Гід MICHELIN Вашингтон 2021: 23 зіркових ресторани, 5 новачків та перша «зелена зірка» - PostEat

пошук

Гід MICHELIN Вашингтон 2021: 23 зіркових ресторани, 5 новачків та перша «зелена зірка»
05-05-2021 0 2809


22 квітня авторитетний французький Guide Michelin випустив оновлений гід для американського міста Вашингтона, округ Колумбія. Не дивлячись на ресторанну кризу та неможливість закладів багато місяців поспіль працювати через пандемію коронавірусу, в столиці Сполучених Штатів Америки з’явились один новий ресторан з двома зірками і чотири нових заклади з однією зіркою від гіда. Таким чином зірки мають 23 ресторани в Вашингтоні: єдиниим тризірковим рестораном залишився The Inn at Little Washington, три заклади мають по 2 зірки та 19 ресторанів відзначені однією зіркою Michelin.

Також 6 нових ресторанів Вашингтона отримали відзнаки Bib Gourmand — її можуть отримати заклади з відмінною кухнею і невисокими цінами (з максимальним чеком до $60). Тепер 40 ресторанів у Вашингтоні відзначено Bib Gourmand. Серед новачків ресторан-пекарня Ellē (3221 Mt. Pleasant St. NW, Washington, 20010, United States), яка приваблює гостей ранковою випічкою, кішами та сандвічами на обід, а також бріошем з грильованим раклетом та ферментованим порошком чилі на вечерю. Ресторан китайської кухні Queen’s English (3410 11th St. NW, Washington, 20010, United States) розкриває сучасний вигляд Hong Kong plates — ці WOK-страви демонструють поєднання свіжих інгредієнтів та збалансованих смаків. Сімейний ресторан Hitching Post (200 Upshur St. NW, Washington, 20011, United State) пригощає гостей традиційними південними стравами з курки з 1967 року.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Меню від шеф-кухаря в ресторані індійської кухні Karma Modern Indian (611 I St. NW, Washington, 20001, United States) одночасно традиційне та сучасне — тут рекомендують спробувати грибний дум біряні й заварний крем із шафрану та фенхелю. Сучасному малайзійському ресторану Makan (3400 11th St. NW, Washington, 20010, United States) виповнилось трохи більше року — тут пропонують сатаї, ананасове карі, смажену курку з листям карі та класичний яловичий ренданг. Ресторан-бар Residents Cafe & Bar (1306 18th St. NW, Washington, 20036, United States) поєднує в меню сучасні європейські страви з елементами близькосхідної кухня — міні-гірос, фрай-боул, обвуглений восьминіг та крабові крокети.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Єдиний тризірковий ресторан The Inn at Little Washington цього року отримав «зелену зірку» Michelin, яка стала першою в окрузі Колумбія. Керівництво Michelin присуджує Sustainability Awards — «зелену зірку» у вигляді конюшини — ресторанам, які прагнуть впроваджувати та підтримувати стійкий підхід до гастрономії. Таку відзнаку запровадили з метою виділити ресторани і шеф-кухарів, які співпрацюють з екологічно чистими виробниками і програмами по переробці біологічних відходів. Також нею відзначають рестораторів, які впроваджують стійкі екометоди на своїх кухнях.

Три зірки Мішлен

Ресторан: The Inn at Little Washington, отримав «зелену зірку» Sustainability Awards

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Photo: Facebook The Inn at Little Washington

Де: 309 Middle St., Washington, 22747, United States

Бюджет: 238 USD

Кухня: американська, французька (American, French)

Шеф: Патрік О’Коннелл (Patrick O’Connell). Всесвітньо відомий шеф кухар з Вашингтона, який почав свою кар’єру ще в п’ятнадцятирічному віці. Він визнаний одним із їхніх «Grands Chefs» (раніше позначенням було «Relais Gourmands», що стосується закладів, які мають дві зірки Мішлен або вище, серед найкращих у своїй країні). Він виграв численні нагороди, серед яких «Видатний шеф-кухар в Америці» в 2001 році та «Кращий шеф-кухар у регіоні Середньої Атлантики» у 1993 році, обидві нагороди від Фонду Джеймса Борода. У 2019 році він був нагороджений їх нагородою за життєві досягнення. Він є членом Американської кулінарної федерації і був прийнятий до Залу слави ACF у 2009 році. У 2019 році О’Коннелл був нагороджений National Humanities Medal.

Спеціалітети:

  • Біла спаржа з крабом та ікрою
  • Молочна свиняча корейка зі скоринкою із пеканів
  • Чізкейк з ананасом-пашот

Деталі: Вечерю в ресторані The Inn at Little Washington можна порівняти з виставою, в якій гість завжди виконує зіркову роль. Американська кухня, натхненна Патріком О’Коннеллом, привертає шанувальників з усього світу, а критики назвали її «такою гарною, що змушує плакати». Обідні зали готелю вражають розкішним дизайном — рожеві шовкові абажури над кожним з тридцяти столиків створюють романтичну атмосферу. У винному льоху ресторану знаходяться понад 14 000 пляшок, серед яких найкращі зразки з Бордо, Бургундії, Каліфорнії та Вірджинії. Підхід Патріка О’Коннелл до кулінарії — віддавати данину поваги законодавцям класичної французької кухні та втілювати віру в «сучасну кухню»: здорову, еклектичну, творчу, необмежену етнічними кордонами і постійно змінювану.

Що говорить Мішлен: Готель Inn at Little Washington розташований у 90 хвилинах від округу Колумбія у місті, чиє існування, здається, пов’язане з рестораном. Прикрашена до останнього дюйма зала нагадує шкатулку для прикрас, вистелену візерунковими килимами, пишними шпалерами, важкими драпіровками та біжутерною оббивкою Ресторану може бути більше 40 років, але кухня шеф-кухаря Патріка О’Коннела світить так само яскраво, як раніше. Кожне меню має унікальну спрямованість: «Тут і зараз» підкреслює сезонність; «Гастронавт» відображає амбіції шеф-кухаря; «Хороша Земля» пропонує чудові вегетаріанські страви. Гості можуть спробувати страви з кожного меню, щоб мати повне уявлення про кухню. Їх надзвичайна увага до деталей та джерел одразу помітна в амус-буш з авторським томатним желе, натхненному BLT-сандвічем. Соуси створюють особливу магію, яку помітно в тартарі з трюфелями та «крабкейком» зі сморчків. Десерти на зразок кокосового сорбету з імбирною гранітою — це досконалість.

Дві зірки Мішлен

Ресторан: Jont D.C., отримав 2 зірку

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Photo: Facebook/Instagram JÔNT

Де: 1906 14th St. NW, Washington, 20009, United States

Бюджет: 50 — 185 USD

Кухня: сучасна (contemporary)

Шеф: Райан Ратіно (Ryan Ratino). Райан виріс в північно-східній частині штату, в передмісті Клівленда. Саме там він разом зі своїм дідом ловив судака на озері Ері в дитинстві, після чого приносив денний улов додому, де його мати смажила і подавала рибу з кольрабі з сімейного саду. У старших класах він отримав свою першу роботу в місцевому магазині Panera Bread, де готував сендвічі, а потім став кухарем на кухні Winking Lizard в Брансуіку. У липні 2009 року він переїхав до Флориди, щоб отримати ступінь кулінара в Le Cordon Bleu. Ратин відкрив свій перший ресторан Bresca у вересні 2017 року. Яскравий, просторий і стильний, зі стінами, прикрашеними малюнками тварин, риб’ячими головами і стіною з моху, Ратіно перетворив простір в унікальний ресторан, що поєднує сучасну бістрономію з невимушеною вишуканою кухнею, при цьому виконуючи класичні французькі техніки в данину поваги паризьким бістро. Bresca миттєво стала хітом на ресторанній сцені округу Колумбія, отримавши нагороду Washington City Paper як кращий новий ресторан року в 2017 році, а також була названа сенсацією року 2017 по версії Eater і заробила Ратіно місце в списку DC Refined 34 до 34. Майже через рік після відкриття в серпні 2018 року, Bresca офіційно став першим рестораном вишуканої кухні округу Колумбія, що приєднався до організації Zero Food Print. Вона прагне боротися зі зміною клімату за допомогою ресторанів, що використовують екологічно безпечні методи, щоб зменшити загальний вуглецевий слід в навколишньому середовищі. В кінці листопада 2018 року Райан оголосив, що відкриє новий ресторан з дегустаційним меню і баром на другому поверсі над Bresca — через кілька місяців відкрився Jont, де гостям пропонують прогресивне дегустаційне меню з 8-11 страв, на яке сильно вплинули скандинавські та японські кухні.

Спеціалітети:

  • Житній пиріг з фреш-кремом, кабачком і квітковою гірчицею
  • Іспанський калкан з ікрою та мигдалем
  • Кокосове морозиво з виноградом конкорд і гречкою

Деталі: У Jônt команда молодих та натхненних кухарів руйнують стіни між кухнею та гостями та проводять вас по стежках смаків, на яких ви ще не були. Гостям пропонують поринути у прогресивне дегустаційне меню, де майстри кулінарної справи витримують, ферментують, маринують в пошуках нових динамічних профілів смаку. В ресторані кидають виклик сезонам, виходять за межі часу і порушують традиції, граючи з процесами та техніками на межі локації та можливостей.

Що говорить Мішлен: Пообідати в сміливому відгалуженні сестринського ресторану Bresca, який знаходиться на другому поверсі, — це захоплюючий досвід, сповнений сюрпризів. Ця атмосфера відчувається, як тільки ви проходите крізь дерев’яні двері, щоб дійти до зали, де ви одразу бачите блискучу білу кухню та стійку шеф-кухаря. Персонал плавно ко рухається, можливо, в такт хіп-хопу, подаючи страви креативні, сміливі та красиві. Їжа викликає трепет від початку до кінця, як у житньому пирозі з крем-фрешем та кабачками або блакитному тунці, неперевершено поєднаному з грибами майтаке та чорними трюфелями. Сутність меню полягає в ретельно оброблених інгредієнтів екстра-класу. Подумайте про шматочок іспанського калкана в ікро-мигдальному соусі, за яким ви скуштуєте витриману свинину на на подушці з м’якої цибулі-порей. Рохананська качка може бути вам знайома, але вона злітає на нові висоти завдяки декадентському соусу рояль, який супроводжує її. Гості можуть розраховувати на королівську трапезу, яке ніколи не закінчиться.

Повний список ресторанів Вашингтона із зірками Мішлен:

Three Star

The Inn at Little Washington

Two Star

Pineaple and Pearls

Jont (new)

Minibar

One Star

Gravitas

Masseria

Cranes (new)

Elcielo DC (new)

Rooster & Owl (new)

Xiquet (new)

Little Pearl

Maydan

Rose’s Luxury

Bresca

Métier

The Dabney

Kinship

Tail Up Goat

Fiola

Komi

Sushi Taro

Plume

Sushi Nakazawa

Xiquet

Довідка: Рейтинг ресторанів в автомобільному гіді MICHELIN вперше з’явився у 1920 році. Спостерігаючи його зростаючу популярність, брати Мішлен найняли команду таємних інспекторів для анонімного відвідування і перевірки закладів. З 1926 року Гід почав відзначати ресторани високої кухні однією зіркою, а трохи пізніше їх стало три. Окремо в путівнику зазначають гідні заклади, які не мають зірок MICHELIN — відзнакою Bib Gourmand за гарну якість ресторану і відмінну кухню за помірною ціною та MICHELIN Plate за дуже хорошу кухню отримують ресторани, які на шляху до отримання зірок.

Відповідно до чинної донині класифікації:

  • наявність біля ресторану однієї зірки говорить про те, що це гідний заклад з відмінною кухнею в своїй категорії й він рекомендований для обов’язкового відвідування, якщо попадеться вам по дорозі;
  • дві зірки означають чудову кухню, яка варта того, щоб відхилитися від запланованого маршруту;
  • три зірки говорять, що в ресторан неодмінно варто зайти і рекомендується знайти час для його відвідин, навіть якщо візит потрібно організовувати спеціально.

Основною метою Гіда є надання гурманам і мандрівникам усього світу повної та достовірної інформації про кращі ресторани у різних куточках світу — саме для цього щороку оновлюють перелік закладів, додаючи нові та коригуючі минулі відзнаки.

Головна фото: The Inn at Little Washington

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi