Пиріжки та пироги в закладах Києва: де скуштувати випічку, як у бабусі - PostEat

пошук

Пиріжки та пироги в закладах Києва: де скуштувати випічку, як у бабусі
25-09-2019 0 3134


Пиріжки та пироги в закладах Києва шукала редакція PostEat. Перші пироги замінювали посуд — у давні часи пирогом можна було назвати практично будь-яку страву. Річ у тому, що в давнину тісто використовувалося в якості посуду для інших інгредієнтів або як контейнер для зберігання. В такому пирозі з’їдали лише начинку, а тісто викидали або віддавали нужденним. Таке тісто було дуже твердим, тому їсти його не розмочуючи було практично неможливо. Які пиріжки та пироги готують в столичних закладах, читайте в матеріалі.

DOM N10

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Спаська, 10

Бюджет: ₴₴. Закуски і салати (95–215 грн), основні страви (155–590 грн), десерти (55–120 грн).

Страви: пиріжки з м’ясом – 49 грн/2 шт., пиріжки з цибулею і яйцем – 40 грн/2 шт., пиріжки з тушкованою капустою – 40 грн/2 шт.

Напої: еспресо – 45 грн, капучино – 60 грн, трав’яний чай – 95 грн, пряний глінтвейн з червоного вина – 120 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні на Подолі, comfort food, концептуальний інтер’єр з унікальними старовинними предметами, бренд-шеф Георгій Шаруєв, сомельє Артем Дарчук, енотека складається з понад 400 найменувань, підходить для проведення банкетів, резерв столів.

DOM N10 — ресторан на Подолі в 200-річній будівлі, автентичний інтер’єр якої розповідає історію родини київського скульптора, що мешкала там в XIX сторіччі. Меню в концепції comfort food розробив шеф Георгій Шаруєв, відомий столичним гурманам своїми шедеврами в меню ресторану «Липський». В DOM N10 самостійно випікають пиріжки з трьома видами начинки — з м’ясом, з цибулею і яйцем та з тушкованою капустою.

Пиріжкова Тітка Клара

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2; вул. Воздвиженська, 22; вул. Велика Васильківська, 44; вул. Саксаганського, 131; вул. Лисенка 10; вул. Велика Васильківська, 63, всі адреси.

Бюджет: ₴. Пиріжки (11–29 грн), салати (43–56 грн), десерти (27–60 грн).

Страви: пиріжок з маком – 15 грн, пиріжок з яблуком та корицею – 14 грн, пиріжок з яйцем та цибулею – 16 грн, пиріжок з рибою – 21 грн, пиріжок зі шпинатом та сиром – 20 грн, пиріг з куркою та грибами – 320 грн/1 кг, пиріг з персиком – 280 грн/1 кг.

Напої: лате – 35 грн, какао – 31 грн, лимонад – 33 грн, компот – 29 грн, чай з малиною – 26 грн.

Деталі: київська мережа пиріжкових, завжди свіжа випічка, лояльна цінова політика, великий вибір фірмових пиріжків, багато начинки в пиріжках, зручний to go формат, знижка 50% на вчорашню випічку, лимонади, салати take away.

«Тітка Клара» — мережа пиріжкових у яких завжди подають свіжу випічку. Всього працює 16 закладів у Києві та 2 в Одесі. Тут можна скуштувати пиріжки з різними смаками — солодкі (із вишнею, маком, повидлом) або солоні (з грибами, горохом, картоплею), на вчорашню випічку в пиріжкових діє знижка 50%. Також у «Тітка Клара» є кекси, штрудель яблучний, торти, чизкейк, пана кота та горішки зі згущеним молоком. Великі пироги в «Тітці Кларі» готують за попереднім замовленням з солоними та солодкими начинками.

Klukva&Brukva

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 16

Бюджет: ₴₴. Супи (80–150 грн), риба та м’ясо (150–280 грн), галушки та вареники (95 грн–150 грн).

Страви: пиріжки з печінкою курчати, грушею та мармеладом з мадери – 40 грн/2 шт., пиріжки з щукою під соусом з хрону – 40 грн/2 шт., пиріжки з цибулею, яйцем та травами під соусом зі щавлю – 35 грн/2 шт., пиріжки з тельбухами та ягідним соусом – 40 грн/2 шт.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан інтелектуальної кухні від Вікторії Пархоменко, українська кухня, меню побудоване на принципах локаворства, українські страви з традиційними рецептурами, гастрономічні сети, бізнес-ланчі.

Ресторан Klukva & Brukva рестораторки та гастрономічної експертки Вікторії Пархоменко взяв на себе місію розвивати локальний продукт в Україні. В меню ресторану Klukva & Brukva представлені страви виключно з локальних продуктів, а меню засноване на принципах сезонності. До страв у ресторані пропонують хліб, який випікають в печі, а також пиріжки з різноманітними начинками. До ароматного борщу з печеним буряком замовте пиріжки з печінкою курчати, грушею та мармеладом з мадери.

Пироги та друзі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: провулок Євгена Гуцала, 3а; Спортивна площа, 1а, ТРЦ Gulliver; вул. Медова, 2 (аеропорт Жуляни); вул. Пушкінська, 20а; вул. Павлівська, 17.

Бюджет: ₴₴. Несолодкі пироги (320–720 грн/1 кг), солодкі пироги (320–840 грн/1 кг).

Страви: пиріг з фетою, болгарським перцем, томатами, базиліком – 320 грн/1 кг, пиріг «груша з сиром дор блю» – 480 грн/1 кг, пиріг з лісовою ягодою – 360 грн/1 кг,

Напої: узвар – 35 грн, морс малина – 70 грн/1 л, кисіль вишневий – 35 грн.

Деталі: пирогова, сніданки з 09:00 до 14:00, повноцінне меню, сезонні страви, безкоштовна доставка по Києву, майстер-класи для дітей.

«Пироги та Друзі» — мережа столичних пирогових, яка налічує чотири локації в Києві. Через пироги творці закладу розповідають історії про країни, людей і традиції місць, в яких вони хотіли б побувати і в які хотіли б повернутися. В меню — 24 види солодких і солоних пирогів. Серед пирогів з солоною начинкою — пироги з капустою і грибами лисичками, з печінкою та томатами, з фореллю і шпинатом, а також спанакопіта і квадроформаджіо. У розділі солодких пирогів — яблучний, вишневий, малиновий, горіховий, безглютеновий з маком.

Бар Pirogъ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 14/8

Бюджет: ₴₴. Салати (87–184 грн), основні страви (88–332 грн), пироги (20–80 грн).

Страви: пиріг з подвійним сиром – 50 грн, пиріг з куркою і ананасом – 50 грн, пиріг з кроликом – 80 грн, пиріг з вишнею та мигдалем – 30 грн.

Напої: еспресо – 25 грн, лавандовий лате – 50 грн, какао – 50 грн, капучино – 40 грн.

Деталі: ресторан-бар в історичній частині Києва, власна випічка, акцент на пиріжки і наливки, ланчі по буднях з 12:00 до 16:00, змістовна барна карта, кінопокази ретро-фільмів, детективні гри, резерв столів.

У ресторані Pirogъ можна відчути атмосферу Києва 100-річної давності — стилізований інтер’єр, покази короткометражних німих фільмів, наливки власного виробництва та ароматні пиріжки з класичними начинками. Заклад розташований в будинку з великою історією, в якому проживало багато відомих діячів культури, тому в барі Pirogъ вирішили відтворити творчу атмосферу. В закладі готують ситні, солодкі та вегетаріанські пироги — можна замовити шматочок з кроликом, зі шпинатом, з журавлиною, з чорницею та з індичкою з чорносливом.

Пироговая «Николай»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 26; вул. Б. Хмельницького, 35/1; вул. Сагайдачного, 37.

Бюджет: ₴₴. Несолодкі пироги (320–760 грн/1 кг), солодкі пироги (360–400 грн).

Страви: пиріг з овочами та сиром фета – 440 грн/1 кг, пиріг з бараниною – 480 грн/1 кг, пиріг з лісовими ягодами – 360 грн, пиріг з вишнею – 400 грн.

Напої: смородиновий лимонад – 70 грн/0,5 л, обліпиховий лимонад – 70 грн/0,5 л.

Деталі: мережа пирогових, безкоштовна доставка від 10 пирогів, бонуси на день народження, основне меню по тижнях, сніданки з 09:00 до 12:00.

Мережа пирогових «Николай» випікає пироги виключно з натуральних продуктів, а начинки робить зі свіжого м’яса і риби, овочів і ягід. Особлива гордість пирогової — листково-дріжжове тісто, рецепт якого тримають в секреті. Є можливість замовити пироги напередодні, їх спечуть спеціально для вас до зручного вам часу. В меню постійно є вареники, пельмені та салати.

Фото: Facebook DOM N10, Пиріжкова Тітка Клара, Klukva&Brukva, Пироги та Друзі, Бар Pirogъ, Пироговая «Николай»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi