Сир та вино у ресторанах Києва: ідеальна пара для осіннього вечора - PostEat

пошук

Сир та вино у ресторанах Києва: ідеальна пара для осіннього вечора
13-11-2023 0 2657


Сир та вино у ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Поєднання сирів та вина — це витончена гра смаків, яка розкриває світ нових відчуттів. Кожен сир і вино мають свої унікальні характеристики, але разом вони можуть створити справжню симфонію смаку. Ви можете обирати класичні поєднання, наприклад м’яких сирів камамбер чи брі з шампанським або насичених сирів з пліснявою горгонзола чи рокфор з глибокими червоними винами каберне совіньон чи мерло. Або сміливо експериментувати з різними комбінаціями, оскільки світ сирів та вин такий різноманітний, що завжди можна знайти щось нове і захоплююче.

Буффаліно

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Князів Острозьких, 8; вул. Левка Лукʼяненка,18

Бюджет: ₴₴.

Страви: моцарела – 120 грн, страчатела – 49 грн/50 г, моцарела бурата – 175 грн, рикота – 43 грн/50 г, качота – 48 грн/50 г, скаморца – 49 грн/50 г, раклет – 49 грн/50 г, камамбер – 49 грн/50 г, сир козячий твердий – 63 грн/50 г, стілтон – 59 грн/50 г, качокавало – 45 грн/50 г, «чорний лимон» – 49 грн/50 г, чедер – 59 грн/50 г, том-де-савуа – 49 грн/50 г, дегустаційна тарілка молодих сирів власного виробництва – 302 грн.

Вино: Zibibbo Dardinello Bio Doc Sicilia, Assuli – 225 грн/150 мл, Montepulciano D’abruzzo Santoro, San Marzano DOC Italy – 275 грн/150 мл, Garnacha Rose Do Navarra, Manzanos Las Campanas – 670 грн/750 мл.

Деталі: італійське кафе, авторські рецепти, стильний інтер’єр, дров’яна піч, власна сироварня, кімната для витримки сирів, сніданки, паста власного виробництва, неаполітанська піца, страви на грилі, пекарня, сири можна придбати із собою, дитяче меню, дитяча кімната.

Сирний рай знаходиться в українській столиці — назва його «Буффаліно», прямо у закладі готують сири за італійською технологією, які потім з’являються в улюблених пастах, піцах, закусках та сирних тарілках. Справжньою гордістю «Буффаліно» є власна сироварня, де щодня виготовляють 4 види м’яких італійських сирів: моцарела, страчатела, моцарела бурата та рикота. Окрім цих популярних видів, готують й тверді сири: гауда, качотта, скаморца, качокавало, раклет, стілтон, том-де-савуа, чедер. Вони дозрівають в спеціальних умовах у сирній кімнаті поруч, де можна розгледіти кожен сир прямо находячись у залі. У винні карті на вас чекає різноманіття тихих та ігристих позицій з кращих винних регіонів світу. Рекомендуємо зарезервувати стіл за номерами: +380504684244 (вул. Князів Острозьких, 8); +380504405433 (вул. Левка Лукʼяненка, 18).

Fabius

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Столичне шосе, 70

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: моцарела – 185 грн, бурата – 195 грн, страчатела – 165 грн, афумiкато – 150 грн, скаморца – 195 грн, рикота – 125 грн, качота – 165 грн, сет з м’яких сирiв: бурата, моцарела, рикота, страчатела – 545 грн.

Вино: Gavi dei Gavi «Etichetta Nera» (La Scolca, Piemonte, Italy) – 495 грн/келих, Valpolicella Classico Superiore (Campagnola, Veneto, Italy) – 375 грн/келих, Trebbiano d’Abruzzo «Lucanto» (Torre Raone) – 970 грн/750 мл, Montepulciano d’Abruzzo «Riparosso» (Dino Illuminati) – 1000 грн/750 мл.

Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 залів, тераса й альтанки, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.

Fabius — ресторан італійської кухні на Столичному шосе, крізь великі панорамні вікна закладу відкривається краєвид на мальовничі ліс та озеро. В ресторані на гостей чекають авторська кухня, власна сироварня і пекарня, домашня паста і екотеплиця. В повній відповідності до традиційних італійських технологій, майстри варять у власній сироварні закладу 8 видів молодого домашнього сиру: моцарела, бурата, страчатела, скаморца, рикота, аффумiкато, качокавало, качота. Будь-який з сирів гості можуть скуштувати в ресторані або взяти з собою.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 82

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: сири Франції – 965 грн, сири Італії – 675 грн, Gorgonzola Dolce / Італія – 75 грн/50 г, Morbier / Франція – 145 грн/50 г, Gruyere / Швейцарія – 165 грн/50 г, Testun Al Barolo / Італія – 195 грн/50 г.

Деталі: італійський ресторан із власною енотекою, відзначеною Wine Spectator; заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, три поверхи, дров’яна піч, страви з органічних продуктів, сніданки, резерв столів, доставка, сезонне меню, kids friendly, хлібна лавка, формат take away, тераса, вечори живої музики, вина за цінами бутика.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa — ресторан італійської кухні з власною енотекою, відзначений двома келихами Wine Spectator. У закладі гості можуть влаштуватися на одному з трьох поверхів. На верхньому поверсі гостей чекає простора зала, на першому поверсі – справжня дров’яна піч, а на цокольному поверсі є велика енотека з окремою сирною кімнатою. В закладі зібрані на скуштувати цікаві позиції твердих, м’яких, скибкових та блакитних сирів. До вина, яке вам допоможе обрати професійний сомельє, можна замовити асорті сирів Франції (Roquefort la coccinelle, Boucher de Chevre, Morbier, Brie aux Truffles, мед з трюфелем, конфітюр з інжиру) або сирів Італії (Gorgonzola Dolce, Ubriacone, Parmigiano Reggiano Vecchio, Tallegio, мед з трюфелем, мостарда фруктова).

Веранда на Дніпрі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Набережне шосе, 11а

Бюджет: ₴₴₴.

Страва: асорті італійський сирів з айвовим джемом – 605 грн, асорті еко-сирів власного приготування (бурата, буфало, страчатела) – 650 грн.

Вино: Chateau Lafon, France – 500 грн/келих, Alie, Frescobaldi, Italy – 480 грн/келих, Pouilly-Fume Les Cris, Alain Cailbourdin – 1200 грн/750 мл.

Деталі: триповерховий ресторан на воді, розташований у Наводницькому парку, чудовий краєвид Дніпра, тераса на даху, власна сироварня, raw-bar, страви з печі тандир, страви на відкритому вогні, лаунж-зона, кальян, змістовна винна карта, працює до останнього гостя, dress code, підходить для банкетів.

«Веранда на Днепре» — преміумресторан на воді, з якого відкривається захоплюючий вид на Дніпро. На кожному з трьох поверхів закладу особлива атмосфера і концепція. Меню закладу базується на принципах поєднання простоти, унікальності і вишуканості смаків. Страви в «Веранде на Днепре» готують зокрема в тандирі, печі та на відкритому вогні. Навіть у складні часи ресторан продовжує поповнювати численну колекцію, яка перейшла позначку вже за 10 000 екземплярів рідкісних та популярних вин з різних куточків світу. Тут завжди раді ознайомити кожного гостя з винною колекцією у Червоній та Білій кімнатах, а також підібрати до будь-якої страви ідеальний винний пейринг. В якості закуски до вина, зокрема, пропонують асорті італійських еко-сирів власного приготування: моцарела бурата, моцарела ді буфало та страчатела.

Forrest Club

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Мінський, 20а

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан з власним озером, банкетне і дитяче меню, винна карта, винна шафа, поради сомельє при ресторані, шоу-подачі, сезонні пропозиції в меню, дитячі розважальні програми й майстер-класи, тандир, відкритий гриль, альтанки й тераси, знаходиться в межах міста, жива музика.

Forrest Club — ресторан для сімейного відпочинку, оточений сосновим лісом та із озером на території. У винній карті представлені вина з Франції, Італії, Аргентини, Грузії, США, Чілі, Нової Зеландії та інших країн світу. Колекцію ексклюзивних вин відбирали дуже прискіпливо, щоб гості могли вибрати ідеальне вино до свого свята. Наразі асортимент ресторану налічує більше 150 вин від світових виробників. До вина в Forrest Club пропонують три фірмових дошки з італійськими та французькими сирами.

POSITANO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Павла Тичини, 1В

Бюджет: ₴₴

Страви: карне е формаджо – 209 грн, моцарела і страчатела – 109 грн,  бурата з руколою – 374 грн, капрезе ді бурата – 455 грн, антипасті алла рікота – 225 грн

Вино: Peter Zemmer Pinot Grigio Riserva Giatl – 299 грн/125 мл, Castello di Radda Chianti Classico – 150 грн/125 мл, Bottega Vino dei Poeti Prosecco Brut – 145 грн/125 мл.

Деталі: проєкт команди «Сільпо», неаполітанська піца, піч на дровах, бренд-шеф ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», сніданки у будні з 09:00 до 11:00, унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньо відомий піцайоло – Енцо Кочча (засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен), літня тераса, резерв столів.

POSITANO — ресторан неаполітанської кухні, який є проєктом команди «Сільпо». Заклад знаходиться на лівобережному масиві Березняки поруч з берегом Дніпра. Столичні гурмани високо цінують пристрасть до італійських гастрономічних традицій, втілену в традиційних та авторських стравах бренд-шефа Марко Черветті. Ресторан POSITANO — перший та єдиний заклад України, який увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіда 50 Top Pizza. В ресторані ви можете спробувати карне е формаджо — фермерські сири та мʼясо від «Лавки Традицій»: копчена скаморца, фета 30% із козячого молока, брі 30% із козячого молока, брезаола із яловичини, махан, а до них — малиновий джем. Також до вина пасуватимуть молоді сири моцарела та страчатела, які подають зі скибкою паризького хлібу, оливковою олією та анчоусами.

Main photo by Jochen van Wylick on Unsplash

Фото: Facebook «Буффаліно», Fabius, Vino e cucina, «Веранда на Дніпрі», Forrest Club, POSITANO.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi