Нові заклади Львова: ресторани, кафе та кав’ярні, що відкрились у 2024 - PostEat

пошук

Нові заклади Львова: ресторани, кафе та кав’ярні, що відкрились у 2024
08-05-2024 0 2659


Редакція PostEat починає збирати для вас відкриття 2024 — сьогодні на черзі нові заклади Львова. З початку року в місті відкрилось багато концепцій, які нам вдалось відстежити, але за всіма відкриттями не услідкуєш, тому перелік, звичайно, не називаємо вичерпним.

Тож розповідаємо про нові заклади Львова, серед відкриттів: ресторан кримськотатарської кухні від Алекса Купера, ресторан азійської кухні біля Політеху, супер сирна локація з авторськими коктейлями на площі Ринок, атмосферне місце з баскським чизкейком на Краківській, концептуальний «міфологічний» ресторан із стравами середземноморської та азійської кухонь, гастрономічний простір з колекцією нідерландських сирів на Угорській, ресторан близькосхідної кухні на Шевченка та по-особливому затишний ресторан української кухні на Лесі Українки.

«Чіберечна від Селям» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Лесі Українки, 29

Години роботи: щодня 12:00-22:00

Дещо з меню: чіберек з яловичиною – 135 грн, янтик з бараниною –145 грн, баклажан кебаб – 310 грн, бабагануш – 95 грн, сач тава – 295 грн.

Деталі: «Чіберечна від Селям» – це заклад кримськотатарської кухні в центрі Львова від ресторатора Алекса Купера. «Чіберечну від Селям» можна назвати «сестринським» проєктом ресторанів кримськотатарської кухні «Селям», що працюють у Києві та Львові. Загалом у просторі 36 посадкових місць, в теплу пору року додається посадка на вулиці. В інтер’єрі зробили акцент на натуральне дерево, центральним елементом закладу є декоративна композиція із сухою виноградною лозою під стелею. Меню «Чіберечна від Селям» складається виключно з кримськотатарських страв в адаптованій до сучасного міста подачі. Акцент зроблено, звісно, на чібереки і янтики, їх в меню 8 видів – з вишнею, картопля-сир, з яловичиною, картопля гриби, баранина, гриби, сир, м’ясне рагу. Також пропонують м’ясо з печі та страви для компаній, які можна замовляти “в стіл”.

«Міф» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Пекарська, 2

Години роботи: пн – пт 14:00-22:30, сб – нд 12:00-22:30

Контактний телефон: +380982389503

Дещо з меню: «Перлина Персефони» (салат креветками, солодким манго та ніжним авокадо) – 299 грн, піца «Приборкання марафонського бика» (піца з яловичиною су-від у поєднанні з карамелізованим чилі) – 249 грн, «Творіння Інарі» (ризото з кореня селери та цибулі шалот, з додаванням маскарпоне, гауди, креветками і зеленою сальсою) – 359 грн.

Деталі: Ресторан «Міф» відкрився взимку в центрі міста біля Соборної площі. Це черговий проєкт львівської ресторанної компанії Marymo Group, власниками якої є Артем Яценко та Василь Будурович — вони вже створили ресторан-піцерію Marevo, ресторан авторської грецької кухні Kolos та міське кафе Prostir. Бістро «Міф» запускають у партнерстві ресторанної мережі та разом із Дмитром Бабічем і Владом Мальчевським, керівниками e-commerce компанії Voodoo Ecom. Кухню визначають як «MediterrAsian cuisine», тобто поєднання страв із середемноморської та азійської кухонь. Меню «Міфу» створювали спільно з шефом Антоном Яцуком (який є су-шефом київського ресторану Mirali). В стравах для «Міфу» він поєднав відмінні навички та знання в класичні кухні та новаторське бачення. Розділи меню переплетені з давньогрецькими міфами та іменами богів. До створення коктейльної карт долучився Андрій Петрусь (Mimosa Group), який також втілив у авторських позиціях міфологічну концепцію ресторану.

«МА» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Лесі Українки, 30

Години роботи: щодня 12:00 — 22:00

Контактний номер: +380984306340

Дещо з меню: оселедець з обсмаженою картоплею – 170 грн, томатний салат з бринзою та зеленню – 210 грн, деруни з ікрою щуки – 290 грн, голубці з томатно-вершковим соусом – 260 грн.

Деталі: «МА» —  новий ресторан української кухні, який нещодавно відкрився в самому серці Львова на вулиця Лесі Українки. Це авторський проєкт шеф-кухаря Максима Корзуна. В ресторані створили особливий інтер’єр та готують не автентичну українську кухня, а адаптовані страви зі знайомими смаками з дитинства за удосконаленою технологією приготування. Максим Корзун мав досвід навчання в іноземних школах та застосував знання до адаптації меню закладу під сучасні стандарти приготування. До багатьох страв у меню є примітка з рекомендацією винного супроводу від українських виробників. Інтер’єр створили затишний, домашній та сповнений особливим деталями, здатними пробудити ваші дитячі спогади — всі деталі доповнюють заклад енергією та неповторним духом.

«Айда» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Шевченка, 19

Години роботи: пн-чт 11:00 — 22:00, пт-нд 11:00 — 23:00

Контактний телефон: +380677053525

Дещо з меню: хумус з маринованими овочами – 141 грн, салат з печених перців з анчоусами – 212 грн, лагман – 225 грн, піде з рваною бараниною – 314 грн, чебурек з сиром та зеленю – 67 грн.

Деталі: «Айда» — ресторан близькосхідної кухні від творців грузинського ресторану «Ахалі». Інтер’єр закладу наповнений унікальними деталями. Для дітей створили дитячу кімнату, також плануються недільні майстер-класи. У меню «Айди» представили найколоритніші страви близькосхідної кухні в адаптованій до сучасного міста рецептурі та подачі: чебуреки та янтики, плов та лагман, каре баранини, шашлик та кебаби із яловичини, баранини та курки. За барною стійкою наливають крафтове пиво і сидр, вина від українських виробників та авторські коктейлі. А каву в «Айді» готують на піску.

Say Cheese | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Ринок, 25

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380972240656

Дещо з меню: ульотна страчатела-піца із прошуто — 330 грн, Качакавалло-тост з крафтовим сиром і домашнім песто — 200 грн, оця класна штука від шефа, де м’ясо поливають сиром — 430 грн, коктейль Lavender Fizz (із качечкою) — 260 грн, коктейль Cheese Bloody Mary — 290 грн.

Деталі: Say cheese — заклад у центрі Львова, де ви знайдете унікальні суперсирні страви та багато приводів для посмішок. Інтер’єр світлий, легкий, створений за участі київської команди дизайнерок Numo Buro. Брендинг — від Directa Bureau. Концепцію засновниці закладу Наталя Козак та Діана Корпало створювали за допомогою готельно-ресторанного консалтингу Поліщука та Валового. Кухня, якою керує відомий у Львові шеф Віктор Вовк, використала у стравах багато крафтових продуктів: тут знайшлося місце для піци з печі на дровах, грецьким саганакі та запеченій феті, італійському салату з буратою, азійського стилю рибі у соусі том-ям, величезному бургеру під потрійним сиром. Коктейлі та карта напоїв — робота львівського бармена Івана Зелика. Більшість коктейлів авторські, серед фірмових, наприклад, Cheese Mary, тобто Кривава Мері з сирною піною.

San Sebastián café | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Краківська, 20

Години роботи: щодня з 09:00 до 22:00

Контактний телефон: +380975159858

Дещо з меню: San Sebastian Cheesecake — 140 грн/150 г, поливки до чизкейку (вишнева, полунична, чорнична, смородинова, солодка/солона карамель, шоколадна) — 30 грн, пінчос з анчоусами — 65 грн, пінчос з креветкою — 110 грн, пінчос з лососем — 120 грн, мушля з сиром — 140 грн, тартіла де патата — 75 грн.

Деталі: San Sebastián cafe — атмосферне місце у центрі Львова. Основним продуктом кав’ярні є San Sebastian чизкейк, більш відомий як баскський чизкейк. Окрім теплого чизкейку із різноманітними поливками, заклад може здивувати вас цікавими пінчос — це іспанські бутерброди на товстому хлібі чи багеті із шпажкою. Також у San Sebastian cafe можна спробувати відомий іспанський пиріг тартіла де патата. З напоїв у закладі великий вибір кави та авторських чаїв. Ще тут можна посмакувати хересом, кріпленим іспанським вином, яке належить до роду лікерних. До речі, його можна також обрати як поливку на чизкейк.

Barbara | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Червоної Калини, 64

Години роботи: 10:00 – 22:00

Контактний телефон: +380680110677

Дещо з меню: тост з ростбіфом – 208 грн, дзадзикі – 105 грн, смажений сир халумі з ягідним кюлі – 198 грн, сицилійський салат – 235 грн, тальятеле з лісовими грибами – 218 грн, паппарделле з кроликом – 289 грн, піца Барбарита на овочевому – 229 грн.

Деталі: На Сихові відкрилося, за словами засновників, «найбільш трендове кафе цього прекрасного району». Тут спешиалті від «Світу кави» та вино малих українських винарень мають підкреслити смак кухні авторства «Маримо Груп». Аромати італійських, грецьких, ізраїльських страв в акомпанементі динамічної музики у легкому та світлому, сучасному інтер’єрі (дизайнер Віктор Собчук) перенесуть гостей десь на Середземне море. Акцент меню: неаполітанська піца та паста власного виробництва. Крім цього, великий вибір стартерів, основних страв та, звичайно ж, сніданків.

«ТОЙ» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Луганська, 20

Години роботи: щодня з 12:00 до 23:00

Контактний телефон: +38634364364

Дещо з меню: паніпурі з гребінцем та кумкватом – 320 грн, баклажан темпура – 240 грн, паста з пікантним кроликом – 360 грн, гарбузове ризото з креветками – 340 грн, лимонне крем брюле – 210 грн.

Деталі: Концепцію «ТОЙ» визначають як «ресторан нової ери, що дарує емоції». В закладі поєднали кілька різних концепцій у одному приміщенні. Перший поверх — це Fine Dining Restaurant, оформлений у стилі печери. Другий поверх — великий простір з панорамними вікнами сприяє відпочинку у стилі Lounge Restaurant. На другому поверсі поєднали ресторанний формат страв та сервісу з культурою кальянів. Для поціновувачів сигар створили відокремлену кімнату з «індивідуально підібраним ароматом», який вдало поєднується із сигарним димом та окремою картою міцних напоїв. Також у «ТОЙ» є два контактні бари, тож гості можуть більше дізнатись про коктейлі та поспілкуватись із барменами. Кухня «ТОЙ» — це європейська та азійська у авторській інтерпретації. Шеф Назарій Стасьо разом із командою більше дев’яти місяців напрацьовував та вдосконалював різні страви.

88 cocktail bar | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Мельника 18, LEOLAND, 3 поверх

Години роботи: ср — нд з 17:00-23:00

Дещо з меню: паніпурі з яловичим тартаром і трюфелем — 250 грн, мінітарт з лососем та юзу майонезом — 200 грн, фуа-гра роше — 340 грн, авторський коктейль West Sands — 300 грн, коктейль Americano — 280 грн.

Деталі: 88 cocktail bar — новий проєкт ресторанної групи FAMI.resto, співзасновниками якої є Валерій Созановський та Ірина Меркулова. Коктейльний бар відкрили на 3 поверсі львівського розважалнього комплексу LEOLAND. В коктейльній карті представлена класика, авторські позиції та моктейлі, також можна обрати щось з ігристих та тихих вин. До напоїв пропонують авторські паніпурі, мінітарти та класичні антипасті. Щонеділі в 88 cocktail bar грає піаніст, в інші дні dj sets. Гостей приймають віком від 21 року, dress code: well dressed.

«Культура відпочинку» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Стрийська, 200а

Години роботи: щодня з 14:00 до 23:00

Контактний номер: +380634443644

Дещо з меню: свинячі медальйони з печеною картоплею – 390 грн, мітболи з картопляним пюре – 340 грн, паста з креветкою – 350 грн, піца з печеними перцями та лабне – 300 грн.

Деталі: «Культура відпочинку» — новий простір з форматом lounge restaurant, який розпочав роботу на території першої набережної у Львові Ducks Lake. Концепція «Культури відпочинку» полягає у єднанні «поїсти, попити та покурити, звісно ж — культурно». Розташування локації дозволяє завжди знайти місця для паркування, а також прогулятись територією та обрати стиль відпочинку. «Культура відпочинку» має кілька зон для відпочинку: м’яка зона біля вікна для куріння кальяну, основний зал та барна стійка. Для тих гостей, що не курять кальян, є окрема зона біля відкритої кухні. З весни прийматимуть гостей ще й на терасі, з виглядом на озеро та качок. Автором меню є шеф Назарій Стасьо, в закладі пропонують страви comfort food & pizza. В меню 9 видів піци, фрі закуски, тартар і вітело тонато, 4 види пасти, кілька салатів та десертів. В барній карті класичні та безалкогольні коктейлі, великий вибір позицій міцного алкоголю та вина.

«Гарні Люди» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Янева, 10

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Контактний телефон: +38096862 64 64

Дещо з меню: плато м’ясне власного виробництва – 460 грн, лабне з кіноа та свіжими овочами – 290 грн, філе балтійського оселедця з печеною картоплею – 220 грн, салат з морепродуктів та сочевиці – 490 грн, куряче філе сувід у м’ятно-вершковому соусі – 380 грн.

Деталі: «Гарні Люди» відкрився поряд із ЖК «Америка» — саме жителі цього ЖК вже стали шанувальниками цього ресторану, адже їм не потрібно далеко їхати в центр, щоб поснідати/пообідати і навіть вишукано повечеряти. У меню авторські страви, коктейлі і авторські чаї. Є меню з сніданками. З переваг також дитяча кімната, де з п’ятниці по неділю працює аніматор. для дітей пропонують здорове та збалансоване дитяче меню. З п’ятниці по неділю в закладі лунає жива музика. Також ресторан підходить для банкетів та святкувань. Страви від «Гарних Людей» можна замовити з доставкою Glovo.

UNO | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Шпитальна, 1 (ТЦ “MAGNUS”, 3 поверх)

Години роботи: щодня 09:00-21:00

Контактний телефон: +380950001085

Дещо з меню: солоні сирники з соусом неаполітано – 245 грн, healthy вівсяний омлет – 225 грн, тост з тунцем, авокадо та яйцем пашот – 195 грн, телячі щічки з гарбузовим пюре – 275 грн.

Деталі: Новий гастрономічно-кавовий простір з краєвидом на Оперний відкрився наприкінці січня. UNO – заклад бранчів весь день та спешелті кави, якими можна насолоджуватись із захоплюючим міським краєвидом. Простір UNO розташований на третьому поверсі ТЦ «MAGNUS» у самому центрі Львова. Панорамні вікна, високі стелі, багато світла та картини художника Едуарда Бєльського створюють особливу атмосферу. Меню у закладі досить різноманітне: тости та тартар, сирники та каші, супи та салати, закуски та десерти. І солодкі, і солоні страви тут готують «з-під ножа», у закладі облаштована простора кухня з сучасним обладнанням. З часом в UNO планують запустити доставку, а на разі тут можна взяти страви з собою, а також придбати каву від різних виробників, солодощі та різноманітні кавові девайси: пуровери, термогорнятка та інше.

Dutch Baby | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Угорська, 12

Години роботи: щодня з 09:00 до 22:00

Контактний телефон: +380970129429

Дещо з меню: Dutch Baby pancake з слабосоленим лососем, ферментованим лимоном, зеленню та крем чізом – 230 грн, сирники солені з маринованим кабачком та соусом дзадзикі – 180 грн, супер сирний сендвіч з пікантним медом – 185 грн, бітерболен з пюре стамппот та соусом демігляс – 190 грн.

Деталі: Dutch Baby — гастрономічний простір, який поєднує у собі крамницю, бістро та контактний бар. В основі концепції поєднано дві філософії: це культура споживання та поєднання сиру, а також нідерландський стиль життя «Хезеліх», що закликає насолоджуватися простими життєвими радощами. В Dutch Baby готові знайомити людей із сиром, філософією його споживання та поєднання. У крамниці представлено 50 видів сиру з Нідерландів, кожен з яких можна скуштувати. В асортименті крамниці також є аксесуари для сиру, джеми, горішки, вино та ще багато цікавого. Сири з крамниці використовуються у приготуванні страв з меню бістро. У меню ви знайдете бітерболени з картопляним пюре стамппот, крем суп снерт та традиційний нідерландський десерт томпус. Головною родзинкою Dutch Baby вважають Cheese Bar, де гостям пропонують 10 найпопулярніших сирів, до яких підібрали найкращі смакові поєднання з горіхів, джемів, фруктів та алкоголю.

«Журавель» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Вербицького, 5

Години роботи: 11:00-22:00

Контактний телефон: +380938779888

Дещо з меню: курка-гриль — 480 грн/900 грам, кімбап з тунцем — 147 грн, рис з куркою в соусі гочуджан — 164 грн, Том Ям з куркою і креветками — 198 грн, Фо-Бо — 154 грн, смажене кокосове молоко — 148 грн.

Деталі: Asia grill «Журавель» відкрився в новому місці, біля Політеху, і змінив формат – із закладу, орієнтованого в здебільшому на доставку перетворився в повноцінний ресторан, де можна посидіти з друзями в затишній атмосфері. В оновленому «Журавлі» значно збільшилось меню та географія страв, до класичних курки та качки гриль з азійського традиційного грилю додалась найвідоміша страва Китаю – качка по-пекінськи, китайські салати та локшини. З Кореї в меню потрапили кімбапи з тунцем та з та пібінбап – корейський гарячий боул. З тайської кухні тут присутні супи Том-ям, Том-кха, локшини Пад-тай, з креветками або з куркою. Також можна скуштувати найвідоміший вʼєтнамський ароматний суп Фо-Бо.

«по КЕБАБу?» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Валова, 16

Години роботи: пн-сб з 09:00 до 21:00, нд 11:00-21:00

Контактний телефон: +380961633918

Дещо з меню: кебаб «Свята класика» — 130 грн, кебаб «Мексиканський» — 145 грн, кебаб «Сирна історія» — 150 грн, кебаб «Щаслива креветка» — 170 грн.

Деталі: «по КЕБАБу?» — кебабна, що відкрилася у самому центрі Львова, біля пам’ятника Короля Данила. Заклад має доволі простий інтер’єр: поєднання дзеркал та зелені, створює атмосферу швидше кав’ярні, а не закладу фаст-фуду. Це місце зустрічі друзів за смачним кебабом на будь-який смак та живим пивом від локальної пивоварні «Правда». Меню складається з двох частин: кебаби (а їх є в даний момент 4 види) та снеки і гарніри. Розділ «снеки та гарніри» — це картопля фрі, картопля по-селянськи, нагетси та цибулеві кільця, а також батат фрі. До кожного із цих снеків можна додати на вибір соуси власного приготування.

Cafelon | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Яна Жижки, 6

Години роботи: щодня 08:00-21:00

Контактний телефон: +380980420079

Деталі: Cafelon — це не лише кав’ярня, а й заклад для любителів десертів і напоїв. Тут ви відчуєте дух минулих епох: вінтажні меблі, старовинні картини на стінах та  привітний сервіс. В закладі великий вибір солодощів, починаючи з класичного «Спартака» і «Наполеона» та завершуючи різноманітними чізкейками, «битим склом», макаронами і тартами. Меню також включає солоні пироги та сендвічі, а тепер готують і сніданки цілий день (по єдиній ціні 130 грн). Cafelon пропонує широкий вибір кавових напоїв: від еспресо до смакових лате, а також фреші, смузі, лимонади, матча, молочні коктейлі та різноманітний вибір чаю. Крім того, кавʼярня має великий асортимент приготування альтернативної кави, яка задовольнить навіть найвибагливіших гурманів

Головна фото: Культура відпочинку

Фото: Facebook/Instagram «Чіберечна від Селям», «Міф», «МА», «Айда», Say Cheese, San Sebastián cafe, Barbara, «ТОЙ», 88 cocktail bar, «Культура відпочинку», «Гарні Люди», UNO, Dutch Baby, «Журавель», «по КЕБАБу?», Cafelon.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi