Гастро-регіони світу: Прованс — французькі спеціалітети рататуй та лавандові солодощі - PostEat

пошук

Гастро-регіони світу: Прованс — французькі спеціалітети рататуй та лавандові солодощі
09-11-2023 0 548


Прованс — історико-географічна область, розташована на південному сході Франції біля берегів Середземного моря. Головні міста — Екс-ан-Прованс і Марсель. Цей французький регіон має чимало цікавого, про що знає весь світ. Але за особистого знайомства Прованс може відкритися туристу з різних боків. Тут можна побачити найглибший каньйон Європи, зайти до музею штопорів, побувати в гастрономічному раю, подивитися театральну виставу прямо на вулиці або виграти змагання зі збору лаванди на швидкість. А можна просто довго гуляти та насолоджуватись незвичайною атмосферою. 

Рататуй (Ratatouille)

Рататуй (Ratatouille) — це відоме прованське овочеве рагу, яке традиційно готується з простих, легкодоступних інгредієнтів: кабачків, баклажанів, зеленого та червоного перцю, помідорів, цибулі, часнику та петрушки. Назва рататуй походить від старого окситанського слова ratatolha та французького слова touiller, обидва означають «кидати» або «перемішувати», посилаючись на процес приготування, під час якого інгредієнти спочатку тушкуються окремо, а потім приправляються сіллю, перцем і оливковою олією, далі змішуються разом в яскраву овочеву суміш.

Хоча рататуй став популярним лише в 1930-х роках, у 1980-х ця страва стала зіркою будь-якої вечері. Рататуєм можна насолоджуватися як самостійною стравою, подавати його в гарячому або холодному вигляді разом із підсмаженим часниковим хлібом, або його можна подавати як гарнір до смаженого м’яса, особливо баранини та курки.

Що таке рататуй багато людей дізналися лише після того, як на екрани вийшов однойменний мультфільм «Рататуй». Саме в мультфільмі був показаний оригінальний рецепт цієї страви і її традиційне сервування.

Лавандові солодощі 

Лавандові солодощі — це солодкі вироби, які містять лаванду. Ці солодощі можуть бути виготовлені у формі печива, кексів, тістечок, морозива, шоколаду, карамелі, а також у формі ароматного чаю або інших напоїв.

Лаванда відома своїм приємним ароматом та використовується в кулінарії для додання особливого смаку до різних страв і напоїв. Вона має легкий, квітковий аромат з нотками м’яти й цитрусових.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Лавандові солодощі можуть мати різні смакові поєднання і комбінації. Наприклад, лавандове печиво може мати пряний, солодкий смак з виразним ароматом лаванди. Лавандове морозиво може мати свіжий з нотками лаванди і цитрусових. Лавандовий шоколад може бути ніжним, ароматним.

Cолодощі також відомі своїми релаксуючими властивостями. Аромат лаванди може допомогти заспокоїтися, розслабитися і покращити настрій.

Ці смачні солодощі можна знайти в спеціалізованих кулінарних магазинах, кондитерських, ресторанах, кафе. Лавандові солодощі можуть стати відмінним подарунком для справжнього гурмана або просто для приємного релаксу.

Читайте також:

Гастро-регіони світу: Лігурія — італійські спеціалітети Farinata та Acciughe salate

Гастро-регіони світу: Валле-д’Аоста — італійські спеціалітети Fonduta та Lardo di Arnad

Гастро-регіони світу: Умбрія — італійські спеціалітети Tartufo nero та Porchetta

Гастро-регіони світу: Марке — італійські спеціалітети Olive all’ascolana та Brodetto di pesce

Гастро-регіони світу: Базиліката — італійські спеціалітети Lucanica та Peperoni cruschi

Гастро-регіони світу: Ломбардія — італійські спеціалітети Risotto alla Milanese, Ossobuco та Panettone

Гастро-регіони світу: Абруццо — італійські спеціалітети Arrosticini та Maccheroni alla chitarra

Гастро-регіони світу: Трентіно-Альто-Адідже — італійські спеціалітети Canederli та Strudel di mele

Гастро-регіони світу: Фріулі-Венеція-Джулія — італійські спеціалітети Frico та Prosciutto di San Daniele

Гастро-регіони світу: Тоскана. Фестивалі

Гастро-регіони світу: Тоскана. Bistecca alla fiorentina — телячий стейк

Гастро-регіони світу: П’ємонт. Граппа

Гастро-регіони світу: П’ємонт. П’ємонтський трюфель.

Цікаві гастро-місця світу: Андалусія та її вина

Цікаві гастро-місця світу: Іспанія, Андалусія — оливкова олія, гаспачо, Pescaíto Frito

Цікаві гастро-місця світу: Емілія-Романья — парміджано, бальзамічний оцет, лазанья

Цікаві гастро-місця світу: виноробний регіон Бургундія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi