Італійські шедеври в київських ресторанах: авторська піца, асорті брускет, тальята та ризото - PostEat

пошук

Італійські шедеври в київських ресторанах: авторська піца, асорті брускет, тальята та ризото
18-11-2020 0 327


Італійські шедеври в київських ресторанах шукала редакція PostEat. Свіжі морепродукти, пухка піца, пікантні сири та ніжна паста — за все це і не тільки ми щиро полюбляємо італійську кухню. Вже морозними столичними днями саме ресторани італійської кухні здатні зігріти та смачно нагодувати, тому редакція PostEat розповідає про італійські шедеври в київських ресторанах.

Fenix Italia

Де: б-р Лесі Українки, 30А

Бюджет: ₴₴₴. Салати (250–2200 грн), закуски (75–498 грн), авторська паста (350–998 грн), гурме піца (230–1300 грн).

Страви: картопляний суп-капучино з білими грибами та лисичками з пудрою з чорного трюфеля – 220 грн, ризото з буряка з малиновою пудрою та теріном з фуа-гра з інжиром і фісташкою – 450 грн, карпачо з філе дикого сібаса в маринаді з бергамота – 550 грн, авторська піца гурме Regina Margherita – 220 грн, рікоперто з фуа-гра з бальзаміком в чорному шоколаді – 180 грн.

Напої: коктейлі: Americano 2.0 – 240 грн, Bellini – 270 грн, Contro – 195 грн, Lebowski – 180 грн.

Деталі: ресторан італійської та паназійської кухні, ресторан на Печерську, стильний інтер’єр, шеф-кухарі Сергій Байсаревич та Стефано Антоніоллі, бренд-сомельє Олексій Олексієнко, шеф-бармен Артем Синегуб, свіжі морепродукти, raw bar, дегустаційне меню, крудо меню, sharing style, піца з дров’яної печі, сніданки в Fenix Italia, кондитерська вітрина, власна випічка, lounge-зона, винна колекція, дві банкетні зали, резерв столів.

Fenix — новий ресторанний комплекс на бульварі Лесі Українки, який об’єднує ресторани паназійської та італійської кухні. Кухнею Fenix Italia керує Стефано Антоніоллі — італійський шеф-кухар, який з 1998 року готує хіти італійської кухні в авторському виконанні. Бренд-шеф воліє працювати не тільки з класичною італійською кухнею, а й привносити творчість у традиційні рецепти, вдосконалювати презентацію знайомих страв та експериментувати з шоу-подачею. Презентуючи гостям кухню регіонів Італії в авторській інтерпретації, бренд-шеф формує культуру насолоди високою італійською кухнею. В ресторані Fenix Italia гості можуть насолодитися правильною італійською піцою — для цього майстри з Неаполя виготовили найбільшу в Україні помпейську піца-піч. Піцейоло готують класичну неаполітанську піцу з дріжджового тіста на заквасці, яке визріває 48 годин. Також рекомендують спробувати авторську піцу, тісто для якої ферментується особливим методом впродовж 72 годин — це робить основу повітряною, а бортик хрустким. Крім цього у ресторані великий вибір риби та морепродуктів, до яких вам підберуть вино з ексклюзивної колекції закладу.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Де: вул. Січових Стрільців, 82

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (212–670 грн), домашня паста і ризото (217–590 грн), піца (179–397 грн).

Страви: асорті брускет із томатами і базиліком, із лососем і вершковим сиром, із печеним перцем – 317 грн, ризото з чорнилом каракатиці та морепродуктами – 419 грн, п’ємонтські тальоліні з вершковим соусом та чорним трюфелем – 355 грн, суп по-тосканськи з морепродуктами – 325 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: італійський ресторан із власною енотекою, відзначеною Wine Spectator; заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, три поверхи, дров’яна піч, страви з органічних продуктів, сніданки, резерв столів, доставка, сезонне меню, kids friendly, хлібна лавка, формат take away, тераса, вечори живої музики, вина за цінами бутика.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa — ресторан італійської кухні з власної енотекою, відзначений двома келихами Wine Spectator. У закладі гості можуть влаштуватися на одному з трьох поверхів. На верхньому поверсі гостей чекає простора зала, де вечорами грає жива музика,  на першому поверсі – справжня дров’яна піч, а на цокольному поверсі є велика енотека з окремою сирною кімнатою. Заклад є втіленням головних сімейних італійських традицій, створюючи особливий комфорт для кожного гостя. В меню Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa представлені три види моцарели, хліб власної випічки, вишукані закуски, різноманіття домашньої пасти та ризото і понад десять видів піци.

POSITANO

Де: пр-т Павла Тичини, 1в

Бюджет: ₴₴. Неаполітанська піца (120–298 грн), закуски (49–262 грн), паста (119–298 грн).

Страви: піца з баклажаном і капоколо – 185 грн, партенопея мікс салата по-неаполітанськи – 168 грн, кавателі ала пескатора – 298 грн, равіолі з рикотою у червоному соусі – 149 грн, дорадо ала путанеска – 278 грн.

Напої: La Spinosa Giovito Toscana Rosso SO2 Free – 585 грн/750 мл, Feudo Monaci Fiano – 70 грн/125 мл, Bottega Vino dei Poeti Prosecco Extra Dry – 90 грн/125 мл.

Деталі: проєкт команди «Сільпо», неаполітанська піца, піч на дровах, бренд-шеф ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», сніданки у будні з 09:00 до 11:00, унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньо відомий піцайоло – Енцо Кочча (засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен), літня тераса, резерв столів.

POSITANO — ресторан неаполітанської кухні, який є проєктом команди «Сільпо». Заклад знаходиться на лівобережному масиві Березняки поруч з берегом Дніпра. Столичні гурмани високо цінують пристрасть до італійських гастрономічних традицій, втілену в традиційних та авторських стравах бренд-шефа Марко Черветті. У 2019 році ресторан POSITANO увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіда 50 Top Pizza, а цього року потрапив до рейтингу 50 найкращих піцерій Європи 2020 року за версією видання Bigseventravel. В меню ресторану ви знайдете як авторські позиції, так і традиційні італійські страви.

osteria Pantagruel

Де: вул. М. Лисенка, 1

Бюджет: ₴₴₴. Класичні закуски (149–449 грн), домашня паста (249–349 грн), десерти (49–169 грн).

Страви: вітело тонато – 189 грн, салат капрезе з моцарелою – 299 грн, тосканський густий томатний суп – 149 грн, шпинатові фетучіне з анчоусами, спаржею та томатами – 279 грн, равіолі з кроликом у соусі з білих грибів та мадери – 299 грн, тальята з яловичини гриль – 369 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан братів Гусовських, італійська кухня, винна карта, спеціальне меню, стильний інтер’єр, винні дегустації та еногастрономічні вечори, багаторічний досвід роботи.

osteria Pantagruel — перший з проєктів сім’ї ресторанів Гусовських, який вже понад 20 років прищеплює українцям любов до традиційних смаків Італії. В Osteria Pantagruel ви знайдете великий вибір домашньої пасти, яка чудово пасуватиме до вашого улюбленого вина. Також в ресторані пропонують класичні закуски, наприклад, вітело тонато з тонких скибочок яловичини з соусом з тунця. В якості основної страви можна обрати шпинатові фетучіне з анчоусами та спаржею або тальяту з яловичини гриль.

Буффаліно

Де: вул. Московська, 8; вул. Маршала Тимошенко, 18.

Бюджет: ₴₴. Моцарела-бар (42–284 грн), паста і ризото (158–235 грн), м’ясо та птиця (148–335 грн).

Страви: дегустаційна тарілка сирів власного виробництва – 284 грн, камамбер з дров’яної печі з інжирним соусом та грушею – 249 грн, запечений восьминіг з броколі та картоплею – 385 грн, асорті фруті ді маре – 1360 грн, телятина по-міланськи з грибним соусом – 275 грн.

Напої: коктейлі: «Хуго» – 146 грн, «Мартіні Роял» – 135 грн, «Віскі Сауер» – 118 грн; італійський грог – 105 грн.

Деталі: італійська кафе-сироварня, входить до мережі закладів Tarantino Family, авторські рецепти, стильний інтер’єр, дров’яна піч, власна сироварня, кімната для витримки сирів, сніданки, паста власного виробництва, неаполітанська піца, страви на грилі, хліб власної випічки, сири можна придбати із собою, дитяче меню, винна шафа, велика винна карта, резерв столів.

«Буффаліно» — сімейні італійські кафе на Оболоні та на Арсенальній. Ресторани входять до мережі закладів Tarantino Family. Кафе «Буффаліно» — це про родинне тепло, щиру гостинність, особливий затишок та смачну їжу, на якій італійці знаються чи не найкраще. Головний акцент в меню закладів зроблено на домашній італійській кухні. В кожному розділі закусок, салатів, основних страв можна знайти нові цікаві смаки та вже знайому й улюблену італійську класику. В «Буффаліно» на Арсенальній є власна сироварня, яка знаходиться просто в закладі та не прихована від гостей.

Corvina

Де: пр-т Героїв Сталінграда, 4а

Бюджет: ₴₴₴. Салати та закуски (110–295 грн), паста, равіолі, ризото (96–312 грн), піца (150–290 грн).

Страви: капрезе з моцарелою буфала – 280 грн, фріто з бебі-кальмарів – 195 грн, філе скумбрії в хоспері з цукіні та перцем гриль – 125 грн.

Напої: «Дайкір Манго» – 135 грн, «Розмарі Негроні» – 135 грн, «Сгроппіно» маракуйєвий – 190 грн, «Белліні» – 190 грн.

Деталі: ресторан сучасної італійської кухні, розташований на Оболоні, стильний інтер’єр, кілька зал, велика кількість місць для гостей, традиційна тосканська піца, крудо-бар, страви у хоспері, велика винна карта, дві винні кімнати, послуги професійного сомельє, літня тераса, резерв столів.

Corvina — ресторан сучасної італійської кухні на Оболоні. Меню Corvina змістовне і детально розкриває італійську кухню в усіх аспектах. У ресторані готують традиційну тосканську піцу, різні види пасти, салати, а також класичні італійські й авторські десерти. Винна карта ресторану налічує більше 100 найменувань вина з різних регіонів Італії.

Головна фото: Fenix Italia

Фото: Facebook Fenix Italia, Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa, POSITANO, osteria Pantagruel, Буффаліно, Corvina.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi