Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
Куди сходити в Одесі: вихідні біля моря - PostEat

пошук

Куди сходити в Одесі: вихідні біля моря
13-05-2019 0 932


Куди сходити в Одесі розповідає редакція PostEat. Теплі травневі вікенди створені для подорожей та нових гастрономічних відкриттів. А де, як не в Одесі, мандрівника зустрінуть приємний шум прибою, крики чайок та колоритні заклади — ми розповідаємо про 6 закладів, які можна встигнути відвідати за два вихідних дні. Нагадаємо про знайомі та улюблені місця і познайомимо з кількома новими локаціями, тож вам буде куди сходити в Одесі.

LOU LOU

Де: вул. Єкатерининська, 6.

Бюджет: ₴₴. Закуски (68 – 219 грн), сендвічі (153 – 159 грн), основні страви (178 – 287 грн).

Страви: рієт із качки з картоплею фрі та кукурудзяними чіпсами – 147 грн, равлики з пряним зеленим маслом та теплим багетом – 175 грн, крок мадам – 159 грн, хрусткі лапки де голля з домашнім вершковим соусом – 163 грн.

Напої: Francois Montand Brut Blanc de Blancs – 115 грн/150 мл, Quinson Bourgogne Chardonnay – 160 грн/150 мл, Chatelain Desjacques Rose d’Anjou – 120 грн/150 мл.

Деталі: міське кафе у паризькому стилі, знаходиться у центрі міста, стильний інтер’єр, делікатеси, великий вибір французьких вин, вина побокально, коктейлі від бару The Fitz.

LOU — французьке міське кафе у стилістиці повсякденних паризьких закладів, яке вечорами перетворюється на винний бар. В меню — щоденні страви мешканця французької столиці: равлики, жаб’ячі лапки, традиційні сендвічі та цукерки з фуа-гра. У винній карті зібрали понад 50 позицій французьких вин, великий вибір побокально. Створене власниками відомого бару The Fitz, кафе LOU отримало спеціальну коктейльну карту — напої  з The Fitz передають до LOU через вікно, яке з’єднує обидва заклади.

Pepe Cafe

Де: вул. Канатна, 60.

Бюджет: ₴. Сніданки (47 – 97 грн), салати (86 – 129 грн), кіші (47 – 98 грн), пироги (43 – 79 грн), десерти (36 – 76 грн).

Страви: морквяний хумус – 36 грн, кіш з креветками та цукіні – 77 грн, персиковий флан – 53 грн, круасан з солоною карамеллю – 52 грн.

Напої: еспресо – 23 грн, капучино з кедровим горіхом – 61 грн, пряна раф кава – 59 грн, лимонад імбирний – 41 грн.

Деталі: кафе-пекарня, проект команди мережі закладів «Штрудель» і кафе 12 coffee & croissants, сучасний інтер’єр у стилі лофт, спеціалізація – пироги, сніданки, страви для вегетаріанців, великий вибір десертів, кава на рослинному молоці, take away.

Pepe Cafe — затишний заклад, щойно зайшовши до якого, відчуваєш теплий аромат свіжої випічки. Основу меню складають пироги за власними рецептами: закриті і відкриті кіші з солоними та солодкими начинками. Пироги можна замовляти по шматочку або купувати take away цілими зі знижкою 20%. В меню також представлені класичні європейські сніданки, салати, супи та великий вибір десертів. Кафе з невимушеною атмосферою стане чудовою локацією для сніданку, поживного обіду та сімейної вечері.

ZELDA BAR

Де: вул. Ланжеронівська, 26.

Бюджет: ₴₴₴. Страви (110 – 360 грн), устриці (348 – 660 грн/дюжина), коктейлі (200 – 370 грн).

Страви: карпачо з телятини з мусом зі смаженої картоплі – 180 грн, м’ясне плато – 260 грн, мідії у вершковому соусі – 180 грн, піцета з яловичою пастарамі, шпинатом та соліннями – 110 грн.

Напої: Zelda pisco Sour – 220 грн, Absinthe Fizz – 200 грн, Cuzco – 220 грн, June Bug – 200 грн.

Деталі: концептуальний абсент-бар, континентальна авторська кухня, авторські коктейлі, фірмові коктейлі в пляшках, guest-коктейлі, більше 20 видів абсенту, абсент за особливим ритуалом La Louche.

ZELDA BAR — перший в країні концептуальний абсент-бар, названий на честь дружини американського письменника Ф. С. Фіцджеральда — Зельди Сейр. Інтер’єр бару створений у стилістиці 20-х років минулого століття. В ZELDA BAR міксують авторські коктейлі, особливу увагу рекомендуємо звернути на коктейлі з абсентом. В барі ви можете спробувати абсент, приготовлений з водою та цукром за особливим ритуалом La Louche.

Фаршированная рыба

Де: Красний провулок, 1.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (62 – 285 грн), риба (118 – 263 грн), чорноморські мідії і рапани (138 – 263 грн).

Страви: котлети з щуки, подаються з пюре і хріном – 196 грн, одеський плов з мідіями – 146 грн, мідії з подвійним сиром – 212 грн, одеські шпроти з балтійської салаки – 86 грн.

Напої: чай фірмовий – 78 грн, домашнє вино – 65 грн/150 мл, малиновий компот – 35 грн, дегустаційна дошка місцевих наливок – 138 грн.

Деталі: закусочна, заклад Савелія Лібкіна, шеф-кухар Андрій Величко, чорноморська риба і морепродукти, проста та зрозуміла кухня, дизайнерський інтер’єр, затишний літній дворик, винна карта, резерв столів.

«Фаршированная рыба» — одеська закусочна відомого ресторатора Сави Лібкіна. Заклад спеціалізується на свіжій чорноморській рибі — свіжий вилов тут запікають у дров’яній печі або смажать на сковорідці до хрумкої скоринки. В меню ви знайдете камбалу, барабульку, бичків, саргану, ставриду. Варто скуштувати фірмові пельмені ручної ліпки зі щукою та ніжні мідії у подвійному сирі. Доповнити страви можна домашніми наливками або обрати щось із винної карти. «Фаршированная рыба» відкрилася 31 грудня 2018 року на місці відомого рибного ресторану «Рыба в огне» — проаналізувавши смаки і вподобання одеситів, Сава Лібкін вирішив переформатувати заклад і звернутися до традицій одеського застілля.

Décolleté

Де: вул. Буніна, 12.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (70 – 160 грн), гарячі закуски (68 – 145 грн), основні страви (105 – 155 грн).

Страви: качина ніжка з печеним корінням – 145 грн, печена груша з сиром брі та горіхами – 74 грн, картопляний салат з тунцем – 95 грн, асорті сирів – 160 грн.

Напої: Malbec Cailla – 80 грн/130 мл, Rose d’Anjou Chatelain Desjacques – 435 грн/750 мл, Borsao Blanco Macabeo Muscat – 75 грн/130 мл.

Деталі: винний бар в історичній частині Одеси, італійська кухня, шеф-кухар Ніка Лозовська, страви європейської кухні, власна випічка, розгорнута винна карта, коктейлі, літня тераса в європейському стилі, щоп’ятниці та щосуботи вечірки.

Décolleté — інтелігентний винний бар навпроти Одеської філармонії. Кухня закладу працює під керівництвом відомого одеського шефа Ніки Лозовської. В меню Décolleté вишукані та гармонійні страви, які ідеально доповнять зібрані в барі вина з різних куточків світу. Зараз у закладі відкрита затишна літня тераса у європейському стилі, на якій чудово відпочивати у будь-який час доби.

Bernardazzi restaurant

Де: вул. Буніна, 15.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (39 – 469 грн), основні страви (239 – 1199 грн), десерти (90 – 149 грн).

Страви: паштет з курячої печінки, масло із солоною карамеллю, чорний шоколад – 129 грн, шашлик з рапана, смажені авокадо та кабачок, соус голандез – 289 грн, медальйони з яловичини, пюре з васабі, соус деміглас, маринований огірок – 369 грн, фуа-гра, смажені гриби, трюфельна паста, соус деміглас – 489 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: винний ресторан в будівлі Одеської філармонії, найбільша винна карта в Україні, вишукані страви авторської європейської кухні, шеф-кухар Олександр Йоурз, рибні та м’ясні делікатеси, «сліпі» дегустації, фестивалі вина, затишний внутрішній дворик, жива музика, сет-меню обідів з 12:00 по 15:00, резерв столів.

Bernardazzi restaurant може похвалитися найбільшою винною картою в Україні. Нагороду «Best of Award of Excellence від журналу Wine Spectator заклад отримує вже 7 років поспіль. Родзинкою ресторану є «сліпі дегустації», на яких гості їдять із непрозорими пов’язками на очах і повністю переносяться в світ ароматів і витончених смаків. Шеф-кухар Олександр Йоурз регулярно оновлює меню Bernardazzi restaurant, орієнтуючись на сезонність локальних продуктів. Зараз у ресторані відновили пізні сніданки, які подають з відкриття і до 15:00 щоденно — почати день можна з яйця Бенедикт, сьомги гравлакс, шпинату та крем-сиру (199 грн) або з ніжних сирників з начинкою із заварного крему, сметани з ірискою та ягодами (169 грн).

Головна фотографія: Bernardazzi restaurant

Фото: Facebook LOU LOU, Pepe Cafe, ZELDA BAR, Фаршированная рыба, Décolleté, Bernardazzi restaurant

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi