Справжній делікатес: страви з восьминогом у ресторанах Києва - PostEat

пошук

Справжній делікатес: страви з восьминогом у ресторанах Києва
05-11-2019 0 2284


Страви з восьминогом у ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Вживання цього молюску характерне для азійської та європейської кухонь. Восьминога додають до морських коктейлів, супів і салатів, комбінуючи із зеленню, овочами, бобовими і приправляючи оліями та винним оцтом. 

Італійці переважно тушкують восьминога з вином, а китайці поєднують з пікантними соусами та рисом. Японці найчастіше готують суші або такоякі (рисові кульки) з м’ясом восьминога, а іноді їдять восьминогів живими. Живого восьминога нарізають слайсами і їдять, допоки м’язи молюска ще у судомах. 

У середньому тихоокеанські восьминоги мають довжину близько 5 метрів і важать близько 50 кілограмів. Атлантичний восьминіг важить лише 28 грамів і завдовжки близько 8 сантиметрів. Восьминіг має три серця — одне велике та два менші. Великі присоски на щупальцях тихоокеанського восьминога складаються з крихітних складних м’язів, вони можуть дуже сильно стискати і піднімати вагу до 16 кілограмів.

Мімічний індонезійський восьминіг має оригінальне смугасте забарвлення та володіє навичками хамелеона. Він не тільки може змінювати колір та текстуру шкіри, а й може змінювати форму, перетворюючись на іншого морського мешканця, наприклад, камбалу, медузу, краба чи морську змію.

Fabius

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Столичне шосе, 70

Бюджет: ₴₴₴. Плато морепродуктів (3250–5950 грн), м’ясні антипасті (95–165 грн), салати і закуски (195–480 грн).

Страви: хрусткий восьминіг з запеченою картоплею – 695 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 зал, літні тераси й альтанка, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.

Fabius — вишуканий і елегантний ресторан авторської кухні, де можна відчути всю красу заміського відпочинку в межах столиці. Великі панорамні вікна з видом на мальовничі ліс та озеро, авторська кухня з італійським відтінком, яку очолює шеф-кухар Ігор Калениченко, і бездоганний сервіс. В меню закладу — великий вибір страв з м’яса і птиці, риба та морепродукти, крафтові сири з власної сироварні. Винна карта ресторану дозволить підібрати напій, який до тонкощів відповідатиме вашому смаку. Спробуйте у Fabius хрусткого восьминога з запеченою картоплею.

Черноморка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ — вул. Преображенська, 7; вул. Михайла Драгоманова, 6/1; вул. Ярославська, 5/2; вул. Іллєнка (Мельникова), 83а; Кільцева дорога, 110а; Княжий Затон, 16д; вул. Олеся Гончара, 15/3; пр-т Перемоги, 1; вул. Велика Васильківська, 49а; м. Одеса — «Городской Рынок Еды», вул. Рішельєвська, 9а

Бюджет: ₴₴. Закуски (75–257 грн), основні страви (96–186 грн), салати (96–238 грн).

Страви: зелений салат з бебі-восьминогами – 153 грн, щупальця восьминога з картоплею – 328 грн, бебі-восьминіг – 125 грн/100 г.

Напої: узвар – 25 грн, домашній лимонад – 58 грн, морквяний фреш – 54 грн, еспресо – 32 грн, бочкове просеко – 65 грн/150 мл.

Деталі: мережа рибних ресторанів з демократичною ціновою політикою та власним виловом у Чорному морі, великий вибір риби та морепродуктів, демократичні ціни, лаконічний інтер’єр, доставка риби і морепродуктів, самовивіз.

«Черноморка» — мережа столичних рибних ресторанів з лояльною ціновою політикою, яка приваблює киян та одеситів свіжою рибою власного вилову. В закладах мережі вам приготують рибу і морепродукти різними способами — на пару, на грилі, підсмажать або запечуть в духовці або у різноманітних соусах. Окрім локальних морепродуктів, у «Черноморках» ви можете поласувати і справжніми делікатесами за демократичними цінами. За обідом можете спробувати зелений салат з бебі-восьминогами або щупальця восьминога з картоплею. Максимально легкою та корисною вечерею стануть бебі-восьминоги на грилі з улюбленим соусом.

Lucky Restaurant Vinoteque

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 9

Бюджет: ₴₴₴. Овочеві страви (115–384 грн), м’ясні страви (299–999 грн), рибні страви (375–899 грн).

Страви: восьминіг по-сицилійськи з томатами – 899 грн.

Напої: американо – 59 грн, матча лате – 99 грн, ананасовий сік – 229 грн, білий дикий чай з Хазянгу – 89 грн.

Деталі: ресторан-винотека, італійська та французька кухні в авторській обробці, шеф-кухар Володимир Ярославський, велика винна карта, магазин-партнер Good Wine, ексклюзивні поставки найсвіжіших продуктів, морські делікатеси, сніданки по буднях з 8:00 до 12:00 (у вихідні з 10:00 до 12:30), резерв столів, парковка.

Lucky Restaurant Vinoteque — преміум-ресторан авторської кухні шефа Володимира Ярославського. Меню тут засноване на поєднанні вишуканості французької та італійської кухонь, а кожну страву перетворюють на витвір мистецтва. Ресторан є партнером винного бюро Good Wine, тому винна карта Lucky Restaurant Vinoteque налічує більше 4000 найменувань. На вечерю рекомендуємо спробувати восьминога по-сицилійськи з томатами, до якого вам підберуть ідеальний винний супровід.

Champion Hall

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Паркова дорога, 16а (КВЦ «Парковий»).

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (165–720 грн), гарячі закуски (155–1350 грн), основні страви (195–580 грн).

Страви: карамелізовані щупальця восьминога з імбирно-гарбузовим кремом – 390 грн/100 г.

Напої: еспресо – 60 грн, лате – 75 грн, малиновий чай з апельсином – 130 грн.

Деталі: entertainment-простір преміум-рівня, розташований на 3 поверсі КВЦ «Парковий», шеф-кухар Армен Манукян, американська та європейська кухні, авторська подача, велика винна карта, вина побокально, класичні та авторські коктейлі, караоке, кейтеринг, підходить для організації заходів різного формату, резерв столів.

Champion Hall — це унікальний простір в Україні та в Східній Європі. Локація концептуально об’єднує спорт-HUB, ресторан авторської американської та європейської кухонь, караоке та event-локацію. Кухня комплексу, якою керує шеф-кухар Армен Манукян, різноманітна і спирається на американські та європейські гастрономічні тренди. Рекомендуємо спробувати карамелізовані щупальця восьминога з імбирно-гарбузовим кремом.

Рибаlove

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Воздвиженська, 21-23

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (89–389 грн), страви з морепродуктів і риби (198–598 грн), лобстери і краби (489–3999 грн).

Страви: салат з восьминогом та молодою картоплею – 298 грн, карпачо з восьминога з айолі-карі – 278 грн, медове соте з восьминогом, морським гребінцем, кальмарами та креветками – 398 грн.

Напої: Chablis, Domaine Du Colombie – 200 грн/150 мл, Miraval Provence Rose, France – 250 грн/150 мл, Bourgogne Pinot Noir, Doudet Naudin – 190 грн/150 мл.

Деталі: рибний ресторан з європейською кухнею, великий вибір риби і морепродуктів, каскадні акваріуми з крабами і лобстерами, панорамні вікна і живі рослини в інтер’єрі, сork fee, kids friendly, pets friendly.

Рибаlove — рибний ресторан з балканською, середземноморською і португальською кухнями, відкритий ресторатором Дмитром Борисовим на Воздвиженці. Гостям пропонують спробувати різноманітні морські делікатеси: від барамунді, барабульки, лемонсоля на грилі до лобстерів та тунця. Рекомендуємо повечеряти вишуканим медовим соте з восьминогом, морським гребінцем, кальмарами та креветками.

Gatsby Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Лесі Українки, 34

Бюджет: ₴₴₴. Салати (175–485 грн), основні страви (257–765 грн), десерти (65–215 грн).

Страви: атлантичний восьминіг з артишоками – 765 грн.

Напої: м’ятний джулеп – 90 грн, глінтвейн – 195 грн, еспресо – 65 грн, імбирний пунш – 125 грн.

Деталі: ресторан авторської кухні, знаходиться на Печерську, вишуканий інтер’єр, шеф-кухар Андрій Бондар, сніданки, raw bar, стейк з хоспера, резерв столів, парковка.

Gatsby Restaurant & Terrace — ресторан авторської кухні в центрі міста. Інтер’єр виконаний в поєднанні американської розкоші з сучасним звучанням. В меню Gatsby Restaurant & Terrace авторські шедеври і страви, що стали світовими трендами від шеф-кухаря Андрія Бондаря. В основних стравах акценти на середземноморську рибу і м’ясо — відмінною вечерею стане ніжний атлантичний восьминіг з артишоками.

Фото: Facebook Fabius, Черноморка, Lucky Restaurant Vinoteque, Champion Hall, Рибаlove, Gatsby Restaurant

Головна фотографія: Champion Hall

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi