Салати в ресторанах Києва: цікаві позиції з м’ясом та рибою - PostEat

пошук

Салати в ресторанах Києва: цікаві позиції з м’ясом та рибою
28-08-2020 0 3678


Салати в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Появою самої концепції салату ми завдячуємо античним римлянам, які готували страву з трав і зелені, заправлену сіллю. Єгиптяни і вавилоняни також не цуралися свіжої зелені та готували ближчу сучасні кухні заправку з олії, оцту і спецій. У Середні віки салати пережили занепад, особливо не пощастило салатам зі свіжих овочів — через жахливі санітарні умови вживання в їжу сирих продуктів вважалося одним із способів самогубства. Втім, не дивлячись на цей забобон, любителі салатів знаходились — як правило, у вищих шарах суспільства. Королівські кухарі навіть змагалися між собою — доходило до того, що у величезному блюді подавалися салати з 35 інгредієнтів, включаючи такі екзотичні, як пелюстки троянд, настурції, чорнобривці і фіалки.

Легкі поєднання креветок та зелені, поживні овочі-гриль з соковитою телятиною, насичена копчена качка з пряною грушею — варіації салатів в столичних ресторанах дозволять щодня відкривати нові смакові поєднання. У цьому матеріалі розповідаємо, які цікаві салати з м’ясом, рибою та морепродуктами пропонують в ресторанах міста.

SIN

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: б-р Лесі Українки, 34

Бюджет: ₴₴. Закуски (65–560 грн), салати (185–265 грн), десерти (50–225 грн).

Страви: салат з телятиною, сморчки, ерінги, крем з козиного сиру, тархун, пармезан – 265 грн, зелений салат з маринованим буряком, копчений лосось, кораловий гриб діжон – 230 грн, салат качка, малина, горіховий дресінг – 210 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан світової гастрономії, знаходиться на Печерську, шеф-кухар Терентій Сопін, стильний інтер’єр, локальні фермерські продукти, популяризую трави й прянощі, страви для вегетаріанців, авторська подача, коктейлі, резерв столів.

Ресторан світової гастрономії SIN на Печерську працює в форматі soft opening з молодим амбіційним шефом Терентієм Сопіним, який вважає що треба робити українську сучасну кухню цікавою та особливою. В першому сезонному меню SIN 90% страв створені на основі локальних продуктів. Ресторан працює на фермерських українських продуктах та популяризує рослини, трави, прянощі, які не є популярним брендовим продуктом регіонів, як наприклад у Франції. У меню багато страв для веганів та вегетаріанців.

POSITANO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Павла Тичини, 1в

Бюджет: ₴₴. Неаполітанська піца (120–298 грн), закуски (49–262 грн), паста (119–298 грн).

Страви: салат з телятиною – 185 грн, салат «Ді ринфорзо» – 220 грн, салат з капоколо та страчателою – 187 грн.

Напої: Feudo Monaci Fiano – 70 грн/125 мл, D’Angelo Sacra Vite IGT Basilicata – 435 грн/750 мл, Ferraro Maurizio Al Sole del Pomeriggio 2016 – 585 грн/750 мл.

Деталі: проєкт команди «Сільпо», неаполітанська піца, піч на дровах, бренд-шеф ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», сніданки у будні з 09:00 до 11:00, унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньо відомий піцайоло – Енцо Кочча (засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен), літня тераса, резерв столів.

POSITANO — ресторан неаполітанської кухні, який є проєктом команди «Сільпо». Заклад знаходиться на лівобережному масиві Березняки поруч з берегом Дніпра. У 2019 році ресторан POSITANO увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіда 50 Top Pizza, а цього року потрапив до рейтингу 50 найкращих піцерій Європи 2020 року за версією видання Bigseventravel. Пристрасть до італійських гастрономічних традицій втілює в класичних та авторських стравах бренд-шеф ресторану Марко Черветті. Серед новинок у розділі закусок можна знайти цікаві салати — наприклад, «Ді ринфорзо» з анчоусами, цвітною капустою, помідорами чері, солодким перцем, каперсами, оливками зеленими та каламата, петрушкою, базиліком, оливковою олією та бальзамічним оцтом.

Klukva & Brukva Terra

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 10

Бюджет: ₴₴. Салати (120–220 грн), риба та м’ясо (170–280 грн), галушки та вареники (95–160 грн).

Страви: салат з ростбіфом, шпинатом та селерою – 220 грн, салат з копченою качкою, прною грушею та ягідним соусом – 220 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан інтелектуальної кухні від Вікторії Пархоменко, українська авторська кухня, меню побудоване на принципах локаворства, українські страви з традиційними рецептурами, гастрономічні сети, бізнес-ланчі.

Ресторан Klukva & Brukva рестораторки та гастрономічної експертки Вікторії Пархоменко більше п’яти років тому взяв на себе місію розвивати локальний продукт в Україні. Раніше ресторан працював на вулиці Антоновича, зараз проєкт відновив роботу на Великій Житомирській поряд із Пейзажною алеєю. Команда закладу в роботі використовує різні техніки збереження продуктів — самостійно коптять м’ясо і рибу, готують в печі страви, печуть хліб і пиріжки. В меню ресторану Klukva & Brukva представлені страви виключно з локальних продуктів, меню засноване на сезонності. 

Steakhouse

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 49а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (210–340 грн), супи (160–210 грн), основні страви (210–560 грн).

Страви: салат з овочів гриль з пастрамі та копченим сиром – 260 грн, салат з усього зеленого з креветками та азійським соусом – 260 грн.

Напої: еспресо – 40/50 грн, глясе – 70 грн, матча лате – 120 грн, Bloody Mary – 180 грн.

Деталі: стейкхаус, заходиться в центрі міста, власники — Дмитро Заходякін і Аліна Косічкіна, стильний дизайнерський інтер’єр від Дениса Беленко, літня тераса, шеф-кухар Олег Старун, стейки американського і українського походження, винна карта, резерв столів.

Steakhouse — м’ясний ресторан зі справжніми стейками американського і українського походження, який успішно функціонує з жовтня 2017 року. З травня 2020 року рестораном офіційно займаються Дмитро Заходякін і Аліна Косічкіна. З цього часу на кухні ресторану головує шеф-кухар Олег Старун, він трансформував меню та додав абсолютно нові вишукані страви. В розділі салатів можна знайти салат з овочів гриль з пастрамі та копченим сиром, а також салат з усього зеленого з креветками та азійським соусом.

Spicy NoSpicy

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 114

Бюджет: ₴₴₴. Супи (127–279 грн), салати (180–272 грн), сіфуд (210–450 грн).

Страви: салат з тунцем – 220 грн, салат з манго і креветками – 223 грн, салат з руколою та креветками – 219 грн, салат з куркою та імбирем – 180 грн, салат з водоростями, яблуком, кабачком та вугрем – 272 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: паназійська кухня, шеф-кухар Юрій Приємський, авторські страви, стильний інтер’єр від YOD Design Lab, оригінальні авторські коктейлі, страви з морепродуктів, великий вибір азійських гарячих напоїв і чаю, резерв столів.

Spicy NoSpicy — ресторан паназійської кухні, який заснували рестораторки Альона Бебко, Наталія Іванцова та шеф Юрій Приємський. В ресторані пропонують страви Японії, Китаю, В’єтнаму, Таїланду та Індії. Spicy NoSpicy — історія на новий лад про багатогранність азійської їжі та людської натури. Це спеції, смаки, текстури Азії. Солодкі акценти В’єтнаму, солоні – Китаю, гострі – Таїланду, кислі – Індії та умамі – Японії. Ресторан засновано на образній історії про сестер Spicy і NoSpicy, які мають власні неповторні характери та супроводжують гостей, ведуть по шляху нових гастрономічних переживань. Серед усього різноманіття салатів можна знайти варіації з тунцем, з креветками, з куркою та з вугрем.

MOCCO boutique restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хрещатик, 15/4

Бюджет: ₴₴₴. Салати (220–525 грн), м’ясні страви (196–330 грн), десерти (60–2800 грн).

Страви: салат з м’ясом краба та авокадо – 525 грн, телятина-гриль з зеленим міксом та кунжутним соусом айолі – 295 грн, листя руколи з томатами і тигровими креветками – 254 грн, салат з морепродуктами, креветкою-екстра і соусом екзотик – 495 грн, салат з куркою на грилі, латуком і пікантним соусом – 227 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: страви азійської, української та європейської кухонь; страви на лава-грилі, сніданки з 07:00 до 13:00, працює цілодобово, кальяни на екзотичних фруктах, коктейльна і кавова карти, тераса, винна карта, вечірки.

MOCCO boutique restaurant в київському Пасажі зустрічає гостей високим сервісом і авторськими стравами. В меню сніданків, які тут подають з 7 ранку, представлено багато корисних позицій без глютену і цукру. А ввечері заклад перетворюється в party-place з приглушеним світлом, запальними сетами від ді-джеїв та ароматними коктейлями. В ресторані пропонують салат з м’ясом краба та авокадо, салат з морепродуктами, креветкою-екстра і соусом екзотик, а також салат з телятиною-гриль із зеленим міксом та кунжутним соусом айолі.

Фото: Facebook SIN, POSITANO, Klukva&Brukva, Steakhouse, Spicy NoSpicy, MOCCO boutique restaurant.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi