Нові заклади у Львові: 20 локацій, що відкрились влітку - PostEat

пошук

Нові заклади у Львові: 20 локацій, що відкрились влітку
01-09-2023 0 4168


Редакція PostEat зібрала для вас нові заклади Львова, що відкрились цього літа. Розповідаємо про ресторан на даху з сезонними стравами, перший ресторан-ринок на головній площі міста, два нових заклади з авторською грецькою кухнею, міську піцерію та ресторан корейського барбекю на Лесі Українки, бар авторских коктейлів навпроти Домініканського собору та сицилійську піцу біля площі Старий Ринок.

«ДАХ»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Площа Ринок, 14

Години роботи: пн-пт: 16:00 – 22:30, сб-нд: 13:00 – 22:30

Контактний телефон: +380672813299

Дещо з меню: діскавері сет локальний — 350 грн, фланк стейк татакі, абрикос, лисички, шавлія — 350 грн, печений кавун, тунець, лимонний сорбет — 360 грн, домашня паста кавателлі з креветками, соус з зеленого горошку, страчатела — 370 грн, шніцель з індика, ромен, овочі, грецький йогурт, солені лимони — 350 грн.

Деталі: Ресторан «Дах» на площі Ринок у Львові почав свою роботу 11 серпня. Це заклад від команди ресторану «Дуже Висока Кухня» та «Холдингу емоцій !FEST». Тут ви зможете насолодитися неймовірною панорамою міста Львова, смакуючи сезонні страви та насолоджуючись авторськими коктейлями. Один з хітів меню — Діскавері Сет, це набір знакових для команди страв, кожна окрема з яких демонструє їх вправи зі смаками, а усі разом уособлюють нинішній сезон. Коктейльна карта теж особлива та відповідає цінностям. Не зосереджена на історіях, концептах та назвах, головний акцент на домашніх заготовках, продуктах, смаках та їх поєднаннях: «Ананас-фенхель», «Паприка-ваніль», «Солод-кардамон» та багато інших цікавих поєднань.

«Колос»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Винниченка, 3

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:30

Контактний телефон: +380965177322

Дещо з меню: пенірлі “афродіта” — 249 грн, дзадзикі — 139 грн, тар-тар з в’яленої яловичини — 249 грн, сувлакі з куркою — 279 грн, нісуаз гриль — 249 грн.

Деталі: На вулиці Винниченка запрацював ресторан «Колос» з авторським баченням грецьких традиційних страв. Заклад співпрацює з місцевими фермерами, щоб показати смак та якість локальних продуктів, а також, щоб підтримати один одного в складний час. У «Колосі» подають пенірлі, мезе, стартери, салати, супи, основні страви, пасти та десерти. Більшість страв у «Колосі» готують на відкритому вогні: починаючи від салатів і закінчуючи пенірлі (витягнутий відкритий пиріг у формі човника). Винна карта закладу складається зі 120 позицій. У ресторані є вина з різних країн, зокрема Греції. Є рідкісні вина, які можна спробувати на розлив.

«Другий поверх»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Стефана Яворського, 1

Години роботи: щодня з 13:00 до 22:00

Контактний телефон: +380988301255

Дещо з меню: паштет з пармезановою піною та хлібом — 240 грн, тост з сиром та шпинатом — 220 грн, вареники зі сметаною із ряжанки — 180 грн, локшина з певними начинками —  270 грн, білий десерт — 215 грн.

Деталі: «Другий поверх» розмістився на другому поверсі у будинку на площі Яворського з панорамою на бароковий гарнізонний храм Петра та Павла. Інтер’єр ресторану приємно вражає простором, поєднанням історії та сучасності, є декілька залів, які відрізняються мистецьким наповненням. Основна родзинка — це інтерактивне меню. Страви готуються на певних основах (запечені коріння та овочі, гриби, яловичина, баранина, курка, кальмари та сир халумі), які довго томлять, щоб отримати максимально насичений смак. Потім з них готують салати, паштети, тости, вареники, супи, основні страви.

«Чотири Чебуреки Prosecco Bar»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Червоної Калини, 52а

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380975431441

Дещо з меню: турецький чебурек — 89 грн, чебурек з креветкою та сиром — 164 грн, чебурек з качкою по-пекінськи — 164 грн, янтик з хумусом та печеним баклажаном — 74 грн, шурпа з телятиною — густий наваристий суп з телятиною, томатами і зеленню — 109 грн.

Деталі: «Чотири Чебуреки Prosecco Bar» відкрився 5 серпня на Сихові, заклад має зручне розташування, затишну літню терасу та дитячу кімнату. 4CHE – це «чебуречна третьої хвилі», колоритний світ чебуреків світлого обсмажування та кримськотатарської кухні. В новому закладі – унікальна архітектура Сихівської вежі та розширене меню за рахунок страв за рецептами кухаря-киримли. Хрусткі чебуреки з інноваційного тіста, що вбирає менше жиру, авторські начинки, янтики з гриля та печені Че, а до них розливне просеко та крафтове пиво – основа концепції. Також різноманітні солоні начинки, а на додаток – боули, супи і другі страви.

«Річка»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Ринок, 31

Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00

Контактний телефон: +380672838898

Дещо з меню: щуки по-київськи – 286 грн, запечений сом з томатами та бринзою – 385 грн, спагеті з равликами у вершково-ікорному соусі — 286 грн, ризото з качиною грудкою — 368 грн, вершковий суп з равликами — 276 грн, равлики в різних соусах — 324 грн, форшмак з форелі — 155 грн, картопля, запечена з бринзою — 142 грн.

Деталі: «Річка» — це ресторан нового формату, ресторан-ринок, де можна вибрати рибу прямо з вітрини, виловити живих раків з басейну, щоб вам їх приготували прямо на місці. Тут вас зустріне величезний вибір: карасі, коропи, окуні, сазани, соми, щуки, форелі і товстолоби. А кому буде замало річкової риби – запропонують раків, птицю і равликів. У львівському ресторані-ринок «Річка» на площі Ринок можна скуштувати улюблені страви з риби, посидіти на терасі за келихом Придунайського вина або крафтового лимонаду ринку, поласувати козиним морозивом.

Bruno

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лесі Українки, 29

Години роботи: щодня з 13:00 до 23:00

Контактний телефон: +380970370736

Дещо з меню: піца з анчоусами — 240 грн, піца з салом та картоплею — 230 грн, піца мортадела&страчатела — 270 грн, смеш бургер — 270 грн, котлетка креветка — 270 грн, каннолі — 120 грн.

Деталі: Bruno — новий заклад у центрі Львова на вулиці Лесі Українки, сусід ще одного закладу мережі Haim. Telavivian food & mood. Bruno — це міська піцерія, де поєднали бар та експерименти з ферментацією. В закладі готують цільнозернову піцу тривалої ферментації на заквасці із нестандартними начинками. Також в меню бургери, смеш і не тільки — це хендмейд булка та соковита котлета. В коктейльній карті зібрали класику, яку готують «в американському стилі»: Cosmopolitan, Espresso Martini, Negroni Sbagliato вже стали улюбленими у гостей. Також в барній карті натуральні вина та крафтове пиво.

Мезе&Wine

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Яна Жижки, 7

Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00

Контактний телефон: +380970409026

Дещо з меню: форшмак з тунцем — 105 грн, салат з халумі та карамелізованою грушею — 230 грн, мусака — 205 грн, гірос з кефтедесом, дзадзикі та маринованими чері — 199 грн, дорадо з картоплею гратен та горіховим соусом — 279 грн.

Деталі: Ресторан Мезе&Wine знаходиться в самому серці Львова у затишному і тихому провулку. Тут готують класичні грецькі страви за некласичними рецептами. В меню ви знайдете 10 видів мезе, різноманітні основні страви, супи, салати, закуски, гарніри та «гірос не такий, як у всіх». Любителі солодкого знайдуть для себе щось новеньке серед десертів, наприклад крафтове морозиво, яке самостійно готують у закладі. У барній карті — холодні напої, вина, лимонади та коктейлі, для приготування яких використовують сиропи власного виробництва.

Red Monkey

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Замарстинівська, 55В

Години роботи: щодня з 12:00 до 21:00 

Контактний телефон: +380966233116

Дещо з меню: свинячий рамен тонкоцу — 195 грн, курячий рамен торікоцу — 192 грн, курячий рамен зі свининою шою — 189 грн, японські пельмені гьоза — 22 грн/1 шт., онігірі з тунцем — 76 грн, японський десерт мочі — 88 грн.

Деталі: Red Monkey · Mini — автентична та компактна раменна в ЖК “Авалон”. Це молодша сестра Red Monkey на Яна Жижки, 3 в центрі. В меню 7 видів рамену з хендмейд локшиною, є веганські позиції. А ще японські пельмені гьоза, онігірі, мочі, саке. Локшину, як і все решта, роблять самі, бо правильної локшини для рамену поки ніде не знайшли — додають, що процес довгий і непростий, але 100% того вартий. Рамен подається за барстійкою, максимально гарячим та з безкоштовними додатками: олійка чилі, соус шрірача, умамі пудра.

Kim Kimchi BBQ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лесі Українки, 14

Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00

Контактний телефон: +380938522887 

Дещо з меню: корейське барбекю креветки — 590 грн, токпоккі classic — 285 грн, кімчі-кімбап — 185 грн, кімчі чіге з мітболами — 295 грн, оранж-чікен з апельсинами — 275 грн.

Деталі: Ресторан корейського барбекю Kim Kimchi BBQ відкрили у Львові на Лесі Українки. Заклад займає перші два поверхи чотириповерхового мурованого житлового будинку, спорудженого наприкінці XVIІ ст. як елемент забудови колишнього вірменського кварталу. В Kim Kimchi пропонують автентичні страви корейської кухні: кімбапи, традиційний суп кімчі чіге, корейський рамьон, бібімбап з яловичиною. Також в ресторані можна замовити корейське барбекю та самостійно посмажити собі обране м’ясо. Барне меню складається з авторських та класичних коктейлів, вина, пива та міцних алкогольних напоїв.

Sun Garden

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимира Великого, 10Б

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380977173830

Дещо з меню: салат з персиком гриль та дор блю — 179 грн, піца Діабола — 249 грн, Smash Burger — 286 грн, лосось із морквяно-манговим пюре та лаймовим соусом — 346 грн.

Деталі: 1 червня у Львові відчинив свої двері сімейний ресторан Sun Garden, який знаходиться у житловому комплексі «Америка». Інтер‘єр закладу створювали так, щоб передати атмосферу живого саду, тому в закладі можна побачити безліч живих рослин, багато зелених відтінків та теплого світла. Для дітей спеціально створена дитяча зона з різноманітною кількістю іграшок. Заклад є pet-friendly, тому вас радо зустрінуть із домашніми улюбленцями. У меню є солодкі та солоні сніданки, до кожного з яких відвідувачі можуть обрати собі чай/каву в подарунок, понад 10 піц, основні страви, супи, дитяче меню та десерти. У барній карті лимонади, коктейлi, міцний алкоголь та різноманітні вина.

«Сицилійський дворик»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Богдана Хмельницького, 20

Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00

Контактний телефон: +380671080033

Дещо з меню: Pizza з сиром брі та сливою — 230 грн, Pizza овочева з чіпсами каперсів та кедровим горіхом — 295 грн, італійська лазанья з соусом бешамель — 249 грн, паста ала норма з артишоками та не пармезаном з цвітної капусти — 249 грн.

Деталі: Біля площі Старий Ринок у Львові запрацював ресторан «Сицилійський дворик». У дизайні закладу використано багато вінтажних елементів. Меню складається з піци, пасти, закусок, супів, основних страв, салатів та десертів. Також у закладі подають сніданки. У барному меню є пиво та сидр, коктейлі, вино та міцний алкоголь. Крім того, можна замовити безалкогольні холодні напої, лимонади, каву і чай.

Resto Friends

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Кульпарківська, 93/3 ( ЖК «Парус Сіті» )

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Контактний телефон: +380996740018

Дещо з меню: мідії у вершковому соусі з pesto — 235 грн, суп сlam chowder — 165 грн, спагеті неро з морепродуктами — 265 грн, бургер friends — 255 грн, рол «new york» — 335 грн, піца venice — 239 грн, чизкейк «new york» — 58 грн.

Деталі: Ресторан Resto Friends створли в атмосфері, яка переносить гостей у світ культового серіалу «Друзі». Тут гості зможуть не лише посмакувати різноманітні страви, але й відчути дух пригод та гумору улюблених персонажів. Спеціально для шанувальників «Друзів» створили місце, де можна перенестися у кав’ярню «Central Perk» та на інші локації, які стали емблемою серіалу. В меню додали великий асортимент страв, які об’єднують американську, європейську та азійську кухні — від соковитих бургерів до вишуканих страв з різних куточків світу. В барній карті представлені авторські коктейлі, названі на честь персонажів серіалу. 

Інші бар

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Федорова, 12

Години роботи: пн-пт 16:00-23:00, сб-нд 13:00-23:00

Дещо з меню: вершкове масло з редисом — 145 грн, крем з яськи з білими грибами — 165 грн, поліський мацик, шовдар, вудженина — 310 грн, коктейль Ліщиновий олд фешн — 225 грн, кsоктейль Гречаний мілк панч — 225 грн.

Деталі: Шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко і співзасновниця компанії “Нова пошта” Інна Поперешнюк перетворили “Інші. Бар” у повноцінний концептуальний заклад. Відтепер його двері відчинені щодня за новою адресою навпроти Домініканського собору. Концепція закладу не змінилася — у барі подають алкогольні коктейлі з овочів і фруктів, які ресторатори вирощують на власній фермі. Головна ідея закладу — сприяти популяризації фермерських продуктів серед українців, не тільки в стравах, а й в напоях. Авторську коктейльну карту закладу складала шеф-барменка Марія Віндзор, до коктейлів команда закладу пропонує десяток українських закусок.

Hide

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Стефана Яворського, 1

Години роботи: щодня з 16:00 до 23:45

Контактний телефон: +380968437070

Дещо з меню: брускета з ростбіфом — 70 грн, салат з лососем, крем-сиром та філе апельсину — 240 грн, тар-тар яловичий з перепелиним жовтком — 260 грн, тако з рваною куркою та квасолею — 180 грн, коктейль fluffy solution — 230 грн, коктейль thai style martinez — 270 грн.

Деталі: У центрі Львова відкрився коктейльний бар Hide з просторою літньою терасою. У барній карті авторські та класичні коктейлі і широкий асортимент алкогольних напоїв. Літнє меню представлене рядом брускет, легких закусок, салатів та десертів. Щоп’ятниці та щосуботи у закладі проводять вечори з діджеями.

Over

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Стефана Яворського, 2

Години роботи: щодня з 18:00 до 22:00

Дещо з меню: коктейль Pornhub Martini — 240 грн, коктейль Grapefruit Margarita — 260 грн, коктейль Suzie — 240 грн.

Деталі: Коктейльний бар Over знаходиться в центрі Львова в будинку 18 століття на площі Стефана Яворського. У Bar Over спокійна тиха атмосфера переплітається з елегантністю та розкішшю. В карті багато коктейлів, які задовольняють навіть найвибагливіші смаки. Ви можете насолоджуватися класичними коктейлями, які завжди в тренді, або сміливо відкривати нові смакові горизонти, спробувавши нестандартні авторські комбінації.

«Душа»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Братів Рогатинців, 19

Години роботи: щодня з 13:00 до 23:00 

Контактний телефон: +380968765670

Дещо з меню: фета-фрі з ягідним соусом — 140 грн, Куряче філе в паніруванні з медово-гірчичним соусом — 160 грн, коктейль Порада психолога — 190 грн, коктейль Зефірна авіація — 220 грн.

Деталі: «Душа» — це новий міський коктейльний бар, де авторські коктейлі зустрічаються з крафтовим пивом та сидром, створюючи ідеальне місце для тусовок і душевних розмов у серці Львова. Також у меню є вино, лікери, безалкогольні напої й кава. До напоїв можна замовити снеки. «Душа» — pet friendly кав’ярня, тому гостей раді бачити разом із їхніми домашніми улюбленцями. 

Wonderland

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Староєврейська, 36

Години роботи: щодня з 15:00 до 23:00

Дещо з меню: сендвіч з куркою — 150 грн, бургер з яловичиною — 280 грн, курячі нагетси — 120 грн, креветки панко з соусом манго-чилі  — 230 грн, камамбер фрі — 120 грн.

Деталі: Бар в казковому стилі «Аліси в країні чудес» відкрився в самому серці Львова у затишному і тихому провулку. Окрім коктейлів, тут готують різноманітні закуски. В меню ви знайдете 5 видів брускет, бургери, величезні соковиті сендвічі. Меню коктейлів не обмежується наявними, бармени зможуть зробити ваш улюблений коктейль, навіть якщо його немає в меню.

Canele Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Свободи, 45

Години роботи: щодня з 08:00 до 20:00

Контактний телефон: +380669531115

Дещо з меню: класичний канеле — 55 грн, шоколадне канеле — 65 грн, карамель макіато — 85 грн, лимонад “екзотика” — 90 грн, коктейль “гюго” — 150 грн, базилікове морозиво — 90 грн

Деталі: У лобі львівського готелю Panorama запрацював затишний заклад Canele Cafe, де розкриваються аромат і смак найвишуканішого французького десерту — Канеле. Особливість цього десерту полягає у щільній карамелізованій скоринці, яка поєднується з ніжною та вологою серединою, що має аромати рому та ванілі. Також у Canele Cafe представлене натуральне морозиво, яке виготовляється самостійно. Крім цього гостям пропонують тости та бельгійські вафлі.

Tribe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Братів Рогатинців, 14 

Години роботи: щодня з 09:00 до 21:00

Дещо з меню: еспресо — 40 грн, cappugrapefruit — 115 грн, v60 dotyk — 85/135 грн, cold cappuorange — 95 грн, трюфельний мелт — 285 грн, ягідні панкейки — 185 грн, салат з лососем — 345 грн.

Деталі: Tribe — заклад, який відкрився цього літа в центрі Львова. Тут можна взяти ранкову каву і побігти на роботу. Сюди можна зайти на сніданок о 17:00 чи 20:00, адже сніданки подаються весь день. А ще краще взяти свою роботу з собою і прийти працювати в кав’ярню (другий поверх дуже комфортний для цього). Тут особливу увагу приділяють каві та її приготуванню. У кав’ярні завжди є кілька зерен на вибір, а окрім класичних методів заварювання кави є багато альтернативи. Зокрема, V60 можна скуштувати як у звичному виконанні, так і приготовленим через український девайс Дотик. До напоїв завжди пропонують фірмові десерти та випічка.

Mon Ami

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижанківського, 9

Години роботи: щодня з 09:00 до 21:00

Контактний телефон: +380970912121

Дещо з меню: асорті з 7 macarons — 385 грн, асорті з 14 macarons — 700 грн, асорті з 21 macarons — 1 000 грн.

Деталі: Кондитерська Mon Ami заснована у 2012 році в місті Дніпро. У 2022 році під час повномасштабного вторгнення росії в Україну заклад було релоковано у Львів за державною програмою підтримки українського бізнесу. У меню Mon Ami є 18 смаків macarons, класичні французькі тістечка та печиво, морозиво, веганські та корисні десерти. Також є сніданки, сендвічі та легкі салати, які пропонуються гостям весь день. До страв або десертів можна замовити фреші, смузі, лимонади, також є велика чайна та кавова карти.

Головна фото: «Річка»

Фото: Facebook/Instagram «Дах», «Колос», «Другий поверх», «Чотири Чебуреки Prosecco Bar», «Річка», Bruno, Мезе&Wine, Red Monkey, Kim Kimchi BBQ, Sun Garden, «Сицилійський дворик», Resto Friends, «Інші бар», Hide, Over, «Душа», Wonderland, Canele Cafe, Tribe, Mon Ami.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi