Ризото в ресторанах Києва: італійська класика в столичних закладах - PostEat

пошук

Ризото в ресторанах Києва: італійська класика в столичних закладах
05-09-2019 0 911


Ризото в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Ризото — це ніжна вершкова страва з рису, приготовлена на бульйоні, традиційна для регіонів Північної Італії. Рецептів приготування ризото існує безліч, але до класичного рецепту, як правило, входять вершкове масло, цибуля, біле вино і сир пармезан. Про історію італійської страви ми розповідали у попередніх матеріалах, а сьогодні розповідаємо, яке ризото в ресторанах Києва варто спробувати.

Итальянская редакция

Де: вул. Велика Васильківська, 43

Бюджет: ₴₴₴. Піца (99–675 грн), салати (165–327 грн), паста (139–679 грн).

Страви: грибне-грибне ризото – 489 грн, шафранове морське ризото – 694 грн.

Напої: капучино – 64 грн, італійська кава з амарето – 139 грн, базиліковий лимонад – 79 грн.

Деталі: авторська італійська кухня, група ресторанів First Line Group, дизайнерський інтер’єр, бренд-шеф Володимир Ташаєв, паста власного приготування, піца з дров’яної печі, коктейльна карта, дижестив меню, у винній карті більше 100 позицій, резерв столів.

«Итальянская Редакция» — це стильний заклад на Великій Васильківській, який приваблює як своєю концепцією, так і смаком італійських страв. Все у закладі — від інтер’єру до рецептури страв та подачі — пронизане авторським поглядом на колоритну Італію. Класичних смаків італійської кухні в закладі годі чекати — бренд-шеф ресторану «Итальянская Редакция» Володимир Ташаєв переосмислив популярні страви різних регіонів Італії, втіливши їх у власних кулінарних шедеврах. Ризото в закладі готують для двох персон, а час очікування страви – до 45 хвилин, адже ризото готується виключно під замовлення. У меню є грибне ризото з білими грибами, домашньою тартуфатою, печеними гливами та грибною піною. Також в «Итальянской Редакции» готують шафранове морське ризото з креветками, кальмарами, рапанами та томатами.

osteria Pantagruel

Де: вул. М. Лисенка, 1

Бюджет: ₴₴₴. Класичні закуски (149–329 грн), домашня паста від Костантіно Пассалаква (229–349 грн), десерти (35–159 грн).

Страви: ризото з білими грибами – 269 грн, ризото з морепродуктами та свіжими томатами – 319 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан братів Гусовських, італійська кухня, сніданки по буднях з 8:30 до 11:00, винна карта, спеціальне меню, стильний інтер’єр, винні дегустації та еногастрономічні вечори, багаторічний досвід роботи.

Osteria Pantagruel — перший з проєктів сім’ї ресторанів Гусовських, який вже понад 20 років прищеплює українцям любов до традиційних смаків Італії. Шеф-кухар Костантіно Пассалаква приїхав до Києва з італійського регіону Лігурія і в основу кухні ресторану поклав домашні рецепти своєї родини. В меню Osteria Pantagruel ви знайдете два види ризото — з білими грибами та з морепродуктами і свіжими томатами, замовте до страви келих білого вина з великої колекції закладу.

Mercato Italiano

Де: пл. Спортивна, 1а

Бюджет: ₴₴₴. Стартери (185–485 грн), піца (175–375 грн), паста (175–375 грн), десерти (30–130 грн).

Страви: ризото трюфельне – 245 грн, ризото «Чорти сири» – 255 грн, ризото з морепродуктами – 345 грн, ризото неро з кальмарами та кукурудзою – 235 грн, ризото з білими грибами – 245 грн.

Напої: еспресо – 60 грн, лате – 65 грн, чай «Італійські трави з грейпфрутом та лимоном» – 95 грн.

Деталі: страви італійської кухні, паста домашнього приготування, відкрита кухня, простора літня тераса, панорамний вид на Київ, винна карта, ділові обіди в будні дні з 12:00 до 16:00, сніданки, take away.

Mercato Italiano — концептуальна італійська тратторія для всієї родини. Ресторан знаходиться в ТРЦ «Гулівер», приміщення умовно поділено на вісім зон: м’ясна, рибна, овочева лавки, ряд делікатесів, кондитерська, піцерія, паста-бар і винний бутик. Гостям пропонують насолодитися італійськими стравами, класичними коктейлями та купити різноманітні делікатеси з собою. Ризото в меню Mercato Italiano налічується п’ять видів, ми рекомендуємо спробувати чорне ризото з кальмарами та кукурудзою.

VaBene Bistro

Де: вул. Б. Хмельницького, 19/21

Бюджет: ₴₴. Закуски (115–350 грн), паста (125–780 грн), десерти (65–225 грн).

Страви: ризото з білими грибами та моцарелою – 205 грн, трюфельне ризото – 205 грн, ризото з морепродуктами – 265 грн, ризото з артишоками – 475 грн, ризото «4 сири» – 195 грн.

Напої: Soave Classico – 220 грн/150 мл, Lo Sbrancato Rosato – 185 грн/150 мл, Franciacorta Brut Primum DOCG – 1650 грн/750 мл, Vermentino di Sardegna Costamolino DOC – 950 грн/750 мл.

Деталі: ресторан італійської (регіон Арбуццо) кухні, знаходиться в центрі Києва, сучасний інтер’єр, VIP-зала, сніданки з 10:00 до 12:00, колекція вин, піца-меню, формат take away, дитяче меню, літня тераса, сезонні пропозиції в меню, спеціалітети від шефа, при замовленні піци із собою знижка 25%, вина побокально, резерв столів.

Італійський ресторан VaBene Bistro знаходиться в центрі столиці, поруч з Оперним театром, в бізнес-центрі Leonardo. Більшість інгредієнтів для традиційних італійських страв ресторану постачають до ресторану з Італії. В основному меню VaBene Bistro представлено 12 видів пасти з різноманітними інгредієнтами, ризото, брускети, карпачо, тартари і піца. Окрім основного меню, в ресторані діють артишокове, трюфельне, інжирне та лобстер-меню — розмаїття страв у VaBene Bistro дозволить регулярно робити гастрономічні відкриття. У VaBene Bistro готують п’ять видів ризото — з білими грибами та моцарелою, з морепродуктами, з артишоками, трюфельне та фірмове ризото від шеф-кухаря з чотирма сирами.

Viva Oliva

Де: вул. Пушкінська, 16

Бюджет: ₴₴. Закуски (141–299 грн), салати (99–180 грн), паста (99–219 грн).

Страви: ризото з лисичками – 147 грн, ризото з шафраном та креветками – 186 грн, ризото з восьминогом та чорнилами каракатиці – 194 грн.

Напої: лимонад лайм і базилік – 59 грн, трав’яний чай – 49 грн, кава по-віденськи – 59 грн.

Деталі: сімейний ресторан в центрі Києва, італійська кухня, домашня паста і оригінальні південно-італійські десерти, дров’яна піч від неаполітанського майстра Стефано Феррара, страви для вегетаріанців, доставка, take away, резерв столів.

Viva Oliva NAPOLETANA – це затишний ресторан на Пушкінській, куди добре приходити всією родиною. В цьому італійському ресторані пасту готують вручну з італійської муки за традиційними рецептами. Всього в меню близько 20 видів пасти, серед них — пасти з м’ясом, рибою і морепродуктами, а також з овочами. Тут вам запропонують не лише різноманіття пасти, а й піцу, ризото, італійські закуски та вина до них. В Viva Oliva NAPOLETANA готують три види ризото — з лисичками, з шафраном та креветками і з восьминогом та чорнилами каракатиці.

Under Wonder

Де: вул. Велика Васильківська, 21

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (136–376 грн), салати (112–396 грн), паста і ризото (174–398 грн).

Страви: шпинатне ризото «Чотири сири» – 174 грн, ризото з гребінцями, білими грибами та трюфельною пастою – 398 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: страви італійської кухні, працює цілодобово, ранні сніданки з 06:00 до 12:00, ланчі по буднях з 12:00 до 16:00, змістовна винна карта, формат take away, резерв столів, оригінальний інтер’єр, літня тераса.

В цілодобовому ресторані класичної та авторської італійської кухні Under Wonder гості можуть поживно поснідати, пообідати в приємній компанії та провести романтичну вечерю. Затишний інтер’єр і красиві подачі страв створені спеціально для того, щоб надихати гостей в будь-який час доби. В основному меню – закуски, салати, паста, ризото, страви з риби та морепродуктів, карпачо, севіче, страви з м’яса та птиці, супи та десерти. Рекомендуємо спробувати новинку — шпинатне ризото з чотирма сирами.

Фото: Facebook Итальянская редакция, osteria Pantagruel, Mercato Italiano, VaBene Bistro, Viva Oliva, Under Wonder 

Головна фотографія: VaBene BistroИтальянская редакцияUnder Wonder

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi