Стейки з американського м’яса: пропозиції у ресторанах Києва - PostEat

пошук

Стейки з американського м’яса: пропозиції у ресторанах Києва
08-11-2019 0 293


Соковитий шматок якісної яловичини, просмажений за бажанням та доповнений келихом улюбленого напою — простий рецепт ідеальної вечері. Столичні ресторатори пропонують гурманам страви з високоякісного м’яса, яке вирощують на українських фермах та за сотні тисяч кілометрів. У новому матеріалі розповідаємо, де скуштувати стейки з американського м’яса у Києві.

Цікаві факти про стейки:

  • Століттями стейки вважалися предметом розкоші — в 1735 році в Англії навіть створили клуб цінителів стейків. У закриту спільноту входили члени королівської сім’ї, аристократи та відомі люди того часу.
  • Найстарішим стейк-хаусом в США є Old Homestead Steakhouse на Манхеттені — він заснований у 1868 році.
  • Ціна на стейк залежить від типу годування бичка — якщо тварина їла тільки траву на пасовищі, м’ясо дешеве. А якщо бичка додатково підгодовували зерном, стейк обійдеться вдвічі дорожче, адже його м’ясо буде більш м’яким і соковитим.
  • Найдорожчі стейки готуються з мармурової яловичини «вагю» у Японї, середня вартість делікатесу $1000/1 кг. Бичків для цього відгодовують добірним зерном, поять пивом, роблять масаж і дають слухати класичну музику.
  • Чим жорсткіші волокна відруба, тим більш насиченим є його аромат. Якщо ви бажаєте скуштувати стейк з насиченим, глибоким ароматом, обирайте альтернативні відруби. Філе міньйон замовляйте, якщо бажаєте ніжного та тонкого аромату.
  • Стейки Тібон і Портерхаус часто плутають через зовнішню схожість. Насправді їх зовсім легко відрізнити: з однієї частини Т-подібної кістки у Портерхаусі набагато більше м’яса, ніж у Тібоні. Але обидва стейки вирізняються тим, що дають можливість спробувати відразу два види яловичини — вирізку і тонкий край.

BEEF meat & wine

Де: вул. Шота Руставелі, 11

Бюджет: ₴₴₴. Стартери (90–380 грн), м’ясо (320–990 грн), стейки (390–4250 грн).

Страви: стейк Шатобріан – 2600 грн/450 г, стейк Ковбой – 2200 грн/700 г, стейк м’ясника – 540 грн/250 г.

Напої: Fatascia Grillo 2016 – 450 грн/750 мл, Tenuta di Fèlsina I Sistri – 2100 грн/750 мл, Tenuta Sette Ponti Crognolo – 480 грн/150 мл.

Деталі: м’ясний міжнародний ресторан, два поверхи, multi-сuisine, raw bar, сніданки з безлімітною кавою по буднях з 09:00 до 12:00 (у вихідні з 09:00 до 16:00), бізнес-ланчі з 12:00 до 16:00, окрема зала до 50 осіб, Chef’s table, винна і барна карти, сучасний лаконічний інтер’єр, літня тераса, майстер-класи, барні майстер-класи по міксологіі, дитячі майстер-класи, дитяча кімната, паркінг, формат take away.

BEEF meat & wine — відомий столичний ресторан м’ясної кухні, що приймає гостей з 2010 року. Родзинкою ресторану є перший в Україні шефський стіл, розташований просто на кухні закладу — за ним гості можуть спостерігати за роботою шеф-кухаря і куштувати ексклюзивні страви. В меню представлені стейки з американської, іспанської та української яловичини, які готують на чотириметровому відкритому грилі parrilla і в дров’яній печі. Стейків з американської яловичини від Creekstone Farms ви знайдете дев’ять видів.

Sam`s Steak House

Де: вул. Жилянська, 37

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (105–465 грн), основні страви (195–680 грн), десерти (55–145 грн).

Страви: стейк Рібай – 1465 грн/350 г, стейк Тендерлоін – 1435 грн/250 г, стейк Нью-Йорк – 1355 грн/350 г.

Напої: Fin Tonik – 99 грн, Old Fashioned – 175 грн, Aperol Spritz – 225 грн.

Деталі: ресторан входить до групи компаній «Мировая карта», акцент на стейках, в будні дні з 12:00 до 16:00 діє спеціальна ланч-пропозиція, колекція ексклюзивного односолодового віскі та енотека, резерв столів.

Sam’s Steak House – перший ресторан в Україні, що в 1996 році впровадив вдосконалену технологію вологого дозрівання стейків. Також в ресторані є п’ять видів стейків від американського виробника America’s Heartland Beef. Гості можуть насолодитися різноманіттям стейків, а також доповнити страви односолодовим віскі чи винами з енотеки закладу.

Normal Art Restaurant

Де: вул. Антоновича, 81

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (165–255 грн), страви з м’яса (179–440 грн), десерти (50–169 грн).

Страви: стейк Мачете – 440 грн/100 г, стейк Рібай – 385 грн/100 г.

Напої: Disco Sally – 210 грн, Pool Party – 240 грн, Midtown Manhattan – 250 грн, Churchill – 250 грн.

Деталі: ресторан та коктейль-бар, арт-простір, стильний концептуальний інтер’єр, авторські коктейлі, контактна барна стійка, резерв столів, вечірки, концерти, кальяни, сніданки весь день, літня тераса.

Normal Art Restaurant — це стильний арт-ресторан, який наповнює їжу сенсом, простір мистецтвом, а гостей натхненням. Контактна барна стійка, унікальне освітлення, стріт-арт на стінах та кут із 3D-mapping: кожна деталь — фотозона. У меню яскраві хіти американської кухні та елементи Азії. Головна зірка меню ресторану — стейк Мачете, який можна спробувати тільки в Normal Art Restaurant. Зовнішня частина діафрагми теляти не задіяна при русі тварини, тому м’ясо виходить ніжним, дуже мармуровим і максимально соковитим. Кажуть, тих, хто його спробує, у всіх наполеонівських планах супроводжує успіх. Перевірете?

Goodman Kyiv

Де: вул. Жилянська, 75 (Eurasia Business Centre).

Бюджет: ₴₴₴. Салати (99–299 грн), основні страви (319–1399 грн), стейки (1399–2299 грн), гранд стейки (349–369 грн/100 г).

Страви: гранд стейк Ті-бон – 359 грн/100 г, гранд стейк Портерхаус – 369 грн/100 г, стейк Томагавк – 369 грн/100 г.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: стейк-хаус, заклад міжнародної мережі з ресторанами в Лондоні та Цюріху, хоспер, рекомендації по вину до стейків від сомельє ресторану, ідеальні умови зберігання м’яса, бізнес-ланчі по буднях з 12:00 до 16:00, страви для дітей, паркінг, резерв столів, доставка, формат take away, м’ясо від кращих світових постачальників.

Goodman — це стейк-хаус однойменної мережі ресторанів, заклади якої працюють також в Лондоні та Цюріху. У Goodman подають класичні стейки з мармурової яловичини, а також стейки з елітної мармурової яловичини кобе. Щоб м’ясо смакувало якнайкраще, його готують в хоспері на деревному вугіллі. В меню закладу представлено безліч видів стейків, особливу увагу радимо звернути на гранд стейки з американської яловичини. До відмінного м’яса в Goodman вам завжди порекомендують відповідне вино.

Argentina Grill

Де: вул. Маршала Тимошенко, 18; вул. Анни Ахматової, 22; вул. Сагайдачного, 27Б.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (159–399 грн), страви з риби і морепродуктів (149–799 грн), десерти (129–135 грн).

Страви: стейк Тендерлоін з американської яловичини – 1395 грн/250 г, стейк Рібай з американської яловичини –1495 грн/400 г, філе міньйон – 1395 грн/250 г.

Напої: Basil Beauty – 165 грн, Bloody Mary б/а – 119 грн, лате – 69 грн, сангріта – 156 грн/1 л.

Деталі: мережа сучасних ресторанів аргентинської кухні, індустріальний інтер’єр в фірмових бірюзово-сірих тонах, аргентинський гриль Parrilla, хоспер, дитяче меню, бізнес-ланчі з 12:00 до 17:00, сніданки з 08:00 до 12:00, винна і коктейльна карти, дитяча кімната, резерв столів.

Argentina Grill — мережа концептуальних м’ясних ресторанів, яка знайомить гостей з особливостями та оригінальними смаками аргентинської кухні. Заклади оформлені в єдиному стилі: в інтер’єрі переважає фірмовий глибокий бірюзовий колір, а в декорі багато зелені. В меню – класичні м’ясні та рибні страви аргентинської кухні. В окремому asado-меню ресторану Argentina Grill представлені стейки з української та американської яловичини сухої та вологої витримки, які готують на аргентинському грилі parrilla та у хоспері.

Perets

Де: вул. Маршала Тимошенко, 29

Бюджет: ₴₴. Салати (116–345 грн), домашня паста (125–280 грн), страви з м’яса та птиці (185–376 грн).

Страви: філе міньйон – 990 грн/250 г, стейк Шатобріан – 990 грн/300 г, стейк Рібай – 1100 грн/400 г.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: м’ясний ресторан на Оболоні, лаконічний інтер’єр з оригінальними деталями, всесезонна тераса, бізнес-ланчі з 12:00 до 17:00, великі винна і барна карти, сезонне меню, банкетні пропозиції, караоке, резерв столів, парковка.

М’ясний ресторан Perets зустрічає затишною атмосферою і пропонує відмінний вибір м’ясних страв. Основний тон меню ресторану Perets задає м’ясо, страви з якого представлені «в чистому вигляді» — класичні стейки, м’ясо з дров’яної печі або на мангалі, а також різноманіття м’ясних страв з соусами і гарнірами, які вигідно підкреслюють смакові нюанси страв. В меню ресторану Perets ви знайдете три позиції стейків з американської яловичини зернової годівлі.

Фото: Facebook BEEF meat & wine, Sam`s Steak House, Normal Art Restaurant, Goodman Kyiv, Argentina Grill, Perets

Головна фотографія: Sam`s Steak House

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi