Свіжий улов: річкова риба та страви з неї в закладах столиці - PostEat

пошук

Свіжий улов: річкова риба та страви з неї в закладах столиці
11-11-2019 0 2033


Судак, щука, стерлядь, сом, райдужна форель, карась стають зірками у меню київських ресторанів — столичні шеф-кухарі експериментують з річковою рибою і створюють справжні кулінарні шедеври. Розповідаємо, яку річкову рибу та страви з неї можна знайти в ресторанах Києва.

Цікаві факти про річкових риб:

  • Щука — найвідоміша річкова хижачка, яка може виростати до півтора метрів у довжину і важити понад 30 кілограмів. М’ясо цієї річкової риби сухувате та містить багато кісток, тому щуку вживають переважно у фаршированому вигляді або готують з неї рибні котлети.
  • Окунь — найпоширеніший прісноводний хижак, який існує і в морському варіанті. Окунь вагою понад 300 грамів вважається вже великим, рекордна його вага не більше двох кілограмів. М’ясо окуня сухувате, але практично позбавлене дрібних кісток — воно смакує у в’яленому і смаженому вигляді.
  • Сом — одна з найкрупніших прісноводних риб, рекордна величина якої п’ять метрів довжини при 400 кг ваги. Молодий сом цілком непоганий на смак: його можна смажити, варити, фарширувати. Чим старше особина сома, тим жорсткіше у неї м’ясо і різкіший специфічний запах.
  • Судак — представник сімейства окуневих, який мешкає як в солоній, так і прісній воді. Розміри судака залежать від місця його проживання і раціону: чим південніше, тим більша риба. М’ясо судака дуже смачне та підходить для дієтичного харчування. Готувати з нього можна все: від юшки до пряної риби.
  • Стерлядь схожа на мініатюрного осетра, і не випадково: ці риби відносяться до одного сімейства. Цей вид риби наймініатюрніший представник сімейства осетрових: кілограмова особина вже гігант. Стерлядь солять, коптять, запікають — страви з цією рибою виходять дуже смачними.
  • Короп — найбільш відомий представник однойменного сімейства, нащадок сазана. Ця риба розводиться штучно, її завжди можна придбати в магазині в живому вигляді. В коропі доволі багато дрібних кісток, проте його часто вживають у смаженому, фаршированому і запеченому вигляді.

Черноморка

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ — вул. Преображенська, 7; вул. Михайла Драгоманова, 6/1; вул. Ярославська, 5/2; вул. Іллєнка (Мельникова), 83а; Кільцева дорога, 110а; Княжий Затон, 16д; вул. Олеся Гончара, 15/3; пр-т Перемоги, 1; вул. Велика Васильківська, 49а; м. Одеса — «Городской Рынок Еды», вул. Рішельєвська, 9а

Бюджет: ₴₴. Закуски (75–257 грн), основні страви (96–186 грн), салати (96–238 грн).

Страви: сом – 52 грн/100 г, карась – 30 грн/100 г, форель райдужна – 68 грн/100 г, стерлядь – 98 грн/100 г, карп – 65 грн/100г, судак – 85 грн/100г.

Напої: узвар – 25 грн, домашній лимонад – 58 грн, морквяний фреш – 54 грн, еспресо – 32 грн, бочкове просеко – 65 грн/150 мл.

Деталі: мережа рибних ресторанів з демократичною ціновою політикою та власним виловом у Чорному морі, великий вибір риби та морепродуктів, демократичні ціни, лаконічний інтер’єр, доставка риби і морепродуктів, самовивіз.

«Черноморка» — мережа рибних лавок з лояльною ціновою політикою, яка приваблює киян та одеситів свіжою рибою власного вилову. В меню закладу ви знайдете одеські спеціалітети, страви з чорноморських делікатесів та великий вибір річкової риби. В закладах мережі готують рибу і морепродукти різними способами — на грилі, смажать або запікають в духовці. Ви можете купити у закладі свіжу рибу та за бажанням приготувати її вдома.

Рыба в огне

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Петра Сагайдачного, 23а

Бюджет: ₴₴. «Вилов дня» (143–858 грн), салати та закуски (142–368 грн), десерти (60–165 грн).

Страви: котлети з щуки та судака на грінці – 165 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: Одеський рибний ресторан на старому Подолі. В центрі зали – вітрина зі свіжою рибою, звідки гості можуть обрати рибу на свій смак. Рибу запікають в дров’яній печі в присутності гостей. Страви на компанію, резерв столів, винна карта.

«Риба у Вогні» — камерний рибний ресторан на Подолі. Лаконічний інтер’єр та приємні кольори створюють теплу атмосферу, тому в «Рибі у Вогні» чудово проводити зустрічі з друзями, призначати побачення та святкувати особливі події. Заклад відомого одеського ресторатора Савви Лібкіна можна сміливо назвати «рибним місцем» — локальній рибі тут присвячений найбільший розділ. Пообідати в одеському стилі рекомендуємо котлетами зі щуки та судака, які подають на хрусткій грінці.

Причал

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Набережне шосе, 11, Наводницький парк

Бюджет: ₴₴. Салати (125–485 грн), рибні страви (255–680 грн), риба і морепродукти на вогні (110–420 грн/100 г).

Страви: котлети з судака – 255 грн.

Напої: яблучний фреш – 75 грн, малиновий чай – 120 грн, «Френч 75» – 150 грн, капучино – 69 грн.

Деталі: ресторан на воді, літня тераса з видом на Дніпро, дитяча кімната, дитяче меню, свіжі риба та морепродукти, страви Азії, суші та роли, страви на вугіллі, відкрита кухня, різноманітна винна карта, вина побокально та коравін, авторські коктейлі та лимонади, барна карта, резерв столів.

«Причал» — це сімейний ресторан на Дніпрі в Наводницькому парку. Інтер’єр виконаний у блакитних кольорах з використанням натуральної деревини та оздоблений різноманітними морськими аксесуарами. Меню складається зі страв азійської, японської, європейської та авторської кухонь з акцентом на рибі та свіжих морепродуктах. В «Причалі» можна спробувати котлети з судака, які подають з картопляним пюре, овочами, ікрою щуки та вершковим соусом.

Кувшин          

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Федорова, 10

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (145–264 грн), страви з м’яса і риби (117–568 грн), десерти (48–325 грн).

Страви: річкова форель зі шпинатом та сиром сулугуні запечена на мангалі – 178 грн/100 г.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: сім’я ресторанів La Famiglia, розташований в парковій зоні, два шеф-кухарі — Тристан Арабулі і Гурген Сараф’ян, традиційна кавказька кухня, мангал-меню, власна енотека, піч пурне, стильний інтер’єр, літня тераса, майстер-класи для дітей, спеціальне меню від шеф-кухарів, доставка, формат take away.

«Кувшин» — ресторан з більш ніж десятирічною історією, який знаходиться в затишному зеленому сквері в центрі столиці. У закладі шанують традиції східної гостинності і готують національні страви грузинської, вірменської та азербайджанської кухонь. Чудовим рішенням для вечері стане річкова форель, яку в «Кувшині» запікають на мангалі зі шпинатом та сиром сулугуні.

Хинкали на Оболони

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Героїв Сталінграда, 24, секція 11а

Бюджет: ₴₴. Хінкалі (18–39 грн/1 шт.), салати (135–195 грн), м’ясні страви (188–325 грн).

Страви: судак з овочами – 645 грн, короп смажений по-домашньому – 90 грн/100 г.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан грузинської кухні на Оболоні, автентичні та авторські страви, сучасний авторський інтер’єр, контактна барна стійка, дві літні тераси, багата колекція грузинських вин, гриль-меню, бізнес-ланчі в будні дні з 12:00 до 17:00, наливки власного виробництва, спеціальні пропозиції, вина побокально, резерв столів.

«Хинкали на Оболони» — ресторан грузинської кухні поруч з Оболонською набережною. Ресторан є «молодшим братом» відомого закладу «Хинкали на Шота Руставели». У ресторані готують все, чим славиться грузинська кухня. Також в ресторані можна спробувати страви з річкової риби — смаженого по-домашньому коропа з хрусткою скоринкою та запечене філе судака з овочами.

100 років тому вперед

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 4

Бюджет: ₴₴. Супи (120–135 грн), закуски (60–198 грн), основні страви (193–325 грн).

Страви: форель з хосперу з селерово-м’ятним пюре – 255 грн.

Напої: коктейль «Сон Лесі Українки» – 175 грн, наливка копчена груша – 65 грн/50 мл, чай ожина з лавандою – 65 грн, медовий раф – 65 грн.

Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів.

Ресторан сучасної української кухні «100 років тому вперед» знаходиться в історичній частині Києва. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. Рекомендуємо спробувати річкову форель, яку готують у хоспері та подають з селерово-м’ятним пюре, праліне з гречки та маринованим фенхелем.

Фото: ЧерноморкаРыба в огнеПричалКувшинХинкали на Оболони100 років тому вперед

Головна фотографія: Рыба в огне

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi