Нові заклади липня 2020: 45 нових столичних локацій - PostEat

пошук

Нові заклади липня 2020: 45 нових столичних локацій
03-08-2020 0 2702


Нові заклади липня 2020 шукала редакція PostEat. Літній екватор в столиці позначився відкриттям понад чотирьох десятків різноманітних закладів на будь-який смак. Сучасна київська кухня, карі-бар, авторська кухня та винні бари, тапас-бар та бодега, кафе-тераса та коктейльні бари, кондитерські та з десяток кав’ярень — розповідаємо про все розмаїття нових закладів липня у Києві, які варто відвідати найближчого місяця, поки ми готуватимемо для вас фінальну літню добірку.

«Глек»

Де: вул. Велика Житомирська 6/11

Бюджет: ₴₴. Сніданки (75–175 грн), закуски й салати (125–175 грн), основні страви (135–285 грн).

Страви: літній борщ з грибами – 125 грн, кабачкові оладки з грибним паштетом – 155 грн, солодові вафлі з паштетом – 155 грн, салат із рапанів з молодим буряком та смородиною – 175 грн, котлета по-київськи з паленою капустою – 225 грн, рибні котлетки з селеровим кремом і зеленим горошком – 225 грн, парові вареники з м’ясом зі стрілками часнику – 135 грн.

Напої: коктейль French 75 – 175 грн, вино «Троянда Карпат» «Шато Чизай» – 420 грн/750 мл, вино «Висока Гама» 2016 «Колоніст» – 950 грн/750 мл, лимонад зі щавлем і лемонграсом – 75 грн.

Деталі: ресторан сучасної київської кухні, знаходиться в центрі міста, дизайнерський інтер’єр, кілька зал, шеф-кухар Андрій Северенчук, шеф-бармен Віталій Колпачев, власна пекарня, сезонні локальні продукті, сніданки, еногастрономічні вечори, літня тераса, класичні та авторські коктейлі, натуральні сидри, українські та європейські вина, резерв столів.

Ресторан сучасної київської кухні «Глек» відкрив свої двері 8 липня. Ресторан «Глек» — це про смачну їжу, гастрономічні відкриття, про фудпейрінг з винами і напоями. Шеф-кухар Андрій Северенчук поєднує неймовірні смаки сезонних локальних продуктів, і саме в цьому полягає концепція сучасної київської кухні для поціновувачів смачних, рідних страв у вишуканій інтерпретації. У закладі пропонують сніданки, також  є власна пекарня й власне морозиво. До страв пропонують класичні та авторські коктейлі. Окрім коктейлів у барній карті ресторану є натуральні сидри, міцні напої, а також українські та європейські вина келихами та у пляшках.

Rabbit Habit

Де: вул. Шота Руставелі, 24

Бюджет: ₴₴. Сніданки (105–215 грн), закуски (30–117 грн), основні страви (118–287 грн).

Страви: смузі боул екзотик зі спіруліною і манго на кокосовому молоці — 149 грн, яйця пашот на тості з сочевичним хумусом, паростками гороху, бебі шпинатом і соусом песто — 148 грн, холодний огірковий суп з креветками, бобами едамаме і авокадо – 155 грн, цукіні паста з телячими щічками під соусом марінара — 148 грн.

Напої: коктейль Creamy Negroni — 175 грн, коктейль «Матча Пікча» – 165 грн, коктейль Полуничний Чізкейк — 165 грн

Деталі: easy bar, знаходиться в центрі міста, власники — Арен та Валентина Мартиросян разом з Оленою Симоненко, дизайн інтер’єру YOD Design (Володимир Непийвода), шеф-кухар Павло Ключник, шеф-бармен Назар Макаров, сніданки з 09:00 до 18:00, літня тераса, вітрина take away

Rabbit Habit — easy bar з корисною та смачною їжею, до якої дуже просто звикнути. Ідейні натхненники, засновники та одночасно керівники — подружжя молодих рестораторів Арен та Валентина Мартиросян разом з Оленою Симоненко. Корисне та збалансоване меню розробляла команда майстрів: дієтолог, психолог та health-коуч Юлія Копиткова та шеф-кухар закладу, учасник «МайстерШеф Професіонали» Павло Ключник. Також в меню є смачні десерти від шеф-кондитера Світлани Савченко. Коктейльну карту підготував Назар Макаров, найкращий бармен України за версією конкурсу World Class. Заклад не дотримується повністю формату здорового харчування, меню закладу широке та різнопланове: від боулів, салатів та авокадо-тостів до супів, м’ясних та рибних страв, а ще unguilty pleasure — десерти без білого цукру та багате різноманіття суперфудів. Є вітрина для зручного take away: поживний салат або боул, вітамінні смузі та коктейлі з фрешів холодного віджиму, з якими легко вирушити по своїх справах.

Delhi Delhi

Де: вул. Велика Васильківська, 34

Бюджет: ₴₴. Карі (140–318 грн), закуски та салати (120–275 грн), тандурі (120–330 грн).

Страви: тайський зелений карі з креветками – 318 грн, шахі панір – 185 грн, овочева кофта в соусі карі – 180 грн, індонезійський ранданг – 175 грн, курка маринована в соусі з кінзи та м’яти – 140 грн, малай кебаб – 140 грн, панір тікка – 175 грн.

Напої: Holi Fest – 180 грн, New Deli – 180 грн, масала класика – 80 грн, ласі банановий – 95 грн.

Деталі: ресторан сучасної індійської кухні, карі-бар, знаходиться в центрі міста, проєкт від власників «Мама Манана» та China Ma, дизайн інтер’єру MDesign Architecture Interior, сім видів карі, печі тандурі, літня тераса, резерв столів.

Delhi Delhi — перший у Києві «карі-бар», який не позиціонує себе як автентичний ресторан індійської кухні. Засновники карі-бару кажуть, що у Delhi Delhi розкриватимуть індійську кухню у сучасному мегаполісі. Кухню закладу налагоджували три шефи індійського походження, всі з різних регіонів країни. Кожен впроваджував свої спеціалітети та відповідав за конкретний напрямок. Зараз на кухні працюють два шеф-кухарі — індус Ашиш Синг Чоударии та українець Терещенко Віталій. Посуд для закладу замовляли з Індії, але у зв’язку з карантином чекати довелося у рази довше. У меню сім видів карі, найближчим часом асортимент планують розширити. Також у ресторані є дві глиняні печі для приготування страв у тандурі та наану. До страв пропонують вина та коктейлі.

«Редкая птица»

Де: вул. Басейна, 1/2

Бюджет: ₴₴. Сире (160–320 грн), салат (190–250 грн), паста (190–390 грн), головне м’ясо (270–610 грн).

Страви: камамбер темпура з варенням кізил-чіліпотле – 240 грн, анчоуси із тюльки на хлібі із збити часниковим маслом – 110 грн, зелені фетучіні з лисичками – 270 грн, татакі зі стриплойна з пирогом із селери, трюфель – 360 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан, знаходиться на Бессарабці, проєкт рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної, авторський інтер’єр — Наталія Білоногова, два поверхи, 200 посадкових місць, шеф-кухар Ілля Васильєв, барна карта, колекція японських чаїв, резерв столів.

«Редкая птица» — авторський проєкт рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної, який відкрився на Бессарабці. Шеф-кухар ресторану Ілля Васильєв і архітектор Наталія Белоногова вдихнули свою порцію життя в новий ресторанний проект — Ілля працював на найбільш затребуваних кухнях Москви (Leveldva, 15 Kitchen + Bar) і Парижа (CAM Import Export), а Наталія будувала і створювала інтер’єри ресторанів по всьому світу («Сіверяни», «Горинич», Buro TSUM в Москві, Verde, Jacopo в Парижі). В ресторані два поверхи, на кожному з яких можуть розташуватись до 100 гостей. Два переважаючих кольори в «Редкой птице» — білий і золотий створюють атмосферу святкової гостинності. Гладкі та однорідні поверхні з мармуру і бетону контрастують з керамікою ручного виробництва, деревом і тканинами. Шеф взяв усе найкраще з класичних страв різних країн і до кожної додав кілька дрібок авторського.

«Джаніко»

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴. Закуски (75–98 грн), хінкалі (18 грн), хачапурі (30–128 грн).

Страви: хінкалі в асортименті – 18 грн, баклажани з горіхами – 97 грн, салат грузинський – 85 грн, хачапурі по-аджарський – 95 грн, харчо – 98 грн, долма – 118 грн, люля-кебаб курячий – 98 грн.

Напої: лимонад тархун – 75 грн, марокканський чай – 85 грн, коктейль Pear Sour – 160 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться в центрі міста, в інтер’єрі поєднали сучасний стиль з комфортом і традиціями, шеф-кухар Іраклі Кемашвілі, рецепти домашньої кухні, страви на мангалі, літня тераса, коктейлі, винна карта, резерв столів.

5 липня на Бессарабській площі відчинив свої двері ресторан грузинської кухні «Джаніко». Ресторан почав роботу на місці закладу Loft BAR food & cocktails. «Джаніко» — молодий і амбітний проєкт, створений подружньою парою Ареном і Валентиною Мартиросян. У новому ресторані є дві просторі зали, розраховані на 80 гостей, і затишна літня тераса. В інтер’єрі поєднали сучасний стиль з комфортом і традиціями. Гостям сподобається шоу-кухня, завдяки якій можна спостерігати за роботою кухарів. Меню ресторану розробив шеф-кухар Іраклі Кемашвілі, який відтворив унікальний смак домашньої грузинської кухні. Принцип меню «Джаніко» — прості, зрозумілі страви, які підходять для друзів і всієї сім’ї та також демократичні ціни. У карті вин представлені як традиційні грузинські вина Сапераві, Ркацителі, так і вірменські вина Урзана, Арені.

SIN

Де: б-р Лесі Українки, 34

Бюджет: ₴₴. Закуски (145–365 грн), основні страви (225–510 грн), десерти (145–225 грн).

Страви: севіче із сібаса з полуницею, маринованою бузиною – 210 грн, маринований тунець з цукіні та бузиною – 269 грн, сіра тріска в вершково-ікорному соусі з локшиною із дайкона – 465 грн, паста фреска з креветками й дайконом – 265 грн, смажений топінамбур з кремом із печеного яблука та селери – 209 грн.

Напої: Seasonal Spritz – 280 грн, Illusion of Presence – 170 грн, Raspberry-Paprika – 140 грн.

Деталі: ресторан світової гастрономії, знаходиться на Печерську, шеф-кухар Терентій Сопін, стильний інтер’єр, локальні фермерські продукти, популяризую трави й прянощі, страви для вегетаріанців, авторська подача, коктейлі, резерв столів.

Ресторан світової гастрономії SIN на Печерську працює в форматі soft opening з молодим амбіційним шефом Терентієм Сопіним, який вважає що треба робити українську сучасну кухню цікавою та особливою. В першому сезонному меню SIN 90% страв створені на основі локальних продуктів. Ресторан працює на фермерських українських продуктах та популяризує рослини, трави, прянощі, які не є популярним брендовим продуктом регіонів, як наприклад у Франції. У меню багато страв для веганів та вегетаріанців.

Pure & Naive

Де: вул. Івана Франка, 25/40

Бюджет: ₴₴. До вина (19–92 грн), стартери (97–179 грн), основні страви (165–276 грн).

Страви: сардина нашого посолу – 65 грн, горілий томат з багетом – 97 грн, рибний паштет з багетом – 115 грн, зелений салат з халумі – 165 грн, запечений батат з лимонним йогуртом – 169 грн.

Напої: «Грецьке біле» – 115/495 грн, «Полуниця в сметані» –155/695 грн, «Квіткова полиця» – 175/785 грн, «Просеко з Венетто» – 165/745 грн

Деталі: винний бар та бістро, проєкт Assembly restaurants, стильний інтер’єр, винний корнер,

Винний бар та бістро Pure & Naive відкрилось в липні на вулиці Івана Франка недалеко від Золотих воріт. Заклад розпочав роботу на локації необістро «Асамблея», яке під час карантину трансформувалось з ресторану в сім’ю фуд-проектів Assembly restaurants. В інтер’єрі у порівнянні з «Асамблеєю» змістили фокус на бар та повністю змінили освітлення. У винні карті Pure & Naive позиції від 105 гривень за келих і 450 гривень за пляшку. Обрати можна з чотирьох розділів: Pure, Naïve, New Experience, Bubbles. В меню закуски до вина, стартери та салати, кілька основних страв та десерт. Окрім винного бару та бістро, в Pure & Naive створили невеликий винний магазин зі зрозумілим та смачним вином, яке продають без націнок ресторану.

Forest cafe

Де: вул. Борова 16/38, Парк Партизанської Слави

Бюджет: ₴₴. Салати (75–208 грн), страви з борошна (89–149 грн), страви з мангалу (105–355 грн).

Страви: юшка з двох видів риби – 155 грн, деруни з бринзою – 129 грн, салат з креветками та авокадо – 208 грн, чебурек з сиром – 110 грн, шашлик з телятини – 277 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кафе-тераса, знаходиться у Парку Партизанської Слави, страви з мангалу, коктейлі, вино келихами, кальян.

Кафе-тераса Forest Cafe відкрилось у Парку Партизанської Слави на лівому березі столиці. Затишна тераса біля озера серед лісових пейзажів ідеально підходить для зустрічей з друзями, романтичних вечорів з коханою людиною та навіть для святкових урочистостей. В меню є все, що смакує на свіжому повітрі: страви з мангалу, м’ясні делікатеси, чебуреки з різними начинками, пікантні хачапурі, літні перші страви, легкі салати, улюблені десерти, великий асортимент винної карти та освіжаючих напоїв.

«Барсук»

Де: вул. Василя Липківського, 37В (ЖК «Династія»)

Бюджет: ₴₴. Закуски (39–99 грн), страви з м’яса (119 – 369 грн), паста і ризото (159–198 грн).

Страви: гуакамоле з м’яким яйцем, свіжою кінзою, гострим чилі і теплим гречаним багетом — 79 грн, камамбер, запечений на вугіллі з карамелізованим персиком – 139 грн, курячий шашличок з мигдальними пластівцями, гострим чилі, маринованою цибулею на хрумкому лаваші – 119 грн, пів кіло соковитих свинячих реберець з домашньою аджикою – 298 грн, курячі котлетки з вершковим картопляним пюре – 119 грн.

Напої: келих вина Gastrofamily – 39 грн, коктейльні мікси – 99 грн, класичні коктейлі – 119 грн, авторські коктейлі – 139 грн.

Деталі: гастробар на Солом’янці, проєкт ресторатора Дмитра Борисова, домашня європейська і українська кухня, сніданки цілий день, дитяче меню, стильний інтер’єр, карта українських та світових вин, резерв столів.

Гастробар «Барсук» — це перша концепція, з якою Дмитро Борисов вийшов на український ресторанний ринок ще 10 років тому. Другий заклад «Барсук» на Солом’янці в новому ЖК «Династія» відкрили за умовами франшизи бізнес-партнери Олег та Альона. В ресторані 82 посадкових місця в двох залах та яскравий інтер’єр: м’які шкіряні крісла, величезні дзеркала, багато зелені та неонові елементи. В основі меню космополітичний comfort food. Страви не прив’язані до певної національної кухні. Єдине правило: має бути смачно. Великий блок «рідних страв»: сирники, борщ, голубці або котлети, тощо. Крім того, паста, стейки, хумус, том кха і все, чого душа забажає. Тут також подаються сніданки весь день, а ще є окреме дитяче меню.

«НАСОС»

Де: вул. Мечникова, 16

Бюджет: ₴. Холодні закуски (45–180 грн), гарячі закуски (58–152 грн), основні страви (125–398 грн).

Страви: корн дог – 98 грн, сардини копчені – 52 грн, піца з руколою та пармою – 175 грн, хачапурі з м’ясом – 135 грн, фішбол – 157 грн, томлені свинячі ребра – 197 грн.

Напої: сидр «Де сад» – 45/62 грн, пиво Oettinger Weiss – 40/57 грн, пиво Underwood Kyiv Lager – 79/97 грн.

Деталі: пивний бар, знаходиться в центрі міста, проєкт рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна, демократичні ціни, лагерне пиво (пиво низового бродіння), пшеничний ель (пиво верхового бродіння), абатський ель, крафтове пиво від незалежних українських броварень, сидр натурального бродіння, європейські страви, пивні закуски, коктейлі, міцний алкоголь.

«НАСОС» — пивний бар на Мечникова, який є проєктом рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна («Чашка», Mimosa Brooklyn Pizza, Bro Market). До початку карантину на локації працював рибний ресторан Fishkultura.В закладі цікава пивна карта — пропонують лагерне пиво (пиво низового бродіння), пшеничний ель (пиво верхового бродіння), абатський ель, крафтове пиво від незалежних українських броварень та сидр натурального бродіння. Окрім цього, в барній карті кілька видів вина, міцний алкоголь, класичні коктейлі, чай та кілька безалкогольних напоїв. До пива та напоїв можна замовити холодні і гарячі закуски, кілька салатів та супів, хачапурі й піцу та основні страви.

Klukva & Brukva Terra

Де: вул. Велика Житомирська, 10

Бюджет: ₴₴. Салати (120–220 грн), риба та м’ясо (170–280 грн), галушки та вареники (95–160 грн).

Страви: салат з печеного буряка з карпатським козячим сиром та карамелізованими горіхами – 140 грн, салат з трьох видів томатів, бринзою та домашньою олією – 120 грн, зелений борщ з кропивою та шпинатом – 90 грн, крем-суп з цвітною капустою з овочевими чіпсами і соусом з молодої кропиви – 140 грн, вареники зі шпинатом та щавлевим соусом – 140 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан інтелектуальної кухні від Вікторії Пархоменко, українська авторська кухня, меню побудоване на принципах локаворства, українські страви з традиційними рецептурами, гастрономічні сети, бізнес-ланчі.

Ресторан Klukva & Brukva рестораторки та гастрономічної експертки Вікторії Пархоменко більше п’яти років тому взяв на себе місію розвивати локальний продукт в Україні. Раніше ресторан працював на вулиці Антоновича, зараз проєкт відновив роботу на Великій Житомирській поряд із Пейзажною алеєю. Команда закладу в роботі використовує різні техніки збереження продуктів — самостійно коптять м’ясо і рибу, готують в печі страви, печуть хліб і пиріжки. В меню ресторану Klukva & Brukva представлені страви виключно з локальних продуктів, меню засноване на сезонності. 

Tin Tin Food Spot

Де: вул. Липинського, 15 (Київський Велотрек)

Бюджет: ₴₴.

Страви: Pie Spot: «Київ – Нью-Йорк» – 211 грн, «Ля Регіна» – 211 грн, «Чізі Брізі» – 211 грн, «Маргарита 2.0» – 177 грн, «Холі Молі» – 188 грн, «Пан Четта» – 211 грн, «Хайпероні» – 199 грн, «Цезарідзе» – 377 грн.

Деталі: фудхол, знаходиться на Київському Велотреку, автори проєкту — ресторатор Влад Максимов та шеф Ілля Сьомін; в’єтнамська та мексиканська кухня, італьська та американська піца, коктейлі, доставка, take away.

В’єтнамський ресторан Tin Tin — заклад для любителів нових та яскравих смаків з концептуальним інтер’єром, автентичними страви і авторськими коктейлями відсвяткував триріччя зміною формату. Відтепер гастролокація на Київському Велотреку перетворилась на фудмаркет і називається Tin Tin Food Spot. До улюбленого гостями в’єтнамського Фо додали формат авторської піци Pie Spot — надихнувшись поїздкою до США, автори проєкту ресторатор Влад Максимов та шеф-кухар Ілля Сьомін вирішили готувати неавтентичну неаполітанську піцу на заквасці, нью-йоркський слайд та сицилійські пироги. На початку серпня обіцяють запустити формат автентичних мексиканських тако.

Dediko

Де: пр-т Лобановського, 6А

Бюджет: ₴₴. Салати (99–145 грн), основні страви (99–159 грн), страви з жару (128–575 грн0.

Страви: асорті пхалі зі шпинату, моркви та буряка – 79 грн, гострий суп з фрикадельками з баранини бозбаш – 72 грн, хачапурі по-аджарськи з блакитним сиром – 159 грн, шашличний сет з усіх виді шашлику з люля-кебабом з курки, картоплею, лавашем з сулугуні та соусами – 575 грн.

Напої: домашні лимонади тархун/дюшес/барбарис/імбирний – 37 грн, чача «Кварельський погріб» оригінальна – 49 грн/50 мл.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться на Солом’янці, два поверхи, класична грузинська кухня, шашличний сет, авторські варіації хачапурі, домашні лимонади, грузинські вина та чача, резерв столів.

Ресторан грузинської кухні Dediko розпочав роботу на Солом’янці, заклад знаходиться на проспекті Лобановського. Раніше на цій локації працював ресторан балканської кухні Balkan’Sky. Співзасновником ресторану Dediko є Олег Гавриленко (Хiнкальня Gogi, Contrabando). Ресторан двоповерховий, розділений на чотири зали та дитячу кімнату. В ресторані пропонують грузинську класику: пхалі, овочеві салати, харчо, хінкалі, шашлики, хачапурі та основні м’ясні страви. Улюблений багатьма хачапурі по-аджарськи в Dediko готують у трьох варіаціях: класичний, з базиліком та з блакитним сиром. До страв пропонують домашні лимонади, домашні чаї та молочні коктейлі. В барній карті представлені грузинські вина, домашнє вино, кілька видів чачі та коньяку.

Senorita Bonita bodega sea&food

Де: вул. Велика Васильківська, 42

Бюджет: ₴.

Страви: устриця xl – 44 грн, рак – 16 грн/1 шт., лангустини xl – 66 грн/2 шт., таріль мідій – 99 грн, бургер surf’n’turf – 66 грн, туна-сендвіч – 49 грн, тапаси (фует/груша з хамоном/баклажан з сиром/анчоус/авокадо з беконом) – 19 грн/1 шт.

Напої: келих вина – 35 грн, келих просеко – 45 грн, пляшка Cava – 355 грн, пиво світле (0,3/0,5 л) – 39/49 грн.

Деталі: бодега, знаходиться в центрі міста, консалтинг-проєкт групи ресторанів Rest Emotion (“Ой, мамо! Це було в Тбілісі”, “Naprosecco”, “Тісто, сир і тітка Белла”, “Charles Baker. sreakeasy bar” та “Рибку з’їсти”), дві зали, демократичні ціни, морепродукти, тапаси, швидке обслуговування, вино келихами, take away.

Демократичний формат bodega sea&food Senorita Bonita відкрився в центрі міста на вулиці Великій Васильківській поруч із площею Льва Толстого. Розробкою та реалізацію концепції займалась група ресторанів Rest Emotion, до складу якої входять: “Ой, мамо! Це було в Тбілісі”, “Naprosecco”, “Тісто, сир і тітка Белла”, “Charles Baker. sreakeasy bar” та “Рибку з’їсти”. Тут готують круті іспанські тапаси, раків, лангустинів, величезні мідії у вершковому соусі, бургер Surf’n’Turf, а також свіжих та запечених устриць. До закусок пропонують келих вина та просеко, пляшку Surf’n’Turf або пиво. Замовлення обіцяють видавати за 5 хвилин.

«Томатологія»

Де: вул. Січових Стрільців, 26

Бюджет: ₴₴. Закуски (89–289 грн), салати (89–269 грн), основні страви (157–369 грн).

Страви: гаспачо з гострими сирними кульками – 169 грн, бургер з яловичою котлетою – 169 грн, мідії у балканському стилі – 189 грн, боул зі смаженим авокадо та томатами – 139 грн, антипасті томатне з асорті помідорів із фетою та травами – 159 грн.

Напої: «Кривава Мері» – 89 грн, «Мері Маргарита» – 139 грн, «Королівська Мері» – 169 грн, сангрія – 399 грн, «Дайкірі» – 129 грн.

Деталі: гастробар, знаходиться на Лук’янівці, томатна концепція меню, сніданки цілий день,ланчі у будні дні, українські вина, 5 видів коктейлю «Кривава Мері», столики на вулиці, take away.

На початку липня розпочав роботу тематичний гастробар «Томатологія». Заклад знаходиться на вулиці Січових Стрільців в приміщенні, де раніше працював винний бар Like a local’s wine bar. В закладі дотримались «томатної концепції» і додали цей інгредієнт у різні страви та напої. Ви можете обрати столик в залі або на вулиці. В закладі пропонують сніданки цілий день, а в будні у гастробарі можна пообідати ланчем. У винній карті ви знайдете позиції від українських виробників «Шабо, «Інкерман», «Бейкуш Вайнері» та інших виробників, які можна замовити, зокрема, келихами. В барній карті також є міцний алкоголь, сидр, пиво, лимонад, кава та чай. В «Томатології» пропонують 5 видів «Кривавої Мері», а також кілька класичних коктейлів.

Pizza Factory

Де: вул. Сагайдачного, 35

Бюджет: ₴₴. Паста (149–229 грн), піца (149–274 грн).

Страви: «Капрічоза» з томатним соусом, прошуто, печерицями, маринованими запеченими артишоками та козячим сиром – 219/239 грн, «Ніцца» з пікантним соусом, тунцем, картоплею чері, кенійською квасолею, яйцем, томатами чері та оливками – 194/234 грн, капелліні з телячими щічками і перцевим соусом – 199 грн, спагеті з кальмаром в соусі том ям – 229 грн, локшина удон з телятиною і соусом теріякі – 220 грн.

Напої: коктейлі: Велкам До Мексики / Донна Мері / Італіан Лавер / Вегетаріан Спешл/ Американ Сінема – 159 грн.

Деталі: піцерія, знаходиться на Подолі, понад два десятки авторських рецептів, піца з дров’яної печі, паста, take away, доставка.

Наприкінці червня на Подолі відкрилась піцерія Pizza Factory, де готують понад два десятки авторських піц у дров’яній печі. Піци в меню розділені за частинами світу: Європа, Азія, Північна та Південна Америка, де кожна страва є втіленням страви з певного регіону. Піцу можна замовити у розмірі 27 см та 33 см. До бортиків можна замовити сім видів соусів. Також в меню 9 видів пасти. З напоїв пропонують пиво, коктейлі, вино келихами, настоянки та міцні напої.

«Сочный Восточный»

Де: вул. Велика Васильківська, 44а

Бюджет: ₴.

Страви: фалафель – 69 грн, бабагануш – 69 грн, шурпа – 47 грн, хачапурі по-аджарськи – 109 грн, піде з рубленою телятиною – 89 грн, кебаб з телятини – 119 грн, плов з бараниною – 95 грн, шаурма з курчати – 59 грн, гірос – 97 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: мангал-бістро, знаходиться в центрі міста у затишному дворику, страви близькосхідної та кавказької кухні, стильний інтер’єр, страви на мангалі, take away.

На початку липня розпочало роботу мангал-бістро «Сочный Восточный». Новий заклад захований у затишному дворику на вулиці Великій Васильківській. В меню пропонують страви близькосхідної та кавказької кухні. На закуску можна замовити фалафель, хумус, бабагануш, матбуху та йогурт с заатаром. На мангалі готують шашлик, кебаб, а також курча. Плов у мангал-бістро готують в трьох варіаціях: з телятиною, з бараниною та овочевий. Скуштувати у закладі або взяти із собою можна шаурму з курчати або грецький стрітфуд гірос.

ZIRKA Sparkling Wines Bar

Де: бульвар Шевченка, 2

Бюджет: ₴₴.

Напої: Codorniu Cava (100/750 мл) – 160/1000 грн, коктейль French 75 – 150 грн, лате – 60 грн,  лимонад кавун-томат – 65 грн.

Деталі: бар з ігристими винами у ювелірному бутику, знаходиться в центрі міста, затишний корнер з величезними вітринами та видом на Бесарабку, винна карта від бару Malevich, винні дегустації, вечори поезії, арт-тусовки, джазові концерти та DJ party

У самому центрі Києва, у бутику ZARINA на бульварі Шевченка відкрився бар з ігристими винами у ювелірному бутику. ZIRKA — затишний корнер з величезними вітринами та видом на Бесарабку, де можна годинами спостерігати бурхливе київське життя. У винній карті нового закладу багато видів ігристих, трохи тихих вин та міцного алкоголю, а також авторські коктейлі, створені спеціально для ZIRKA Sparkling Wines Bar. Винну і коктейльну карту для ZIRKA розробила команда відомого винного бару Malevich. Також в асортименті закладу — кава і делікатні десерти. Для тих, кто цінує культурне життя, у барі щотижня проводяться винні дегустації, вечори поезії, арт-тусовки, джазові концерти та DJ party.

БПШ

Де: Вокзальна площа, 1

Бюджет: ₴.

Страви: біляш з м’ясом — 29 грн, пончики зі згущеним молоком, 6 шт. — 19 грн, шаурма vegeterian з бататом фрі — 59 грн, шаурма з птицею — 59 грн, шаурма only meat (без капусти) — 79 грн, хот-дог у вершковому бріоші — 59 грн, чізбургер з яловичиною — 59 грн, beyond бургер з котлетою із рослинного м’яса — 89 грн, батат фрі з сирним соусом — 49 грн, путін (смажена картопля з куркою, цибулею та соусами) — 69 грн.

Напої: фільтр-кава – 19 грн, айран – 29 грн, сидр – 39 грн, пиво – 39 грн.

Деталі: ресторан швидкого харчування, 1 euro формат, сім’я ресторанів Дмитра Борисова, швидка видача, страви для вегетаріанців.

1 липня на Центральному вокзалі відкрився ще один ресторан швидкого харчування БПШ від Дмитра Борисова, який працює цілодобово. В закладі розширене меню — крім найбільш популярних страв з меню БПШ (біляші, пончики, шаурма), тут також бар від «Білого Наливу» та бургери від DOGZ&BURGERZ. Ресторан досить великий за площею та передбачає 150 посадкових місць. Як завжди, в інтер’єрі багато неонових елементів, а всі технологічні процеси винесено в зал, аби гості могли спостерігати за тим, що і як для них готують. Традиційно будь-яке замовлення обіцяють видавати протягом 5 хвилин.

БПШ

Де: вул. Мазепи, 3

Бюджет: ₴.

Страви: біляш з м’ясом — 29 грн, шаурма вегетаріанська з бататом фрі — 59 грн, шаурма з птицею — 59 грн, шаурма xxl — 79 грн, пончики з цукровою пудрою або згущеним молоком — 19 грн.

Напої: келих нефільтрованого пива — 39 грн, келих яблучного сидру — 29 грн, пляшка сидру — 99 грн.

Деталі: ресторан швидкого харчування, 1 euro формат, сім’я ресторанів Дмитра Борисова, швидка видача, страви для вегетаріанців.

Моноформат БПШ від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» розпочав роботу поряд зі станцією метро “Арсенальна”. Заклад відкрився на умовах франшизи на місці колишнього Mushlya Cafe. В інтер’єрі багато неону та велетенські пончики. БПШ на Арсенальній розрахований на 50 посадкових місць — ще 20 гостей може розмістити літня тераса. Ключова позиція меню — шаурма. Її готують з курятини, виробництво якого на 100% контролюється Gastrofamily. Окрім того, в меню є біляші та пончики, а серед напоїв пропонують пиво, сидр, айран та наливку. Замовлення обіцяють видавати за 5 хвилин.

«Білий Налив»

Де: вул. Героїв Дніпра, 30, ТЦ Оазис

Бюджет: ₴.

Страви: свіжа устриця з лимоном – 29 грн, класичний/веганський хот-дог – 29 грн, дабл-дог – 39 грн, хот-дог у вершковому бріоші з пряною сосискою – 59 грн, кесадилья з пряною сосискою, кукурузкою й ананасом – 49 грн, пиріг з куркою/яблучний – 39 грн.

Напої: яблучний сидр – 29 грн, грушевий/розе сидр – 39 грн, яблучна наливка – 29 грн, лимонад  – 29 грн.

Деталі: one euro bar і сидрерія, замовлення видають за 3 хвилини, всі позиції в меню по 29 грн, формат take away, столики на вулиці і в приміщенні.

15 липня в Києві відкрився вже сьомий «Білий Налив» у Києві в ТЦ Оазис на Героїв Дніпра. Це бар-сидерія, в якому пропонують сидр, устриці, хот-доги та пироги. Цю концепцію демократичних закладів створив навесні 2018-ого року відомий ресторатор Дмитро Борисов. Такі заклади вже успішно працюють в багатьох містах України — Києві, Одесі, Львові, Павлограді, Харкові, Вінниці, Кропивницькому, Житомирі, Дніпрі, Запоріжжі, тощо. Як завжди, видача будь-якого замовлення максимум за 3 хвилини та дуже демократичні ціни від 29 гривень.

Babene

Де: вул. Івана Франка, 25/40

Бюджет: ₴₴. Закуски (130–170 грн), піца (60–325 грн), паста і ризото (120–220 грн).

Страви: тартар з лосося – 170 грн, піца з креветками та песто – 200 грн, равіолі з кроликом – 150 грн, скалопіне з курки – 180 грн, ризото фунгі – 195 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: тапас-бар, ресторан італійської кухні, знаходиться в центрі міста, страви-конструктори, піца, паста, сніданки, тістечка та торти власного виробництва, винна карта, натуральні вина, резерв столів.

Ресторан італійської кухні Babene відкрився у центрі міста на вулиці Івана Франка. У закладі облаштували велику вітрину з тапасами на будь-який смак, їх готуватимуть із сезонних продуктів. Гостю запропонують готові варіанти тапасів або дадуть можливість самому обрати інгредієнти — від хліба власної випічки до основ, овочів, риби, м’яса або солодких начинок. У Babene готуватимуть і страви італійської кухні — кілька видів піци, пасту, тар-тар з яловичини та лосося. За кухню відповідає шеф-кухар Андрій Кметь. Весь день у закладі можна буде замовити класичні сніданки. До страв подаватимуть класичні вина та вина, виготовлені з мінімальним втручанням.

Pastateca

Де: Київська обл., Крюківщина, вул. Василя Стуса, 16 (ТРЦ ParkSmall)

Бюджет: ₴₴.

Страви: паста 4 сири з чорним трюфелем – 165 грн, пінца маргарита – 145 грн, сирники з рикоти – 105 грн, десерт «Павлова» – 95 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан італійської кухні, фреш-паста власного приготування, послуга «купити з собою пасту», страви для вегетаріанців, паста-конструктор, шоу-кухня, сніданки, сезонне меню, винна карта.

26 червня відкрилась нова локація відомого ресторану італьської кухні Pastateca на Крюківщині в торговельно-розважальному центрі ParkSmall. Співзасновники і автори проєкту — Ірина Авруцька і Максим Храмов. В меню ви знайдете брускети та салати, супи, бургер, ризото, пінци, десерти та, звичайно, пасту. В закладі рекомендують почати знайомство з новою локацією пасти 4 сири з чорним трюфелем, пінци маргарита, ранкових сирників з рикоти та десерту «Павлова». Як і в столичній Pastateca можна придбати фреш пасту take away за 29 грн порція — зелену або білу, широку або тонку.

«Сіхарулі»

Де: Київська обл., Крюківщина, вул. Василя Стуса, 16 (ТРЦ ParkSmall)

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски та салати (80–110 грн), хачапурі та кубдарі (25–135 грн), мангал меню (65–250 грн).

Страви: аджапсандалі – 80 грн, хачапурі по-мегрельськи – 130 грн, кубдарі з рубленим м’ясом – 135 грн, шашлик з телятини – 75 грн/100 г, лобіо по-імеретинськи – 85 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан грузинської кухні, літня тераса на 200 гостей, проєкт Ірини Авруцької і Максима Храмова, традиційні грузинські страви, мангал меню, велика винна карта, жива музика.

19 липня відбулось відкриття літньої тераси ресторану грузинської кухні «Сіхарулі». Заклад почав роботу на Крюківщині поряд з парком Камелія. Співзасновники і автори проєкту — Ірина Авруцька і Максим Храмов (Pastateca, Celentano). Велика літня тераса закладу розрахована більше ніж на 200 гостей. В меню закладу багато традиційних грузинських страв, адаптованих для українських гостей. В «Сіхарулі» пропонують традиційні хінкалі, хачапурі, а також різноманітні страви з мангала. До страв можна обрати супровід з великої винної карти ресторану. У вихідні дні на терасі ресторану «Сіхарулі» буде лунати жива музика. Крім цього, тераса може стати відмінною локацією для банкету або івенту. Відкриття основної зали ресторану «Сіхарулі» заплановано на вересень цього року.

«Баркультура»

Де: вул. Драгоманова, 31

Бюджет: ₴₴.

Напої: Negroni – 109 грн, Aviation – 129 грн, French 75 – 109 грн, Last Word – 149 грн.

Деталі: коктейльний бар на Позняках, «бар, який завжди поруч», коктейльна карт — бармен Мирослав Литвиненко та команда бару N::B Cocktails Bar, класичні коктейлі та кілька авторських позицій, працює до 00:00 (пт-сб до 01:00).

«Баркультура» — перший коктейльний бар на Позняках. Концепція закладу — «бар, який завжди поруч». В закладі одна невелика зала, дизайн та декор якої власноруч робила команда бару. За коктейльну карту відповідав бармен Мирослав Литвиненко та команда бару N::B Cocktails Bar. В меню, яке діє в тестовому режимі, представлені класичні коктейлі та кілька авторських позицій. Найближчим часом в закладі запрацює кухня — до коктейлів пропонуватимуть брускети, тапаси, сендвічі та десерти.

Бухта Food Station

Де: Дніпровська набережна, 12

Бюджет: ₴₴.

Страви: з меню резидентів можна ознайомитись на локації.

Деталі: фудкорт на терасі, знаходиться на лівому березі Києва, chill out формат, кальянна зона, коктейлі, різноманітна їжа.

24 липня відкрився chill out формат «БУХТИ» на терасі ТРЦ River Mall на лівому березі столиці. Акцент зроблений на вечірній лаунж: музика, коктейлі, кальянная зона, 4 резидента з їжею і один з кавою. У центрі локації розташований великий коктейльний бар Gordons з авторськими коктейлями на джині. З їжі будуть представлені: «Ramyon Baby» від Саші Формаджі, SOFRA з чебуреками, бургери і донер. Кава «One love coffee» від Влада Задираки. Кальяни від Максима Пустовойта (закладу «To be», «Razzle dazzle»). Працює БУХТА в ТРЦ River Mall з 16:00 до 23:00 в будні, у вихідні з 12:00.

Polverol cafe & bakery

Де: вул. Богданівська, 7Г

Бюджет: ₴₴.

Страви: фетучіні з морепродуктами – 195 грн, лазанья – 195 грн, сендвіч з яйцем, сиром та беконом – 145 грн, бургер з рваною свининою – 240 грн, шніцель по-віденськи – 190 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись в закладі.

Деталі: кафе-пекарня, страви європейської та італійської кухні, авторська рецептура десертів, натуральні продукти, торти на замовлення, сніданки, свіжа випічка, резерв столів.

Polverol — затишне кафе-пекарня, яке розпочало роботу в ЖК «Малахіт». Інтер’єр закладу елегантний, виконаний в пастельних тонах з темно-бірюзовими благородними акцентами в декорі. Тут можна сміливо призначати романтичне побачення і проводити зустрічі з подругами за чашкою кави з десертом. В закладі є вітрина зі свіжою випічкою та десертами, які ви можете придбати із собою. В меню є сніданки, паста, піца, сендвічі та бургери. Це вже друга локаціє проєкту — кафе-кондитерська Polverol також працює на Воздвиженці.

Idealist coffee

Де: вул. Ярославська, 58

Бюджет: ₴₴.

Напої: еспресо – 49 грн, фільтр – 49 грн, капучино – 59 грн, дабл капучино – 69 грн, лате – 69 грн, вега раф – 69 грн, V60 – 69 грн.

Деталі: мережа кавярень, specialty coffee, класика та альтернатива, take away, доставка.

Новий заклад мережі кав’ярень Idealist coffee розпочав роботу на Подолі. Кав’ярня знаходиться в  БЦ Astarta, потрапити до кав’ярні можна через центральний вхід до комплексу бізнес-центру. В меню кав’ярень класична та альтернативна кава, можна обрати позицію на рослинному молоці. Перша кав’ярня Idealist coffee відкрилась в терміналі А Київського аеропорту «Жуляни», друга локація Idealist працює в міжнародному аеропорті «Бориспіль». Також локація кав’ярні є на Печерську в бізнес-центрі IQ. Навесні кав’ярні Idealist coffee з’явились у центрі міста —  в жилому комплексі Chicago Central House на Антоновича та в торгівельному центрі Mandarin Plaza.

Radioactive

Де: вул. Княжий Затон, 4

Бюджет: ₴₴.

Напої: коктейль Cherry Johnnie – 120 грн, коктейль Zombie – 180 грн, текіла – 80 грн / 50 г, чай «Чорне золото» шу пуер – 130 грн.

Деталі: кальян-бар, знаходиться на Позняках, 12 сортів чаю, три види кальянів, авторські та класичні коктейлі, Sony Playstation.

Наприкінці червня на Позняках відкрився кальян-бар Radioactive, заклад розташований на першому поверсі житлового будинку. Для гостей тут готують три види кальянів від 200 до 280 грн з різними наповнювачами. До кальянів пропонують 12 сортів чаю, авторські та класичні коктейлі, алкогольні та безалкогольні напої. Кухні у закладі немає, тому страви у меню відсутні. Для гостей обладнано кілька залів з м’якими диванами. Відвідувачам також пропонують безкоштовно зіграти на ігровій приставці Sony Playstation.

Toscana Wine Bar

Де: пр-т Правди, 47

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: винний бар, тапас бар, знаходиться в ТРЦ Retroville, італійські вина власного імпорту, коктейлі, меню страв до вина, винний корнер.

Винний заклад Toscana Wine Bar відкрився у ТРЦ Retroville на проспекті Правди. У винній карті вина власного імпорту від винарні Viticcio та бренду Сavalli Neri, які можна придбати з мінімальною націнкою. До вин пропонують меню зі страв, спеціально створених для поєднання з вином. Автори проєкту мають на меті створити місце винної культури та італійської гастрономії. До вин у закладі пропонують брускету з пармою, запеченим перцем, салат з пармою та грушею, карпачо з лосося, мідії у вершковому соусі, тартар з яловичини або лосося, м’ясну та сирну тарілки тощо. Це другий Toscana Wine Bar у Києві, перший заклад працює у ТРЦ Dream Town.

B Boutiquebar

Де: вул. Басейна, 6 (ТЦ Mandarin Plaza)

Бюджет: ₴₴₴. Стартери (169–399 грн), салати (229–459 грн), основні страви (269–435 грн).

Страви: креветка в тісті філо з базиліком – 349 грн, карпачо з оленини – 399 грн, теплий салат з бебі-кальмарами у винному соусі – 369 грн, есколар на тушкованих кабачках з голландським соусом – 339 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: коктейльний бар, знаходиться в центрі міста, шеф-бармен Ірина Машихіна, бренд-шеф Роман Євтух, космополітичне меню, тераса, аперитиви, стильний інтер’єр, класична та авторська коктейльна карта, сніданки.

B Boutiquebar — оновлений заклад, раніше відомий як boutiquebar Biancoro. Коктейльний бар знаходиться в торгівельному центрі Mandarin Plaza. Інтер’єр концептуально залишили, проте дещо оновили. Шеф-барменом B Boutiquebar стала Ірина Машихіна — людина, яка стояла біля витоків барної культури України, переможниця «Illy Cocktail Competition» (Venice, Italy) у 2005 році та чемпіон Світу «Bacardi & Martini Grand Prix» World Final, Senior Category (Turin, Italy) у 2007 році. В закладі подають класичні сніданки та космополітичні страви. В коктейльній карті зроблено акцент на вишукану класику та найкращі авторські доробки Ірини Машихіної.

Верхній бар «Склад»

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴₴. З позиціями можна ознайомитись у закладі.

Деталі: бар у барі, знаходиться на Бессарабці, проєкт компанією «Близнецы Камикадзе» («БарменДиктат»), шеф-бармен Анастасія Гота, концептуальний інтер’єр, класика в авторські обробці, закуски до коктейлів.

У будівлі Бессарабського ринку почав роботу «Верхній бар». Заклад створено компанією «Близнецы Камикадзе» («БарменДиктат») у форматі «бар у барі». Це продовження закладу «Склад», але зі своєю ідеєю та концепцією. В основу концепції верхнього бару «Склад» взяли той факт, що заклад знаходиться у стінах Бессарабського ринку 1912 року побудови. Все в закладі є частинами тієї епохи — від оригінальної цегляної кладки до вінтажної лампи з колишньої купецької садиби. За коктейлі у закладі відповідає переможниця конкурсу World Class Ukraine 2019 Анастасія Гота. Очікується, що кухня також буде створена в стилі зламу XIX-XX віків. Повне меню страв з’явиться через кілька тижнів, а поки гостям пропонуватимуть легкі закуски.

Biologist Terrace

Де: пр-т Глушкова, 1 (ВДНГ, павільйон №6)

Бюджет: ₴₴. Дегустаційні сети (99–199 грн).

Страви: сирне плато від крафтових сироварень (5-7 видів) – 149 грн, м’ясне асорті (5-7 видів) – 149 грн, равлики (6 шт.) – 180 грн, оливки – 29 грн, сир «Руан коров’ячий» (200-250 г) – 129 грн.

Напої: Besarabia «Шардоне» (150/750 мл)  – 49/149 грн, Besarabia «Ігристе напів солодке»  (150/750 мл) – 49/199 грн, Biologist «Аліготе» (150/750 мл)  – 99/449 грн, Biologist «Одеський чорний» (150/750 мл)  – 99/449 грн, Fattoria di Calcinaia (150/750 мл)  – 169/750 грн, Azienda Agricolla La Mesma (150/750 мл)  – 219/950 грн.

Деталі: винна тераса, знаходиться на ВДНГ, вина від виробника Biologist, натуральні вина Франції та Італії, закуски до вина, працюють з 14:00 до останнього клієнта.

Biologist Terrace — це комфортна винна тераса на території ВДНГ біля 6-го павільйону, де можна продегустувати вина і крафтового сири. Широка палітра вин представлена ​​5-ма дегустаційними сетами. Тут пропонують сухі червоні і білі вина від виноробів Франції та Італії, крафтового вина Biologist і вина від торгової марки Besarabia. До напоїв можна взяти сирні плато, м’ясні закуски і равлики по-бургундські. Вечорами грає джаз або лаунж і горять свічки.

«Синичка»

Де: пр-т Глушкова, 1 (ВДНГ, павільйон №6)

Бюджет: ₴₴.

Напої: Mosto Parzialmente Fermentato, Pelissero – 80/390 грн, Prosecco Treviso Extra Dry, Soligo – 90/440 грн, Brut Classic, Deutz – 1750 грн, K-Naia, Bodegas Naia – 70/370 грн, Pinot Noir, Villa Wolf – 80/410 грн, Pet Nat Rose, Weingut Brand – 850 грн, Harslevelu, Hummel – 750 грн.

Деталі: винний бар, працює в рамках барахолки «Кураж», знаходиться на ВДНГ, автор винної карті Роман Ремеєв, інклюзивний контейнер.

«Синичка» — винний бар, який працює в рамках популярної барахолки «Кураж» на ВДНГ. Розробити винну карту запросили Роман Ремеєва — шеф-сомельє найкращого винного магазину goodwine та автора багатьох винних курсів, зокрема Supernatural про трендові натуральні вина. Автори проєкту захопилися новим напрямком виноробства та організували в меню декілька супер позицій натурального вина, що дозволять поринути у світ low intervention, тобто мінімального втручання в процес виробництва вин. Бар організували у інклюзивному контейнері з віконцем для друзів на візках та з терасою на даху.

«Из Одессочки Винишко»

Де: вул. Академіка Глушкова 1к12 (12-й павільйон ВДНГ)

Бюджет: ₴.

Страви: устриці «Фін де Клер» – 45 грн/шт., равлики Ulitka Bar – 25 грн/шт., хот-дог – 45 грн.

Напої: вино в асортименті – 45 грн/200 мл.

Деталі: винний бар, знаходиться на фудкорті ВДНГ, демократичний формат, українські вина, вино келихами, закуски до вина.

«Из Одессочки Винишко» — новий винний бар, що відкрився на фудкорті ВДНГ. Такий формат закладу власники називають «вінішична», відсилаючись до простоти свого концепту, який буде до вподоби кожному. Основний акцент у закладі зробили на крафтові столові вина з невеликого винного виробництва Одеської області, де використовують виноград, вирощений на власних виноградниках в Овідіопольському районі. Особливу увагу варто приділити винам «Одеський Чорний» та «Сухий лиман», які вироблені з автохтонних сортів винограду, що ростуть тільки в Одеській області. До вина в закладі пропонують устриці «Фін де Клер», равликів від київських виробників Ulitka Bar та хот-дог.

Feeltrd

Де: пр-т Тичини, 1-В (ТЦ Silver Breeze)

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня, знаходиться на лівому березі в ТЦ Silver Breeze, проєкт мережі супермаркетів «Сільпо», власне обсмажування.

Feeltrd — кав’ярня, яка розпочала роботу в ТЦ Silver Breeze. Це пілотній проєкт мережі «Сільпо» в новому форматі зі спешелті-кавою власного обсмажування, який відкрили в будівлі головного офісу компанії. Кав’ярня знаходиться поруч із супермаркетом «Сільпо» поряд із касами самообслуговування. За проєкт відповідає кавовий експерт Fozzy Group Женя Горбань. Формат планують масштабувати на інші локації торгівельної мережі.

Dvor 76

Де: вул. Велика Васильківська, 76Б

Бюджет: ₴₴.

Страви: гранола – 95 грн, грін сендвіч – 105 грн, мікс томатів – 125 грн, круасан авокадо – 85 грн, брауні- 65 грн, тропікал боул – 120 грн.

Напої: еспресо – 27 грн, капучино – 42 грн, лате – 50 грн, айс кава – 55 грн, біле сухе – 35 грн,сидр – 50 грн.

Деталі: невеликий затишний зелений дворик в центрі Києва, лаконічне меню, стильний інтер’єр і посуд, майстер-класи, кінопокази, йога, можна відсвяткувати день народження.

Dvor76 відновив роботу біля метро «Олімпійська». Самі творці говорять, що це «не кафе і не ресторан, а місце, в якому можна затишно помовчати і голосно посміятися». Тут проводять майстер-класи, вечірки і кінопокази під дахом з дерев. Крім цього, в закладі тепер проводять йогу. Меню у Dvor76 лаконічне — кілька салатів, сендвічів, круасанів та боулів.  Ще тут варять каву, можна випити чай та замовити келих вина.

Industrial Coffee

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Industrial coffee (@industrial_coffee_)

Де: вул. Іоанна Павла ІІ, 10к3

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня на Печерську, інтер’єр в стилі лофт, класичні та авторські кавові напої, кава на рослинному молоці.

Кав’ярня Industrial Coffee відкрилась на Печерську, інтер’єр закладу виконаний в стилі лофт. У Industrial Coffee подають різні кавові напої: від звичних еспресо, допіо і лате до матча й еспресо-тоніка. Також каву можна замовити на рослинному молоці.

Be Specialty

Де: вул. Велика Васильківська, 66/68

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня, знаходиться в центрі міста, кава власного обсмажування.

Кав’ярня Be Specialty відкрилась недалеко від НСК «Олімпійський» — невелика затишна кав’ярня з спешелті арабікою власного обсмаження в центрі Києва. Це вже четвертий заклад мережі в столиці. Інші заклади працюють на вулицях Прорізній, Старовокзальній та Сікорського. У закладі використовують арабіку класів Premium та Specialty. Specialty – це зерно, до якого дбайливо та відповідально ставилися на всіх етапах, яке отримало високу оцінку SCA (Specialty Coffee Association) за характеристики (аромат, кислотність, солодкість, післясмак та інші), з мінімальною кількістю дефектних зерен або взагалі без них — завдяки цьому отримуємо чистий, збалансований, легкий смак. Premium — високоякісне зерно, якому зовсім трохи не вистачило балів, щоб вважатись Specialty.

Rise Espresso Bar

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от RISE ESPRESSO BAR (@rise_espresso_bar)

Де: вул. Мартиросяна, 19

Бюджет: ₴

Напої: еспресо – 20, фільтр – 30/35 грн, капучино – 25 грн, флет вайт – 35 грн, раф-кава – 40/54 грн,

Деталі: кав’ярня, знаходиться на Солом’янці, класична та альтернативна кава, рослинне молоко, десерти й пироги від «Василевих пирогів, take away.

Кав’ярня Rise Espresso Bar відкрилась на Солом’янці недалеко від площі Космонавтів. В закладі готують класику, альтернативу, також можна замовити каву по-іспанськи, по-угорськи, по-швейцарськи, по-арабськи та по-бразильськи. До кави пропонують сендвічі, десерти й пироги від «Василевих пирогів.

Pattern Coffee

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Pattern coffee Kiev #2 (@patterncoffee2)

Де: вул. Омеляновича-Павленка, 18/20

Бюджет: ₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня, знаходиться в центрі міста, стильний інтер’єр, столики на вулиці, take away.

Кав’ярня Pattern Coffee розпочала роботу на Печерську. Інтер’єр закладу зроблений в індустріальному стилі: цегляні стіни, стильні світильники, великий дерев’яний стіл. Це вже другий заклад, перший працює на лівому березі міста на Дарниці.

Buck Coffee Roasters

Де: вул. Хорива, 23

Бюджет: ₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня учасників фестивалів «Вулична Їжа», «Все Свої», Atlas Weekend і т.п., класичні та фірмові кавові напої, десерти, альтернативне молоко, працює з 08:00, eco-friendly, take away.

Друга кав’ярня Buck Coffee Roasters відкриалсь на вулиці Хоривій на Подолі. В закладі використовують каву власного обсмажування. Кав’ярня eco-friendly, тому збирає на переробку картон і пакування. Першу кав’ярн. Buck Coffee Roasters відкрили на вулиці Костянтинівській у 2018 році.

Oh!Coffee

Де: провулок Політехнічний, 1/33

Бюджет: ₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня, класична та альтернативна кава, рослинне молоко, take away.

Кав’ярня Oh!Coffee відкрилась біля станції метро «Політехнічний інститут» на провулку Політехнічному. Тут пропонують класичні позиції, до яких можна додати рослинне молоко.

Yellow Cup

Де: вул. Антоновича, 12

Бюджет: ₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: мережа кав’ярень, кавова класика, сендвіч, десерти, take away.

Yellow Cup — мережа київських кав’ярень, нова локація якої з’явилась недалеко від парку Шевченка. В меню класичні кавові напої, до яких пропонують десерти та сендвічі. Інші кав’ярні працюють на Подолі на Костянтинівській, 1/2, вулиці Липковского, 39 та на вулиці Сурикова, 3.

«Клуб кави»

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Клуб Кави Київ (@clubkavy.kyiv)

Де: вул. Маршала Конєва, 10/1 (ЖК Венеція)

Бюджет: ₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: мережа кав’ярень, знаходиться на Теремках, кавова класика, десерти,  take away.

«Клуб кави» — кав’ярня, що розпочала роботу на Теремках в ЖК Венеція. Це перший заклад в Києві цієї мережі кав’ярень, яка також має локації у Хмельницькому, Харкові та Вінниці. В закладі класична кавова карта, до напоїв пропонують солодощі, солону карамель та кіш. Окрім кави в меню охолоджуючі напої. Зерна також можна придбати із собою.

Головна фото:  Джаніко

Фото: Facebook Глек, Rabbit Habit, Delhi Delhi, Редкая птица, Джаніко, SIN, Pure & Naive, Forest cafe, Барсук, НАСОС, Klukva & Brukva Terra, Tin Tin Food Spot, Dediko, Senorita Bonita bodega sea&food, Томатологія, Pizza Factory, Сочный Восточный, ZIRKA Sparkling Wines Bar, БПШ, Білий Налив, Babene, Pastateca, Сіхарулі, Баркультура, Бухта Food Station, Polverol cafe & bakery, Idealist coffee, Radioactive, Toscana Wine Bar, B Boutique Bar, Верхній бар «Склад», Biologist Terrace, Синичка, Из Одессочки Винишко, Feeltrd, Dvor 76, Industrial Coffee, Be Specialty, Rise Espresso Bar, Pattern Coffee, Buck Coffee Roasters, Oh!Coffee, Yellow Cup, Клуб кави.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi