Саке в японських та азійських ресторанах Києва: let’s kampai - PostEat

пошук

Саке в японських та азійських ресторанах Києва: let’s kampai
04-04-2024 0 4200


Саке у японських та азійських ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Саке — найвідоміший у світі рисовий японський алкогольний напій, міцністю близько 15%. Його почали варити при дворі японського імператора понад дві тисячі років тому. На відміну від вина, в якому алкоголь з’являється шляхом ферментації природного цукру з винограду, саке виробляється за допомогою пивоварного процесу — спочатку крохмаль трансформується у цукри, а потім вони переходять у спирт. Для приготування саке використовується рис особливих сортів, які відрізняються зернами з підвищеним вмістом крохмалю.

У Японії цей національний напій подають з особливою церемонією — у маленькій глиняній чи фарфоровій пляшці, з якої саке розливають по невеликих фарфорових чашках двох видів – отеко і гуіномі. Перші використовуються для особливих подій, вони зовсім маленькі та мають вигнуті стінки, як пелюстки в бутона квітки. Гуіномі ж мають трохи більшй розмір та прямі стінки. П’ють саке не цокаючись, піднімаючи чаші на рівень очей і промовляючи універсальний японський тост «Кампай». Де можна доторкнутись до багатовікової східної традиції та випити саке у японських та азітських ресторанах Києва — читайте у нашй добірці.

Mr.ZUMA | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Спортивна, 1а

Години роботи: щодня 12:00–22:00

Бюджет: салати від 235 грн, основі страви від 535 грн, десерти від 255 грн.

Дещо з меню: саке: AKASHI-TAI Junmai — 240 грн/50 мл, AKASHI-TAI Daiginjo — 295 грн/50 мл, Honjirushi Daiginjo — 290 грн/50 мл, Choya Umeshu Extra Shiso — 315 грн/100 мл, Choya Umeshu Extra Years — 305 грн/100 мл.

Деталі: Mr. ZUMA — сучасний ресторан японської кухні в центрі Києва. Заклад розташований на п’ятому поверсі торгового центру Gulliver і має чудовий краєвид на центр Києва. Серед страв ви знайдете м’ясні та рибні страви на робата-грилі, варіації спрінг-ролів, сашимі, тепан-які рис та локшину, страви темпура та різноманітні закуски. До страв пропонують 5 позицій саке — варто звернути увагу інноваційний стиль саке від Akashi-Tai, що поєднує в собі традиційні методи приготування саке та методи вторинного бродіння в стилі шампанського для створення ігристого смаку.

Spicy NoSpicy | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Велика Васильківська, 114

Години роботи: щодня 12:00-22:00

Бюджет: салати від 150 грн, основі страви від 350 грн, десерти від 90 грн.

Дещо з меню: саке: Choya Sake — 165 грн/50 мл, Sake Dai Ginjo Honjirushi Sakura — 295 грн/50 мл, Akashi Tai Sparkling Sake Junmai Ginjo — 1750 грн/300 мл.

Деталі: Spicy NoSpicy — ресторан паназійської кухні сім’ї закладів Rose Family, яку заснувала династія жінок-рестораторок. Ресторан засновано на образній історії про сестер Spicy і NoSpicy, які мають власні неповторні характери, розповідаючи через страви історії про багатогранність азійської їжі. В ресторані пропонують страви Японії, Китаю, В’єтнаму, Таїланду та Індії в авторській обробці нового досвідченого шефа Ігоря Крамаренка. До страв можна замовити один трьох видів саке.

Ikigai Restaurant | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Євгена Чикаленко, 29

Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00

Бюджет: салати від 245 грн, основі страви від 745 грн, десерти від 155 грн.

Дещо з меню: саке: Dassai 45 Junmai Daiginjo — 395 грн/50 мл, Dassai 23 Junmai Daiginjo — 795 грн/50 мл, BIJITO 70 Junmai — 195 грн/50 мл, Yuzu — 425 грн/50 мл, Kizan Junmai Ginjo Nama — 325 грн/50 мл, Daigo No Shizuku — 425 грн/50 мл, Hanatomoe — 325 грн/50 мл.

Деталі: Японський ресторан IKIGAI знаходиться поруч із центральним входом готелю Premier Palace Hotel Kyiv. Простір розділено на декілька зон із різними інтер’єрними рішеннями – для неквапливих сімейних обідів, закритих ділових зустрічей, вечерь у великій компанії, романтичних побачень. В меню великий вибір класичних і авторських ролів, різні види суші та сашимі, салати, супи, закуски, а також м’ясні та морські делікатеси, приготовані на тепані. Доповнює меню алкогольна карта з автентичними японськими віскі, саке і сливовими винами.

Naushi | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Бориса Грінченка, 4а; вулиця Сковороди, 7

Години роботи: пн-пт 12:00-22:00, сб-нд 11:00-22:00

Бюджет: рамени від 167 грн, суші-сендвічі від 185 грн, десерт мочі по 90 грн.

Дещо з меню: саке Hokkan Misakura Daiginjo — 210 грн/50 мл, саке Choya (50 мл/750 мл) — 95 грн/1300 грн, вино Choya Original (150 мл/750 мл) — 211 грн/1000 грн, вино Choya Dry (150 мл/750 мл) — 255 грн/1200 грн.

Деталі: Naushi — автентична раменна, що вже три роки годує жителів столиці стравами японської кухні. Всі рамени готують з натуральних інгредієнтів, не використовуючи підсилювачі смаку. До страв у Naushi пропонують японські вина та саке. Серед зразків саке — преміальне Hokkan Misakura Daiginjo із яскраво вираженим квітково-медовим смаком і фруктовим ароматом, що має помірну міцність та подається охолодженим. А також Choya — столове саке міцністю 14,5% , має смак рисового вина, трошки солодкувате, збалансовано кислотне, підходить до будь-якої страви з меню Naushi, слугує основою фірмових коктейлів.

Якщо вирішите спробувати японське вино, вам запропонують солодке сливове Choya Original з трошки терпкуватим смаком жовтої сливи, насиченим пшеничниим кольором. Або ж сухе сливове вино Choya Dry з вишуканм смаком польових квітів, стиглих слив та цвітіння — воно сухіше за оріджинал, більш преміальне та ідеально поєднується зі стравами з риби.

VIRGIN IZAKAYA BAR | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Князів Острозьких, 2

Години роботи: пн-ср 12:00-22:00, чт-нд 12:00-23:00

Бюджет: салати від 290 грн, основі страви від 195 грн, десерти від 95 грн.

Дещо з меню: саке: GEKKEIKAN — 115 грн/40 мл, BIJITO JUNMAI — 150 грн/40 мл, BIJITO JUNMAI GINJO — 185 грн/40 мл, CHOYA SAKE DAI GINJO HONJIRUSHI SAKURA — 150 грн/40 мл, DASSAI 45 JUNMAI DAIGINJO — 275 грн/40 мл, саке ігристе AKASHI 

JUNMAI GINJO SPARKLING — 1130/300 мл, KIZAN JUNMAI GINJO — 185 грн/40 мл.

Деталі: Virgin Izakaya bar знаходиться в центрі столиці на Арсенальній. Формат ізакая — це вид ресторанів, поширений в Японії, куди люди щодня приходять випити і перекусити. Архітектурному бюро Yodezeen вдалось створити в Virgin Izakaya bar елегантний ресторан з ефектним дизайном, при цьому зберегти історичну унікальність місця. В меню ресторану акцент на свіжу рибу, морепродукти та популярні страви азійської кухні: суші, татакі, сашимі і роли. До страв пропонують 8 видів саке, зокрема ігристке саке Akash Junmai Ginjo Sparkling. 

Головна фото: Nichika Yoshida on Unsplash

Фото: Facabook/Instagram Mr.ZUMA, Spicy NoSpicy, Ikigai Restaurant, Naushi, VIRGIN IZAKAYA BAR

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi