Нові заклади квітня 2021: 25 локацій, що відкрились за час столичного локдауну - PostEat

пошук

Нові заклади квітня 2021: 25 локацій, що відкрились за час столичного локдауну
07-05-2021 0 5354


Нові заклади квітня 2021 шукала редакція PostEat. Цей квітень, як і минулорічний, пройшов із жорстким посиленням карантинних обмежень — ресторани не могли зустрічати гостей, лише радувати їх стравами на виніс чи з доставкою. Проте все минає і ніщо не скасує відкриття ресторану, який повинен відкритися. Розповідаємо про понад два десятки закладів різних форматів та цінових категорій, які відкрились в квітні за час столичного локдауну.

Fish Fetish

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Московська, 2

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: крок-месьє з копченою скумбрією і фреш салатом – 185 грн, камбала, запечена з томатами та японським майонезом – 499 грн, тартар тунець з в’яленими томатами, йогуртом і тарагаші – 295 грн, лобстер-дог – 399 грн.

Деталі: Fish Fetish — новий ресторан від міжнародного холдингу Bulldozer Group, розташований на Арсеналі. Над інтер’єром ресторану працювала Маша Шубіна. Дизайн закладу — це сплетіння сміливих композиційних рішень й історичної унікальності приміщення, де зберегли оригінальні фрагменти будівлі 1762 року. Філософія меню закладу вибудована на виключній якості продуктів, мінімальній термічній обробці овочів та лаконічності подач. Головна герої меню Fish Fetish — риба та морепродукти. Одразу біля входу гостей зустрічає крижана вітрина зі свіжою рибою, лобстерами, восьминогами, устрицями та гребінцями. В ресторані пропонують свіжу рибу на будь-який смак, моредоги – авторський бріош з начинками з морепродуктів, гарячі плато для компаній, багато мідій та устриць і ще більше крабів та лобстерів, безліч видів хрустких стріпсів, а також десерти та сніданки.

«Барсук»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 7

Бюджет: ₴₴.

Страви: фірмові сирники з фермерського сиру зі сметаною та ягідним соусом – 79 грн, яйця пашот на вершковому бріоші з лососем, гуакамоле зі стиглого авокадо і соусом голландез – 210 грн, соковиті рибні котлетки з картопляним пюре – 149 грн, вершкове ризото з рису арборіо з лососем та креветками – 198 грн.

Деталі: «Барсук» на Бессарабці протягом локдауну працював у форматі доставки й take away, офіційне відкриття закладу з вечіркою 7 травня. У ресторані «Барсук» на Бессарабці є два поверхи, які можуть прийняти близько 100 гостей, та простора літня тераса. Заклад працює в концепції гастробару: тут подають сніданки увесь день, космополітичну їжу та коктейлі. «Барсук» відкрився на умовах франшизи від автора концепції, ресторатора Дмитра Борисова. Це вже четвертий заклад формату — «Барсуки» також працюють на Печерську, Солом’янці та Осокорках.

«Турка XL»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Зарічна, 1Б

Бюджет: ₴₴.

Страви: віденський шніцель з картопляним пюре, запеченими овочами і сирним соусом – 145 грн, курячий суп з феделіні – 95 грн, авторський «Нісуаз» – 185 грн, сет з лангустинами – 750 грн/1 кг, сет тартарів – 499 грн/600 г, баський чізкейк – 75 грн.

Деталі: Новий заклад мережі кав’ярень «Турка XL» розпочав роботу на лівому березі міста, він знаходиться на Осокорках у ЖК «Зарічний». Ресторан двоповерховий розрахований майже на 50 гостей та виконаний у фірмових жовтих кольорах із дерев’яними елементами. Новий формат «Турка XL» поєднав кав’ярню третьої хвилі, чайно-кавовий бутик та сімейний ресторан. За меню відповідає досвідчений бренд-шеф Юрій Приємський — гостям пропонують авторський «Нісуаз», віденський шніцель, кілька супів, солодкі сирники та десерти. Також у меню є великі м’ясні та рибні сети, які можна замовити на вечерю або для компанії. У кавовій карті, окрім класичних напоїв, є фірмовий капучино та кава по-турецьки. Найближчим часом у закладі планують доповнити пропозицію винною картою, міцним алкоголем та класичними коктейлями.

«Хлібний»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴₴.

Страви: набір міні-круасанів – 195 грн, пончик з кокосом та шоколадом – 29 грн, сендвіч з пастрамі гарячий – 130 грн, боул з тунцем – 160 грн, гречаний багет – 25 грн.

Деталі: На Бессарабці розпочала роботу почала роботу десята кафе-пекарня мережі «Хлібний» рестораторів Аліни Косічкіної та Дмитра Заходякіна (Holy Burger, «Стейкхаус», «Редкая птица»). За стилістику закладу та впізнаваний інтер’єр традиційно відповідала Маша Шубіна. Заклад створили у новому затишному та невеликому форматі «Grab and Go», що перекладається як «хапай та біжи» — можна, не затримуючись у ресторані, забрати своє замовлення і продовжити прогулянку з друзями по Києву. Для тих, хто бажає неквапливо випити кави та з’їсти круасан, в залі облаштовано 20 місць. Меню в кафе на Бессарабці дещо лаконічніше від інших локацій «Хлібних» — тут ви не знайде алкоголь, а на сніданок пропонують лише бульйон та сирники.

«Крем Кафе»

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Крем•Кафе Київ (@krem.kafe.kyiv)

Де: вул. Юрія Липи, 6 (ЖК «Комфорт Таун»)

Бюджет: ₴₴.

Страви: класичний шу з бурбонською ваніллю – 40 грн, шу з солоною карамеллю – 45 грн, шу матча – 45 грн, шу молочний бельгійський шоколад з солоним лісовим горіхом – 45 грн.

Деталі: Одеське кафе-кондитерська «Крем Кафе» тепер має локацію-брата у столиці — заклад відкрили на лівому березі міста в житловому комплексі «Комфорт Таун». Співвласник та бренд-шеф кафе-кондитерської — керуючий партнер одеського ресторану Bernardazzi Олексій Дмітрієв. У кондитерській готують тістечка шу із заварним кремом. До десертів пропонують каву, яку готують на вінтажній La Marzocco.

Mimosa та «Чайка» на Kyiv Food Market

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Kyiv Food Market (@kyivfoodmarket)

Де: вул. Московська, 8

Бюджет: ₴₴.

Страви: піца польпетте з ягням, печеним перцем і томатами – 245 грн, піца з білими грибами та лисичками – 275 грн, гірос зі скумбрією – 175 грн, тарамасалата – 130 грн.

Деталі: Kyiv Food Market відкрився восени 2019 року біля станції метро «Арсенальна» — проєкт зібрав на одному майданчику понад два десятки закладів. Проєкт створений засновником Odesa Food Market Алексом Купером та власником мережі ресторанів La Famiglia Михайлом Бейліним. Точки працюють у форматі «бістро» — з коротким меню та швидким обслуговуванням гостей. Для гостей облаштовані посадкові зони на двох поверхах та столики на вулиці. На другому поверсі також облаштовано простір для шефських проєктів. Цієї весни до Kyiv Food Market приєднались два проєкти ресторатора Ігоря Сухомлина — Mimosa Brooklyn Pizza з піцею з дров’яної печі та «Чайка» зі стравами грецької кухні.

«Чашка та пляшка»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хорива, 25/12

Бюджет: ₴₴.

Напої: допіо – 40 грн, бамбл кава – 60 грн, айс раф – 60 грн, V-60 – 45/70 грн, настоянка вишня міцна/шоколадна/коньяк – 45 грн/50 мл, пляшка міцної настоянки із собою – 400 грн/500 мл.

Деталі: «Чашка та Пляшка» -—новий концептуальний бар-кав’ярня на Подолі. Ідеєю засновників було зібрати усе локальне, автентичне, українське в одному закладі, де відвідувачі зможуть відчути всю атмосферу та гостинність старого Подолу із сучасним присмаком. Майже все в закладі — inspired & made in Ukraine, від дизайну та розпису стін, який робили київські аерографи, до посуду та десертів. Основа меню — кава і крафтові настоянки власного виробництва. Заклад працює із київськими обсмажувачами і пропонує класичну, холодну каву, альтернативу, напої на рослинному та безлактозному молоці. Крафтових настоянок різних смаків та міцності в меню 12 видів. До напоїв можна замовити боули, сендвічі, м’ясну та сирну тарілки й десерти київських кондитерів.

M69

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 69

Бюджет: ₴₴.

Напої: коктейлі: State of mind – 200 грн, Dezert Rose – 200 грн, Graet Gatsby – 250 грн.

Деталі: М69 — коктейльний бар в центрі Києва. З інтер’єром старовинної будівлі та справжньою ліпниною відмінно поєднуються вінтажні елементи декору, які власники збирали на блошиних ринках Франції. Найатмосфернішою річчю в інтер’єрі є старий рояль. Барна карта М69 складається з класичних коктейлів та авторських позицій, які розробив відомий столичний шеф-бармен Яків Полевода. Одна з останніх розробок шеф-бармена — коктейлі, витримані на парфумованих чаях французького нішевого бренду «State of mind».

«Їстетика»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Предславинська, 57 (ЖК «Французький квартал 2»)

Бюджет: ₴₴.

Страви: форшмак – 125 грн, вершкова юшка з лососем та креветками – 125 грн, філе дорадо з аспарагусом – 265 грн, тофу боул – 149 грн.

Деталі: «Їстетика» — їдальня нового формату, яка відкрилась на території ЖК «Французький квартал 2». В закладі визначають свій формат як «концептуальна їдальня революційно нового формату швидкої подачі ресторанної смачної їжі». В закладі піклуються про навколишнє середовище — брендовані пакети виготовлені з екологічного пластику, бокси та стакани підлягають повторній переробці, стільці-пуфи в закладі теж виготовлені з переробленого пластику. У меню «Їстетики» — сніданки, салати, основні страви, пироги та десерти. Страви гості обирають з вітрини, їх можна також взяти із собою.

Gastrofamily Market

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Стеценка, 21

Бюджет: ₴₴.

Страви: устриці Fine de Claire з гранатовим соусом – 39 грн, роли Philadelphia з лососем – 189 грн, сендвіч зі стейком тунця – 89 грн, шаурма Asian Style з тигровими креветками, куркою halal та соусом теріякі – 99 грн, MEXICO чізбургер з котлетою з фермерської яловичини та гуакамоле – 79 грн.

Деталі: Фуд-холл Gastrofamily Market розпочав роботу на АЗК WOG. В ньому об’єднали 5 закладів: БПШ з біляшами, пончиками та шаурмою, Dogz&Burgerz з хот-догами та бургерами, MUSHLYA з морепродуктами та ролами, Pinzarella з неаполітанською та римською піцою і Білий Налив з фірмовим сидром та наливками. Це вже другий проєкт колаборації Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова та WOG. В середині березня відкрилась фуд-зона БПШ+Dogz&Burgerz на АЗК WOG на Дніпровській Набережній.

Gastrofamily food point

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Драгоманова, 2А

Бюджет: ₴₴.

Страви: римська пінца Маргарита – 69 грн,, неаполітанська піца «4 сири» – 99 грн, класичний хот-дог – 39 грн, чізбургер D&B з котлетою із фермерської яловичини у вершковому бріоші – 59 грн, шаурма з куркою – 59 грн.

Деталі: Сім’я ресторанів Дмитра Борисова та мережа маркетів «КОЛО» розширюють колаборацію: у магазині «КОЛО» на Позняках з’явився перший фудпоінт, де «з-під ножа» готують римську та неаполітанську піцу від Pinzarella, крафтові хот-доги та бургери Dogz&Burgerz, шаурму від БПШ, а невдовзі з’явиться сидр та лимонад від «Білого Наливу». Будь-яке замовлення готують за 300 секунд. Це продовження проєкту «Борисова їжа КОЛО тебе» від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» та магазинів «КОЛО».

Station Pizza

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 35

Бюджет: ₴₴.

Страви: піца «Мама Рікота» – 225 грн, піца Пепероні hot – 225 грн, піца «Світ калабрезе веган» – 215 грн, Hawaii slice – 415 грн, Lombardi’s 1905 slice – 415 грн.

Деталі: Station Pizza — піцерія з доставкою по Києву, яка має dark kitchen у центрi мiста та локацію на Подолі. Station Pizza пропонує готує два види піци: неаполітанську та нью-йорк слайс. Неаполітанська піца діаметром 30 см в Station Pizza готується з цільнозернового борошна, тісто проходить тривалу ферментацію від 24 до 48 годин — в результаті виходять пишні бортики і тонка середина. Нью-Йорк слайс діаметром в 50 см готують із борошна з твердих сортів пшениці, тісто проходить ферментацію від 24 до 36 годин, щоб в результаті отримати хрусткі та тоненькі бортики. В меню Station Pizza є веганські позиції, з халяльним м’ясом, безлактозним сиром власного приготування, рослинним м’ясом Beyond meat®, а також просто овочеві і рибні піци.

French Tacos

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 42

Бюджет: ₴₴.

Страви: бургер класичний – 65 грн, тако М з куркою в маринаді – 155 грн,

Деталі: Кафе French Tacos відкрилось в центрі міста, на розі вулиць Саксаганського та Володимирської. В меню — кілька бургерів, вафлі з шоколадом, солодкі крепи та французькі тако. Останні роблять у тонкому коржику, в якості начинки м’ясо, сир та картопля фрі. Страви із закладу можна замовити через агрегатори доставки.

Tel Aviv Sandwich

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 9

Бюджет: ₴.

Страви: тост веган класичний – 125 грн, тост Буграшов – 125 грн, тост Кінг Джордж – 125 грн.

Деталі: Tel Aviv Sandwich — стріт-фуд локація в самому центрі міста. В закладі зазначають, що готують сандвічі за ізраїльським рецептом. В меню є готові позиції, серед яких і вегетаріанська, а також можна зібрати сандвіч із різних додатків на власний смак. Страви із закладу можна замовити через агрегатори доставки.

Van der Pizza

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Святошинська, 1

Бюджет: ₴₴.

Страви: піца il fon Diavolo – 150/245 грн, піца Pear fon Parma – 150/245 грн, піца Parma fon Proshutto – 140/225 грн.

Деталі: Піцерія Van der Pizza відкрилась на Петропавлівській Борщагівці. Тут готують 18 видів піци у дров’яній печі, тісто роблять зі злакового італійського борошна. Також в меню є кілька видів фокаччі: класична, з песто, трюфельна та томатна. Піцу можна замовити із доставкою або на самовиніс.

Rule

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Лобановського, 144

Бюджет: ₴₴.

Деталі: Нова флагманська кав’ярня від обсмажувальника кави Rule відкрилась на проспекті Лобановського. В закладі пропонують класичну та альтернативну каву, сніданки, випічку та десерти. За пекарню та кухню відповідає Pop Pop Bakery.

Sweeter

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: провулок Євгена Гуцала, 4

Бюджет: ₴₴.

Деталі: Перший заклад харківської мережі кав’ярень Sweeter відкрився на Бессарабці минулого року, потім заклад зачинили та зараз перезапустили на новій локації. Кав’ярня працює на Печерську, каву готують класичну та альтернативну на зерні власного обсмаження doublebitaxe, також пропонують коктейлі.

«Тут буде»

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от тут буде (@tut.bude)

Де: вул. Велика Васильківська, 98

Бюджет: ₴₴.

Страви: скрембл на гречаному хлібі з пряним томатним чатні та чедером – 137 грн, тост з лососем, яйцем пашот та авокадо – 189 грн, веганський салат зі шпинатом і авокадо – 158 грн.

Деталі: «Тут буде» — мережа кав’ярень, локація якої відкрилась у БЦ Grand біля станції метро «Олімпійська». В закладі готують класичну та альтернативну каву, чаї та інші напої. Можна замовити солодкі та солоні сніданки, тости, супи та салати, боули та десерти.

Bombay New Palace

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бул. Лесі Українки, 34

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: солодкий кукурудзяний суп – 169 грн, Дахі Бхалла – 279 грн, Чікен Самоса – 249 грн, Тигрові Креветки Пакора – 489 грн.

Деталі: Один з найстарших ресторанів індійської кухні в Києві припинив роботу на бульварі Дружби Народів та отримав нову локацію в центрі міста на бульварі Лесі Українки. Заклад отримав сучасний інтерєр. В New Bombay Palace подають індійські страви з овочів, паніру, морепродуктів, кебаби, рис та локшину, а також страви з печі тандурі. Оскільки це ресторан автентичної індійської кухні, більшість страв доволі гострі та пряні, але на прохання гостя, кількість приправ можна звести до мінімуму.

«Бухта Food Station»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Поштова площа, 3А

Бюджет: ₴₴.

Страви: пінцу з м’ясом буйвола – 185 грн, баскський чізкейк – 85 грн, суперсирний мелт – 115 грн, чізбургер чізаcка – 80 грн, донер з курячими нагетсами — 89 грн, wok креветка — 159 грн.

Деталі: Розпочався третій сезон open-air фуд-корта БУХТА food station, який знаходиться на Поштовій площі біля будівлі Річкового вокзалу. Цього року на гостей чекають більше 20 точок із вуличною їжею та різноманітними напоями. Серед нових резидентів БУХТА food station сезону 2021 — Blänke, де готують страви та напої з буйволиного молока із власної ферми Tasbio під Києвом. Кава, мелти, десерти від BLUR, авторські чізбургери від «Чізакска», донери з різноманітними начинками від Street Cultura. Детально з цьогорічними резидентами можна ознайомитись у гіді.

«Гудфуд вдома»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костянтина Данькевича, 14

Бюджет: ₴.

Страви: суп з бобовими – 65 грн, котлетки з фалафеля – 70 грн, українські пельмені – 55 грн, котлета рибка – 140 грн, львівський сирник – 180 грн, пиріг з куркою та грибами – 150 грн, шпинатні равіолі з індичкою та пармезаном – 110 грн.

Деталі: 3 квітня розпочав роботу перший магазин домашніх страв «Гудфуд Вдома», його відкрили на Троєщині. В магазині пропонують українську домашню кухню, пироги, піцу, здобу, італійські страви та десерти. Пельмені, равіолі, лазанья, котлети, сирники та інші страви можна придбати  свіжомороженими або замовити доставку додому. Магазин «Гудфуд Вдома» baby friendly — відвідувачі можуть скористатись вбиральнею, яка обладнана пеленатором. Поруч з входом вказаний номер телефону, за яким можна викликати допомогу для того, щоб потрапити в приміщення (над установкою пандусу вже працюють). Дитячий візочок можна залишити на спеціальному паркінгу.

Salateira Store

Де: вул. Практична, 1 (ЖК ParkLand)

Бюджет: ₴₴.

Деталі: Магазин fresh food Salateira Store є новим проєктом української мережі ресторанів Salateira. Магазин відкрився на Голосієво у житловому комплексі ParkLand. В Salateira Store продають свіжу їжу, а поставка буває до кількох разів на день. Серед пропозицій — топ-страви Salateira, напої, корисні десерти. Також пропонують партнерів Eat Easy та інших партнерів, які працюють у форматі healthy food. Salateira — перша в Україні мережа fast-healthy ресторанів. В меню: великі порції салатів, паста, сендвічі, легкі десерти, а також равіолі та крем-супи.

Oh! Coffee

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Кав’ярня, яка дивує (@ohcoffee.kyiv)

Де: вул. Дмитрівська, 69

Бюджет: ₴.

Деталі: Друга кав’ярня Oh!Coffee відкрилась на Лук’янівці, перший заклад працює біля станції метро «Політехнічний інститут» на провулку Політехнічному. Тут пропонують класичні позиції, до яких можна додати рослинне молоко.

Cotton Coffee

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Повітрофлотський проспект, 52

Бюджет: ₴.

Деталі: Друга кав’ярня Cotton Coffee відкрилась на Солом’янці — у житловому будинку на Повітрофлотському проспекті. На гостей чекає specialty кава та крафтові десерти. Перша кав’ярня працює поруч зі станцією метро «Житомирська».

Innominate Coffee

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Innominate.coffee (@innominate.coffee)

Де: пр-т Перемоги, 43

Бюджет: ₴.

Деталі: Кав’ярня Innominate Coffee відкрилась поруч з метро «Шулявська» на проспекті Перемоги. В закладі готують різноманітні кавові напої та пропонують десерти від столичних кондитерів.

Головна фото: Fish Fetish

Фото: Facebook/Instagram Fish Fetish, «Барсук», «Турка XL», «Хлібний», «Крем Кафе», Kyiv Food Market, «Чашка та пляшка», M69, «Їстетика», French Tacos, Tel Aviv Sandwich, Gastrofamily Market, Station Pizza, Van der Pizza, Rule, Sweeter, «Тут буде», Oh! Coffee, Cotton Coffee, Innominate Coffee, Bombay New Palace, «Бухта Food Station», «Гудфуд вдома», Salateira.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi