, боул, фалафель в лаваші та інші роли, а також баскський чизкейк і каву. Найбільш популярною стравою у відвідувачів є фалафель, який готують з класичного нуту або з зеленого горошку і подають у лаваші. Страви запаковують виключно у екологічний одноразовий посуд.

Pie Spot

Де: вул. Липинського, 15

Бюджет: ₴₴.

Страви: піца «Мамасіта» – 211 грн, піца «Холі Моллі (Шмегетаріана)» – 211 грн, Нью-Йоркський слайс «Білявка Веган» – 388 грн, сицилійський пиріг «Фан Гай Пай ВЕГАН» – 433 грн.

Деталі: авторська піца, шеф Ілля Сьомін, цільнозернове тісто на заквасці, веганські позиції, власна випічка, великий розмір піци, сніданки пн-пт 08:30-12:00 (сб-нд 09:30-12:00), самовивіз, доставка.

Pie Spot — формат авторської піци від ресторатора Влада Максимова та шеф-кухаря Іллі Сьоміна, який відкрився на Tin Tin Food Spot. В меню ви знайдете неавтентичну неаполітанську піцу на заквасці, нью-йоркський слайд та сицилійські пироги. В кожні категорії ви знайдете вегетаріанські та веганські позиції, наприклад, неаполітанська піца «Мамасіта» з домашнім веган сиром моцарела, Нью-Йоркський слайс «Білявка Веган» з кокосовими вершками, сицилійський пиріг «Фан Гай Пай ВЕГАН» з трюфельною пастою та гливами.

Naushi

Де: вул. Сковороди, 7

Бюджет: ₴₴.

Страви: веган рамен – 115/150 грн за baby та стандартну порції, пескетаріанський рамен – 115/150 грн за baby та стандартну порції, маземен з лососем – 185 грн, онiгiразу веганський з тофу – 129 грн,

Деталі: раменна, знаходиться на Подолі, стильний інтер’єр, 5 видів рамену, локшину готують самостійно, карааге, моті, суші-сендвічі, доставка на Подолі, take away, pets friendly, працюють щодня з 11:00 до 22:00.

Останнім часом виник бум на азіатську культуру, особливо Японію. А що спадає першим на думку при згадці японської кухні? В основному це рамен та суші, але де можна знайти ці страви у вега-виконанні? У Naushi, де вас буде оточувати автентичний затишний інтер’єр, ви можете спробувати рамен-суп на овочевому бульйоні, спеціальними аромамаслами, веганським мотодаре (основний соус), крафтовою алкідною локшиною, маринованими печерицями, листками норі та зеленню. Додатково можна додати ще багато різних топінгів, наприклад японський солодкий гарбуз, бамбук, гриби муер, рамен-яйце і так далі. Також є суші-сендвічі онігірадзу з маринованим тофу та свіжими овочами. Для друзів пескетаріанців ще є рамен-суп на рибно-овочевому бульйоні, папрична локшина маземен та онігірадзу з диким лососем.

Green chef

Де: вул. Московська, 8 (Kyiv Food Market)

Бюджет: ₴₴.

Страви: безглютенова паста з білими грибами, трюфельною олією та шавлією – 192 грн, умамі сендвіч з шиїтаке, авокадо і запеченим перцем – 228 грн, запечений батат із грибами та кеш’ю сметаною – 182 грн, спельтові млинці з маком та кокосовим згущеним молоком – 179 грн.

Деталі: здорова їжа, no sugar, no lactose, vegan, програми харчування: light, ayurvedic, clean green, корисні солодощі та торти на замовлення, власна випічка, безглютеновий хліб, доставка готових страв

Green Chef — здорова їжа в форматі take away на основі натуральних рослинних інгредієнтів. Green Chef — це більше, ніж проект корисного сервісу їжі. Це ціла філософія, заснована на екологічному підході до життя. В десертах використовують тільки натуральні інгредієнти рослинного походження. В меню також безглютенова паста, умамі сендвічі, запечений батат, вафлі та еклери.

Hum:Hum.Kyiv

Де: вул. Межигірська, 13/34

Бюджет: ₴₴.

Страви: мухамара з печених перців з зеленим маслом та обсмаженою золотистою халою – 105 грн, класична тарілка хумуса з фалефелем, сливовим конфітюром, пряним нутом та домашньою пітою – 155 грн, запечені овочі з грибною перловкою, пряним нутом та трюфельною олійкою з трав’яним йогуртом – 155 грн, запечена синя капуста з пряним соусом, тофу кремом та гречаним попкорном – 155 грн, крем-суп з корінців селери з пряною грушею, фундуком та горгонзолою – 135 грн.

Деталі: тематичний ресторан, знаходиться на Подолі, космополітична кухня, мінімалістичний інтер’єр, веганські страви, сніданки, вина, коктейлі, смузі.

Hum:Hum.Kyiv на Подолі нещодавно відкрився в оновленому форматі. Заклад зустрічає залами у стилі паризького необістро, де неквапливо снідають та зустрічаються ввечері з друзями на келих вина. В меню багато веганських страв: мухамара з печених перців, запечені овочі з грибною перловкою, запечена синя капуста з пряним соусом, крем-суп з корінців селери з пряною грушею та, звичайно, класична тарілка хумуса.

ORANG+UTAN

Де: вул. Симона Петлюри, 16/108; вул. Січових Стрільців, 72; вул. Московська 8 (Kyiv Food Market)

Бюджет: ₴.

Страви: гавайський бургер – 150 грн, рол митбол + фондю – 150 грн, сендвіч сейтан + авокадо – 125 грн, безкрабовий салат – 90 грн, хумус та овочі – 75 грн, веган еклери – 85 грн.

Деталі: вегетаріанський сендвіч-бар, великий асортимент страв в меню, веганські позиції, великі порції, використовують продукти рослинного походження, готують смузі, напої власного приготування; концептуальний інтер’єр, доставка, формат take away.

Orang + utan — заклади з вегетаріанською позицією, в якому гостям пропонують сендвічі на будь-який смак: з паніром та песто, сейтаном та авокадо, фалафелем і баклажаном та іншими незвичними поєднаннями інгредієнтів. До того ж гостей закладу вирішили не обмежувати лише сендвічами — в меню представлені супи, салати, смузі та десерти.

Головна фото: Літературне кафе «Імбир»

Фото: Facebook Літературне кафе Імбир, Green 13, Pie Spot, Naushi, Green chef, ORANG+UTAN.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi