Крем-брюле в закладах Києва: де скуштувати вишуканий французький герцогський десерт - PostEat

пошук

Крем-брюле в закладах Києва: де скуштувати вишуканий французький герцогський десерт
14-06-2019 0 9070


Крем-брюле в закладах Києва шукала редакція PostEat. Перед тим, як розповісти вам де скуштувати крем-брюле в закладах Києва, трошки цікавої історії. Крем-брюле — це французький десерт, який готують з вершків, яєчних жовтків, цукру та ванілі. Його особливість полягає у поєднанні ніжної текстури заварного крему та хрумкої цукрової скоринки. Перші згадки про десерт датовані XVII століттям, його авторство приписують французові Франсуа Мессьяло, придворному шеф-кухарю Філіпа I, герцога Орлеанського, брата короля Людовика XIV і його сина Філіпа II, герцога Орлеанського. Його рецепт крем-брюле був надрукований  1691 року в кулінарній книзі Le cuisinier roïal et bourgeois (фр. «Буржуазний кухар»), яка вперше в історії була структурована за алфавітом.

Однак не всі згодні з припущенням про французьке коріння рецепту крем-брюле — авторство цього десерту ділять між собою іспанці та англійці. Іспанці стверджують, що крем-брюле є версією каталонського десерту crema catalana (ісп. каталонські вершки) або crema cremada (ісп. підпалені вершки), який вперше приготували каталонські монахині з нагоди візиту церковного сановника. Рецепт крема каталана згадується в кулінарних каталонських книгах Llibre de Sent Soví, датованих XVI століттям. Рецепт був вперше названий Crema Catalana (каталонський крем) іспанським ченцем Хуаном де Альтамірасом в його кулінарній книзі 1745 року, де стверджувалося, що рецепт — каталонського походження. Страву вважали святковим десертом та готували до дня Святого Йосипа. Проте у французького та іспанського десерту є відмінності — французи готують крем-брюле з вершками і ваніллю, а каталонці — з молоком, корицею і цедрою лимона. Англійська версія крем-брюле була приготовлена в 1879 році в Трініті-коледжі в Кембриджі і мала однойменну назву з навчальним закладом — Trinity cream. Особливість десерту була у тому, що на його скоринку ставили іменне тавро.

Всі суперечки щодо авторства не зменшують вишуканості та ніжності смаку цього старовинного десерту. Спробуйте крем-брюле в закладах Києва і ви закохаєтесь у цей десерт з першої ложечки.

Bigoli

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Кловський узвіз, 7а.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (150 – 385 грн), основні страви (190 – 1590 грн), десерти (56 – 224 грн).

Страви: крем-брюле з маракуєвим сорбетом – 175 грн.

Напої: ананасовий фреш – 175 грн, імбирний лимонад – 48 грн, капучино – 65 грн, чай домашній з фруктами – 125 грн.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, знаходиться на правому березі Києва (Липки), традиційний італійський ресторан, сніданки з 08:00 до 11:00 щодня, основа кухні — домашня паста, моцарела-бар, паркінг, резерв столів, kids friendly, дитячі майстер-класи, тераса, гастрономічна крамниця, меню від шефа, резерв столів.

У традиційному італійському ресторані Bigoli ви завжди можете насолодитися свіжою пастою, яку готують в ресторані та сирами з моцарела-бару. Також в Bigoli працює гастрономічна крамниця, де гості можуть купити додому приготовлену в ресторані пасту, італійські сири і ковбаси, випічку та інші італійські смаколики. На десерт спробуйте крем-брюле з маракуєвим сорбетом та імбирний лимонад.

Smørrebrød.Kiev

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Архітектора Городецького, 4.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (110 — 215 грн), гарячі страви (95 — 245 грн), десерти (85 грн).

Страви: крем-брюле – 85 грн.

Напої: еспресо — 35 грн, лате — 55 грн, апельсиновий фреш — 70 грн, матча-лате — 65 грн.

Деталі: скандинавська кухня, великий вибір сморребродів, сніданки цілий день, авторська коктейльна карта, широкий вибір вин, двоповерховий ресторан, десерти, формат take away, тераса.

Smørrebrød.Kiev — ресторан скандинавської кухні в центрі міста. В основі концепції – данський відкритий бутерброд сморреброд. Творці закладу є шанувальниками здорового харчування і натуральних продуктів локального виробництва, тому на кухні використовують кращі місцеві інгредієнти. Після прогулянки центром міста завітайте до Smørrebrød.Kiev і поласуйте смачним крем-брюле.

Café Charlotte

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Тургенєвська, 55.

Бюджет: ₴₴. Закуски (75 – 360 грн), супи (155 – 310 грн), десерти (40 – 135 грн).

Страви: крем-брюле – 95 грн.

Напої: еспресо – 39 грн, флет уайт – 59 грн, лате – 61 грн, імбирний чай – 75 грн.

Деталі: заклад в стилістиці міського паризького кафе, класична і авторська французька кухня, тартар-бар, меню від шефа, велика винна карта, сніданки з 9:00 до 12:00 по буднях (з 10:00 до 13:00 у вихідні), крита тераса, формат take away, kids friendly (дитячий куточок), паркінг.

Café Charlotte — затишний заклад в стилі паризьких міських кафе, що розташувався на тихій старовинній київській вулиці. В меню ресторану зібрані кращі рецепти регіональних кухонь Франції. Замовляйте у Café Charlotte ніжне крем-брюле та чашку запашної кави і насолоджуйтесь смаком на затишній літній терасі.

Рыба в огне

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Петра Сагайдачного, 23а.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (76 – 128 грн), «Вилов дня» (130 – 780 грн), салати (90 – 320 грн), десерти (95 – 150 грн).

Страви: крем-брюле – 150 грн.

Напої: Masi Moxxe Pinot Grigio Spumante – 180 грн/150 мл, Rkatsiteli Qvevri Terra Initia – 150 грн/150 мл, Miraval Provence Rose Perrin et Fils – 1100 грн/750 мл.

Деталі: одеський рибний ресторан на Подолі. Вітрина зі свіжою рибою в центрі залу, з якої гості можуть обрати вилов дня на свій смак. Рибу запікають в дров’яній печі в присутності гостей. Страви на компанію, резерв столів, винна карта.

Заклад відомого одеського ресторатора Савви Лібкіна можна сміливо назвати «рибним місцем» — локальній рибі у ресторані «Риба у Вогні» присвячений найбільший розділ. Щодня тут готують свіжий чорноморський вилов: барабульку, кефаль, бички, саргана, ставридку. Проте не тільки рибними стравами готові здивувати вас у «Риба у Вогні» — неодмінно спробуйте класичне ніжне крем-брюле із хрусткою скоринкою.

Gorchitsa Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. П. Орлика, 6.

Бюджет: ₴₴. Закуски (146 – 326 грн), м’ясо (209 – 326 грн), десерти (72 – 152 грн).

Страви: крем-брюле – 116 грн.

Напої: еспресо – 42 грн, лате – 52 грн, какао – 52 грн, глінтвейн – 174 грн.

Деталі: кафе-ресторан, знаходиться в центрі Києва (Липки), французька кухня, сучасний інтер’єр у світлих тонах, сніданки, меню напоїв, винна карта, вина з Італії, Франції, Чилі, Австрії, проводяться винні дегустації.

Gorchitsa Café – французький ресторан в класичному стилі: багато природного світла, теплих тонів і дерев’яних меблів. В меню представлені страви класичної французької та європейської кухонь. Рекомендуємо відвідати заклад і спробувати класичне крем-брюле.

Городское кафе «Хармс»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 45а.

Бюджет: ₴₴. Боули (119 – 159 грн), паста та равіолі (125 – 165 грн), десерти (78 – 109 грн).

Страви: лавандове крем-брюле – 79 грн.

Напої: капучино – 49 грн, кокосове какао – 57 грн, матча-лате – 57 грн, каскара – 59 грн.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, позиціонує себе як інтелектуальне міське кафе, сніданки подають весь день, сезонні пропозиції в меню, магазин з книгами про мистецтво і дизайн, можна купити вінілові платівки, стильний інтер’єр, можливість замовити їжу з доставкою, формат take away, кейтеринг.

Міське кафе «Хармс» – світла і затишна локація в центрі Києва. У кафе можна почати день смачним сніданком і чашкою кави в компанії друзів, пообідати легким супом або випити по келиху вина в кінці дня. У цьому міському кафе можна почитати і купити книги з мистецтва. У «Хармсі» готують ніжне та вершкове крем-брюле з ароматом лаванди.

Фото: Facebook Bigoli, Smørrebrød.Kiev, Café Charlotte, Рыба в огне, Gorchitsa Cafe, Городское кафе «Хармс»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi