пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
У Львові не бракує закладів, де можна скуштувати смачні рибні страви. Тут знайдуться як класичні рецепти, так і несподівані поєднання, що відкривають морепродукти з нового боку. Ресторани міста пропонують страви з локальної та середземноморської риби, додаючи авторські акценти. Якщо шукаєте, де спробувати щось особливе, ця добірка допоможе знайти найцікавіші місця.
Пструг, хліб та вино | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Братів Рогатинців, 49
Години роботи: пн-чт 12:00-22:30, пт-нд 12:00-23:00
Дещо з меню: севіче з пстругом — 269 грн, червоний пструг — 469 грн, пструг під соусом Морне — 309 грн, фарширований пструг — 309 грн, салатка з філе пструга — 269 грн.
Деталі: Ресторан «Пструг, хліб та вино» є частиною мережі «!FEST», відомої своїми унікальними закладами у Львові. Він розташований на Арсенальній площі та займає два поверхи, доповнені затишною літньою терасою. Атмосфера ресторану поєднує карпатські традиції та сучасний комфорт. Головна ідея закладу — популяризація карпатської форелі, яку тут називають пстругом. Риба щодня привозиться з гірських водойм і готується за перевіреними давніми рецептами. У меню представлено різноманіття страв із пструга: від класичного запеченого варіанту до вишуканих варіацій із соусом Морне, фаршированої, копченої чи пікантної риби.
Bar Mushly | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: площа Ринок, 35
Години роботи: щодня 08:00 — 23:00
Дещо з меню: тартар з аргентинської креветки — 298 грн, клешні сніжного краба з часниковим маслом — 688 грн, філе дорадо на трюфельному ризото — 548 грн, філе палтуса на пюре з селери та карамелізованими грибами шимеджі — 488 грн.
Деталі: Bar Mushly — це ресторан середземноморської кухні в самому серці Львова з акцентом на молюсках у мушлях. Тут ви можете скуштувати ваші улюблені морепродукти: устриці, морські равлики-булоти, лобстери, запечені гребінці, креветки фрі, стейк з тунця чи лосося у поєднанні із ігристими напоями — винами, шампанським чи просеко. З фірмових страв виділяють: мідії у вині й сирному соусі, велике плато морепродуктів, плато гриль, морські гребінці, запечені з кремовим чилі-соусом, тартари.
Чорноморка | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: площа Ринок, 31
Години роботи: щодня 09:00 – 23:00
Дещо з меню: м’ясо рапани з білими грибами у вершковому соусі — 398 грн, котлети з лосося та морського окуня — 368 грн, лососеве фрікасе з овочами — 282 грн, спагеті з морепродуктами — 328 грн.
Деталі: Ресторан «Чорноморка» у Львові є частиною відомої мережі рибних ресторанів, що спеціалізуються на стравах з морепродуктів. Концепція закладу полягає в поєднанні рибного ресторану та рибного магазину, де гості можуть не лише скуштувати свіжоприготовані страви, але й придбати свіжу рибу та морепродукти для приготування вдома. Унікальність «Чорноморки» полягає в акценті на свіжості та якості продуктів. Меню ресторану різноманітне та задовольнить смаки найвибагливіших гурманів. Основні страви включають різноманітні види риби на грилі, пасти з морепродуктами та бургери з креветками.
Park. Art of Rest | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Вітовського, 43а
Години роботи: щодня 12:00 — 23:00
Дещо з меню: запечений сібас, фарширований шпинатом, артишоками та ерінгами — 965 грн, стейк з тунця на грилі під Green peppercorn sauce — 655 грн, філе карпатської форелі із бататовим мусом, оливками каламата та каперсами — 445 грн, стейк із риби-меч на грилі з соусом унагі — 380 грн/100 г.
Деталі: Park. Art of Rest — елегантний ресторан у мальовничому львівському парку. Ресторан має сучасний дизайн, в якому переважають пастельні кольори та відтінки. Вишукані страви авторської та європейської кухонь від щефа Олексія Федорчука, японські спеціалітети у меню та оригінальні сезонні пропозиції подарують вам яскраві гастрономічні враження. У меню ресторану ви знайдете запечений сібас, фарширований шпинатом, артишоками та ерінгами. Також пропонується стейк з тунця на грилі, який подається під соусом з зеленого перцю. Для любителів риби є філе карпатської форелі з бататовим мусом, оливками каламата та каперсами. І нарешті, стейк з риби-меч на грилі з соусом унагі.
BIBLIOTEKA restaurant | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Краківська, 7
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Дещо з меню: пакко з сібасом — 505 грн, дорадо «papillote» — 555 грн, лосось велінгтон із соусом теріякі — 600 грн.
Деталі: BIBLIOTEKA restaurant знаходиться в центрі міста та має сучасний лофт-інтер’єр, доповнений тематичним декором відповідно назві закладу. У меню, що складене бренд-шефом закладу Вадимом Бжезинським, представлені страви середземноморської, зокрема, італійської кухні: брускети, томатний суп, паста та ризото, до десятка видів піци та основні страви з морепродуктів. Серед рибних страв варто звернути увагу на пакко з сібасом та гуадзетто і моцарелою, дорадо «papillote” з болгарським перцем та в’яленими томатами, а також на лосось велінгтон із соусом теріякі, грибами та шпинатом, картопляним пюре із пармезаном, міксом салату з черрі.
Морериби | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Братів Рогатинців, 43/12
Години роботи: пн-чт 12:00-22:00, пт 12:00-23:00, сб 11:00-23:00, нд 11:00-22:00
Дещо з меню: мітболи з лосося — 265 грн, main sea bass — 467 грн, salmon — 580 грн, tuna — 555 грн.
Деталі: У 2019 році у Львові відкрився ресторан «Морериби», який швидко став улюбленим місцем для тих, хто обожнює морепродукти. Тут можна знайти широкий вибір страв: від ситних сніданків до вишуканих ролів. Особливістю закладу є не лише різноманітне меню, але й затишна атмосфера, де можна відпочити з друзями чи родиною, а ще й прийти з домашнім улюбленцем. Серед рибних позицій меню — філе сібаса з джемом із цибулі та спаржевою квасолею, лосось з запеченим пармезаном та едамаме і шпинатом у соусі том ям, стейк тунця з кунжутним маслом та крашем авокадо і соусом морфіш.
Головна фото: «Морериби»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi