пошук
Анна Кирюхина
Автор
пошук
Анна Кирюхина
Автор
Disclaimer: Список закладів може бути неповним, і деякі відкриття чи закриття могли пройти повз нас. У цьому матеріалі відображена статистика, заснована на інформації, зафіксованій на сайті PostEat.ua. Якщо ви помітили неточність або можете деталізувати чи доповнити наведені нижче дані, ми радо врахуємо цю інформацію. Всі типи закладів (ресторан, кафе, бар тощо) наведені згідно з їх позиціонуванням на офіційних сайтах та / або офіційних сторінках в соціальних мережах.
Гастрономічне резюме першого півріччя 2019 року у Києві пропонує вашій увазі редакція PostEat. Про традицію підбивати підсумки ми зазвичай згадуємо наприкінці року. Але наша пристрасть до гастрономічного аналізу не дозволяє нам зволікати. Саме тому, перетнувши річний екватор, пишемо про те, чим нас встиг потішити Київ протягом січня-червня.
Ресторанна географія, цифри, формати
Кількість закладів за районами:
Найпопулярніші формати:
Спеціалізація ресторанів:
Кількість відкритих закладів по місяцях:
січень — 9 закладів. Серед них — 5 ресторанів італійської, турецької, грузинської та авторської кухні.
*минулого року протягом січня в Києві відкрилося 18 закладів, тобто, на 9 закладів більше, ніж цьогоріч. Більшість з них — кав’ярні та ресторани європейської, грузинської та американської кухні
лютий — 22 заклади. Серед них — 14 ресторанів одеської, української, грузинської, італійської та японської кухні.
*Лютий 2018 року подарував Києву 18 нових закладів, серед яких переважали заклади у форматі ресторану (7) та кафе (7)
березень — 32 заклади. Серед них — 11 ресторанів та 5 барів.
*у березні 2018 у Києві було відкрито на 10 закладів менше, ніж цього року — 22. З них 5 барів, 5 ресторанів та 5 кав’ярень.
квітень — 32 заклади. Серед них — 6 барів та 12 ресторанів української, турецької, азійської, європейської, грузинської та американської кухні.
*2018 року в квітні відкрився 21 заклад, переважно це були кав’ярні та ресторани різних кухонь світу.
травень — 30 закладів. Серед них — 14 ресторанів та 7 кав’ярень.
*у травні 2018 відкриттів було майже у два рази менше, а саме — 16. Найбільше серед них ресторанів (8) та кав’ярень (6).
червень — 29 закладів. Серед них — 11 ресторанів, 6 барів та 6 кафе.
*протягом червня 2018 в Києві з’явилося 18 нових закладів. Більшість з них — бари (7) та ресторани різних кухонь світу (6).
Загалом, за перше півріччя 2019 року у Києві відкрилося 154 нових закладів. Для порівняння, за результатами перших шести місяців минулого року ця цифра становила 113. Пам’ятаємо, як дивувалися ресторанній врожайності першого півріччя 2018 року. «Потримайте моє пиво і дивіться», — подумав 2019 рік. А що буде далі…
Найгучніші відкриття першого півріччя 2019 року
Тепер спробуємо відтворити хід подій та згадаємо найгучніші ресторанні відкриття першого півріччя 2019 року. Про них багато говорили та писали. Столичні foodies чекали на їхнє відкриття з особливим нетерпінням; а зараз, коли пристрасті трохи вщухли, столик у цих ресторанах треба бронювати завчасно.
Січень
Протягом першого місяця Київ обзавівся щонайменше десяткою нових закладів. Саме в січні почав повноцінну роботу ресторан «Итальянская редакция», який вкрав серця багатьох фанатів італійської гастрономії та завоював головну нагороду премії «Пальмова гілка 2019».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Васильківська, 43.
Деталі: авторська італійська кухня, група ресторанів First Line Group, дизайнерський інтер’єр, бренд-шеф Володимир Ташаєв, паста власного приготування, піца з дров’яної печі, коктейльна карта, дижестивне меню, у винній карті більше 100 позицій, резерв столів.
«Итальянская редакция» — мекка італійської їжі та штаб-квартира її київських поціновувачів. Базуючись на традиційних рецептах, шеф-кухар ресторану Володимир Ташаєв експериментує і, підозрюємо, порушує мораторій на використання магії поза межами Гоґвортсу — так гармонійно поєднує він інгредієнти в своїх стравах. У меню — вражаючий вибір антипасті, салатів, пасти та особливої піци. А під дзвін приборів та захоплених вигуків ріками розливають гарне вино, грапу та свіже беліні.
Загальний перелік закладів, що відкрилися у січні, виглядає так:
Лютий
У лютому ми спостерігали за відкриттям щонайменше 22 закладів. Особливо резонансним стало відкриття ресторану тель-авівської кухні від сім’ї ресторанів Гусовських.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 29.
Деталі: ресторан близькосхідної кухні, акцент на тель-авівській кухні, заклад рестораторів братів Гусовських, шеф-кухар – Олексій Краковській, дизайнерський інтер’єр, локальні продукти, авторська подача, автентичні рецепти, сніданки по буднях з 7:40 до 12:00 (з 09:00 до 13:00 у вихідні дні), формат take away, вина побокально, барна карта, коктейлі по 180 грн.
Adelle — шматок натурального Тель-Авіву на найжвавішій вулиці Києва. Дизайнерський інтер’єр ресторану наповнений безліччю унікальних деталей, що створюють характерну атмосферу. На кухні, де хазяйнує талановитий Олексій Краковський, використовують виключно свіжі та сезонні продукти для створення смаків сучасної близькосхідної кухні. Меню тут являє собою збірку цитат ізраїльської гастрономічної класики — хумус, фалафель, шварма, храйме etc.
Загальний перелік закладів, що відкрилися у лютому виглядає так:
Березень
Березень для Києва ознаменувався появою принаймні 32 нових гастрономічних локацій. Серед них — ресторан нової української кухні «100 років тому вперед» від знаного кулінарного експериментатора Євгена Клопотенка.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Володимирська, 4
Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф-кухар Євген Клопотенко, авторська подача, розташований в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів.
«100 років тому вперед» — ресторан української кухні, але не в простацькому домашньому виконанні, а в сучасному і навіть новаторському прочитанні. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою працювали над меню кілька років — команда не просто відтворила старовинні рецепти української кухні, а й адаптувала їх до сучасних трендів і надала автентичним смакам ресторанної вишуканості. Сироватка з любистком, гречана каша з ромашкою, в’юни з хроном, медом і липою, запечений пастернак — усім цим можна поласувати в «100 років тому вперед» і запити авторським коктейлем.
Загальний перелік закладів, що відкрилися у березні виглядає так:
Квітень
Протягом квітня на гастрономічній мапі Києва з’явилося 32 нових відмітки. Серед з них — сало-бар та бургерна, азійський фьюжн-ресторан, унікальний entertainment-простір, винний бар та веганський фастфуд, а також локації, присвячені гарній каві та алкоголю.
Загальний список закладів, що відкрились у квітні, виглядає так:
Травень
У травні в Києві вперше відчинили свої двері щонайменше 30 закладів з різними концепціями та ціновими категоріями. Тут і американський дайнер на Подолі, ресторан у парку, колоритний балканський ресторан, сучасна українська кухня в центрі міста, безліч затишних кав’ярень. Найпомітнішими відкриттями можна вважати ресторан американської кухні Liberty Diner та найбільшу «Черноморку» у Києві.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Верхній Вал, 28.
Деталі: класичний дайнер, знаходиться на Подолі, американська кухня, заклад мережі «Ресторани Гусовських», концептуальний дизайн, бургери, італійська піца з дров’яної печі, содова власного виробництва, вина побокально.
Liberty Diner — це якісна американська кухня у форматі класичного дайнера від рестораторів братів Гусовських та шеф-кухаря Олексія Краковського, яка відкрилась на Подолі. У меню тут можна знайти класичні бургери та соковиті сендвічі-пастрамі, салати, стартери, традиційну неаполітанську піцу з традиційними та оригінальними начинками. А ще — популярну в США содову: з вишнею, естрагоном, імбиром та ромашкою.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Перемоги, 1.
Деталі: мережа рибних ресторанів з демократичною ціновою політикою, великий вибір риби і морепродуктів, демократичні ціни, лаконічний інтер’єр, доставка риби і морепродуктів, самовивіз.
«Черноморка» — мережа столичних рибних ресторанів, яка приваблює киян свіжою рибою власного вилову та демократичною ціновою політикою. Наприкінці травня поблизу площі Перемоги відкрилась найбільша «Черноморка» в Україні, яка стала дев’ятим закладом мережі в столиці. В меню — одеські спеціалітети і страви з чорноморських делікатесів, а також свіжа риба та морепродукти, які для вас в «Черноморке» приготують різними способами — на пару, на грилі, підсмажать або запечуть у духовці.
Загальний список закладів, що відкрились у травні, виглядає так:
Червень
Червень подарував нам щонайменше 29 нових закладів у Києві — вінтажний бар, ресторан на Дніпрі, кав’ярні, паб, кондитерські, винний бар, ресторани авторської та середземноморської кухні, український стрітфуд та варенична від Дмитра Борисова. Найбільше гамору наробило відкриття третього та найбільшого бару Like a local’s wine bar.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Спаська, 5.
Деталі: винні бари від ідейних натхненників фестивалю Kyiv Food and Wine Festival, енотека українських вин, сети закусок на компанію, основи локаворства, лояльна цінова політика, лаконічний інтер’єр.
Like a local’s wine bar — заклад, відкритий командою пасіонаріїв локаворства. Третій та найбільший винний бар почав роботу наприкінці червня на Подолі: на трьох поверхах закладу можна смакувати українські вина та гастрономію. Винотека барів об’єднала унікальні локальні вина і більше десятка локальних виноробів і винних господарств, а кулінарна частина доповнює позиції винної карти українськими устрицями, равликами, козячими сирами, м’ясними та овочевими делікатесами.
Так виглядає список нових закладів червня-2019:
Головна фотографія (колаж): Liberty Diner, Итальянская редакция, Adelle
Фото: Facebook Итальянская редакция, Adelle, 100 років тому вперед, Liberty Diner, Черноморка, Like a local’s wine bar
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi