Нові заклади липня 2019: реберня, український паб, сидрерія, сендвіч-кафе, домашнє італійське кафе - PostEat

пошук

Нові заклади липня 2019: реберня, український паб, сидрерія, сендвіч-кафе, домашнє італійське кафе
31-07-2019 0 6949


Нові заклади липня 2019 шукала редакція PostEat. Літній екватор в столиці позначений відкриттям майже трьох десятків різноманітних закладів на будь-який смак. Стейкхаус та сидрерія, ресторан кримськотатарської кухні, сендвіч-кафе, реберня, український паб, домашнє італійське кафе, грузинські ресторани, кондитерські та з десяток кав’ярень — розповідаємо про все розмаїття нових закладів липня у Києві, які варто відвідати найближчого місяця, поки ми готуватимемо для вас фінальну літню добірку.

Про традицію підбивати підсумки ми зазвичай згадуємо наприкінці року, але наша пристрасть до гастрономічного аналізу не дозволяє нам зволікати, тому редакція PostEat пропонує вашій увазі гастрономічне резюме першого півріччя 2019 року у Києві

Реберня «Під Арсеналом» / Arsenal Ribs

Де: Андріївський узвіз, 2

Бюджет: ₴₴. Ребра на вогні (169 грн/400 г), до ребер (28–96 грн), страви на вогні (154–298 грн), зупи (42–62 грн).

Страви: ребра на вогні – 169 грн/400 г, картопля на грилі з яйцем і беконом – 79 грн, скумбрія на грилі – 154 грн, м’ясна зупа – 62 грн, салат з капусти та корінців – 69 грн.

Напої: пиво «Зеник Правда» – 72 грн/0,5 л, пиво «Оріон Правда» – 72 грн/0,5 л, компот – 84 грн/1 л, фреш апельсиновий – 68 грн.

Деталі: м’ясний ресторан, знаходиться на Подолі, три поверхи, стильний концептуальний інтер’єр, трави на відкритому вогні, театральна подача страв, відкрита кухня, вина, міцний алкоголь, львівське крафтове пиво, резерв столів.

«Реберня під Арсеналом» — м’ясний заклад львівської ресторанної мережі !FEST («Криївка», Театр пива «ПРАВДA», «Дуже висока кухня», «Дім Легенд»). Перша «Реберня під Арсеналом» відкрилася у Львові 2016 року. Київська «Реберня під Арсеналом» відкрилась на Андріївському узвозі 19 липня. Ресторація розмістилась на трьох поверхах старовинної будівлі. Основною стравою в меню ресторану є реберця, які готують на відкритому мангалі. Окрім м’яса, тут пропонують домашню випічку, мариновану бринзу, консервовані овочі, супи та запечену рибу. До страв можна замовити пиво. Окрім ресторану, в закладі також працює відома демократична наливкарня «П’яна вишня».

INJIR

Де: вул. Євгена Коновальця, 15/3

Бюджет: ₴. Салати (75–85 грн), супи (70–95 грн), основні страви (40–155 грн).

Страви: салат чобан – 80 грн, лагман – 95 грн, чебурек з бараниною – 40 грн, чалагач – 155 грн, люля-кебаб з телятини – 140 грн.

Напої: кава по-ханськи – 40 грн, айран – 25 грн, кава з молоком на піску – 35 грн.

Деталі: ресторан на Печерську, автентичні страви кримськотатарської кухні, європейська кухня, затишний інтер’єр, літня тераса, кальян, резерв столів.

На початку червня на Печерську відкрився ресторан кримськотатарської та європейської кухні INJIR. В окремих меню представлені автентичні страви кримськотатарської кухні та класичні страви європейської кухні. Інтер’єр ресторану стриманий та гармонійно доповнюється етнічними орнаментами. В INJIR є затишна літня тераса, прихована від міського гамору. В ресторані можна спробувати плов, манти, чебуреки, шашлики, люля-кебаб і випити міцну каву по-ханськи, зварену на піску.

Кузня ребра та пива

Де: бульвар Тараса Шевченка, 2

Бюджет: ₴. Закуски (65–99 грн), супи (59–89 грн), основні страви (149–169 грн).

Страви: ребра пікантні – 159 грн/425 г, перепілка копчена – 159 грн/360 г, чіабата з пастарамі – 159 грн/350 г, сир брі фрі – 99 грн.

Напої: пиво «Микулинецьке бланш» – 49 грн/0,5 л, сидр яблучний – 45 грн/0,5 л, еспресо – 30 грн, лимонад – 32 грн.

Деталі: м’ясний ресторан, знаходиться в центрі міста, колоритний інтер’єр, велика площа розсадки гостей, авторські рецепти, «Микулинецьке» пиво, резерв столів.

М’ясний ресторан «Кузня ребра та пива» відкрився в Києві на початку липня. Заклад із сучасним інтер’єром, у якому вдало поєднуються натуральне дерево, метал та вінтажний декор. Завдяки великій площі, в ресторані одночасно можуть розміститись до 200 гостей. Основні страви меню — пікантні свині реберця, перепілка холодного копчення та сендвіч з пастрамі. Страви в «Кузні ребра та пива» готуються за ексклюзивними рецептами з екологічно чистих продуктів. В барному меню представлено 5 сортів бочкового «Микулинецького» пива, вина та міцний алкоголь.

Мокрі вуса. Український паб

Де: бульвар Тараса Шевченка, 1

Бюджет: ₴₴. Салати (79–129 грн), холодні закуски (79–239 грн), основні страви (119–899 грн).

Страви: салат із бланшованою яловичиною та соусом карпачо – 129 грн, мідії у вершковому соусі – 199 грн, сет пивних сирів – 239 грн, свиняча грудинка з баношем із бринзою – 169 грн.

Напої: Frau Ribbentrop Wheat Beer – Other – 69 грн/0,4 л; Barbe Ruby Fruit Beer – 119 грн/0,4 л; Saison 1858 Farmhouse Ale – Saison – 89 грн/0,4 л; Praga Dark Lager – Euro Dark – 75 грн/0,5 л.

Деталі: український паб, ресторанний проєкт Fozzy Group, кілька зал, концептуальний інтер’єр, 20 кранів з пивом, дегустаційний сет, ф’южн з українським колоритом, шеф-кухар Сергій Одинець, акваріум з раками, кікер, спортивні трансляції, літній майданчик, підходить для компаній, резерв столів.

Український паб «Мокрі вуса» на бульварі Шевченка розпочав роботу у тестовому режимі. В закладі два поверхи-зони — на першому розташована велика загальна зала із панорамними вікнами, а на цокольному відбуватимуться трансляції спортивних подій; також є літній майданчик на вулиці. На двох десятках кранів в пабі представлене українське пиво від пивоварень Varvar Brew, «Театр Пива «Правда», «Дідько», а також пиво від чеських, іспанських, бельгійських та інших пивоварень світу. Щоб обрати пиво до смаку, можна замовити дегустаційний сет крафту (5 келишків 100 мл) за ціною 100 грн для українського, 150 грн для імпортного пива. Меню в «Мокрих вусах» доволі різноманітне — окрім закусок до пива можна замовити страви європейської кухні.

Urban Grill meat&cider

Де: вул. Хорива, 25/12

Бюджет: ₴₴. Стартери (45–218 грн), бургери (159 грн), страви на грилі (35–439 грн).

Страви: ребра копчені –179 грн/400 г, стейк ribeye – 227 грн/300 г, Urban grill бургер – 159 грн.

Напої: конопляний сидр – 29 грн/0,4 л, журавлиний сидр – 29 грн/0,4 л, медовий сидр – 29 грн/0,4 л, дегустаційний сет сидру – 44 грн (5х150 мл).

Деталі: стейкхаус та сидрерія, знаходиться на Подолі, належить мережі закладів TL family, м’ясні страви за авторськими рецептами, гриль-меню, сніданки з 06:00 до 12:00, бізнес-ланчі, працює цілодобово, більше десятка видів сидру, барна карта, коктейльна карта, вино келихами, трансляції спортивних подій, тематичні вечірки, жива музика, кальян, спеціальні пропозиції, доставка, take away, резерв столів.

Новий стейкхаус Urban Grill meat&cider відкрився 19 червня на Подолі. Заклад визначає себе як «першу масштабну сидрерію міста з грильовою лінією завдовжки понад 3 метри». Ресторан розміщений на трьох поверхах, які мають різні концепції. На верхніх поверхах Urban Grill meat&cider можна насолоджуватись камерним спілкуванням або відпочинку в компанії, а на цокольному поверсі відбуваються запальні вечірки. У меню Urban Grill meat&cider – стартери, бургери, а також фірмові ребра. У барному меню Urban Grill meat&cider ви знайдете пиво, 12 видів сидру, скотч, текілу, вино, а також великий вибір коктейлів. Зараз меню в ресторані діє в тестовому режимі.

Patio. Georgian food

Де: вул. Бальзака, 7а

Бюджет: ₴₴. Салати (85–139 грн), хінкалі (18–27 грн/1 шт.), хачапурі (129–149 грн), гарячі страви (59–295 грн).

Страви: хінкалі з бараниною – 19 грн/1 шт., хачапурі по-аджарськи – 129 грн, толма – 139 грн, аджапсандалі – 89 грн, чанахі – 139 грн.

Напої: імбирний чай – 55 грн, вино «Кіші Овалурі» – 1090 грн/750 мл, вино «Алазанська долина Картулі вазі» – 360 грн/750 мл, вино «Піросмані Марані» – 420 грн/750 мл.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться на Троєщині, сучасний інтер’єр, кілька зал, 8 видів хачапурі, власна випічка, страви на вугіллі, літня тераса, винна карта, резерв столів.

Ресторан грузинської кухні Patio. Georgian food відкрився на лівобережному масиві Троєщина. Засновники підкреслюють, що в закладі з особливою атмосферою поєднались досвід та молодість. Кухнею ресторану керують досвідчений шеф-кухар Віра Перепеченко та молодий амбіційний грузинський су-шеф Лаша Авазашвілі. Стильний та сучасний інтер’єр ресторану виконаний з натуральних матеріалів. У меню ресторану – класичні та авторські страви грузинської кухні — 8 видів хачапурі, 5 видів хінкалі, традиційні гарячі закуски та страви на вугіллі. У барній карті — грузинські, українські та італійські вина, класичні коктейлі та міцний алкоголь (домашня чача, грузинське бренді, віскі, текіла, джин тощо).

Тісто, сир і тітка Белла

Де: вул. Хорива, 1/2е

Бюджет: ₴₴. Брускети (55–150 грн), салати (97–138 грн), піца (99–159 грн), паста (99–158 грн).

Страви: брускета з гриль грушою, козячим сиром та шавлією – 55 грн, піца пепероні – 129 грн, ризото з креветками та артишоками – 144 грн, салат панцанела з прошуто та крутонами – 112 грн.

Напої: просеко – 55 грн/150 мл, Soave – 287 грн/750 мл, еспресо – 30 грн, Aperol Spritz – 110 грн.

Деталі: домашнє італійське кафе, знаходиться на Подолі, затишний інтер’єр, неаполітанська піца, паста власного виробництва, італійські вина, резерв столів.

Домашнє кафе італійської кухні «Тісто, сир і тітка Белла» відкрилося на Подолі. Заклад є проєктом засновників київських закладів Naprosecco, «Ой, мамо! Це було в Тбілісі», Oh, My God: ice cream. В закладі пропонують неаполітанську піцу за старовинними рецептами, пасту власного виробництва, легкі салати та різноманітні антипасті, до яких гарно підійде легке італійське вино. Серед напоїв – пиво, коктейлі, лимонади. До 5 серпня в закладі діє тестове меню зі знижкою 10%.

Duck, Please

Де: вул. Володимирська, 83

Бюджет: ₴₴. Салати (69–106 грн), гарячі закуски та основні страви (89–235 грн), локшина та рис (30–138 грн).

Страви: качка по-пекінськи – 185 грн, курка по-шанхайськи – 115 грн, філе риби в клярі з кунжута – 129 грн, азійський салат з авокадо – 106 грн, тофу по-китайськи з бамбуком – 97 грн.

Напої: сидр – 39 грн/0,5 л, червоний чай «Дянь Хун» – 84 грн/400 мл, еспресо – 35 грн.

Деталі: ресторан китайської кухні, знаходиться в центральній частині міста, сучасний концептуальний інтер’єр, фірмова страва – качка по-пекінськи, китайські преміум-чаї, гостроту страв можна регулювати.

Ресторан автентичної китайської кухні Duck, Please розпочав роботу на початку липня. Заклад позиціонує себе як ресторан, де готують найкращу качку по-пекінськи — саме ця страва покладена в основу меню. Зокрема, тут подають качку по-пекінськи та по-шанхайськи у трьох варіантах — стандартна порція , половинка качки, ціла качка. Ще однією фірмовою стравою у меню є курка по-шанхайськи. Окрім цього, в Duck, Please готують різноманітні салати, супи, локшину, рис, гарячі закуски, а також десерти та млинці. З напоїв у ресторані можна замовити розливне пиво та сидр, каву, китайські преміальні чаї та інше.

Хачапурі та вино

Де: вул. Шота Руставелі 16а; вул. Басейна, 1-3/2

Бюджет: ₴₴. Закуски (78–178 грн), основні страви (98–266 грн), десерти (29–119 грн).

Страви: кубдарі – 139 грн, хачапурі пеновані – 114 грн, харчо – 94 грн, чашушулі – 159 грн, філе сома з овочами – 187 грн.

Напої: американо – 25 грн, тархун – 52 грн, лимонад маракуя – 66 грн, настоянка шоколадна вишня – 58 грн/50 мл

Деталі: мережа кафе грузинської кухні, 7 видів хінкалі, страви на мангалі, грузинські вина і чача, велика колекція вин з Європи, є доставка і формат take away, паркінг, kids friendly.

Новий заклад мережі грузинських кафе «Хачапурі та вино» розпочав роботу на терасі концерт-холу BEL ETAGE. Одразу ж після цього відкриття на вулиці Шота Руставелі почав роботу ще один ресторан «Хачапурі та вино» — у комплексі Arena City. Тепер мережа ресторанів грузинської кухні налічує 12 закладів у Києві. Основною стравою у меню є хачапурі, тут готують 10 видів: хачапурі по-мегрельськи, по-осетинськи, по-аджарськи, по-імеретинськи, кубдарі тощо. Також готують люля кебаб та хінкалі з варіативною начинкою: з куркою, телятиною, бараниною, м’ясним асорті, сиром, грибами та іншими. У винній карті «Хачапурі та вино» — домашні вина, білі, червоні, рожеві та ігристі вина з Грузії.

Пиріжкова «Тітка Клара»

Де: вул. Сім’ї Прахових, 58/10

Бюджет: ₴. Пиріжки (11–29 грн), салати (34–43 грн), десерти (26–52 грн), безалкогольні напої (16–55 грн).

Страви: пиріжок з рибою – 21 грн, пиріжок зі шпинатом та сиром – 20 грн, пиріжок із телятиною – 22 грн, вінегрет – 34 грн, салат «Олів’є» – 43 грн.

Напої: імбирний чай – 29 грн, узвар – 25 грн, компот – 25 грн, лате на соєвому молоці – 55 грн.

Деталі: київська мережа пиріжкових, завжди свіжа випічка, лояльна цінова політика, великий вибір фірмових пиріжків, багато начинки в пиріжках, зручний to go формат, знижка 50% на вчорашню випічку, лимонади, салати take away.

У липні в мережі пиріжкових «Тітка Клара» з’явився буфет в бізнес-центрі «Європасаж». Меню традиційне — домашні пиріжки з різними начинками за дуже демократичними цінами. Справжніми хітами продажів є солоні пиріжки з куркою і грибами, зі шпинатом і зеленню, з телятиною та солодкі — з маком, з вишнею. Крім здобної випічки, у закладі готують десерти і салати. З напоїв пропонують компот, узвар, чай і кавові напої.

Yellow TRUCK

Де: вул. Басейна, 2 («Арена Сіті»).

Бюджет: ₴. Їжа (18–65 грн), напої (20–45 грн).

Страви: бургер з яловичиною – 49 грн, чизбургер з яловичиною – 59 грн, сосиска в тісті – 40 грн, пончик із заварним кремом – 18 грн, пончик з вишнею – 18 грн, пончик з шоколадом та арахісом – 18 грн, мигдалевий круасан – 40 грн, круасан з шоколадом – 65 грн, горішки зі згущеним молоком – 60 грн, вафельний торт – 60 грн, картопля фрі – 25 грн.

Напої: лимонад «Буратіно» – 40 грн, еспресо – 20 грн, капучино – 30 грн, чай імбирний – 35 грн, компот – 30 грн, лате – 40 грн.

Деталі: фудтрак, готують стрітфуд, демократичні ціни, проект рестораторів Аліни Косічкіної та Дмитра Заходякіна, знаходиться в ТРЦ «Арена Сіті», take away.

В середині літа відомі ресторатори Аліна Косічкіна та Дмитро Заходякін презентували новий стрітфуд-проєкт — фудтрак Yellow TRUCK. В меню з демократичними цінами знайомі та улюблені багатьма киянами пончики, бургери та лимонади (як і в «Хлібному» та Holy Burger), але в новому форматі. Презентація Yellow TRUCK відбулась на музичному фестивалі Atlas Weekend. Яскравий жовтий фудтрак оселився в самісінькому центрі столиці — на площі торгівельно-розважального центру «Арена Сіті». Меню вже навіть встигли оновити, додавши до бургерів та пончиків сосиску в тісті, солодкі круасани і горішки зі згущеним молоком. З напоїв можна обрати класичну каву, чай, лимонад або компот.

Good chef

Де: вул. Драгоманова, 2а

Бюджет: ₴₴. Піца (143–392 грн), салати (97–139 грн), паста (129–199 грн).

Страви: піца песто – 167/227 грн (30/36 см), салати з курячою печінкою та грушею – 97 грн, паста з сиром чедер та телятиною – 137 грн,

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: італійська і європейська кухні, інтер’єр в стилі лофт, піца-меню, авторські страви, коктейльна карта, сніданки з 10:00 до 14:00, доставка, спеціальні пропозиції, заходи, резерв столів.

Good Chef — ресторани італійської кухні, розташовані на Позняках. Заклади є спільним проєктом шеф-кухаря Айдіна Айдінова та Максима Мензака. В Good Chef можна також спробувати страви європейської кухні, а в Good Chef mini – азійської кухні. Акцент в закладі зроблений на класичну італійську піцу, якої налічується 24 види за традиційними та авторськими рецептами. Окрім піци, у ресторані готують салати, пасту, суші та десерти.

T-Bone Prime Beef

Де: вул. Княжий Затон, 2/30

Бюджет: ₴₴. Салати (55–169 грн), бургери (149–599 грн), страви BBQ (99–399 грн).

Страви: бургер «Луї» – 229 грн, особуко – 399 грн, баранячі язики під соусом деміглас – 189 грн, стейк Хенгер – 69 грн/100 г.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: стейкхаус, знаходиться на Позняках, класичні та альтернативні стейки, бургери, страви на вогні, винна карта, магазин стейків, take away.

У новому ресторані на Позняках T-Bone Prime Beef можна придбати м’ясо та віддати на кухню ресторану для приготування. T-Bone Prime Beef позиціонує себе як демократичний, суто американський заклад для цінувальників справжніх стейків та смачних бургерів. В T-Bone Prime Beef пропонують великий вибір класичних та альтернативних стейків, а також м’ясні страви барбекю. У винній карті — вина з України, Франції, Італії, Австралії, Нової Зеландії, Аргентини, Німеччини та ЮАР.

Мамамия

Де: вул. Дніпровська Набережна, 17а

Бюджет: ₴₴. Піца (137–245 грн), паста (77–299 грн).

Страви: піца «Кантрі» – 161 грн, піца з трюфелями і артишоками – 215 грн, лазанья болоньєзе – 119 грн, равіолі з індичкою – 129 грн.

Напої: лимонад з розмарином – 65 грн, фреш-мікс Fresh & Go – 125 грн, смузі «Чарлі» – 59 грн.

Деталі: мережа піцерій Києва, італійська та американська кухні, авторська піца, начинка в бортах, паста, джелато, безкоштовна доставка по Києву.

У липні відбулося відкриття нової піцерії «Мамамия» в ТЦ Novus на Дніпровській Набережній. Це тринадцятий заклад столичної мережі піцерій. Меню нового закладу традиційне: класична та авторська піца, 7 видів пасти, супи, салати та антипасті, а також десерти і джелато. Винна карта нараховує близько 18 позицій вин. Є також коктейлі та лікери власного виробництва, пиво та сидр.

Unblvbowl

Де: вул. Регенераторна, 4

Бюджет: ₴₴. Боули (110–130 грн).

Страви: манго боул – 125 грн, шоколадний боул – 110 грн, ягідний боул – 115 грн, боул з куркою – 125 грн, боул з рибою – 130 грн, веганський боул – 115 грн.

Деталі: ресторан здорової їжі, в меню різновиди боулів, доставка.

Ресторан здорової їжі Unblvbowl розпочав роботу у житловому комплексі «Комфорт Таун». В меню різноманітні корисні та збалансовані боули, є солодкі та будда-боули. До будда-боулів гостям подають соуси на вибір: соєвий, горіховий, песто, тахіні. Unblvbowl пропонує доставку, у межах ЖК «Комфорт Таун» доставка безкоштовна.

PESTO CAFÉ

Де: вул. Андрія Малишка, 3а

Бюджет: ₴₴. Салати (98–168 грн), піца (109–358 грн), основні страви (128–298 грн), десерти (36–88 грн).

Страви: салат з артишоками, руколою, томатами чері та кедровими горішками – 128 грн, кролик в італійському стилі – 188 грн, овочева лазанья – 108 грн, піца з шинкою та грибами – 138 грн.

Напої: мохіто б/а – 68 грн, яблучний сік – 79 грн, ягідний чай з м’ятою – 68 грн.

Деталі: мережа сімейних ресторанів італійської кухні, сезонне меню, сніданки з 10:00 до 13:00, kids friendly, літня тераса, дитяче меню, дитяча кімната, аніматори, безкоштовна доставка щодня з 10:00 до 22:30 (при мінімальній сумі замовлення від 200 грн), банкетні пропозиції, майстер-класи, резерв столів.

PESTO CAFE — мережа затишних сімейних ресторанів італійської кухні. Новий заклад мережі почав роботу на Дарниці і став 17 закладом мережі. Всі заклади максимально kids friendly, тут створили всі умови для гарного відпочинку дітей та їхніх батьків. В меню — автентичні італійські страви в авторських інтерпретаціях: брускети, закуски і салати, італійський хліб, ризото, равіолі, паста та тонка італійська піца.

Iceberg lounge bar

Де: провулок Тараса Шевченко, 7/1

Бюджет: ₴. Салати (90–120 грн), бургери (150–170 грн),

Страви: тортилья з куркою – 65 грн, бургер з телятиною – 170 грн, паста карбонара – 85 грн, стейк з курятини – 140 грн.

Напої: грушевий чай з жасмином – 120 грн, мохіто б/а – 40 грн, лате – 45 грн, чай «Біла півонія» –120 грн.

Деталі: лаунж-бар, знаходиться поруч із Майданом Незалежності, страви європейської кухні, кальян, чайна карта, резерв столів.

Лаунж-бар Iceberg lounge bar почав роботу на Майдані Незалежності на початку липня. У меню кухні — закуски на кшталт кіш лорену та тортильї, різноманітні салати і бургери. У якості основних страв тут подають пасту і стейки. У барному меню — пиво, віскі, лікер, грузинські, французькі, італійські та українські вина, а також класичні коктейлі. Серед безалкогольних напоїв — авторські та китайські чаї, кава, безалкогольні коктейлі та інше. Офіційне відкриття відбудеться 2 серпня, заплановано гучну вечірку та welcome drink.

Захади, Дарагой

Де: Повітрофлотський проспект, 39/1.

Бюджет: ₴₴. Закуски (59–245 грн), гарячі страви (79–198 грн), мангал меню (75–175 грн).

Страви: лобіо – 79 грн, метехі зі свининою – 195 грн, хінкалі з бараниною – 23 грн/1 шт., хачапурі по-осетинськи – 89 грн.

Напої: вино «Картулі Вазі Твіші» – 725 грн/750 мл, вино «Овалурі Кісі» – 185 грн/150 мл, Ркацителі – 60 грн/150 мл.

Деталі: ресторан грузинської кухні, стильний інтер’єр, страви на мангалі, літня тераса, домашні лимонади, винна карта, резерв столів.

Заклад «Захади, Дарагой» на Севастопольській площі розпочав роботу 12 липня. У меню ресторану — 8 видів хачапурі (хачапурі по-осетинськи, по-аджарськи, кубдарі, лобіані та інші), 5 видів хінкалі з різними начинками (зі свининою та телятиною, зі шпинатом і сулугуні, з м’ясом, зеленню та м’ятою та інше). Готують також гарячі та холодні закуски, салати, супи. У якості основних представлені традиційні страви грузинської кухні – лобіо, долма, чкмерулі, квербі, чакапулі. З напоїв можна замовити лимонади та фреші, кавові напої та чай. У винній карті великий вибір грузинських вин.

Gaga

Де: вул. Ревуцького, 5а

Бюджет: ₴. Салати (65–120 грн), хачапурі (50–70 грн), гарячі закуски (55–80 грн), тандир меню (50–450 грн).

Страви: аджапсандалі – 75 грн, чіхіртма – 65 грн, хачапурі по-аджарськи – 65 грн, долма з телятиною – 75 грн, абхазура – 80 грн.

Напої: мохіто – 90 грн, американо – 40 грн, лимонад – 45 грн.

Деталі: грузинський ресторан на Позняках, домашня грузинська кухня, лаконічне меню, затишний інтер’єр, демократичні ціни, мангал-меню, страви у тандирі, банкетне меню, тематичні меню, підходить для банкетів, жива музика, резерв столів.

Ресторан грузинської кухні Gaga на Позняках розпочав роботу у червні. У меню — різноманітні салати, закуски на зразок сациві, аджапсандалі, рулети з баклажанів з горіховою начинкою, лобіо та супи, чихиртма, гуфта, гуфта бозбаш. У ресторані також готують хачапурі та хінкалі з різними начинками. У тандир-меню — шашлик та люля-кебаб з різних видів м’яса, риба. Серед м’ясних страв — традиційні страви грузинської кухні: чашушулі, чкмерулі, курча табака, кверебі по-кахетинськи тощо.

Волконський

Де: Русанівська набережна, 4

Бюджет: ₴₴. З асортиментом та цінами можна ознайомитись у закладі.

Деталі: мережа кафе-пекарень, європейська і французька випічка, доставка, подарункові сертифікати, бiзнес-ланчі, сніданки з 08:00 до 12:00 (у вихідні до 14:00).

«Волконський» — мережа кафе-пекарень у Києві, що працює протягом понад десяти років. Випічку тут готують за французькими рецептами, використовують натуральні та свіжі продукти. На початку червня розпочало роботу нове кафе-пекарня «Волконський» — дев’ятнадцятий заклад цієї мережі, розташований на Русанівці. Асортимент продукції включає в себе традиційну французьку випічку, хліб і багети з французького борошна, традиційні українські хліби (паляниця, батон), еклери, тістечка. Також тут пропонують салати та сендвічі.

CHRIS CAKE

Де: бульвар Лесі Українки, 28

Бюджет: ₴₴. З цінами та актуальним меню можна ознайомитись в закладі.

Деталі: кондитерська в центрі міста, лаконічний інтер’єр, десерти з натуральних інгредієнтів, кава на рослинному молоці, холодна вітрина, мусові десерти, торти на замовлення.

CHRIS CAKE — родинна кондитерська відкрилась в центральній частині міста. Невеликий заклад із сучасним мінімалістичним інтер’єром у білих тонах. В закладі представлена холодна вітрина з десертами, до яких можна замовити каву на рослинному молоці. До кави можна обрати чизкейк, капкейки, макарон, брауні тощо. Також в CHRIS CAKE готують мусові торти та тістечка на замовлення.

Coffee & Wine

Де: вул. Січових Стрільців, 48

Бюджет: ₴₴. Кава від 25 грн, пироги солодкі/ солоні – 50 грн, чизкейк – 50 грн, брауні – 50 грн.

Деталі: кав’ярня та бар, інтер’єр в стилі лофт, лаконічне меню, винна карта, класична та альтернативна кава.

Новий київський заклад Coffee & Wine, що об’єднав у собі формати кав’ярні та винного бару, розпочав роботу наприкінці червня. Офіційне відкриття відбулось 11 липня. У меню Coffee & Wine — великий вибір кавових напоїв, вина з Італії, Чилі та Нової Зеландії, «Апероль Шпріц» та джин-тонік та інший міцний алкоголь. З їжі пропонують салати, круасани та пироги з солодкими та солоними начинками, рол з куркою та грибами і солодощі.

Kvitka Сafe

Де: вул. Тираспольська, 60, ЖК «Місто квітів»

Бюджет: ₴₴. Сніданки (65–125 грн), бургери (125–158 грн), основні страви (75–230 грн).

Страви: авокадо-сендвіч – 95 грн, Insta Burger – 125 грн, цезар з куркою – 110 грн, медальйони з телятини в ягідному соусі – 230 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись в закладі.

Деталі: кав’ярня, страви європейської кухні, знаходиться в ЖК «Місто квітів», затишний інтер’єр, сніданки цілий день, банкетне меню, літня тераса, резерв столів.

17 липня Kvitka Сafe розпочало свою роботу в тестовому режимі у ЖК «Місто квітів». У закладі дуже затишний та фотогенічний інтер’єр, виконаний у пастельних тонах та доповнений живими рослинами. Класичні сніданки в Kvitka Сafe подають цілий день. Також в меню – сендвічі, бургери, супи, салати та основні страви.

LAVO

Де: вул. Гоголівська,11/39

Бюджет: ₴. Сендвічі (85–129 грн), десерти (25–109 грн).

Страви: сендвіч з хамоном – 119 грн, рап із сиром брі та чедером – 85 грн, веган сендвіч – 85 грн, вегетаріанський – 89 грн, сирний десерт з манго – 85 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, американо з молоком – 39 грн, раф кава – 62 грн, матча-лате – 119 грн.

Деталі: сендвіч-кафе, лаконічний інтер’єр, до 10 посадкових місць, бездріжджовий хліб, веганський сендвіч, десерти без цукру, екологічна упаковка, take away.

LAVO — міні-кафе з акцентом на сендвічі, де цю популярну страву готують на бездріжджовому хлібі. В меню є варіації сендвічів для веганів та вегетаріанців. Також в меню LAVO є десерти без цукру, морозиво та смузі. Каву в LAVO готують на звичайному та рослинному молоці.

Між нами кава

Де: вул. Академіка Вільямса, 3а.

Бюджет: ₴.

Напої: фрапе – 59 грн, класичний лимонад – 40 грн, ягідний мілкшейк – 45 грн, айс-ті – 40 грн.

Деталі: кав’ярня, знаходиться на Теремках, затишний інтер’єр, вітрина з десертами, кіші.

Кав’ярня «Між нами кава» відкрилась на початку червня на Теремках. У меню — класичні кавові напої, а також фільтр-кава. Є окреме меню з кавою на рослинному молоці. Також можна замовити чай, какао, лимонади, мілкшейки та холодні кавові напої. З їжі пропонують кіш лорен з різними начинками, чизкейки, еклери, тарталетки з меренгами та ягодами, печиво, макарон.

Cactus Espresso Bar

Де: вул. Бастіонна, 5

Бюджет: ₴. Класична кава (15–52 грн), cactus меню (30–40 грн), гарячі напої (35–60 грн).

Страви: круасан солоний – 69 грн, солодкий круасан – 49 грн.

Напої: капучино – 35 грн, аеропрес – 42 грн, «Кактус-лате» – 35 грн, «Капуорандж» – 60 грн, лимонад – 45 грн.

Деталі: мережа кав’ярень, перший заклад мережі на правому березі, класична кава та кава без кофеїну, десерти.

Cactus Espresso Bar відкрився на початку липня на Печерську. Cactus Espresso Bar — це мережа кав’ярень, яка налічує три заклади на Лівому та Правому березі. У меню закладу пропонують класичні кавові напої. Є й інші напої: лимонади, чай, матча, какао, мілкшейки, лимонади, айс-лате, колд брю, еспресо тонік. А смачним доповненням до кави може стати солоний круасан з лососем, з прошуто та з авокадо на вибір або солодкий – з шоколадом та бананом.

MY KAVA

Де: вул. Маршала Малиновського, 3

Бюджет: ₴. Напої (18–35 грн), хот-дог та сендвіч (45 грн).

Страви: хот-дог – 45 грн, сендвіч – 45 грн.

Напої: авторська кава – 31 грн, кава з молоком – 27 грн, какао – 27 грн, чай – 20 грн.

Деталі: кав’ярня, всеукраїнська мережа, класична та авторська кава, десерти, сендвічі, хот-дог.

Кав’ярня MY KAVA почала роботу на Оболоні. У меню закладу — класичні кавові напої: еспресо, американо, лате, капучино, раф кава та флет уайт. Також готують авторську каву: капучино чилі, кленовий капучино, лавандовий лате, шоколадно-малинову каву та інше. З їжі пропонують сендвічі та хот-доги.

Букіторія

Де: вул. Миколи Лисенко, 1

Бюджет: ₴₴. Салати (69–119 грн), закуски (69–119 грн), основні страви (69–129 грн).

Страви: запечені мідії – 79 грн, жульєн з рапанами – 99 грн, паелья з морепродуктами – 119 грн, піца пепероні – 119 грн, телятина в соусі теріякі – 99 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: арт-кафе, книгарня, страви італійської, середземноморської та європейської кухонь, сніданки, ланчі по буднях з 12:00 до 16:00, дитячі кулінарні майстер-класи.

«Букіторія» — кафе-книгарня недалеко від Золотих Воріт. Тут продають книги українських видавництв, подають каву, лимонади, вино, готують сніданки, салати, закуски, супи, піцу і вок. На стінах висять роботи українських художників.

Публіка

Де: вул. Тарасівська, 16

Бюджет: ₴. Десерти (18–70 грн), напої (30–80 грн).

Страви: круасан з шоколадом – 42 грн, еклер – 50 грн, кіш – 70 грн, кукіс – 35 грн.

Напої: капучино – 35 грн, матча – 60 грн, фільтр-кава – 35 грн, капуоранж – 50 грн.

Деталі: кав’ярня, винний бар, альтернативна кава, кава на рослинному молоці, натуральні цукерки, столики на вулиці, take away.

«Публіка» — кав’ярня та винний бар, який відкрився у тестовому режимі недалеко від Ботанчного саду. Вінтажний інтер’єр з масивними меблями створює затишну атмосферу. У меню закладу класична та альтернативна кава, коричні десерти, круасани та кіші. Серед сезонних напоїв лимонад, айс-лате, капуоранж та матча-тонік.

Idealist

Де: аеропорт «Бориспіль», термінал D

Бюджет: ₴

Напої: еспресо – 35 грн, капучино – 35 грн, лате – 45 грн, фільтр-кава – 40 грн.

Деталі: кав’ярня третьої хвилі, specialty coffee, класика та альтернатива, салати, take away.

Idealist — мережа кав’ярень третьої хвилі, яка розвиває кавову культуру в українських аеропортах. Перша кав’ярня відкрилась в терміналі А Київського аеропорту «Жуляни», друга локація Idealist тепер працює в міжнародному аеропорті «Бориспіль». В меню кав’ярні класична та альтернативна кава.

Rule Coffee Roasters

Де: вул. Метрологічна, 44

Бюджет: ₴.

Напої: еспресо – 25 грн, капучино – 35 грн, лате – 45 грн, фільтр-кава – 25 грн.

Деталі: кав’ярня, власне обсмажування, знаходиться на Теремках, класика та альтернатива, десерти до кави, take away.

Кав’ярня та обсмажувальний центр Rule Coffee Roasters відкрився на Теремках. В кав’ярні готують класичні та альтернативні кавові напої, які можна випити в закладі чи взяти із собою. До кави можна обрати щось з десертів від сестер Бабенцових.

Kohana Kava

Де: вул. Гончара, 4

Бюджет: ₴.

Страви: печиво – 35 грн, брауні – 45 грн, тарт ягідний/горіхово-карамельний/лимонний – 38 грн, матча торт – 70 грн.

Напої: еспресо – 30/38 грн, капучино – 40/55 грн, V60 – 45/80 грн, какао – 30/40 грн.

Деталі: кав’ярня у книгарні, кавові напої, десерти, морозиво, take away.

Кав’ярня Kohana Kava відкрилась у книгарні «Палатка» на вулиці Олеся Гончара, 4. У закладі готують кавову класику, яку пропонують доповнити десертами від Baker Street Bakery, корисними солодощами від Sweet Hunter та морозивом Bali Bowl Cafe.

Wave Coffee Studio

Де: Вознесенський спуск, 23в

Бюджет: ₴.

Напої: еспресо – 25 грн, раф-кава – 50 грн, аеропрес – 50 грн, колдбрю – 40 грн, матча блу – 60 грн.

Деталі: кав’ярня, міні-галерея, десерти від Baker Street Bakery, авторські напої, take away.

Wave Coffee Studio — кав’ярня та міні-галерея, яка відкрилась на Вознесенському спуску. У меню класична кава та авторські кавові напої. З десертів можна спробувати смаколики від кондитерської Baker Street Bakery.

Ital Caffe

Де: вул. Нижній Вал, 41

Бюджет: ₴.

Напої: еспресо – 15 грн, капучино – 33 грн, лате – 33 грн, рістрето – 15 грн,

Деталі: мережева кав’ярня, класична кава, прохолоджуючі напої, десерти, бельгійські вафлі, працює з 07:00, take away.

Ital Caffe — кав’ярня на Подолі. Каву тут готують на зернах Goriziana Caffe. Із класичних кавових напоїв у закладі пропонують еспресо, допіо, капучино, флет-вайт, лате та рістрето. Окрім класичних кавових напоїв, у кав’ярні можна замовити чай та какао. Також в асортименті фреші, молочні коктейлі, лимонади та смузі. В Ital Caffe готують бельгійські вафлі з морозивом, збитими вершками, горіхами, фруктами та десертними соусами, а також с сьомгою, чедером та хамоном.

29Coffee

Де: вул. Сагайдачного, 29а

Бюджет: ₴.

Деталі: кав’ярня у магазині квітів, класичні та альтернативні кавові напої, працює з 08:00 до 20:00, take away.

Кав’ярня 29Coffee відкрилась у квітковому магазині на Подолі. Раніше на цій локації працювала кав’ярня EspressoHolic. У меню кав’ярні класичні та альтернативні кавові напої, які можна взяти із собою.

Coffee Please

Де: вул. Урлівська, 1/8

Бюджет: ₴

Напої: еспресо – 21 грн, капучино – 29 грн, веган кава – 52 грн, матча лате – 43 грн, апельсиновий фреш – 52 грн.

Деталі: кав’ярня, класична кава, безлімітна фільтр-кава, напої на рослинному молоці, pets-friendly, take away.

Кав’ярня Coffee Please відкрилась на лівому березі Києва недалеко від станції метро «Осокорки». У меню класичні кавові напої, альтернативна кава, матча та фреші. В Coffee Please можна замовити безлімітну фільтр-каву за 30 грн. Сироп та зефірки до какао безкоштовні. При замовленні кави у свою чашку знижка 10%. До Coffee Please можна приходити з домашніми улюбленцями, заклад pets-friendly.

Twins Coffee Room

Де: вул. Мазепи, 18/29

Бюджет: ₴₴. Салати (113–118 грн), кіші (46–60 грн), круасани (39–654 грн), десерти (37–65 грн).

Страви: салат з тунцем та перепелиними яйцями – 118 грн, кіш з лососем та броколі – 54 грн, круасан мигдальний – 55 грн, чизкейк – 65 грн.

Напої: еспресо – 26 грн, допіо – 35 грн, пуровер – 41 грн, лате – 35 грн, какао – 30 грн, аеропрес – 36 грн.

Деталі: кав’ярня на Печерську, класична та альтернативна кава, салати, круасани, десерти, кіші, take away.

Кав’ярня Twins Coffee Room відкрилась на Печерську поруч із парком Слави. В меню класичні та альтернативні кавові напої, до яких можна замовити десерти. Також в Twins Coffee Room можна перекусити салатом, круасаном або кішем.

Фото: офіційні Facebook-сторінки закладів

Головна фотографія (колаж): Urban Grill meat&ciderCactus Espresso Bar

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi