Морозиво з пива, «веган здивований» та трушні індо-тайські страви: чим дивуватимуть шеф-кухарі київських закладів на Ulichnaya eda - PostEat

пошук

Морозиво з пива, «веган здивований» та трушні індо-тайські страви: чим дивуватимуть шеф-кухарі київських закладів на Ulichnaya eda
31-05-2021 0 3700


Після перерви в півтора року знову стартує фестивальний сезон Ulichnaya eda. Перший фестиваль відбудеться вже 5-6 червня на Арт-завод Платформа. Організатори обіцяють понад 60 точок фудкорту, який буде розділений на три зони — нові учасники, постійні резиденти та Chefs’ Corner. Останнє — це новий формат для фестивалів Ulichnaya eda, де залучають відомих шеф-кухарів київських закладів приготувати як свої фірмові страви, так і презентувати нові.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Серед учасників — Володимир Ташаєв (автор кухні Eastman, бренд шеф First Line Group), Ян Нгуен (шеф-кухар Mahjong та Spelaya Kanareyka), Сьомін Ілля та Гринчук Ольга (шеф-пекарі та співзасновники Pie Spot Pizza), Назар Дребот і Валерій Созановський (2085 Brewery) разом з Массімо Джеларті (джелатер’є, ресторатор у Gelarty ice cream studio & restaurant).

Редакція PostEat поспілкувалася з шеф-кухарями про те, чому вирішили долучитися до Chefs’ Corner на Ulichnaya eda та чим пригощатимуть гостей фестивалю.

Назар Дребот і Валерій Созановський (2085 Brewery) разом з Массімо Джеларті (джелатер’є, ресторатор у Gelarty ice cream studio & restaurant)

Засновник Gelarty Массімо Джеларті розповідає, що його глобальна місія — повернути людству справжнє натуральне морозиво, таке як 730 років тому, коли Марко Поло привіз його з Китаю в Індію. Без консервантів, без синтетики. Філософія головного пивовара 2085 Brewery Назара Дребота подібна — до пивоваріння підходить науково, виступає за найкращі інгредієнти та якість. Так для пивоварні солод імпортують з Голландії, дріжджі з Каліфорнійської лабораторії чи Копенгагену та використовують винятково органічні інгредієнти.

Ось що говорить Назар про ідею колаборації з Массімо: “Я багато подорожую, це надихає на нові колаборації. Коли я спробував Gelarty, одразу запропонував зустріч Максиму. Поспілкувавшись, зрозуміли, що нас об’єднує — ми обоє божеволіємо від того, що робимо. У нас схожі концепції, де немає компромісів — лише найвища якість на кожному етапі. Такі колаби — це класно, адже ти локально підтримуєш таких же крутих людей на ринку”. Участь на фестивалі — це можливість презентувати новий для українського ринку продукт, який стане подією як для гастрономії, так і для барної культури України.

Що буде на Chefs’ corner

Массімо Джеларті та Назар Дребот обіцяють влаштувати справжнє крафтове божевілля на фестивалі. На корнері гості спробують натуральне морозиво, що на 50% складається з пива. А також новий формат напою Beer float: приготують морозиво з пива, а потім особливо подадуть його з цим же пивом та, звичайно, пригостять відвідувачів. Також Назар Дребот розповість про особливості пивоваріння та фудпейрінг.

Що спробувати на корнері:

  • 2085-8 (IMPERIAL RASPBERRY SAISON) + морозиво з пива 2085-8 та чорної вишні;
  • 2085-5 (FAKE BRETT IPA) + морозиво з пива 2085-5, лайма и бергамота;
  • 2085-12 (IMPERIAL STOUT) + ванільне морозиво за рецептом Жерара Тірсена 1649 року.
  • справжнє натуральне морозиво від Gelarty.

Володимир Ташаєв (автор кухні Eastman, бренд шеф First Line Group)

Володимир Ташаєв каже, що вирішив брати участь у Chefs’ Corner, бо там збирається “банда крутих шефів”. А також, аби презентувати новий продукт, який в Україні особливо не представлений. “Нам усім не вистачало великих тусовок. Для мене участь на Ulichnaya eda — це можливість зустрітися з крутими шефами на одній з улюблених локацій Києва. Нарешті вперше за півтора року ми можемо це зробити”, — каже Володимир.

Що буде на Chefs’ corner

Бренд шеф First Line Group готуватиме індо-тайські страви, які випробувані у подорожах країнами, де їх традиційно готують.

Що спробувати на корнері:

  • Доса — ферментований безглютеновий млинець, який готується з двох видів рису (білого і червоного цільнозернового) разом з двома видами сочевиці. Подається з індійським каррі дал.
  • Палак панір — індійська страва зі шпинату зі свіжим сиром, який самостійно виготовляють з фермерського молока.
  • Тайський салат сом там із зеленої папаї.

Ян Нгуен (бренд-шеф Гра Смаків Mahjong та Spelaya Kanareyka)

Ян переконаний, що нічого не зближує більше, ніж приготування їжі та спільні обіди в колі однодумців. А такі формати на фестивалях, як Chefs’ corner, майстер-класи формують гастрокультуру. Шеф-кухар дивуватиме поціновувачів азійської кухні, адже кожна презентована позиція – це поєднання традицій та імпровізації. 

Що буде на Chefs’ corner

Ян з командою ділитиметься на фестивалі досвідом і знаннями різних кухонь. На Ulichnaya eda буде з двома проєктами: це паназійська кухня Гра Смаків Mahjong і вже відомий ресторан локальної кухні Spelaya Kanareyka. Також презентують морозиво і сорбети власного виробництва HOLODINA. Хедлайнером меню буде страва «Веган здивований». Це смажений тофу в гострому соусі з соєвою спаржею та грибами шіїтаке.

Що спробувати на корнері:

  • Азійська окрошка на кокосовому молоці. Це нова позиція, яку можна буде вперше спробувати на Ulichnaya eda.
  • Морозиво та сорбети з незвичайними смаками, як кінза, медовий трюфель, в’єтнамська кава.
  • Смажені неми, індійська курка в прянощах з рисовою локшиною, салат з ананасами, кінзою та креветками.

Сьомін Ілля та Гринчук Ольга (шеф-пекарі та співзасновники Pie Spot Pizza)

Ілля та Ольга давно думали про мобільну піцерію, тож отримавши запрошення від засновника Ulichnaya eda Романа Тугашева, відразу погодилися долучитися. Ілля каже, що будь-який виїзний івент — це емоції та, як би дивно не звучало, про відпочинок для команди.

Що буде на Chefs’ corner

Шеф-пекарі та співзасновники Pie Spot Pizza готуватимуть піцу на заквасці у дров’яній печі. Лише цільнозернове тісто, фермерська моцарела та обов’язково з печі. В меню Chefs’ corner буде 6 позицій. Також гостям дозволять самостійно спекти піцу.

Що спробувати на корнері:

  • Піца “Київ — Нью-Йорк”.

Фестиваль Ulichnaya eda відбудеться 5-6 червня на Арт-завод Платформа. Крім оновленого фудкорту та зіркових шефів на гостей чекають локація для яскравих фото, Alyona Alyona зі своїм DJ-сетом, маркет, спортивні тренування та дитяча зона. Купити квитки можна за посиланням.

Фото надані організаторами Ulichnaya eda

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi