М’ясні салати в ресторанах столиці: поживні та цікаві варіанти - PostEat

пошук

М’ясні салати в ресторанах столиці: поживні та цікаві варіанти
02-10-2019 0 1340


М’ясні салати в ресторанах столиці шукала редакція PostEat. Появою самої концепції салату ми завдячуємо античним римлянам, які готували страву з трав і зелені, заправлену сіллю. Єгиптяни і вавилоняни також не цуралися свіжої зелені та готували ближчу сучасні кухні заправку з олії, оцту і спецій. У Середні віки салати пережили занепад, особливо не пощастило салатам зі свіжих овочів — через жахливі санітарні умови вживання в їжу сирих продуктів вважалося одним із способів самогубства. Втім, не дивлячись на цей забобон, любителі салатів знаходились — як правило, у вищих шарах суспільства. Королівські кухарі навіть змагалися між собою — доходило до того, що у величезному блюді подавалися салати з 35 інгредієнтів, включаючи такі екзотичні, як пелюстки троянд, настурції, чорнобривці і фіалки.

На принципово новий рівень мистецтво приготування салатів вийшло в 1699 році, коли світ побачила книга англійця Джона Евеліна «Acetaria: A Discourse of Sallets». У книзі, крім цінної інформації про те, як готувати салат, містяться інструкції по вирощуванню різних рослин для салату, таких, як романо, шпинат, настурція, щавель, крес, цикорій, селера, фенхель, корн, рукола, і багатьох інших.

Публицист

Де: вул. Січових Стрільців, 25

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (95–225 грн), салати (175–295 грн), ковбаси (175 грн), м’ясні страви (220–560 грн).

Страви: салат з ростбіфом, кіноа, маринованими перцями та лисичками – 265 грн, цезар з індичкою – 189 грн.

Напої: лимонад імбир-малина – 90 грн, еспресо – 45 грн, Amareto Sour – 180 грн, лате – 70 грн.

Деталі: м’ясний ресторан, шеф Алекс Якутов, стильний інтер’єр, відкрита кухня, вина келихами, коктейльна карта, резерв столів.

«Публицист» — новий м’ясний ресторан, який відкрився на початку вересня у стінах колишнього видавництва. Інтер’єр закладу стильний та сучасний, особливо приємно відпочивати за столиками біля великих вікон. У закладі відкрита кухня, а над стравами чаклує шеф Алекс Якутов. На гостей чекають м’ясні страви, різноманітні салати та закуски, а також піца. У меню бару представлені коктейлі та алкогольні напої. Рекомендуємо спробувати салат з ростбіфом, кіноа, маринованими перцями та лисичками.

Diglass

Де: вул. Велика Васильківська, 49

Бюджет: ₴₴. Закуски (93–265 грн), салати (107–250 грн), паста (127–161 грн).

Страви: салат з качкою, грушею та руколою під гостро-ягідним соусом – 131 грн, теплий салат з телятиною – 171 грн.

Напої: Cosmopolitan – 145 грн, Negroni – 165 грн, Old fashioned – 163 грн, Whiskey Sour – 155 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні, знаходиться у центрі міста, бренд-шеф Ігор Брагін, стильний інтер’єр, літня тераса, вино келихами, класичні коктейлі, резерв столів.

Diglass — ресторан європейської кухні в центрі міста, який розпочав роботу на початку вересня. Меню ресторану розробив бренд-шеф Ігор Брагін (президент Асоціації шеф-кухарів України). У Diglass cafe можна буде спробувати віденський шніцель, качку у томатній глазурі з баношем, бурату з томатним карпачо й соусом песто. З напоїв пропонують карту спрітців, які називають головним напоєм закладу. Спробуйте салат з качкою, грушею та руколою під гостро-ягідним соусом.

BEEF meat & wine

Де: вул. Шота Руставелі, 11

Бюджет: ₴₴₴. Стартери (90–380 грн), м’ясо (320–990 грн), стейки (390–4250 грн).

Страви: салат з манго та теплим ростбіфом – 260 грн, салат BEEF з ростбіфом запеченим в травах – 230 грн.

Напої: Fatascia Grillo 2016 – 450 грн/750 мл, Tenuta di Fèlsina I Sistri – 2100 грн/750 мл, Tenuta Sette Ponti Crognolo – 480 грн/150 мл.

Деталі: м’ясний міжнародний ресторан, два поверхи, multi-сuisine, raw bar, сніданки з безлімітною кавою по буднях з 09:00 до 12:00 (у вихідні з 09:00 до 16:00), бізнес-ланчі з 12:00 до 16:00, окрема зала до 50 осіб, Chef’s table, винна і барна карти, сучасний лаконічний інтер’єр, літня тераса, майстер-класи, барні майстер-класи по міксологіі, дитячі майстер-класи, дитяча кімната, паркінг, формат take away.

BEEF meat & wine — відомий столичний ресторан м’ясної кухні, що приймає гостей з 2010 року. Дизайн закладу лаконічний і не відволікає від тонкощів смаку. Родзинкою ресторану є перший в Україні шефський стіл, розташований просто на кухні закладу. Відвідувачі, влаштувавшись за цим столом, можуть спостерігати за роботою ресторану, спілкуватися з шеф-кухарем і куштувати ексклюзивні страви, приготовані лише для них. В меню окрім стейків з американської, іспанської та української яловичини, представлені салати з ростбіфом — можна спробувати його поєднання з тропічним манго або спробувати у фірмовому вигляді з травами.

Ресторан Argentina Grill

Де: вул. Маршала Тимошенко, 18; вул. Анни Ахматової, 22; вул. Сагайдачного, 27Б.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (159–399 грн), страви з риби і морепродуктів (149–799 грн), десерти (129–135 грн).

Страви: ensalada de pavo – 239 грн, ensalada de roast beef – 219 грн.

Напої: Basil Beauty – 165 грн, Bloody Mary б/а – 119 грн, лате – 69 грн, сангріта – 156 грн/1 л.

Деталі: мережа сучасних ресторанів аргентинської кухні, індустріальний інтер’єр в фірмових бирюзово-сірих тонах, дитяче меню, бізнес-ланчі з 12:00 до 17:00, сніданки з 8:00 до 12:00, винна і коктейльна карти, дитяча кімната, резерв столів.

Argentina Grill — мережа концептуальних м’ясних ресторанів, яка знайомить гостей з особливостями та оригінальними смаками аргентинської кухні. Заклади оформлені в єдиному стилі: в інтер’єрі переважає фірмовий глибокий бірюзовий колір, а в декорі багато зелені. В меню — класичні м’ясні та рибні страви аргентинської кухні, до яких можна замовити коктейль або пляшку аргентинського вина. Спробуйте ensalada de pavo — салат зі смаженою у хоспері індичкою, печерицями, листям салату і в’яленими томатами.

Rebra & Kotlety

Де: пр-т Героїв Сталінграду, 4, корп. 9.

Бюджет: ₴₴. Салати (109–237 грн), основні страви (97–683 грн), десерти (83–109 грн).

Страви: салат з яловичиною та овочами гриль – 167 грн, салат з ростбіфом та грушею – 137 грн, салат з грильованою куркою та овочами – 147 грн.

Напої: коктейль «Під каштанами» – 149 грн, тархун – 33 грн, лавандовий лимонад – 47 грн.

Деталі: гастробар, авторські рецепти котлет по-київськи, сезонне меню, страви з локальних продуктів, доставка, сніданки цілий день, авторська коктейльна карта; дитяча кімната, резерв столів, формат take away, dogs friendly, знижка 10% у день народження.

Rebra & Kotlety — мережа київських стрітфуд-закладів, яка спеціалізується на стравах з ребер. Фішка закладу у варіаціях на тему котлети по-київськи з різними начинками, яку можна взяти з собою в якості перекусу. Всього в меню представлено 7 варіантів котлет по-київськи за єдиною ціною 129 грн. До котлети рекомендуємо замовити апетитний салат з яловичиною та овочами гриль.

Friends & Lovers

Де: вул. Ярославів Вал, 9

Бюджет: ₴₴. Закуски (105–250 грн), салати (99–245 грн), основні страви (196–390 грн).

Страви: салат з ростбіфом, шпинатом та дайконом – 193 грн, салат «Юлій» – 245 грн.

Напої: апельсиновий фреш – 96 грн, фруктовий чай – 55 грн, еспресо – 30 грн, лате – 50 грн.

Деталі: ресторан-бар, знаходиться у центрі міста, стильний інтер’єр, літня тераса, бізнес-сети з 10:00 до 16:00, великий вибір коктейлів, вина побокально, барна карта.

Ресторан-бар Friends & Lovers відкрився в історичній частині Києва в перший день літа. Засновники визначають його як «ресторан із богемною кухнею та баром». Особливість закладу — затишна літня тераса у внутрішньому дворику, яка вдень дарує прохолоду, а ввечері перетворюється на pre-party локацію. В меню — різноманітні стартер, салати, основні страви, десертів та антипасті. Спробуйте салат «Юлій» із філе індички су-від з грильованим роменом та пармезаном.

Фото: Facebook Публицист, Diglass, BEEF meat & wine, Ресторан Argentina Grill, Rebra & Kotlety, Friends & Lovers

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi