М'ясні грузинські рагу в ресторанах Києва: чахохбілі, чанахі, чашушулі, чакапулі - PostEat

пошук

М'ясні грузинські рагу в ресторанах Києва: чахохбілі, чанахі, чашушулі, чакапулі
13-10-2020 0 1530


М’ясні грузинські рагу в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Грузинська кухня славиться не тільки стравами з баклажанів і випічкою, в скарбниці її рецептів є різноманітні м’ясні рагу. Запікають їх в традиційних печах і подають з хачапурі або з грузинським лавашем. Ми дізналися, де спробувати гарячі грузинські рагу в ресторанах Києва — читайте та вирушайте на дегустацію.

Чахохбілі — традиційне рагу з птиці, яке раніше робили з фазана, а зараз переважно з домашньої курки. Страва готується зі шматочків філе птиці, тушкованих в томатному соусі, з додаванням спецій і часнику. Характерною особливістю чахохбілі є попереднє сухе обсмажування птиці.

Чанахі — томлена в глиняному горщику баранина з певним набором овочів (картопля, томати, баклажани, цибуля). Всі інгредієнти беруться в рівних пропорціях і викладаються в горщик шарами. Для аромату до страви додають пряні трави і кінзу.

Чашушулі — гостра тушкована яловичина або телятина в томатах з грузинськими травами і спеціями. Страва подається гарячою з традиційною випічкою.

Чакапулі — тушковане молоде м’ясо (баранина або телятина) з зеленню та спеціями. Головну пікантність страві надають свіжий естрагон і сливовий соус ткемалі. Подають чакапулі тільки гарячим в супроводі червоного вина.

Чачапурі \ Чачапури

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: б-р Тараса Шевченка, 36а; вул. А.Ахматової, 30

Бюджет: ₴₴. Салати (113–139 грн), гарячі страви (108–225 грн), десерти (35–145 грн).

Страви: чанахі – 149 грн, чашушулі зі свининою – 153 грн, чахохбілі – 147 грн, чакапулі з бараниною – 157 грн.

Напої: еспресо – 40 грн, чай з лавандою – 60 грн, лимонад власного виробництва – 210 грн/1 л.

Деталі: традиційні страви грузинської кухні, тоне-меню, кулінарні майстер-класи для дорослих і дітей, доставка, автентичний інтер’єр, дегустації грузинських вин, резерв столів.

Ресторан «Чачапурі» на бульварі Шевченка вже п’ять років вважається «офіційним представництвом грузинської кухні в Україні». Також у закладу є «молодший брат» на Позняках. В ресторані шанують грузинські традиції гостинності та готують автентичні страви — у справжній печі-тандирі випікають лаваш та готують м’ясо. У винній карті ресторану ви знайдете чудові грузинські вина, які доповнять ваші страви. Серед гарячих страв ви знайдете чанахі та чашушулі зі свинини, чакапулі з бараниною та куряче чахохбілі.

Ой, мамо. Це було в Тбілісі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 109/20; вул. Велика Васильківська, 63

Бюджет: ₴₴. Салати (90–126 грн), гарячі страви (79–186 грн), закуски (76–102 грн).

Страви: чахохбілі – 126 грн, чашушулі – 126 грн, чакапулі з телятини – 140 грн

Напої: з меню можна ознайомитись у залкладі.

Деталі: грузинська кухня, старовинні сімейні рецепти, стилізований інтер’єр, кілька зал, частково відкрита кухня, тоне-меню, дегустації вин, вина побокально, безкоштовна доставка, резерв столів.

«Ой, мамо. Це було в Тбілісі» — грузинські ресторани, де готують автентичні грузинські страви за старовинними рецептами. Інтер’єр закладів затишний, виконаний в теплих тонах і прикрашений традиційними грузинськими орнаментами. Ви можете обрати столик у основній залі чи в одній із затишних окремих зал. В меню різноманітні закуски та салати, хінкалі, хачапурі та м’ясо з мангалу. Серед різноманіття грузинських гарячих страв є чахохбілі, чашушулі та чакапулі з телятини.

Чічіко

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославів Вал, 23а

Бюджет: ₴₴. Закуски (90–255 грн), гарячі страви (215–420 грн), страви у хоспері (194–388 грн).

Страви: чахохбілі – 225 грн, чашушулі з телячими щічками – 215 грн.

Напої: айран – 68 грн, лате – 70 грн, лимонад натахтарі – 85 грн.

Деталі: позиціонує себе як сучасне міське грузинське кафе, карта вин, коктейльна карта, дитяче меню, дитяча кімната з аніматором, доставка, хоспер-меню, ланч-сети з 12:00 до 17:00 по буднях, тераса, резерв столів, формат take away.

«Чічіко» — сучасне грузинське міське кафе, яке знаходиться в історичній частині Києва. Дизайнерський інтер’єр цілковито відображає та підтримує гостинну атмосферу в закладі.  Серце закладу – тандир, традиційна глиняна піч, завдяки якій гості можуть спостерігати за приготуванням страв із залу ресторану. В ресторані готують чахохбілі та чашушулі з телячими щічками.

Джаніко / Джанико

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴. Закуски (65–95 грн), хачапурі (25–99 грн), гарячі страви (85–179 грн).

Страви: чахохбілі – 95 грн, чашошулі з телятиною – 147 грн, чакапулі з баранини – 179 грн.

Напої: лимонад тархун – 50 грн, марокканський чай – 125 грн, коктейль Pear Sour – 160 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться в центрі міста, в інтер’єрі поєднали сучасний стиль з комфортом і традиціями, шеф-кухар Іраклі Кемашвілі, рецепти домашньої кухні, страви на мангалі, літня тераса, коктейлі, винна карта, резерв столів.

Ресторан грузинської кухні «Джаніко» на Бессарабській площі — молодий і амбітний проєкт, створений подружньою парою Ареном і Валентиною Мартиросян. У ресторані є дві просторі зали, розраховані на 80 гостей, і літня тераса. В інтер’єрі поєднали сучасний стиль з комфортом і традиціями. В закладі облаштована шоу-кухня, завдяки якій можна спостерігати за роботою кухарів. Меню ресторану розробив шеф-кухар Іраклі Кемашвілі, який відтворив унікальний смак домашньої грузинської кухні. В закладі готують чахохбілі, чашошулі з телятиною та чакапулі з баранини.

VANO IVANO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Кловський спуск, 7а; вул. Саксаганського, 9; Броварський проспект, 41а; вул. Райдужна, 8а.

Бюджет: ₴₴. Салати (85–129 грн), гарячі страви (95–295 грн), страви на вугіллі (45–195 грн).

Страви: чанахі – 99 грн, чашушулі – 119 грн, чакапулі – 159 грн,

Напої: еспресо – 30 грн, лате – 39 грн, кава по-грузинськи – 45 грн, чай з жасмином – 45 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, традиційні страви, мангал-меню, великий вибір алкоголю, домашні напої, кілька залів, резерв столів.

VANO IVANO — сім’я грузинських ресторанів у Києві, заклади розташовані в різних районах міста. Автором ідеї є відомий грузинський актор Вано Янтбелідзе. Перший ресторан VANO IVANO відкрився на Кловському узвозі, зараз ресторани працюють в центрі, на Броварському проспекті та біля озера на Райдужному масиві. У ресторанах мережі ви можете спробувати традиційні страви грузинської кухні, зокрема, чанахі, чашушулі та чакапулі.

Хачапурі та вино

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Бориса Грінченко, 2/1; вул. Велика Васильківська, 57/3; вул. Святошинська, 3А; просп. Володимира Маяковського, 43/2; вул. Драгоманова, 29; вул. Антоновича 176; просп. Академіка Глушкова, 13Б; вул. Гната Юри, 13; вул. Сагайдачного, 27; вул. Маршала Тимошенко, 18; вул. Московська, 8.

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (109–229 грн), гарячі страви (98–323 грн), хінкалі (20–26 грн/1 шт.).

Страви: чашушулі – 175 грн, чахохбілі – 144 грн, чанахі – 158 грн,

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: грузинська кухня, 7 видів хінкалі, страви на мангалі, грузинські вина і чача, велика колекція вин з Європи, є доставка і формат take away, паркінг, kids friendly.

«Хачапурі та вино» — мережа столичних ресторанів грузинської кухні, які налічує більше десяти локацій. Тут готують 7 видів хачапурі, хінкалі з різними начинками, люля-кебаб, різноманітні супи, салати, закуски, десерти. Також є окреме мангал меню, в якому є шашлики та люля-кебаби з різних видів м’яса, а також овочі й хачапурі. Крім цього, з м’ясних страв пропонують чашушулі, чахохбілі та чанахі.

Головна фото: Ой, мамо. Це було в Тбілісі

Фото: Facebook Чачапурі \ Чачапури, Ой, мамо. Це було в Тбілісі, Чічіко, Джаніко / Джанико, VANO IVANO, Хачапурі та вино.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi