Фудмаркети та фудхоли Києва — новий столичний тренд: гід від PostEat - PostEat

пошук

Фудмаркети та фудхоли Києва — новий столичний тренд: гід від PostEat
14-07-2020 0 1462


Фудмаркети та фудхоли Києва шукала редакція PostEat. За останні десять років цей формат встиг викликати ажіотаж по всьому світу і зараз тренд активно набирає обертів в Україні. Фудмаркети та фудхоли різних розмірів —  це історія про вибір і різноманітність, адже на локаціях у великих чи не дуже приміщеннях або на відкритому просторі об’єднують від кількох до десятків гастрономічних форматів. На одній локації гостям пропонують як стрітфуд, так і делікатеси — від бургерів та піци до морепродуктів й крабів, до яких можна замовити каву, лимонади, коктейлі та вина. Які формати фудмаркетів та фудхолів вже існують в Києві та які страви пропонують гостям, розповідаємо у цьому матеріалі.

Kyiv Food Market

Де: вул. Московська, 8

Бюджет: ₴₴₴.

Дещо з меню: Sabai (тайська кухня): Том Ям Кунг – 125/225 грн, зелений карі з креветками – 236 грн, скляна локшина з яловичиною – 165 грн; Malva (українська кухня): деруни картопляні з лісовими грибами – 132 грн, зелений борщ з домашньою куркою та перепелиним яйцем – 98 грн, вареники з сезонними ягодами – 98 грн; Bakehouse (пекарня): суперсирний мелт – 176 грн, авокадо тост з тофу та норі – 194 грн, сендвіч з диким лососем та соусом тартар – 165 грн.

Деталі: фудмол, знаходиться на території заводу «Арсенал», автори проєкту — Алекс Купер («Міський ринок їжі» в Одесі) та Михайло Бейлін (La Famiglia), дизайнер проєкту — Balbek Bureau Слави Балбека, працює щодня з 11:00, паркінг, столики на вулиці.

Kyiv Food Market відкрився восени 2019 року біля станції метро «Арсенальна» — проєкт зібрав на одному майданчику понад два десятки закладів. Проєкт створений засновником Odesa Food Market Алексом Купером та власником мережі ресторанів La Famiglia Михайлом Бейліним. Для проєкту в арсенальському павільйоні студія Слави Балбека Balbek Bureau облаштувала простір з двома поверхами. Тут відкрили свої точки заклади мережі La Famiglia, заклади «Ресторанів Гусовських» (Adelle та Liberty), Анни Козаченко (Dogs and Tails й Milk Bar). Точки працюють у форматі «бістро» — з коротким меню та швидким обслуговуванням гостей. Для гостей облаштовані посадкові зони на двох поверхах та з’явились столики на вулиці. На другому поверсі також облаштовано простір для шефських проєктів.

Новий сезон Kyiv Food Market розпочав 1 липня з оновленим переліком резидентів — замість NAM і BAO працюватимуть «Китайський привіт» та «В’єтнамський привіт» від Міші та Даші Кацуріних, замість Good Girl будуть популярні хот-доги від Dogs and Tails. На другому поверсі відкрився ресторан WOWCRABS з крабами, креветками та спеціальними коктейлями, а також на другому поверсі доступне обслуговування офіціантами.

БУХТА food station

Де: Поштова площа, 3

Бюджет: ₴₴.

Деталі: open air food hall, знаходиться на Поштовій площі, сезонний проєкт просто неба, автор проєкту Роман Тугашев (Ulichnaya Eda), працює щоденно з 12:00 до 22:00.

БУХТА food station — фудкорт просто неба, який в теплу пору року працює на Поштовій площі. Це проєкт Романа Тугашева, організатора щорічного київського фестивалю Ulichnaya Eda та інших. Учасниками проєкту є найкращі резиденти Ulichnaya Eda, а також нові та знайомі локації, що давно полюбилися киянам. Тут ви знайдете гастролокації з різноманітними концепціями — від точок, зосереджених на одному продукті до локацій, в котрих поєднуються кілька концепцій.

У цьому році на БУХТА food station представлено 50% нових резидентів: «Альтруіст» з ізраїльською кухнею, поке і роли в «Bali hai», італійські закуски і антипасті до вина в «Oh, Italia», устриці й просекко в «Одіссей» сети морепродуктів в фірмовому клярі від «Fish & Chip» та «Ramyon Baby» від Олександра Фармаджіо, який відомий своєю точкою Hamon baby на Столичному ринку. Серед фаворитів минулого сезону в цьому році представлені «Smoked Mexico», «Справжні Чебуреки», «Одеський привіз», «Khu Yum» і «Wok factory» з азійською кухнею. Головне оновлення локації — великий двоповерховий Becherovka bar, з даху якого відкривається неймовірний вид на Дніпро.

BROmarket

Де: вул. Велика Васильківська, 1-3

Бюджет: ₴₴.

Дещо з меню: «Чашка»: мелт 4 сири – 148 грн, бейгл з лососем – 145 грн, великий авокадо-тост з томатами чері – 185 грн, бургер з індичкою – 180 грн; Sush: філадельфія з лососем та авокадо – 210 грн, каліфорнія з креветкою – 223 грн, рол з авокадо та сніжним крабом – 210 грн; Slice: піца-слайс 4 сири/пепероні/маргарита – 49 грн; «Люся»: фо бо з яловичиною – 142 грн, гьодзе з бараниною – 105 грн, курка у кисло-солодкому соусі з ананасом – 162 грн, спрінг-рол з куркою та овочами – 105 грн, вонтони з судаком та креветкою у грибному бульйоні – 162 грн.

Деталі: фудхол, знаходиться в центрі міста на Бессарабці, автори проєкту — Ігор Сухомлин та Валерій Гальперін («Чашка», Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat, Чайка, НАСОС), об’єднує чотири формати, працює щодня з 10:00 до 23:00.

BROmarket — перший фудхол, який відкрили ресторатори Ігор Сухомлин та Валерій Гальперін. Їх спільні проєкти вже відомі киянами — це кав’ярня «Чашка», піцерія Mimosa Brooklyn Pizza, суші-бар Fish & Pussycat, грецьке кафе «Чайка» та пивний ресторан «НАСОС». BROmarket відкрився на початку весни цього року на локації однієї з перших кав’ярень третьої хвилі у столиці «Чашка». Простір розшили та доповнили формат сніданків та кави від популярної «Чашки» ще трьома — ролами Sush, піца-слайсами Slice та паназійськими стравами «Люся».

Gastrofamily Food Market

Де: вул. Басейна, 1-3/2

Бюджет: ₴.

Дещо з меню: Oxota na Ovets: спрінг-рол з тигровими креветками – 89 грн, бао дзи зі свининою – 59 грн, Том Ям – 98 грн, половина качки по-пекінськи – 198 грн; Pinzarella: бебі-моцарела з в’яленими томатами та артишоками – 89 грн, пінца карбонара – 89/149 грн, пінца з буратою та руколою – 129/169 грн, пінца з персиком та горгондзолою – 89/159 грн; «Шашлики, вино та друзі»: плов зі свинями ошийком, барбарисом та фініками – 89 грн, шашлик з індички – 89 грн, люля-кебаб з баранини – 89 грн, хінкалі з сиром – 19 грн/1 шт., хачапурі з м’ясом – 98 грн.

Деталі: фудхол, знаходиться в центрі міста на Бессарабці, проєкт «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», налічує сім форматів, два поверхи, літня тераса, вечірки, take away.

Gastrofamily Food Market — перший фуд-маркет від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» на Бессарабській площі, який об’єднав сім різних закладів сегмента smart casual. В GFM у форматі повноцінного бару працює відомий бар-сидерія «Білий Налив», можна скуштувати шаурму та пончики в «БПШ», замовити крафтові хот-доги та бургери від Dogz&Burgerz. Також у фуд-маркеті представлений сіфуд-формат Mushlya, моцарела-бар і пінца Pinzarella та азійський стрітфуд від Oxota na Ovets. Новим форматом від Дмитра Борисова є «Шашлики, вино та друзі» — пропонують кілька видів шашликів, хінкалі, хачапурі та плов з м’ясом та сухофруктами.

TinTin Food Spot

Де: вул. Липинського, 15 (Київський Велотрек)

Бюджет: ₴₴.

Дещо з меню: Pie Spot: «Київ – Нью-Йорк» – 211 грн, «Ля Регіна» – 211 грн, «Чізі Брізі» – 211 грн, «Маргарита 2.0» – 177 грн, «Холі Молі» – 188 грн, «Пан Четта» – 211 грн, «Хайпероні» – 199 грн, «Цезарідзе» – 377 грн.

Деталі: фудхол, знаходиться на Київському Велотреку, автори проєкту — ресторатор Влад Максимов та шеф Ілля Сьомін; в’єтнамська та мексиканська кухня, італьська та американська піца, коктейлі, доставка, take away.

В’єтнамський ресторан Tin Tin — заклад для любителів нових та яскравих смаків з концептуальним інтер’єром, автентичними страви і авторськими коктейлями відсвяткував триріччя зміною формату. Відтепер гастролокація на Київському Велотреку перетворюється на фудмаркет і називається Tin Tin Food Spot. До улюбленого гостями в’єтнамського Фо додали формат авторської піци Pie Spot — надихнувшись поїздкою до США, автори проєкту ресторатор Влад Максимов та шеф-кухар Ілля Сьомін вирішили готувати неавтентичну неаполітанську піцу на заквасці, нью-йоркський слайд та сицилійські пироги. На початку серпня обіцяють запустити формат автентичних мексиканських тако.

Food Truck Park

Де: вул. Московська, 26

Бюджет: ₴₴.

Дещо з меню: Taco Spaco: тако з соковитою телятиною – 89 грн, кесаділья з медовою шинкою – 99 грн; Rolls Roll&Sushi: рол філадельфія з лососем – 149 грн, рол каліфорнія з вугром і синім рисом – 159 грн; Lucky Luchiano Ice: морозиво бабл-гам – 50 г /29 грн, морозиво в бабл вафлі ваніль – 99 грн.

Деталі: фуд-трак зона, стрітфуд формат, знаходиться на Печерську, мексиканський стрітфуд, роли, морозиво, коктейлі, працює щодня з 10:00 до 22:00, take away.

Food Truck Park — фуд-трак зона з величезним паркінгом на Печерську, де можна відпочити з друзями та спробувати різні смаколики під запальні сети діджея. Фуд-трак зона включає формати мексиканського стрітфуду Taco Spaco, суші та роли в Rolls Roll&Sushi та морозиво і сорбети в Lucky Luchiano Ice. В меню Taco Spaco представлений мексиканський стрітфуд: тако, буріто, кесаділья, начос та десерт чуррос. В Rolls Roll&Sushi пропонують роли філадельфія та каліфорнія, гарячі роли, бургери та місо суп. У фудтраку Lucky Luciano ви знайдете морозиво та хіт меню — морозиво в бабл вафлі.

Фото: Facebook Kyiv Food Market, БУХТА food station, BROmarket, Gastrofamily Food Market, TinTin Food Spot, Food Truck Park.

До речі, про фудхоли світу з цікавими концепціями та історіями ми вже розповідали, рекомендуємо почитати цей матеріал про справжні туристично-гастрономічні перлини.

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi