Гастро-регіони світу: Трентіно-Альто-Адідже — італійські спеціалітети Canederli та Strudel di mele - PostEat

пошук

Гастро-регіони світу: Трентіно-Альто-Адідже — італійські спеціалітети Canederli та Strudel di mele
24-10-2023 0 577


Трентіно-Альто-Адідже — гірська область з особливим статусом в північній Італії, розподілена на провінції Тренто та Больцано. Цей мальовничий край відомий чудовими гірськолижними курортами. Адже головна геологічна визначна пам’ятка регіону — Доломітові Альпи. Взимку сюди приїжджають кататися на лижах та сноуборді, а в решту часу, з не меншим задоволенням, відпочивають на термальних курортах. Область поділяється на два райони: Трентіно – більше італомовний та Альто-Адідже – більше німецькомовний. Офіційними мовами області є італійська та німецька. Перший – відомий своїми чудовими винами, другий – ароматними яблуками. Справжнє естетичне задоволення можна отримати від відвідування міста Тренто – його розкішна архітектура переносить у епоху Відродження. Великою популярністю користується фешенебельний курорт Мерано, що лежить у прекрасній долині в оточенні виноградників та оливкових гаїв.

Canederli

Canederli — це італійські хлібні кльоцки, які можна знайти лише на північному сході країни (Трентіно-Альто-Адідже, Фріулі та деякі частини Венето) і є дещо іншим різновидом тірольського кнедля. Хлібні кльоцки зроблені з дуже простих і недорогих інгредієнтів, таких як черствий хліб, борошно, молоко та яйця.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Назва canederli походить від австрійського та німецького knödel, що означає галушка. Найбільш типовий спосіб подачі канедерлі — в наваристому бульйоні або в сухому варіанті з розтопленим маслом і тертим сиром. Існують різні варіанти канедерлі: зі м’ясом (canederli con speck), сиром (canederli con formaggio), шпинатом (canederli di spinaci) і грибами (canederli ai funghi).

Strudel di mele

Ви можете не думати про струдель як про класичну італійську страву, але Трентіно-Альто-Адідже, особливо регіон навколо долини Валь-ді-Нон, відомий своїм штруделем. Розкачування та розтягування ніжних листів тонкого, як папір, тіста для штруделя вимагає навичок, набутих багаторічною практикою, але отриманий листковий, хрусткий десерт безперечно вартий зусиль.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Штрудель можна готувати з різними фруктами, але враховуючи той факт, що ця місцевість славиться своїми смачними яблуками, найпопулярнішим сортом є штрудель Strudel di mele, зазвичай готується з яблуками Голден Делішес, оскільки вони доступні цілий рік.

Крім яблук, до складу традиційної начинки входять родзинки, цукор, масло, кориця, кедрові горіхи. Штрудель найкраще смакувати, коли він ще теплий і щедро посипаний цукровою пудрою.

Photo credit: Taste Atlas

Читайте також: 

Гастро-регіони світу: Фріулі-Венеція-Джулія — італійські спеціалітети Frico та Prosciutto di San Daniele

Гастро-регіони світу: Тоскана. Фестивалі

Гастро-регіони світу: Тоскана. Bistecca alla fiorentina — телячий стейк

Гастро-регіони світу: П’ємонт. Граппа

Гастро-регіони світу: П’ємонт. П’ємонтський трюфель.

Цікаві гастро-місця світу: Андалусія та її вина

Цікаві гастро-місця світу: Іспанія, Андалусія — оливкова олія, гаспачо, Pescaíto Frito

Цікаві гастро-місця світу: Емілія-Романья — парміджано, бальзамічний оцет, лазанья

Цікаві гастро-місця світу: виноробний регіон Бургундія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi