Нісуаз в ресторанах Києва: де шукати вишуканий французький салат? - PostEat

пошук

Нісуаз в ресторанах Києва: де шукати вишуканий французький салат?
11-06-2019 0 2602


Нісуаз в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Нісуаз (Salade niçoise) – це знаменитий салат за рецептом з французького міста Ніцца. За оригінальним рецептом салат готують з помідорів, яєць, маслин, анчоусів, та заправляють оливковою олією. Деякі рецепти нісуазу містять також картоплю, зелені боби (квасолю) та інші інгредієнти. Гордон Рамзі назвав нісуаз «найкращим літнім салатом».

В кінці ХІХ століття нісуаз готували з томатів, анчоусів та оливкової олії, він вважався їжею для бідняків. Рецепт салату 1903 року, наведений в книзі La Cuisine à Nice (автор — Henri Heyraud), включав помідори, анчоуси, артишоки, оливкову олію, червоні перці і чорні оливки. У якості заправки пропонували додати оливкову олію, оцет, гірчицю і трави.

Протягом десятиліть існували значні розбіжності у поглядах між традиціоналістами та новаторами щодо того, які інгредієнти повинні бути включені до рецепту салату. Цікаво, що колишній мер Ніцци та кулінарний традиціоналіст Жак Медесен (Jacques Médecin) у своїй кулінарній книзі 1972 року під назвою Cuisine Nicoise: Recipes from a Mediterranean Kitchen прописує доволі жорсткі правила приготування салату нісуаз. Зокрема, салат має подаватися в дерев’яній мисці, натертій часником, а серед інгредієнтів не повинно бути варених овочів. Медесен також писав, що салат потрібно готувати переважно з помідорів, посолених три рази та приправлених оливковою олією. За рецептом Медесена, можна додавати круто зварені яйця, а також анчоуси або консервований тунець (вибрати треба щось одне, а не поєднувати обидва інгредієнти). Рецепт також включав сирі овочі (огірки, фіолетові артишоки, зелені перці, квасолю фава, зелену цибулю, часник), чорні оливки і базилік, але виключав салат або оцет.

Організація під назвою Cercle de la Capelina d’Or продовжує протестувати проти відхилення від традиційних місцевих рецептів. Група, яка сертифікує ресторани в Ніцці, дотримується стандартів Жака Медесена. Вони відкидають зелені боби і картоплю, а також солодку кукурудзу, майонез, цибулю шалот і лимон, які часто додають до салату нісуаз.

Французький шеф-кухар Поль Бокюз включив вегетаріанську версію салату, прикрашеного нарізаною цибулею і кервелем, до англійського перекладу своєї кулінарної книги 1977 року.

У 2016 році французька шеф-кухарка із кількома зірками Мішлен, Елен Дарроз (Hélène Darroze), опублікувала рецепт салату нісуаз, що включав варену картоплю і зелені боби, на Facebook. Реакція була швидкою і ворожою – шеф-кухаря звинуватили в святотатстві і порушенні «родових традицій» салату. Її попередили, що вводити інновації – «небезпечно».

Де шукати видатний салат нісуаз в ресторанах Києва, читайте у нашому матеріалі.

Café Charlotte

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Тургенєвська, 55.

Бюджет: ₴₴. Закуски (75 – 360 грн), супи (155 – 310 грн), десерти (40 – 135 грн).

Страви: «Нісуаз» — 210 грн.

Напої: еспресо – 39 грн, флет уайт – 59 грн, лате – 61 грн, імбирний чай – 75 грн.

Деталі: заклад в стилістиці паризького кафе, класична і авторська французька кухня, тартар-бар, меню від шефа, велика винна карта, сніданки з 9:00 до 12:00 по буднях (з 10:00 до 13:00 у вихідні), крита тераса, формат take away, kids friendly (дитячий куточок), паркінг.

Затишні літні вечори варто проводити на просторій літній терасі Café Charlotte! Тут поміж різноманітних страв французької кухні в меню ви знайдете нісуаз з філе тунця, анчоусами, яйцем, оливками, помідорами чері та картоплею. Варто доповнити салат келихом ігристого або фрешем з улюблених фруктів.

Catch Seafood Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 12.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (185 — 485 грн), основні страви (265 — 998 грн), десерти (215 — 298 грн).

Страви: нісуаз з тунцем Yellow Fin – 315 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: ресторан мережі La Famiglia, акцент на рибі і морепродуктах, комунальний стіл, кілька видів устриць, страви на грилі, винна карта, бар шампанського, паркінг, формат take away, kids friendly.

Catch Seafood Restaurant – це справжній рай для любителів риби та морепродуктів. Тут ви знайдете свіжу рибу та морепродукти, з яких вправні кухарі готують кулінарні шедеври. Замовляйте нісуаз з тунцем Yellow Fin та переконайтеся в цьому. Достойним акомпанементом для вашого салату може стати одне з більш ніж 200 білих вин, що представлені у винній карті закладу.

Très Français

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костьольна, 3.

Бюджет: ₴₴. Супи (128 – 385 грн), гарячі закуски (195 – 389 грн), гарніри (62 – 140 грн).

Страви: нісуаз класичний – 234 грн, «Гранд Нісуаз» — 340 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, належить до сім’ї ресторанів Tres Franсais, ресторан регіональної французької кухні, сирна лавка, сніданки з 08:00 до 12:00 по буднях і до 16:00 у вихідні, бізнес-ланчі (діють з 12:00 до 16:00, меню ланчів оновлюється щочетверга), 4 зали, дитяче меню, сніданки, виставки, літні ярмарки, доросла і дитяча кулінарні школи, паркінг, формат take away, доставка.

У ресторані французької кухні Très Français на Костьольній на вас чекає два види салату нісуаз – класичний та «Гранд Нісуаз». Перший у закладі готують з консервованого тунця, анчоусів, оливок та томатів з додаванням салату ромен, відвареної картоплі та легкого лимонного соку. «Гранд Нісуаз» — це витончене поєднання свіжого, злегка обсмаженого в кунжуті з лаймовим соусом, тунця, мікс-салату, редьки, помідорів та грейпфрута. Отримайте незабутнє гастрономічне задоволення, скуштувавши обидва салати та вибравши свого фаворита!

WHITE wine bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 11.

Бюджет: ₴₴₴. Устриці (70 — 80 грн), холодні закуски (230 — 270 грн), гарячі закуски (320 — 420 грн).

Страви: Bowl нісуаз.

Напої: Negroni — 199 грн, Margarita — 199 грн, Old Fashioned — 199 грн, Mai Tai — 199 грн.

Деталі: винний бар, що знаходиться на першому поверсі BEEF meat & wine, сучасний стильний інтер’єр, винні дегустації та «вечері з виноробом», жива музика, вечірки, сомельє, карта коктейлів, архітектор закладу Альберто Фойо — професор архітектури Колумбійського університету (Нью-Йорк), ланчі з 12:30 до 15:30.

У закладі WHITE wine bar ви можете скуштувати Bowl нісуаз в рамках обідньої пропозиції від закладу. Ви можете обрати один із представлених боулів, а також основну страву дня (уточнюйте у вашого офіціанта) та напій. Ланч у WHITE wine bar коштує 220 грн. Заходьте вже сьогодні!

KO&KO bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Пушкінська, 11.

Бюджет: ₴₴. Закуски (49 – 215 грн), салати (125 – 178 грн), основні страви (148 – 245 грн).

Страви: нісуаз з яйцем пашот – 139 грн.

Напої: Hugo – 159 грн, Night Flower – 159 грн, Marie-Rose – 159 грн, Candy – 159 грн.

Деталі: позиціонує себе як prosecco & whiskey bar, винна та коктейльна карти, сезонні пропозиції в меню, cork fee (при попередньому замовленні), знижка у день народження, тераса, морепродукти.

В KO&KO bar на Пушкінській варто зайти не лише, щоб скуштувати нісуаз з яйцем пашот! Тут подають багато різноманітних коктейлів на ігристому та віскі. Радимо спробувати Spritz-бузина-Aperol, який гарантовано освіжить вас навіть у літню спеку! Для любителів класики тут теж знайдеться кілька класичних напоїв на віскі. У меню кухні ви знайдете як страви європейської кухні і кухонь Азії.

Graine de Moutarde

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Московська, 41/8.

Бюджет: ₴₴₴. Сніданки (52 — 290 грн), закуски і салати (190 – 620 грн), десерти (150 — 290 грн).

Страви: нісуаз – 450 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: ресторан авторської кухні французького шеф-кухаря Руїза Сіріака, знаходиться на Печерську, світлий інтер’єр, колекція гірчиці з Франції на замовлення ресторану, літня тераса, панорамні вікна, великий вибір французьких та італійських вин, що зберігаються в кам’яній винній кімнаті в замковому стилі, приватна зала для обідів і вечерь.

Назва ресторану Graine de Moutarde перекладається як «зерно гірчиці». Тут ви можете скуштувати страви авторської кухні від французького шеф-кухаря Руїза Сіріака. Must try – салат «Нісуаз» з тунцем, артишоками та яйцем пашот. Крім того, у закладі подають смачні сніданки, скуштувати які ви можете з 09:00.

Головна фотографія: Graine de Moutarde

Фото: Café Charlotte, Catch Seafood Restaurant, Très Français, WHITE wine bar, KO&KO bar, Graine de Moutarde

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi