Ресторани Західної України: заклади Тернополя та Чернівців - PostEat

пошук

Ресторани Західної України: заклади Тернополя та Чернівців
03-05-2019 0 5109


Головна фотографія (колаж): Пивний ресторан «Файне Місто»Панська Гуральня

Ресторани Західної України шукала редакція PostEat. Насолоджуватись мальовничими пейзажами, автентичними будівлями та українською гостинністю на Західну Україну щороку приїжджають мільйони гостей. Окрім місцевого колориту варто обов’язково спробувати особливі смаколики регіональних кухонь — буковинської, подільської, галицької. У цьому огляді ми розповідаємо про заклади Тернополя та Чернівців, де вас нагодують сучасними та автентичними стравами.

Тернопіль

Музейна ресторація «Старий млин»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Бродівська, 1а.

Бюджет: ₴₴. Салатки (59 – 128 грн), закуски (67 – 162 грн), вареники (69 – 283 грн), галицькі пательні (79 – 194 грн).

Страви: салатка з домашньої качки – 128 грн, рибна дефiляда – 134 грн, риба у палаючому соляному кожусi – 194 грн, вареники з бараболями та мачанкою з бiлих грибiв – 76 грн, свiжина з домашньоїi свинi – 178 грн.

Напої: тарнівка – 24 грн/50 мл, помідорівка – 24 грн/50 мл, штекелівка – 24 грн/50 мл, вишнівка – 24 грн/50 мл.

Деталі: концептуальна українська ресторація, заклад мережі «САМоГОНна Ресторація», галицько-подільські традиційні страви за автентичними рецептами, бренд-шеф Віталій Гуралевич, страви з п’єца на дровах, мальовничий інтер’єр, наливки власного виробництва, 200 видів крафтових вин з усіх куточків України та світу, дитяча кімната з нянею, дитяче меню, резерв столів.

Музейна ресторація «Старий млин» — унікальний комплекс, основою будівлі є фундамент старого парового млина, який функціонував на цьому місці до війни. Загалом у ресторані представлено понад 3000 унікальних музейних експонатів. У «Старому млині» можна скуштувати традиційні страви галицько-подільської кухні. Гостей закладу пригощають фірмовим компліментом під назвою «український наркотик» — це файно приправлене й підкопчене мелене сало з часником і скибками хрумкого житнього хліба. В закладі працює зручна та безпечна дитяча кімната, де найменших відвідувачів завжди чекає турботлива та уважна няня.

Пивний ресторан «Файне Місто»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шевченка, 23.

Бюджет: ₴. Холодні закуски (36 – 135 грн), пивні закуски (33 – 75 грн), гарячі страви (43 – 82 грн).

Страви: сало по-домашньому – 45 грн, файні вушка до пива – 49 грн, пательня з м’ясом курки – 58 грн, дерун панський з куркою – 58 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: пивний ресторан у центрі міста, заклад мережі «Сім’я ресторанів Файного Міста», різнопланове меню, страви на грилі, ковбаски за унікальним рецептом, літня тераса, концептуальний інтер’єр, фермерські продукти, крафтове живе пиво, оригінальні коктейлі, музичні вечори, спортивні трансляції.

Пивний ресторан знаходиться в історичній частині Тернополя, у самому центрі міста. Створюючи концепцію пабу, в закладі об’єднали найцікавіші особливості минулого та інновації, щоб створити затишний і яскравий атмосферний заклад. Цегляні стіни, масивні столи з натуральної деревини, шкіряні м’які меблі створюють особливу атмосферу. У «Файному Місті» можна скуштувати найкращі закуски до пива та оригінальні страви за авторськими рецептами —панські деруни, начинені м’ясом та грибами з вершковими соусами, гігантські пательні з картоплею та м’ясом, тощо.

Пивоварна ресторація «Ковчег»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Анатолія Живова, 5а.

Бюджет: ₴₴. Салати (59 – 108 грн), хачапурі (91 – 178 грн), десерти (41 – 86 грн).

Страви: салат з квашеної капусти та опеньків – 59 грн, копчені ребра з капустою – 104 грн, хачапурі по-гурійськи – 92 грн, брамборак – 79 грн, м’ясна дошка для дружньої компанії – 539 грн.

Напої: обліпихова – 24 грн/50 мл, помідорівка – 24 грн/50 мл, грушовиця – 32 грн/50 мл, пиво «Слава Україні» – 51 грн/1 л.

Деталі: концептуальна пивоварна ресторація, європейська та грузинська кухні, відкрита кухня, органічні фермерські продукти, ексклюзивне крафтове пиво, доставка пива, дитяча кімната, на території ресторану є унікальна равликова ферма та невеличкий звіринець.

«Ковчег» — стильний ресторан-пивоварня у вигляді корабля, для оздоблення інтер’єру використали натуральні матеріали (деревина, глина).  Заклад пропонує гостям популярні страви європейської кухні, а родзинка ресторану – грузинське меню. «Ковчег» відомий своїм фірмовим пивом, у підвальному приміщенні ресторану цілодобово працює броварня, в якій вариться ексклюзивне крафтове пиво з якісного німецького солоду Pilsner, Munchen і Carafa. Заклад ідеально пристосований для відпочинку великих компаній, святкування бенкетів і тісних дружніх посиденьок. Влітку навколо ресторану працює найбільша в Тернополі літня тераса.

Шинок

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Замкова, 10

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української та грузинської кухні, розташований на озері, заклад із багаторічною історією, демократичні обіди по буднях з 12:00 до 15:00, настоянки власного виробництва, кілька залів, дитячий майданчик, літня тераса.

Колоритний ресторан «Шинок» із українською та грузинською кухнею розташований на мальовничій набережній озера. Середньовічний інтер’єр личить найстарішій та єдиній збереженій будівлі тернопільського Підзамча. «Шинок» більше 15 років тому став першим арт-кафе міста, де виступали культові для незалежної української сцени гурти — жива музика грає тут і понині на вихідні та свята. У двох залах затишно приймають більше сотні гостей, поруч із рестораном — дитячий майданчик та велика літня тераса.

Чернівці

Панська Гуральня

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. О. Кобилянської, 5.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (60 – 300 грн), салати (75 – 220 грн), гарячі страви (110 – 990 грн).

Страви: маратури (мариновані кавун, ротунда, яблуко та квашені капуста, помідори, огірки) – 65 грн, оселедець по-буковинськи з тартаром з картоплі та огірка з хлібною чіпсою – 95 грн, банош панський з бринзою, підчеревиною, білими грибами – 75 грн, свині медальйони з дерунами під вершковим соусом з лисичками – 180 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: колоритний ресторан буковинської кухні, меню складається з автентичних страв європейської, румунської, єврейської та української кухонь; бранч-меню, стильний концептуальний інтер’єр, наливки власного виробництва, сувенірна крамниця, резерв столів.

«Панська Гуральня» — один з найколоритніших та найбільш популярних ресторанів Чернівців. Знаходиться в одній з перших в місті кам’яних будівель на пішохідній вулиці Кобилянської, де в XIX столітті розміщувався гостинний двір з винокурнею і пивоварнею. Фасад прикрашає статуя Європи. Народні традиції, смачні страви, настоянки та наливки власного виробництва – все це створює цікавий мікс сучасності та духу історії. Атмосферу закладу створюють інтер’єри в дусі минулого, винокурне обладнання, танцюючі офіціанти і артистичний винокур Штефан. В меню ресторану відображені кращі традиції української, єврейської та румунської кухонь. У барі є великий вибір наливок і настоянок власного виробництва, а також живе пиво «Гойра». Працює сувенірна крамниця, де можна купити фірмові напої та сувеніри.

Гопачок

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Героїв Майдану, 38.

Бюджет: ₴₴. Закуски (52 – 248 грн), салати (56 – 122 грн), основні страви (100 – 185 грн).

Страви: асорті гуцульських сирів з ягідною поливою – 152 грн, начинка хромова (запіканка з телячих бебешків та пампухів на кисляку, подається з мачанкою з гуцульських сирів) – 92 грн, томлена у п’єці ніжка кролика – 181 грн, телячий язик з соусом з білих грибів та картопляною товченкою – 185 грн.

Напої: кумпот з сезонних ягід – 25 грн, березовий сік – 40 грн, узвар – 25 грн, чай імбирний – 35 грн.

Деталі: ресторан української етнічної та сучасної кухні, страви буковинського регіону, інтер’єр у стилі української хати, знаходиться у центрі міста, дров’яна піч, фірмові страви з місцевих делікатесів, страви для веганів, гриль-меню, літня тераса, резерв столів.

Гостинна ресторація «Гопачок» — заклад етнічної та сучасної української кухні, побудованої на локальних продуктах. Основна ідея закладу базується на традиційній українській кухні та місцевій буковинській колоритній та багатонаціональній кухні. Інтер’єр ресторану стилізовано під старовинну українську хату. У меню — автентичні українські, буковинські та гуцульські страви.

Rita Steinberg

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Університетська, 48.

Бюджет: ₴₴. Салати (54 – 180 грн), закуски холодні та гарячі (65 – 235 грн), основні страви (110 – 340 грн).

Страви: гефілте фіш – 65 грн, лабне з артишоками – 120 грн, рибні кнедлі – 110 грн, масгуф – 230 грн.

Напої: липівка – 25 грн/50 мл, дубівка – 25 грн/50 мл, Golan Heights Winery Cabernet Sauvignon Yarden – 970 грн/750 мл.

Деталі: ресторан єврейської та буковинської кухні, страви за старовинними відновленими рецептами, знаходиться у старовинній будівлі, концептуальний інтер’єр, іменні столи на честь видатних чернівчан, українські та єврейські вина, резерв столів.

Заклад Rita Steinberg позиціонує себе як «ресторація відновленої рецептури», де містян та гостей Чернівців знайомлять зі старовинними стравами єврейської та буковинської кухні. Тут можна випити кави і смачно пообідати за іменними столами, названими на честь видатних чернівчан — оперного співака Йозефа Шмідта, дипломата Володимира Залозецького та архітектора Фредерика Кіслера. Назва закладу складається з популярних багато років тому в Чернівцях жіночого імені та прізвища. У меню — автентичні страви з особливими позначками, які зазначають походження рецептури: є позиції за рецептами євреїв ашкеназі, євреїв сефардів та буковинські рецепти.

Kucheri

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр. Незалежності, 96

Бюджет: ₴₴. Закуски (69 – 223 грн), салати (98 – 176 грн), основні страви (60 – 186 грн).

Страви: форель власного копчення з печерицями – 86 грн/100 г, грибний мікс з цибулькою – 148 грн, бограч грибний – 89 грн, банош с трюфелем та беконом – 126 грн, мітетеї буковинські з грибним соусом – 114 грн.

Напої: іван-чай – 45 грн, узвар – 13 грн, карпатський чай з м’ятою – 45 грн.

Деталі: ресторан авторської європейської кухні з грибним акцентом, сучасний затишний інтер`єр, відкрита кухня, мангал-меню, широкий асортимент вин, карпатські гриби, розважальні заходи, резерв столів.

Ресторан Kucheri відкрився навесні минулого року і одразу завоював багато прихильників-гурманів. Інтер’єр закладу сучасний, у приміщенні багато природнього світла, що додає затишності. Концепція меню ресторану — створення особливих смакових акцентів у знайомих європейських та буковинських стравах за рахунок карпатських грибів. У Kucheri можна скуштувати страви як зі звичними для українців печерицями, так і з маслюками, опеньками, «оленячими ріжками» і навіть з карпатським трюфелем.

Фото: Facebook САМоГОНна Ресторація, Сім’я ресторанів Файного Міста, Шинок, Панська Гуральня, Гопачок, Rita Steinberg, Kucheri

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi