Нові заклади січня 2020. Львів: шаурма, анчоуси, пельмені та наливки - PostEat

пошук

Нові заклади січня 2020. Львів: шаурма, анчоуси, пельмені та наливки
03-02-2020 0 4687


Гастрономічне життя західної перлини України почало вирувати з початку року — до великої кількості легендарних та улюблених закладів Львова додались цікаві різноформатні заклади. Тепер у Львові можна спробувати рибне різноманіття, оригінальні авторські пельмені, соковиту шаурму та навіть страви з коноплею. Не обійшлось і без закладів з улюбленими вже наливками та крафтовим пивом.

В новому огляді редакція PostEat розповідає про нові заклади січня 2020 у Львові.

Анчоусна

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Корнякта, 1

Бюджет: ₴₴.

Страви: картопляний салат з анчоусом – 69 грн, мус анчоусний – 79 грн, бургер з червоним окунем, щупальцями кальмара та соусом цезар – 175 грн, сирний крем-суп з анчоусом – 82 грн.

Напої: бочкове просеко – 65 грн/150 мл, пунш лимонно-базиліковий – 39 грн, вишнівка – 39 грн/50 мл.

Деталі: рибний ресторан, монопродуктовий формат від мережі рибних ресторанів «Черноморка», великий вибір свіжої риби, власний вилов, вина келихами, домашні настоянки.

«Анчоусна» — монопродуктовий формат від мережі рибних ресторанів «Черноморка», який відкрився в центрі Львова в останніх числах грудня. В ресторані готують хамсу (яка в європейській гастрономії називається анчоусом), барабульку, ставридку, сардини, мерланга, шпроти і багато іншої дрібної смаженої рибки з хрусткою скоринкою та в абсолютно несподіваних стравах. Свіжі рибу та морепродукти на ваш вибір посмажать в пивному клярі або по-домашньому на пательні.

Перша Ліпша

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шпитальна, 11

Бюджет: ₴.

Страви: «Шаурма №1» – 64 грн, «Шаурма Ліпша» – 79 грн, «Супер Сирна» – 79 грн, «Шаурма Прима» – 58 грн.

Деталі: монострітфуд, формат to go, проєкт ресторатора Костянтина Форкера, концептуальний інтер’єр, авторська рецептура, take away, доставка.

Ще одна стрітфуд-локація «Перша Ліпша» розпочала роботу 3 січня на вулиці Шпитальній. Це проєкт львівського ресторатора Костянтина Форкера, якому також належать такі заклади у Львові, як піцерія Kazzka, ресторани «Ґвара», «Корки та Крихта», Delicateka. Фішка інтер’єру усіх закладів — видача страв через прилавок, зроблений зі справжнього автомобіля. В меню закладу лише шаурма, замовити страви можна в закладі або з доставкою через додаток Uber Eats, Glovo та Raketa. На Шпитальній з’явилась вже третя локація мережі — перша відкрилась влітку на площі Соборній, 2А, друга працює на Ринку за адресою вул. Городоцька, 153.

Papi    

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Валова, 19

Бюджет: ₴₴.

Страви: англійський сніданок – 115 грн, салат з грушею – 77 грн, крем-суп з лисичок – 93 грн, кус-кус ізраїльський – 73 грн, боул з курячим бедром – 116 грн, паста з овочами – 89 грн.

Напої: буковинський брют – 35 грн, березовий питний мед – 45 грн, ревеневий питний мед – 45 грн, лате – 40 грн.

Деталі: кафе, знаходиться в центрі міста, ранні сніданки впродовж цілого дня, власна випічка, космополітичне меню, локальні продукти, напої власного виробництва, кава.

Papi — затишне концептуальне кафе, яке відкрилось у центрі Львова на початку січня. Це проєкт власників винного бару Port Wine Bar у Львові. Papi відкриває свої двері для гостей щодня о 08:00, тож улюблені кавові напої та страви можна скуштувати до 21:00. Акцент у закладі зроблено на сніданки та ланчі — можна почати день з панкейків, комплексного сніданку або панкейків, а пообідати поживним боулом та крем-супом. До страв пропонують локальні вина, натуральні сидри та питний мед.

Не Мамкай

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Староєврейська, 8

Бюджет: ₴.

Страви: пельмені зі свининою – 75 грн, пельмені з телятиною та травами єгермейстер – 75 грн, пельмені з бараниною та м’ятою – 80 грн, пельмені з фореллю – 85 грн, пельмені з грибами – 65 грн, пельмені з бататом та сиром сулугуні – 65 грн, пельмені солодкі – 65 грн.

Напої: лимонад лісова ягода-хвоя – 45 грн, лимонад груша-м’ята – 45 грн, Clover Club Lavender – 120 грн, Bloody Mary – 120 грн.

Деталі: моноформатний пельмень-бар, знаходиться в центрі міста, авторські рецепти, демократичні ціни, сиропи власного приготування, коктейльна карта, гарячі напої.

26 грудня розпочав роботу моноформатний пельмень-бар «Не Мамкай». В лаконічному меню пельмені ручної ліпки з сімома цікавими начинками, в тому числі не м’ясними. Заклад знаходиться в центрі Львова на вулиці Староєврейській. Можна замовити пельмені зі свининою, з телятиною та травами єгермейстер, з бараниною та м’ятою, з фореллю, з грибами, з бататом і сиром сулугуні та солодкі. В кожній порції пельменів 15 штук. Пельмені подаються із соусами на вибір. Також в pelmen’ bar «Не Мамкай» подають лимонади та коктейлі на основі сиропів власного приготування.

Kilishkova

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пл. Ринок 16

Бюджет: ₴₴.

Страви: сет закусок – 49 грн.

Напої: львівський пунш – 59 грн, глінтвейни – 39 грн, шоти від Францішка – 29 грн, шоти трав’яні – 29 грн, шоти медові – 29 грн.

Деталі: демократичний міський бар, знаходиться на центральній площі міста в історичній будівлі, локальні напої, закуски, напої у форматі to go.

Новий заклад «Кілішкова» відкрився в центрі Львова навпроти міської Ратуші в історичній будівлі XVI сторіччя, відомій як «Кам’яниця Рорайського». Один з творців закладу Олексій Петелько називає бар «Кілішкова» локальним переосмисленням «рюмочної» в контексті гастрономічної культури Львова. Цей бар про зрозумілі та локальні напої — наливки та настоянки, криваву мері, гранатовий глінтвейн. Головним напоєм бару називають «Львівський пунш» — бузиновий, яблучний струдель та бурячковий. Всі напої також є в асортименті у пляшці та форматі to go. Крім напоїв тут ще можна скуштувати сети традиційних закусок — форшмак, рибне масло, добірне фермерське сало та профітролі з яловичим паштетом.

П’ятниця. Пивний ресторан хорошого настрою

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Зубрівська, 38

Бюджет: ₴₴.

Страви: салат з креветками та карамелізованою грушею – 146 грн, піца «Песто» – 145 грн, мариноване філе лосося з кунжутом – 135 грн, свинина з рисовою локшиною та грибами – 92 грн, бургер з пастрамі – 125 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, коктейль «Медовий Ель» – 95 грн, лате – 40 грн, лимонад – 60 грн.

Деталі: пивний ресторан, стильний інтер’єр, страви ВОК, дитяче меню, піца, 40 кранів пива, коктейлі, кальяни, велика площа, дитяча кімната, сцена для виступів, резерв столів.

25 січня в тестовому режимі відкрився пивний ресторан «П’ятниця», заклад знаходиться у мікрорайоні Сихів. «П’ятниця» — це понад 1000 кв.м. їжі, пива і настрою. В закладі представлений великий вибір пива, 40 кранів крафту і смачна та зрозуміла їжа. В закладі все створено для живих розмов і танців з вечора до світанку — в ресторані велика площа та облаштована професійна сцена. А поки дорослі відпочивають, діти можуть бавитися у найбільшій дитячій кімнаті міста.

Дідько Паб

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Вірменська, 2

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: паб, знаходиться в історичній частині міста, стильний інтер’єр, проєкт київської пивоварні «Дідько», крафтове пиво, закуски.

23 січня відкрився пивний бар «Дідько Паб» у Львові — заклад розташувався у центрі міста та є локацією амбіційної київської крафтової пивоварні «Дідько». Заклад має на меті бути автентичним і підтримувати світову славу бренду «Дідько», пригощати усіх найкращим крафтовим пивом з усієї території України та світу. Гастрономічна складова буде представлена у вигляді різнотипних закусок та, звісно, основних страв.

Львівські коноплі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лесі Українки, 16

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: канабіс-кафе, страви та напої з коноплею, космополітичне меню, крафтове пиво, комбуча, можна придбати товари із собою, take away.

14 січня у центрі Львова відкрився унікальний заклад —  перший в Україні coffee shop, де всі страви та напої містять коноплю, «Львівські Коноплі». В асортименті закладу алкогольні напої та страви: з коноплею сир, печиво, шоколад, олія, кава, чай, кекси, хліб, булки, брауні, хумус — їх можна скуштувати на місці або ж придбати на подарунок. Також відвідувачам пропонують крафтове пиво та комбучу із екстрактом коноплі.

Фото: Анчоусна, Перша Ліпша, Papi, Не Мамкай, Kilishkova, П’ятниця. Пивний ресторан хорошого настрою, Дідько Паб, Львівські коноплі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi