Де скуштувати чебуреки в Києві: шукаємо головну страву кримськотатарської кухні - PostEat

пошук

Де скуштувати чебуреки в Києві: шукаємо головну страву кримськотатарської кухні
08-10-2019 0 599


Редакція PostEat розповідає, де скуштувати чебуреки в Києві. Чебурек — традиційна страва кримськотатарської кухні, смажений пиріжок з тонким тестом. Слово походить з кримськотатарської мови, в перекладі означає «сирий пиріжок» (кримсько-тат. çiy, чий — сирий, börek, борек — пиріжок). Класичні чебуреки роблять у формі півмісяця — страву готують з прісного бездріжжового тіста і начиняють бараниною з перцем і цибулею. Іноді начинку для чебуреків готують зі свинини або яловичини, а також з не м’ясних продуктів: сиру, грибів, капусти, або яєць з рисом і цибулею. Чебуреки обсмажують з двох сторін у великій кількості олії до утворення золотистої скоринки. Чебуреки їдять руками, щоб не втрачати м’ясний сік, який знаходиться всередині. Правильно їсти чебурек з верхнього кінця пиріжка, щоразу відсьорбуючи трошки ароматної рідини.

Musafir

Де: вул. Саксаганського, 57а, вул. Богдана Хмельницького, 36.

Бюджет: ₴. Чебуреки та янтики (30–38 грн), сарма і плов (78–129 грн), кебаб (108–219 грн).

Страви: чебурек з яловичиною – 35 грн/1 шт., чебурек з бараниною – 35 грн/1 шт., чебурек з сиром – 35 грн/1 шт., чебурек з бринзою – 35 грн/1 шт., чебурек з грибами – 30 грн/1 шт.

Напої: сютлю каве – 34 грн, каранфіль кавесі – 31 грн, айран – 25 грн, хошаф – 19 грн.

Деталі: кафе кримськотатарської кухні в Києві, концептуальний інтер’єр, сімейний ресторан, каву варять в джезві на піску, лаконічний інтер’єр, демократична цінова політика.

Musafir — кафе кримськотатарської кухні в Києві. Перше кафе сім’я з Бахчисарая відкрила в 2015 році, коли переїхала до Києва, а друге в 2017 році на вулиці Богдана Хмельницького. У Musafir ви поринете в атмосферу Сходу, відчуєте гостинність та неповторний смак кримськотатарської кухні. Три просторих, наповнених світлом поверхи ресторану здатні прийняти більше 300 гостей одночасно. Традиційна побілка стін, дерев’яні стельові балки, барвисті килими ручної роботи передають атмосферу старовинного кримськотатарського будинку. В меню Musafir ви знайдете чебуреки з яловичиною, бараниною, сиром, бринзою та грибами.

Софра

Де: Кловський узвіз, 10

Бюджет: ₴₴. Чебуреки та янтики (39–75 грн), супи (50–110 грн), салати (70–110 грн).

Страви: чебурек з бараниною – 39 грн/1 шт., чебурек з сиром – 39 грн/1 шт., чебурек з картоплею – 39 грн/1 шт., чебурек мікс – 43 грн/1 шт., хан-чебурек – 75 грн.

Напої: хара хаве – 35 грн, айран – 30 грн, сютлю хаве – 40 грн.

Деталі: ресторан кримськотатарської кухні, знаходиться в центрі міста, автентичний інтер’єр, національні страви, власна випічка, страви на компанію, не має алкоголю, take away.

«Софра» — ресторан кримськотатарської кухні у Печерському районі. Невеликий затишний заклад знаходиться у підвалі та має дві зали оформлені в автентичному кримськотатарському стилі. Основа меню в «Софрі» — чебуреки та янтики, які готують з бараниною, сиром, картоплею або поєднують декілька начинок. Також є солодкі чебуреки з яблуками та корицею та сиром і родзинками. Чебуреки в «Софрі» подають з традиційним кисломолочним соусом.

Тюбетейка на Тарасовской

Де: вул. Тарасівська, 29/50

Бюджет: ₴₴. Чебуреки та янтики (43–58 грн), холодні закуски (78–338 грн), страви з м’яса та птиці (115–385 грн), десерти (42–135 грн).

Страви: чебурек з бараниною та сиром сулугуні – 53 грн, чебурек з телятиною – 43 грн, чебурек з грибами та сиром – 49 грн, чебурек з сиром сулугуні та зеленню – 53 грн.

Напої: цитрусовий лимонад – 68 грн, чача – 55 грн/50 мл, мохіто – 145 грн, барбарисовий напій – 35 грн.

Деталі: ресторан узбецької кухні, концептуальний інтер’єр в східному стилі від YUDIN Design, бізнес-ланчі у будні дні, страви на грилі, саджі, фірмові чаї, кава за східними рецептами, велика зонована тераса, take away, доставка, кальян, IQOS friendly.

«Тюбетейка на Тарасовской» — сімейний ресторан з камерною атмосферою у центрі міста. Тут ви можете спробувати традиційні узбецькі страви, які готуються за автентичними рецептами: плов, долму, манти, лагман, шурпу, янтики, самсу, люля-кебаб. А про тутешні чебуреки та янтики легенди ходять — ресторанне меню налічує 12 видів: з бараниною, з телятиною, зі свининою, з індичкою, з сиром, з томатами та з поєднанням кількох інгредієнтів.

Lavash Restaurant

Де: вул. Велика Васильківська, 55

Бюджет: ₴₴. Мезе (59–79 грн), салати (99–139 грн), страви з тіста (25–169 грн).

Страви: чебурек з телятиною – 35 грн/1 шт., чебурек з бараниною – 35 грн/1 шт., чебурек зі шпинатом та сиром – 35 грн/1 шт.

Напої: айран – 25 грн, авторські лимонади – 49 грн, чай – 39 грн, кава по-турецьки – 35 грн.

Деталі: ресторан східної кухні, знаходиться в центрі міста (на території НСК «Олімпійський»), дизайнерський інтер’єр, страви халяль, страви на грилі, відсутній алкоголь, власні лимонади, резерв столів.

Lavash Restaurant — ресторан східної кухні на території НСК «Олімпійський». Інтер’єр лаконічний, в світлих тонах, доповнений яскравими меблями. В Lavash Restaurant подають халяль-страви. В меню ресторану — класичні страви східних кухонь: різноманітні мезе, салати, піде, манти, чебуреки, самса, м’ясо на грилі, плов та десерти. Чебуреки в Lavash Restaurant готують з телятиною, бараниною і шпинатом та сиром.

INJIR

Де: вул. Євгена Коновальця, 15/3

Бюджет: ₴₴. Салати (65–75 грн), супи (60–85 грн), основні страви (30–110 грн), кебаб/шашлик (80–150 грн).

Страви: чебурек з бараниною – 30 грн/1 шт., чебурек з яловичиною – 30 грн/1 шт., чебурек з сиром та помідорами – 30 грн/1 шт., чебурек з бринзою та зеленню – 30 грн/1 шт.

Напої: кава по-ханськи – 30 грн, айран – 25 грн, кава з молоком на піску – 35 грн.

Деталі: ресторан на Печерську, автентичні страви кримськотатарської кухні, європейська кухня, бізнес-ланчі, затишний інтер’єр, демократичні ціни, літня тераса, кальян, караоке, доставка, резерв столів.

INJIR — ресторан кримськотатарської та європейської кухні на Печерську. В окремих меню представлені автентичні страви кримськотатарської кухні та класичні страви європейської кухні. Інтер’єр ресторану стриманий та гармонійно доповнюється етнічними орнаментами. В INJIR є затишна літня тераса, прихована від міського гамору. В ресторані можна спробувати чебуреки з бараниною, яловичиною, з сиром та помідорами і з бринзою та зеленню.

PLOV

Де: вул. Семена Скляренка, 9

Бюджет: ₴₴. Салати (65–265 грн), гарячі страви (115–425 грн), мангал-меню (95–1100 грн).

Страви: чебурек з телятиною – 85 грн/1 шт., чебурек з бараниною – 85 грн/1 шт., чебурек з сиром та зеленню – 85 грн/1 шт.

Напої: Pinot Grigio – 140 грн/150 мл, Tvishi – 135 грн/150 мл, Kindzmarauli – 700 грн/750 мл.

Деталі: ресторан узбецької кухні, команда кухарів з Узбекистану, бізнес-ланчі з 12:00 до 16:00 по буднях, тераса, доставка, кальяни, вечірки, караоке по п’ятницях і суботах, стильний інтер’єр, підходить для банкетів, формат take away, резерв столів, мангал-меню, спеціальні пропозиції.

PLOV — великий концептуальний двоповерховий ресторан. В закладі – фьюжн-кухня з узбецьких та європейських кулінарних традицій. Унікальний інтер’єр виконаний в яскравих тонах та доповнений різнокольоровими художніми мозаїками і середньоазійськими традиційними елементами декору. Родзинкою інтер’єру можна назвати величезну люстру в центральній частині залу. В ресторані чебурек готують з телятиною, з бараниною і з сиром та зеленню, а подають з аджикою.

Баклажан

Де: бул. Шевченко, 35; вул. Саксаганського, 120.

Бюджет: ₴₴. Закуски (88–297 грн), салати (85–210 грн), тандир (144–352 грн), гарячі страви (180–264 грн).

Страви: чебурек зі шпинатом та сиром – 95 грн/1 шт., чебурек з бараниною – 90 грн/1 шт., чебурек з телятиною – 90 грн/1 шт.

Напої: кавказький тонізуючий чай з запашним перцем — 80 грн, смородиновий лимонад — 80 грн, кава по-східному — 60 грн.

Деталі: ресторан кавказької і узбецької кухні, затишні банкетні і vip-зали, різноманітне меню, великий вибір алкоголю, страви на мангалі, камін в центрі просторого залу, жива музика.

Ресторан «Баклажан» — місце, де переплітаються гастрономічні традиції Кавказу та Середньої Азії і подаються «під соусом» щирої гостинності. Заклади входить до мережі ресторанів Tarantino Family. У меню зібрані знакові страви грузинської, узбецької, вірменської, азербайджанської та абхазької кухні. Чебуреки в ресторанах «Баклажан» готують зі шпинатом та сиром, з бараниною та з телятиною.

Фото: Facebook Musafir, Софра, Тюбетейка на Тарасовской, Lavash Restaurant, INJIR, PLOV, Баклажан

Головна фотографія: Баклажан

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi